To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Na jesieni premiera Almost Human.
http://www.youtube.com/watch?v=ykwxg534yAw
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Finał sezonu True Blood był... całkiem ciekawy Duży uśmiech
http://www.ohlalamag.com/en/2013/08/alex...lert-.html

Spoiler!
Odpowiedz
Serio nikt tu nie ogląda Breaking Bad, Dextera czy Boardwalk Empire? Dwa z nich właśnie się kończą, a tu tak pustawo.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Ja oglądam Breaking Bad i Boardwalk Empire. O tym pierwszym chyba tu kiedyś wspominałem, ale zdaje się, że bez żadnej odpowiedzi - widać nie jest to tutaj zbyt popularny serial.
Odpowiedz
W sumie w Polsce puszczał go Polsat, ale po pierwszym sezonie widownia była zbyt mała żeby emisje kontynuować. A szkoda, bo jednak w porównaniu z Dexterem jest to serial trochę bardziej wymagający. Zresztą w tym może być przyczyna jego porażki w naszej tv. Bo i tak kto miał go obejrzeć, już go obejrzał, nie czekał specjalnie na premierę u nas.

[spoiler=Co by było, gdyby twórcy Dextera stworzyli BB][Obrazek: aAYwO1p_700b.jpg][/spoiler]
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Serio nikt tu nie ogląda Breaking Bad

Ja zacząłem. Jestem po pierwszym sezonie. Serial powoli się rozwija, ale jest niezły. Przemiana głównego bohatera jest wiarygodna, nie jest jeszcze twardzielem pokroju 2K, ale jest na dobrej drodze do tego. Trochę ciekawa wariacja nt. filmu pt. "jak to umierający człowiek spełnia się w ostatnim roku życia". Fajne jest też to przeplatanie scenek rodzinnych z sami wiecie jakimi. No i ta bezsensowność prawa antynarkotykowego - Walter za rzekome palenie trawki dostaje zmarszczone czoło szwagra agenta DEA, a woźny z jego szkoły - pakę i podejrzenie o produkcję methu.

Aha i jeszcze to że nikt w tym serialu nie jest świety. Nawet idealny braciszek Jessiego i pani lekarz szwagierka.
Odpowiedz
Właśnie zaczynam oglądać ostatni odcinek "Pod kopułą".

Uwielbiam to!
Odpowiedz
hm, ja golądam mistrzów horroru.niektóre odcinki wymiatają
Odpowiedz
Bury Wilk napisał(a):ostatni odcinek "Pod kopułą".
Przygotuj się bo będzie się działo.
Ale w sumie to nie wiem jak interpretować końcówkę.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Cytat:Serio nikt tu nie ogląda Breaking Bad, Dextera czy Boardwalk Empire?
Cytat:O tym pierwszym chyba tu kiedyś wspominałem, ale zdaje się, że bez żadnej odpowiedzi - widać nie jest to tutaj zbyt popularny serial.
Breaking Bad oglądają, oglądają. Świetny serial.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
Widziałem pilot. Nie porywał.
Sebastian Flak
Odpowiedz
"Ziemia: Ostatnie starcie", Szpital królestwo", "Gorączka w mieście", "Agenci NCIS", "Nikita", "The Outer Limits"/"Po tamtej stronie", "Z Archiwum X", "Allo, allo", "Co ludzie powiedzą", "Cudowne lata", "Na wariackich papierach", "Drużyna A", "McGyver", "Mr. T".
Tyle z fabularnych puki co.
Z animowanych/rysunkowych - "Johnny Quest", "Reboot", Teen Titans", "Tajemnice złotego miasta", "Księga Dżungli", "Magiczne igraszki"...

Chociaż oglądałem znacznie więcej seriali.
Raz dla śmiechu obejrzałem sobie "Barwy Grzechu", niby taka telenowela brazylijska.
Faktycznie uśmiałem się mocno a pod koniec fabuła raczej była jak z filmu sensacyjnego.
Tak czy siak serial okazał się o wiele ciekawszy niż wiele standardowych telenowel.
Nigdy nie zapomnę jak synowie nabierali siły po wypiciu jakiejś zupy swej mamy niczym soku z gumijagód, albo jak sprawdzała u nich stan zębów niczym u koni i jak kolor był zły to zmiana pasty. Duży uśmiech
Albo numery z pewnymi braćmi - jak jeden był gejem to drugi musiał być hetero.
Raz matka zamknęła geja z dziewczyną i stał się on hetero a tymczasem jego brat na wolności stał się gejem.
Uśmiech
Do tego te intrygi, pościgi...eh, na prawdę mnie wciągnął.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.

Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Przygotuj się bo będzie się działo.
Ale w sumie to nie wiem jak interpretować końcówkę.

Zwyczajnie: będzie drugi sezon. Uśmiech

A na serio: serial numer 1.
Odpowiedz
Polecam Sleepy Hollow. W zeszłym tygodniu wystartował pilotażowy odcinek. Bardzo ciekawa fabuła i wartka akcja, a przy tym rewelacyjna realizacja. Wciągnął mnie.

Odpowiedz
Jeśli już o marnotrawieniu czasu mowa, świetnie do tego nadaje się Supernatural i Zagubieni, cholernie wciągają.

Swego czasu zawinąłem się wokół White Collar i Suits, ale ich urok stopniowo wygasł.
Odpowiedz
Ile Suits ma sezonów? Widziałem dwa i były całkiem niezłe.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Ile Suits ma sezonów? Widziałem dwa i były całkiem niezłe.

Poleciało już z 10 odcinków trzeciego. O ile pierwsze dwa sezony obejrzałem ciurkiem to tutaj włączyłem i wyłączyłem. Męczą znów te swoje niesnaski w firmie, o których już zdążyłem zapomnieć w czasie przerwy, coraz bardziej hiper-uber sprawy sądowe. Czegoś w tym serialu zaczyna brakować.
"Przypadkowa przechadzka po szpitalu wariatów pokazuje, że wiara nie dowodzi niczego" - Heinrich Heine
Odpowiedz
Już zmęczyli materiał? Szkoda. Na fali tych seriali o geniuszach się tak fajnie odznaczał. I fabuła zapowiadała się nietypowo. A tu widać klops... No cóż, coś innego trzeba będzie wrzucić na ruszt, bo do GoT jeszcze daleko.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Zakończenie Dextera :

Spoiler!

Co się wydarzyło dalej ?

Spoiler!
Odpowiedz
Ed Skrein nie będzie grał Daario Naharisa w 4. sezonie GoT... ;((( Dla przypomnienia, to ten pan:

[Obrazek: ed-skrein-photo-keith-bernstein-hbo.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości