Liczba postów: 11,935
Liczba wątków: 149
Reputacja:
17
Neuromanta napisał(a):Widział ktoś pierwszy odcinek Biblii?
Widziałem tylko całą biblię. Nawet czytałem.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890
To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości...
Sebastian Flak
Liczba postów: 10,415
Liczba wątków: 99
Reputacja:
561
Neuromanta napisał(a):To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości... Księga Powtórzonego Prawa i Księga Kapłańska też?
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Reputacja:
890
Pojęcia nie mam co tam było. Amadeusz wygrał z Biblią
Sebastian Flak
Liczba postów: 12,313
Liczba wątków: 81
Reputacja:
388
Samson jakiś taki ciemny jest. Nawet bardzo.
http://www.youtube.com/watch?v=Qa586edMiQc
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Reputacja:
17
Neuromanta napisał(a):To jesteś bardzo nienowoczesny. Teraz to Biblia w odcinkach na polsacie jest. A nie tak w całości...
A, ta biblia. To dla nowego pokolenia ponowoczesnych analfabetów.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Reputacja:
890
Mówisz że nie warto... Ale podobno efekty specjalne ma lepsze niż Władca Pierścieni.
Sebastian Flak
Liczba postów: 2,356
Liczba wątków: 17
Reputacja:
22
Wilk napisał(a):Neuromanta napisał(a):Widział ktoś pierwszy odcinek Biblii? Widziałem tylko całą biblię. Nawet czytałem. Tylko nie spoileruj.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Liczba postów: 5,265
Liczba wątków: 93
Reputacja:
4
Jezus umrze! Ale potem będzie żywy... czyli standardowe sztuczki współczesnej popkultury 
Supermana i Batmana też się nie udało ubić "tak naprawdę"
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Liczba postów: 11,056
Liczba wątków: 182
Myślisz, że Jezusa zabito gdzieś pod koniec XX wieku?
Emotikonki wskazują na to, że nie ironizujesz.
Liczba postów: 2,107
Liczba wątków: 26
Reputacja:
2
Te sztuczki są stare jak literatura.
Wydaje się, że nie można rozprawiać filozoficznie nie oglądając się przy tym na odkrycia naukowe, bo się zrobi z tego intelektualny pierdolnik. — Palmer Eldritch
Absence of evidence is evidence of absence. – Eliezer Yudkowsky
If it disagrees with experiment, it's wrong. — Richard Feynman
學而不思則罔,思而不學則殆。 / 己所不欲,勿施于人。 ~ 孔夫子
Science will win because it works. — Stephen Hawking
Science. It works, bitches. — Randall Munroe
Reputacja:
4
Czy powiedziałem coś źle? Przecież najpierw umarł, a potem był żywy? Czy może coś przegapiłem?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Reputacja:
17
FlauFly napisał(a):Czy powiedziałem coś źle? Przecież najpierw umarł, a potem był żywy? Czy może coś przegapiłem? 
Najpierw umarł, a później był... no właśnie. Co znaczy "żywy" w kontekście tych wydarzeń?  Może jednak coś przegapiłeś?
Reputacja:
4
SPOILER ALERT!
Czyli co? W końcu jednak nie zmartwychwstał? Ja rozumiałem zawsze sprawę tak, że zmartwychwstanie polega na tym, że najpierw się jest żywym, następnie martwym, a potem znowu żywym. I tak właśnie było z Jezusem, specjalnie powtórzyłem sobie ten fragment Biblii (nie serialu, a książki).
Kurt Gödel
Reputacja:
17
FlauFly napisał(a):SPOILER ALERT!
Czyli co? W końcu jednak nie zmartwychwstał? Ja rozumiałem zawsze sprawę tak, że zmartwychwstanie polega na tym, że najpierw się jest żywym, następnie martwym, a potem znowu żywym. I tak właśnie było z Jezusem, specjalnie powtórzyłem sobie ten fragment Biblii (nie serialu, a książki).
A co oznacza "być żywym" w odniesieniu do Boga?
Reputacja:
4
Ponoć był zarazem człowiekiem, więc chyba jednak znaczy to dokładnie to samo co w przypadku innych ludzi.
Kurt Gödel
Reputacja:
17
FlauFly napisał(a):Ponoć był zarazem człowiekiem, więc chyba jednak znaczy to dokładnie to samo co w przypadku innych ludzi.
Chrystus był więc Bogiem i człowiekiem. Inny człowiek jest tylko człowiekiem. Widac jakąś różnicę?
Reputacja:
4
Widać, co nie zmienia faktu, że jego życie było namacalne i ludzkie zwyczajnie, Żyd z prowincji rzymskich chodzący między ludzi i takim też zmartwychwstał.
Kurt Gödel
Reputacja:
17
FlauFly napisał(a):Widać, co nie zmienia faktu, że jego życie było namacalne i ludzkie zwyczajnie, Żyd z prowincji rzymskich chodzący między ludzi i takim też zmartwychwstał.
I co zrobił jak zmartwychwstał?
|