To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagminne błędy Polaków
Która forma jest poprawna:
-napisałem post na ateista.pl
-napisałem post na ateiscie.pl
-napisałem post na ateiscie

?
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Która forma jest poprawna:
-napisałem post na ateista.pl
-napisałem post na ateiscie.pl
-napisałem post na ateiscie

?
Napisałem post na Ateiscie. Pisownia dużą literą pokazuje nam nazwę portalu.
Tak jak napisałem post na Onecie.

Rito, popraw: Filmwebie i Onecie. To są nazwy portali, dlatego powinny być pisane dużą literą. Przepraszam, ale wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Dlaczego taka dziwna odmiana bez "ś" ?
A np. protoplasta - protoplaście.

PTRqwerty napisał(a):... zwierzęta są nieświadomego tego, co ich spotka...[url=http://living-vegan.blogspot.com/2012/03/bull-who-cried.html][/url]
"co JE spotyka" drogi PRT!.
Zwierzęta, dzieci, drzewa - rodzaj nijaki!
Cofasz się o dwa pola (to z Chińczyka).
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Dlaczego taka dziwna odmiana bez "ś" ?
A np. protoplasta - protoplaście.
Masz rację. Zasugerowałem się tym, że nazwy stron /portali/ nie mają polskich znaków. Dzięki za zwrócenie uwagi.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Napisałem post na Ateiscie. Pisownia dużą literą pokazuje nam nazwę portalu.
Tak jak napisałem post na Onecie.
Dwie pozostałe formy do kosza?
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Dwie pozostałe formy do kosza?
Ja bym napisała że "na a.pl" :p
Natura albowiem w rozmaitości się kocha; w niej wydaje swoją moc, mądrość i wielkość.
(Jędrzej Śniadecki)

Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Dwie pozostałe formy do kosza?
Tak.
Odpowiedz
Intuicyjnie nadal będę używał formy ,,na ateista.pl" Język
Odpowiedz
kkap napisał(a):... cofnij się o trochę wstecz.

Kkapik, jak mogłeś? Smutny
Odpowiedz
Furia napisał(a):Kkapik, jak mogłeś? Smutny
Kkap wie /ponoć/, jak cofać się do przodu. Język
Dlatego tak napisał.
Odpowiedz
@nonkonformista
Gdybyś był(a) podobny do niej to wcześniej pozbyłbym się tych rusycyzmów 8)
http://www.youtube.com/watch?v=nmb9spO6Qv0
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Abaddon napisał(a):Fajnie jest poczytać, jakie mają obserwacje na temat SJ ludzie z po za systemu.
Trzy przyimki przy jednym rzeczowniku? Nie, proszę Państwa - to przyimek złożony spoza
Odpowiedz
Marlow napisał(a):Czyli człowiek może być równie doskonały, tak jak Bóg, prawda manas?
A może to nieprawda?
Prawda, manasie?
Wołacz istnieje w języku polskim - przypomnę tak na marginesie, Marlowie.
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Wołacz istnieje w języku polskim - przypomnę tak na marginesie, Marlowie.

I wołacz od "Marlow", to "Marlowie"? :roll:
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):Prawda, manasie?
Wołacz istnieje w języku polskim - przypomnę tak na marginesie, Marlowie.

I co to ma wspólnego z tematem? Po raz ostatni upominam cię: komentowanie cudzych rzekomych błędów gramatycznych jest przedmiotem tylko tego topiku. (do którego nota bene przeniosłem już posty niemające związku z dyskutowanym tematem w innym wątku)
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Bury Wilk napisał(a):I wołacz od "Marlow", to "Marlowie"? :roll:
No, oczywiście!
Odpowiedz
Ale jeżeli komuś taka forma nie odpowiada, to wypada moim zdaniem to uszanować. Ja nie mam nic przeciwko pisaniu Rito, bo mój nick to zwykłe imię, ale "Marlowie" brzmi bardzo dziwnie i nienaturalnie.
The spice must flow
Odpowiedz
nonkonformista napisał(a):No, oczywiście!

Oczywiście, że nie. Wołacz od Marlow, to Marlow. Uśmiech
Odpowiedz
Marlole Szczęśliwy
Odpowiedz
Bury Wilk napisał(a):Oczywiście, że nie. Wołacz od Marlow, to Marlow. Uśmiech
Raczej MARLOW!!!, co by na pewno usłyszał :]
The spice must flow
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości