To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
[Obrazek: 1912220_733566610001015_334896214_n.jpg]
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz
Niezbyt mądry ten obrazek. Z tego co wiem w polskich szpitalach nie ma żadnych problemów z przyjmowaniem Polaków rannych w sytuacjach losowych i nikt w takim przypadku w kolejce nie czeka. Gdyby rząd stwierdził, że będzie w naszych szpitalach leczył Ukraińców chorych na raka, udostępni im możliwość zapisywania się do naszych kardiologów etc to faktycznie miało by sens. Natomiast na SORach miejsca są i mamy niewykorzystane moce przerobowe - więc leczenie tam Ukraińców będzie kosztowało tyle, co leki im podane. Zresztą autor mógłby dodać tam jeszcze trochę głodujących polskich dzieci, których nasz rząd też nie lubi tak jak lubi Ukraińców i jakieś zdjęcia z rzezi Wołyńskiej. Byłoby efektowniej i bardziej emocjonalnie Duży uśmiech

Tak w ogóle zauważyłem, że przy sytuacji Ukrainy przez internet przetoczyła się taka fala głupot, bzdur i pierdół, że gender to przy tym pikuś. Gdyby to zebrać w całość wyjdzie, że podpuszczeni przez Żydów Banderowcy zrobili zamieszki aby włączyć Przemyśl do Ukrainy Oczko Nagle się też okazało, że każdy jest ekspertem od spraw wschodnich.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Zresztą autor mógłby dodać tam jeszcze trochę głodujących polskich dzieci, których nasz rząd też nie lubi tak jak lubi Ukraińców i jakieś zdjęcia z rzezi Wołyńskiej. Byłoby efektowniej i bardziej emocjonalnie Duży uśmiech
No i bardzo szkoda że nie dodał.
A to nie wszystko- Ukraina poprosiła Polske o wsparcie finansowe. Ja nie mam nic przeciwko temu,ale w zastaw poprosimy o obwody lwowski,Tarnopolski,Iwanofrankowski Uśmiech

DziadBorowy napisał(a):Tak w ogóle zauważyłem, że przy sytuacji Ukrainy przez internet przetoczyła się taka fala głupot, bzdur i pierdół
Jakie na przykład?
DziadBorowy napisał(a):Żydów Banderowcy
Jak banderowcy to Żydzi to ja jestem adwentysta dnia siódmego Uśmiech
Odpowiedz
Constal napisał(a):No i bardzo szkoda że nie dodał.
A to nie wszystko- Ukraina poprosiła Polske o wsparcie finansowe. Ja nie mam nic przeciwko temu,ale w zastaw poprosimy o obwody lwowski,Tarnopolski,Iwanofrankowski Uśmiech

Bo tak w ogóle powinniśmy wykorzystać sytuację i wysłać tam nasze wojska i przywrócić do macierzy Lwów i Kijów. A jeżeli nie to przynajmniej pomachać sobie trochę szabelką i pokrzyczeć jacy to Ukraińcy niedobrzy. Srał pies to co nam się opłaca a co nie - koridanowszczyznę czas zacząć aby tradycji stało się za dość Duży uśmiech

Cytat:Jakie na przykład?
Jak np. ten powyższy obrazek. Albo to, że spora część osób oburzających się na Wyborczą o sposób przedstawiania Marszów Niepodległości stosuje te same metody co ona opisując sytuację na Ukrainie. Zwolennicy Wyborczej z kolei zupełnie nie widzą ukraińskich "faszystów"

Cytat:Jak banderowcy to Żydzi to ja jestem adwentysta dnia siódmego Uśmiech

Nie. Żydzi za pomocą MFW, który kontrolują sprowokowali Banderowców do wywołania zamieszek a teraz odbiorą nam Przemyśl (tylko nie wiem czy Żydzi go odbiorą czy Banderowcy) <-- to takie streszczenie z artykułów z tytułami "o czym nie piszą główne media" Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Rosjanie jadą na Krym z bratnią pomocą dla Ukraińców. To Ukraińcy się doigrali.
Najpierw wybierają prorosyjskiego prezydenta, a potem go chcą obalić. Od razu było wybrać kogoś spoza byłej radzieckiej nomenklatury. Wiadomo, że taki aparatczyk będzie ciążył ku Moskwie.
Odbiorą im Krym, a potem może dokonają rozbioru Ukrainy - część wschodnia /rosyjskojęzyczna/ trafi do Rosji, a zachodniojęzyczna pozostanie na terenie Ukrainy.
A potem przyjdzie kolej na nas - niestety.
I zamiast Katotalibańska Republika Polska - będzie Republika Polskokacapska.
Co lepsze?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Tak w ogóle zauważyłem, że przy sytuacji Ukrainy przez internet przetoczyła się taka fala głupot, bzdur i pierdół, że gender to przy tym pikuś.

Bo zawsze warto sprawdzić co mówią najbardziej zainteresowani w temacie czyli ukraińska Polonia:

[url="http://kresy24.pl/46622/polacy-ukrainy/"]My, Polacy z Ukrainy…
[/url]

Czyli apel Federacji Organizacji Polskich na Ukrainie.

Straszne. No nie? Pewnie pisane z przytkniętą lufą karabinu do potylicy.

A tutaj zamordowany zdrajca polskiej sprawy na Ukrainie. Jak on mógł? I na dodatek jeszcze z Podola pochodzi i banderowcom pomagał...

http://kresy24.pl/46586/bohater-majdanu-...iej-sotni/
Sebastian Flak
Odpowiedz
@Neuromanta

No to wychodzi na to, że Polacy z Ukrainy to też Banderowcy są ;P
Odpowiedz
Jacy Polacy? To zdrajcy normalni, pamięć prawdziwych Polaków kalający, to są tacy co to nie wiedzą co dla nich najlepsze Oczko
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Jacy Polacy? To zdrajcy normalni, pamięć prawdziwych Polaków kalający, to są tacy co to nie wiedzą co dla nich najlepsze Oczko
A kto jest Prawdziwym Polakiem, decydujemy my Oczko
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
No oczywiście Duży uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
A tutaj garść informacji o Ukrainie:

Janukowycz upomina się o władzę na Ukrainie, Rosja go przygarnia

I porównanie rozwoju gospodarek Ukraińskiej i Polskiej po transformacji:

http://forsal.pl/artykuly/780100,history...-dnia.html

oraz o tym ile kasy zostawiają u nas sąsiedzi zza wschodniej granicy (zgadnijcie kto najwięcej?):

http://forsal.pl/artykuly/780678,handel-...chodu.html
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):I porównanie rozwoju gospodarek Ukraińskiej i Polskiej po transformacji:

http://forsal.pl/artykuly/780100,history...-dnia.html
[url=http://forsal.pl/artykuly/780678,handel-przygraniczny-nasz-wschod-zyje-ze-wschodu.html][/url]

Dzisiaj czytałem artykuł z którego wynika, że 100 najbogatszych Polaków ma majątek wysokości 108 mld złotych. W tym oczywiście wliczono wartość ich firm itp. To jakieś 6% naszego PKB. Na Ukrainie 100 najbogatszych oligarchów kontroluje około 80% tamtejszej gospodarki. To jest chyba największa różnica między naszymi krajami.
Odpowiedz
to jest dobry artykuł na temat sytuacji na ukrainie: http://www.wprost.pl/ar/437311/Kilka-uwa...inie/?pg=0
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
To może jakieś podsumowanie osobistości ostatnich wydarzeń?
Kto zapadł wam w pamięć?
Mnie osobiście Lidia Pankiw. Wspaniała kobieta. Ma ten gniew, płomień i autentyczność w sobie. W połączeniu z urodą daje efekt taki jak Stokrotka z filmu "Kanał".

[Obrazek: 635286712629588165.jpg]

Teraz pewna osobistość zbiorowa-berkut.
Nie dziwią mnie porównania na necie do żołnierzy imperium rodem z uniwersum Star Wars. Imidż świetny. Tak właśnie chciałbym aby wyglądała moja gwardia osobista:
[Obrazek: 795378.jpg]
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Bo tak w ogóle powinniśmy wykorzystać sytuację i wysłać tam nasze wojska i przywrócić do macierzy Lwów i Kijów.
A co. Skoro Rosja ma chrapke na Krym oraz na wschodnie rubieże Ukrainy to dlaczego my mamy być gorsi? Uśmiech

DziadBorowy napisał(a):Zwolennicy Wyborczej z kolei zupełnie nie widzą ukraińskich "faszystów"
Niestety nie widzą. Za to aż za nadto widzą rzekomych polskich faszystów i homofobów
Odpowiedz
http://geopolityka.net/prof-dugin-kwesti...zesadzona/

Zapis rozmowy przeprowadzonej z prof. Duginem w ... 2009 roku!!
Dzisiaj nadal jeszcze aktualny.

"Jeśli chodzi o Ukrainę, to myślę, że to państwo jest na ostatnim etapie swojego istnienia. Z geopolitycznego punktu widzenia, to państwo było kruche od samego początku, dlatego że w granicach, w jakich funkcjonowało, istnieją dwa narody, reprezentujące przeciwstawne cele"
"Dyskusja z idiotami niepotrzebnie ich nobilituje"
Odpowiedz
No i co? Pan profesor Ameryki nie odkrył, szczególnie po 2006 roku, kiedy było jasne, że będzie tam kolejne piekło za jakiś czas.
Baptiste napisał(a):Nie dziwią mnie porównania na necie do żołnierzy imperium rodem z uniwersum Star Wars. Imidż świetny. Tak właśnie chciałbym aby wyglądała moja gwardia osobista
E tam, nawet masek gazowych nie mają. Kruchą byś miał tą gwardię Oczko

Ja wolę takich : http://24.media.tumblr.com/4e5ff16821cba...1_1280.jpg

albo tych : http://resources3.news.com.au/images/201...867213.jpg
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Odpowiedz
Newsy sugerują że rosyjskie wojsko jest na dobrej drodze by wrócić sytuację na Ukrainie do normy.
Może pogłowie banderowców spadnie? Miło by było.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
exodim napisał(a):No i co? Pan profesor Ameryki nie odkrył, szczególnie po 2006 roku, kiedy było jasne, że będzie tam kolejne piekło za jakiś czas.
E tam, nawet masek gazowych nie mają. Kruchą byś miał tą gwardię Oczko
Nie mają akurat na tym zdjęciu. Na innych często mają. Oczko
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Aryjskie, chrześcijańskie narody skaczą sobie do gardeł z absurdalnych powodów, a Tatarczuchy Krymskie się cieszą i w końcu to oni ponownie zagarną Krym. Kutwa, czy historia naprawdę niczego nie uczy!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości