To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
CreatedMind napisał(a):Za powyższy post otrzymałem właśnie dwa minusy...
Jeden rutynowo od trolla pedofilisty to nie ma co go nawet odnotowywać.
Ale według Forgea to powyżej "popieram totalitaryzm". :roll:
W opisie filmu i w moim stwierdzeniu ze jedyny przekaz jakiego się doszukałem to to ze życie zmienia Forge doszukał się stwierdzenia ze popieram totalitaryzm...
Nie wiem czy płakać czy się śmiać... :wall:
To Ty się tym przejmujesz panie kolego? Boże, gdybym ja się każdym minusem dołował (pewnie mam ich od cholery).... Głowa do góry!
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Gocek napisał(a):Wyłącz sobie reputację i po sprawie.
Marcin_77 napisał(a):To Ty się tym przejmujesz panie kolego? Boże, gdybym ja się każdym minusem dołował (pewnie mam ich od cholery).... Głowa do góry!

No ale wy nic nie zrozumieliście... Oczko
Mam gdzieś minusy ale opadłem po prostu na siedzenie na widok tego nielogicznego na pierwszy rzut oka komentarza do minusa i chciałem się dowiedzieć jak Forge do takiej konkluzji doszedł.
I bardzo dobrze ze się w tej kwestii tutaj odezwałem bo dzięki temu Forge mógł zauważyć ze doszło do nieporozumienia i wycofać się ze swojego stanowiska.
Gdybym kompletnie zignorował jego minusa to prawdopodobnie cały czas by tkwił w błędnej interpretacji tego co napisałem.
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz
Berzerker napisał(a):Lepiej żeby go przebiło, bo jak dla mnie dystrykt to badziewie które mnie rozczarowało. Wolę już swoje zombie.

Czytałem zarzuty że elysium to "socjalistyczna propaganda" (na filmwebie). Zobaczymy.
E tam, dystrykt był całkiem niezły, czemu Ci się nie podobał? Nie zamykaj się tak na zombi, filmy bez żywych trupów też są fajne Duży uśmiech Jednak Elysium zapowiada się na kolejny gniot o walce superbohatera z niegodziwym systemem... ziew

A propos filmów o zombie, polecam Plan Dziewięć z kosmosu Duży uśmiech Klasyka!
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):E tam, dystrykt był całkiem niezły, czemu Ci się nie podobał?
Nie wiem jak to było u Berzerkera, ale jak dla mnie Dystrykt 9 cierpiał na przerost formy nad treścią. Fajnie, że zrobili to w formie paradokumentu, fajnie, że starali się przedstawić pozornie bardziej realistyczną wizję pierwszego kontaktu z Obcymi niż otwarta wojna na lasery, no ale w gruncie rzeczy co jeszcze w tym filmie było ciekawego? Główny bohater to idiota i fajtłapa, "szowinizm gatunkowy" tych najemników i korporacji militarnej przedstawiono bardzo tandetnie i w irytująco przerysowanym, moralizatorskim tonie. Parę innych rzeczy jeszcze by się znalazło.
Odpowiedz
Zbyt dawno oglądałam, żeby pamiętać szczegóły, ale to, że główny bohater nie był supersamcem oceniam na plus. W sumie to co wymieniłeś, plus całkiem niezła realizacja już samo w sobie jest wystarczające, by film się wyróżniał. No ale ja ostatnio oglądałam bitwę o los angeles, więc mogę być nieobiektywna :roll: Aczkolwiek nie twierdzę, że film zasługuje na umieszczenie go w tym wątku.
The spice must flow
Odpowiedz
Rita napisał(a):E tam, dystrykt był całkiem niezły, czemu Ci się nie podobał? Nie zamykaj się tak na zombi, filmy bez żywych trupów też są fajne Duży uśmiech

Nie zamykam się na zombie. Podoba mi się po prostu survival horror. A zombie są najczęściej jego elementem. Co do dystryktu to fabuła filmu była boleśnie głupia: Obcy = zgettoizowani murzyni/cyganie/Arabowie/inna mniejszosć, natomiast ludzie = biali szowiniści, słabe, niemęskie cioty robiące holokaust "pokrzywdzonym przez los". W dupie mam takie filmy. Wolę kiedy Obcy - kosmici - to prawdziwi obcy a nie jakieś symboliczne reprezentacje naszych "pokrzywdzonych mniejszości".

Rita napisał(a):A propos filmów o zombie, polecam Plan Dziewięć z kosmosu Duży uśmiech Klasyka!

Zobaczę. Choć to Duży uśmiech wskazuje że robisz sobie z Berzerkera jaja. To źle. :]
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Nie robię sobie jaj. Film Eda Wooda, to mówi samo za siebie. Jest to bez wątpienia najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałam i nie zamierzam tego ukrywać, ale uważam, że każdy miłośnik kina s-f powinien ten film choć raz w życiu zobaczyć, a już szczególnie miłośnik filmów o zombie. Podobnie jak Martwicę mózgu.
The spice must flow
Odpowiedz
Bez wątpienia życiowa rola Nortona (zaraz po fight club)

Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Z podobnych tematów:

Spoiler!
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Przecież wywarł na Tobie. Pokazywałeś mi swoje ulubione sceny, spodobała Ci się kreacja Kserksesa...
Cytat z tematu o ulubionych scenach filmowych gdzie wrzuciłem tą z Kserksesem:

Baptiste napisał(a):Druga zaś scena to scena z filmu 300. Film generalnie uważam za takiego lekkiego średniaka z dużą ilością źle podanego patosu, ale jedna scena utkwiła mi dobrze w pamięci.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Kim jest John Galt? 8)
Polecam dwie części ekranizacji Ayn Rand - Atlas Zbuntowany

Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Rita napisał(a):Nie robię sobie jaj. Film Eda Wooda, to mówi samo za siebie. Jest to bez wątpienia najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałam i nie zamierzam tego ukrywać, ale uważam, że każdy miłośnik kina s-f powinien ten film choć raz w życiu zobaczyć, a już szczególnie miłośnik filmów o zombie. Podobnie jak Martwicę mózgu.
To ten film, w którym wnętrze statku kosmicznego obcych to stół ze stojącym na nim radiem? Duży uśmiech
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."

Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Odpowiedz
Jak ktoś chciałby obejrzeć fajny film o wikingach, to polecam Beowulf & Grendel. Fajna obsada. W roli Beowulfa Gerard Butler (Leonidas z 300), poza tym jeszcze Sarah Polley, Stellan Skarsgård (jako Hrothgar), czy Tonny Curran. Film o niebo lepszy niż ten animowany Beowulf z Hopkinsem i Angeliną Jolie.
http://www.filmweb.pl/film/Beowulf+-+Dro...005-118693
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Polecam trylogię Pusher w reżyserii Nicolasa Windinga(autor Drive, Valhalla Rising)
Filmy przedstawiają handel narkotykami z perspektywy ludzi, którzy znajdują się na różnych poziomach hierarchii. Ja wpisuję tę trylogię do swojej osobistej listy top filmów o handlu narkotykami.

W trzeciej części pojawia się akcent polski Uśmiech
Odpowiedz
Hastur napisał(a):Ktoś już widział "Only God forgives", nowy film Nicolasa Windinga Refna?

Ja widziałem. Bardzo mnie cieszy, że po sukcesie "Drive" Windingowi nie odbiła palma i dalej robi filmy po to, żeby zrealizować swoją wizję, a nie po to, żeby je sprzedać.

Spoiler!

Odpowiedz
No, też właśnie obejrzałem. Pojebany film, ale fajny, szczególnie w warstwie audiowizualnej.
Spoiler!
Może jutro coś więcej napiszę jak przez noc przyjdzie mi do głowy jakaś lepsza interpretacja albo przemyślenia. Najlepiej by było, gdyby Berzerker obejrzał i się wypowiedział, bo jeśli jednak w filmie jest coś ukryte, to nikt inny tego nie wyciągnie Oczko
Odpowiedz
Melancholia. Bardzo fajny film. Nie bijcie mnie.
Odpowiedz
Nudny jak flaki z olejem.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Amen.
Odpowiedz
"Atlas Chmur"

Oglądnąłem to wczoraj - i co prawda ładne i fajnie się na to patrzy ale wbrew recenzjom i zapowiedziom nic głębszego niż trochę banałów tam jednak nie ma.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości