To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Neuromanta napisał(a):Widział ktoś pierwszy odcinek Biblii?

Widziałem tylko całą biblię. Nawet czytałem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości...
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości...
Księga Powtórzonego Prawa i Księga Kapłańska też? Duży uśmiech
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Pojęcia nie mam co tam było. Amadeusz wygrał z Biblią Oczko
Sebastian Flak
Odpowiedz
Samson jakiś taki ciemny jest. Nawet bardzo. Uśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=Qa586edMiQc
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Baptiste napisał(a):Samson jakiś taki ciemny jest. Nawet bardzo. Uśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=Qa586edMiQc

Mam lepsze Duży uśmiech

Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości...

A, ta biblia. To dla nowego pokolenia ponowoczesnych analfabetów. Duży uśmiech
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Mówisz że nie warto... Ale podobno efekty specjalne ma lepsze niż Władca Pierścieni.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Wilk napisał(a):
Neuromanta napisał(a):Widział ktoś pierwszy odcinek Biblii?
Widziałem tylko całą biblię. Nawet czytałem.
Tylko nie spoileruj.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Jezus umrze! Ale potem będzie żywy... czyli standardowe sztuczki współczesnej popkultury Smutny
Supermana i Batmana też się nie udało ubić "tak naprawdę" Smutny
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
Myślisz, że Jezusa zabito gdzieś pod koniec XX wieku?

Emotikonki wskazują na to, że nie ironizujesz. Uśmiech
Odpowiedz
Te sztuczki są stare jak literatura.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe

Odpowiedz
Czy powiedziałem coś źle? Przecież najpierw umarł, a potem był żywy? Czy może coś przegapiłem? Oczko
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Czy powiedziałem coś źle? Przecież najpierw umarł, a potem był żywy? Czy może coś przegapiłem? Oczko

Najpierw umarł, a później był... no właśnie. Co znaczy "żywy" w kontekście tych wydarzeń? Oczko Może jednak coś przegapiłeś?
Odpowiedz
SPOILER ALERT!

Czyli co? W końcu jednak nie zmartwychwstał? Ja rozumiałem zawsze sprawę tak, że zmartwychwstanie polega na tym, że najpierw się jest żywym, następnie martwym, a potem znowu żywym. I tak właśnie było z Jezusem, specjalnie powtórzyłem sobie ten fragment Biblii (nie serialu, a książki).

Kurt Gödel

Odpowiedz
FlauFly napisał(a):SPOILER ALERT!

Czyli co? W końcu jednak nie zmartwychwstał? Ja rozumiałem zawsze sprawę tak, że zmartwychwstanie polega na tym, że najpierw się jest żywym, następnie martwym, a potem znowu żywym. I tak właśnie było z Jezusem, specjalnie powtórzyłem sobie ten fragment Biblii (nie serialu, a książki).

A co oznacza "być żywym" w odniesieniu do Boga?
Odpowiedz
Ponoć był zarazem człowiekiem, więc chyba jednak znaczy to dokładnie to samo co w przypadku innych ludzi.

Kurt Gödel

Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Ponoć był zarazem człowiekiem, więc chyba jednak znaczy to dokładnie to samo co w przypadku innych ludzi.

Chrystus był więc Bogiem i człowiekiem. Inny człowiek jest tylko człowiekiem. Widac jakąś różnicę?
Odpowiedz
Widać, co nie zmienia faktu, że jego życie było namacalne i ludzkie zwyczajnie, Żyd z prowincji rzymskich chodzący między ludzi i takim też zmartwychwstał.

Kurt Gödel

Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Widać, co nie zmienia faktu, że jego życie było namacalne i ludzkie zwyczajnie, Żyd z prowincji rzymskich chodzący między ludzi i takim też zmartwychwstał.

I co zrobił jak zmartwychwstał?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości