To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Ukazał się swoim uczniom, którzy nawet go dotykali, bo uwierzyć nie mogli.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Ukazał się swoim uczniom, którzy nawet go dotykali, bo uwierzyć nie mogli.

Tak. A później?
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
To zależy od wersji. Przeważnie robił cuda, a w jednej wersji później wzniósł się do nieba.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):To zależy od wersji. Przeważnie robił cuda, a w jednej wersji później wzniósł się do nieba.
Ale nigdzie nie można go znaleźć, to znaczy, że pewnie nadal leci ku temu niebu - może do Andromedy? Język
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Widziałem dwa pierwsze odcinki Wikingów. Serial świetny, klimatyczny ze szczyptą fantasy i dobrze zrobiony. Nie razi sztucznością ani niczym takim ogólnie fajny. I cały sezon Torchwood. Takie z Archiwum X z Uniwersum Doctora Who, gdzie głównym bohaterem przez cały pierwszy sezon jest znany z Doctora Kapitan Jack Harckness. Ogólnie rzecz biorąc serial fajny, kosmici, artefakty, tajemnice... Ale wyraźna jest polityka tolerancji BBC. Przy końcówce sezonu serial zamienił się w przygody szlachetnego ubergeja. Scenarzyści jednak i tą pętlę chyba rozwiązali, ale nie będę spojlerował :-D
Sebastian Flak
Odpowiedz
Obejrzałem pierwszy sezon Orphan Black.
Temat klonów jest oklepany do bólu, dlatego długo się opierałem, żeby go obejrzeć. W końcu jednak się przełamałem i muszę przyznać, że daje radę.
Główna rola, a raczej role, są odgrywane przez Tatianę Maslany.
Gra świetnie. Każda z postaci (klonów) jest zupełnie inna i to nie mam na myśli tylko ciuchów i fryzury. Inne jest wszystko łącznie ze sposobem chodzenia, mimiką twarzy, gestami rąk.
Nie wiem czy ta aktorka dostała już jakąś nagrodę za tę rolę, ale zdecydowanie powinna dostać.
Tutaj krótkie "making of":

Teraz biorę się za House of Cards.
Ktoś to ogląda?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
FlauFly napisał(a):Widać, co nie zmienia faktu, że jego życie było namacalne i ludzkie zwyczajnie, Żyd z prowincji rzymskich chodzący między ludzi i takim też zmartwychwstał.
No nie - zmartwychwstały był a tyle odmieniony, że Kleofas i Łukasz Go nawet nie poznali. Nie było to zwyczajne ciało, jakie znamy.
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Teraz biorę się za House of Cards.
Ktoś to ogląda?
Oglądam. Są w nim sceny naprawdę genialne ale też czasami mało prawdopodobne. Ale ogólnie serial mi się podoba. Chociaż chyba Boss jest bardziej dramatyczny i brutalny. Coś jak Rodzina Soprano w świecie polityki.
Odpowiedz
"house of cards" to swietny serial - najlepszy w ostatnich latach.

a "orphan black" dosc niezle, choc pod koniec troche spadl poziom. ale czekam na druga serie.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Teraz biorę się za House of Cards.
Ktoś to ogląda?
świetny serial, muzyka i cały klimat. Mocno ciężki momentami. Dla mnie nie raz trzeba przewijać żeby żaden niuans nie umknął, bo fabuła nie należy do najprostszych. Z kolei niektóre sceny warto obejrzeć 2gi raz dla samej gry aktorskiej (chociażby np. monologi głównego bohatera).
Przed 2gim sezonem będzie trzeba przeczytać jakie streszczenie co by sobie przypomnieć całą intrygę.
Odpowiedz
Ekranizacja "Opowieści znad brzegów rzek" - jednego z czterech klasyków chińskiej powieści, w końcu na YT w 720p z angielskimi napisami. Czekałem na to po obejrzeniu świetnych "Trzech królestw"
Odpowiedz
Oglądam właśnie Wikingów. Serial świetny, godny polecenia, potem biorę się za specjalne odcinki Dr. Who w tym tegoroczny świąteczny Uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
Jak ktoś jeszcze nie zapisał w kalendarzyku, to przypominam, że 10 stycznia jest premiera serialu Helix (gatunek: Sci-Fi/Thriller).

[Obrazek: 131211helix-syfy1_210x305.jpg]
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Jak ktoś jeszcze nie zapisał w kalendarzyku, to przypominam, że 10 stycznia jest premiera serialu Helix (gatunek: Sci-Fi/Thriller).

"A team of scientists...
working in secret...
Is about to change the world"

Czyli kolejny serial o zombie. Ja osobiście podziękuję.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
exodim napisał(a):Czyli kolejny serial o zombie. Ja osobiście podziękuję.
Oby nie.
Nie cierpię historii o zombie.
Odpowiedz
NotInPortland napisał(a):Oby nie.
Nie cierpię historii o zombie.

Zobacz sobie extended trailer i sam wnioski wyciągnij. Dla mnie to zanosi się na kolejne walking dead, tym razem jednak z udziałem naukowców odpowiedzialnych za wirusa w rolach głównych. A że Syfy ma mało kasy (w porównaniu np. do AMC, BBC czy HBO), to pewnie cały pierwszy sezon będzie w jednej scenerii - jakiegoś supertajnego laboratorium w pobliżu Arktyki.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Uee. Już liczyłem na coś w stylu tego.
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Oglądam właśnie Wikingów. Serial świetny, godny polecenia, potem biorę się za specjalne odcinki Dr. Who w tym tegoroczny świąteczny Uśmiech
Zdzierżyłem tylko jeden odcinek. Idiotyczne fryzury, Wikingowie tak słodcy, jakby wypadli z jakiegoś famiijnego disneja, no i mocno na bakier z historią. Wikingowie pod koniec VIII w. nie wiedzą, co jest na zachód od Skandynawii! Pierwsze najazdy na Zachód odnotowano już bodajże w V w.
Odpowiedz
E tam. Wygląd da się wytrzymać. Od 3 odcinka zaczyna się rozwijać akcja i przynajmniej do 9 jest fajnie. No i nie wiem skądeś wziął ten V wiek. Wikingowie jako tacy zaczęli się pojawiać koło VII wieku a dopiero koło VIII właśnie zaczęli plądrować coś więcej niż wybrzeża Bałtyku.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):E tam. Wygląd da się wytrzymać. Od 3 odcinka zaczyna się rozwijać akcja i przynajmniej do 9 jest fajnie. No i nie wiem skądeś wziął ten V wiek. Wikingowie jako tacy zaczęli się pojawiać koło VII wieku a dopiero koło VIII właśnie zaczęli plądrować coś więcej niż wybrzeża Bałtyku.
Najazdy były wcześniej. Pisze o tym m.in. Wojciech Lipoński w ,,Narodzinach cywilizacji Wysp Brytyjskich'', ale nie chce mi się wertować. Poza tym serial ukazuje kompletną niewiedzę Skandynawów, co jest na zachodzie, a to nonsens.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości