To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konkurs Historyczny o Palmę Palmera
Nie dopisuj, będzie ciekawiej.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Dopisuj :evil:
Odpowiedz
ahawa napisał(a):Czy mam dopisać pewne dodatkowe wskazówki do pytań, czy powalczycie tak jak jest? Uśmiech

Poczekaj np. do środy i zobacz po odpowiedziach czy będzie miało to uzasadnienie Oczko

Ja bym na razie nie dawał, na Twoim miejscu. Pytania ciekawe naprawdę, tylko na jedno odpowiedź rzuciła mi się od razu. Może i ja w końcu spróbuję tu podociekać, ciekawsze to na wskroś niż pewne tematy, które ostatnimi czasy zdominowały forum
Odpowiedz
Na razie zostaje więc tak, a potem... się zobaczy Oczko
Odpowiedz
Dlaczego miałabyś podpowiadać. To nie fair.
Mam już kilka odpowiedzi (fakt, że bez angielskiego ani rusz).

Są tylko wątpliwości co do mów Hitlera. Wiele z nich zawierało elementy, o które pytasz.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz, co do mów - jeśli odpowiedź jest sama w sobie poprawna, to można uznać przecież więcej niż jedną Uśmiech Niemniej są przypadki z nawiązaniami mniej i bardziej dosłownymi.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Dlaczego miałabyś podpowiadać. To nie fair.
Mam już kilka odpowiedzi (fakt, że bez angielskiego ani rusz).
Czyli historia to tylko takie tematyczne tło, którym równie dobrze mogłaby być fizyka albo chemia, a konkurs jest tak na prawdę na najlepszego wyszukiwacza informacji w internecie?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Od początku były dyskusje na ten temat (zobacz początkowe moje posty).
Ale nie ma chyba takiego geniusza, który wiedziałby wszystko od mitycznych królów skandynawskich do szczegółów pożycia cesarzy japońskich.

Najlepsze to te pytania, które nie da się tak po prostu wyguglać i wymagają konfrontacji różnych źródeł.
Odpowiedz
NotInPortland, nie mając pojęcia można guglować... do woli. Po to pytania w konkursie są takie, a nie inne, żeby przekopywanie Internetu bez poparcia posiadaną wiedzą dawało efekty zerowe (co mi za pierwszym podejściem raczej nie wyszło Oczko, ale założenie ogólne było)

Zresztą eksperymentalnie możesz wziąć udział Uśmiech
Odpowiedz
Przypominam o sobie, póki co dostałam zestaw odpowiedzi od całego jednego użytkownika Oczko
Odpowiedz
Dołączam się do apelu o nadsyłanie odpowiedzi - andiamo, vamos muchachas!!!
Odpowiedz
Przyznaj się, Ty wysłałeś te odpowiedzi i skończyły Ci się pytania.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Jestem w panice - bo na historii w szkole dłubałem w nosie.
A tu zanosi się na kolejny odcinek "Klanu".

Wielu się odgrażało, że weźmie udział. Słowo się rzekło - kobyłka u płota.
Odpowiedz
Dostałam drugi zestaw odpowiedzi, czekam na resztę Uśmiech

Coś cienko nasza forumowa wataha, w wilczej norze ani po nich widu, ani słychu :>
Odpowiedz
Podbijam raz jeszcze, zainteresowanie było, a odpowiedzi niet :S
Odpowiedz
Mi dzwoni w jednym najwyżej, a siedzieć i szukać mi się nie chce... Trudne takie jakieś i czasochłonne. Już dawno apelowałem o przyjaźniejszą formę pytań, łatwiejsze ale nie oczywiste. :-D Może mobilizacja by wzrosła.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Pytani świetne i inspirujące. :-) Fajne pytanie o motoryzacji.
M.C. Skłodowska była pierwsza kobietą w Polsce, która zdobyła wykształcenie wyższe przynajmniej oficjalne. Ale nie wyszła za dyktatora;-) i rewolucjonistę.
Jednak robota mnie dopadła - jak przedłużysz to jeszcze poszperam.
Nie w celu wygrania ale sprawdzenia się.
Odpowiedz
Bury Wilk napisał(a):Pytania wymagałyby, delikatnie licząc, pięciu godzin szukania, bo może w trzech coś mi tam dzwoni, a w pozostałych nic a nic.
Ahawa poszalała... Uśmiech
Nie przesadzaj. Czuję że się wymawiasz.
Odpowiedz
Sofeicz, nie ty jeden.

Neuro, nie przesadzaj Oczko Trzeba chwilę pomyśleć, chwilę poszukać i voila Duży uśmiech
Odpowiedz
A mnie się po prostu nie chce (+ praca + życie osobiste + niedługo studia). Wybaczcie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości