To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
Xeo95 napisał(a):Czyli jak?Masz na myśli bezsilność moskiewskiej milicji wobec przybyszów w Kaukazu? A może kompromitujące klęski w wojnach w Czeczeni? Albo niezapobieganie zamachom w celu wzbudzenia poczucia zagrożenia u społeczeństwa? Czy też zakaz ,,prowokowania'' Czeczenów przez organy władzy przed Olimpiadą w Soczi?

Porównaj to sobie z bezwizowym ruchem z państwami półwyspu arabskiego jaki właśnie wprowadziła Unia.
Wolę już rosyjskie podejście do islamistów.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Skywalker napisał(a):Wolę silną Rosję u boku niż dżihad w Europie. Powinniśmy brać z nich przykład jak rozprawiają się fundamentalistycznymi zapędami u siebie.

Płacą kupę kasy z ropy lokalnym watażkom, którzy mają posłuch (lub umieją go wymusić) w lokalnych społecznościach i klanach. Mam gdzieś taką metodę rozprawiania się z fundamentalistami. Gdy tylko cena ropy spadnie a Rosji skończy się kasa na ładowanie w te republiki momentalnie całe Zakaukazie zapłonie znowu.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Chińczycy wkroczyli do gry. Właśnie wydali komunikat że uznają integralność Ukrainy i nowy rząd. Atak na Ukrainę daje im pretekst do wejścia na Syberię i ochronę ich obywateli i ewentualnej korekty granic. Teraz powinien nastrój opadać. Zwłaszcza po wyrażeniu chęci do rozmów z Tatarami na Krymie i propozycji objęcia przez nich urzędów.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Tymczasem Palikot wymyślił aby Ukrainę przyjąć w trybie natychmiastowym do NATO.
Zawsze to PIS specjalizował się w tego typu jeremiadach całkowicie oderwanych od rzeczywistości. Przecież chyba nawet on nie wierzy w to co mówi. EU i NATO jak na razie wygłaszają "zaniepokojenie i ubolewanie" a miałyby ryzykować konflikt militarny z Rosją przyjmując Ukrainę?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Jeśli zgodzimy się na zajęci Krymu przez Rosję to godzimy się na zajęcie przez nią wszystkiego, czego chce. Łodzi, Wilna, Rygi, etc etc.

Wielu się marzy Rosja pojąca swoje czołgi w Wiśle, narzucająca reżim odrzucający pozory suwerenności i represjonujący Kaczora?
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Co ma Kaczor z tym wspólnego Smok Eustachy jeden może wiedzieć.
Odpowiedz
Adam_S napisał(a):Kto jest pożytecznym idiotą zależy od odpowiedzi na jedno proste pytanie:
Co jest dla nas lepsze, geopolitycznie silna czy słaba Rosja?
Bardzo dobre pytanie. Gra idzie według zapewnień Brzezińskiego o wmontowanie Rosji w światowy system i zbliżenie jej do Europy. Nie chcą, aby wpadła w łapy Chin, bo duet ten będzie za mocny. To sie odbywa ponad naszymi głowami i wizyty polskich polityków na Majdanie okazały poszczekiwaniem ratlerków, teraz odezwały się brytany.
Nie ma sensu szkodzić Rosji dla samego szkodzenia, osłabiać jej, czy wzmacniać. Ze słabszą lub mocniejszą trzeba współpracować, z każdej sytuacji wyciągać jakieś korzyści. Obecnie Rosja jest "antygenderowa", niestety nasza władza progenderowa. W tym przypadku to nasz sojusznik jeśli mieć na myśli większość społeczeństwa. Czyli jak zwykle trzeba grać, mieć jakąś wizje sąsiedztwa. Wróg daleko, przyjaciel blisko, na razie jest odwrotnie i są kłopoty.
Odpowiedz
Gladiator napisał(a):Obecnie Rosja jest "antygenderowa", niestety nasza władza progenderowa. W tym przypadku to nasz sojusznik jeśli mieć na myśli większość społeczeństwa.

Faktycznie cholernie mocna podstawa do budowania sojuszu. :wall:
Odpowiedz
Niektórzy rusofobowie się pewnie zaplują, ale ja wolę bycie zależnym ,,Krajem Priwislanskim'' pod władzą normalnej Rosji niż unijną ,,wolność'', czyli tak naprawdę zależność od żydostwa i międzynarodówki lewackiej plus, oczywiście, dobrodziejstwa multi-kulti. Takich sie dziwnych czasów doczekaliśmy.

Co do Chinoli, to już generał MacArthur proponował parę nuklearnych piguł na ich skośne łby. Niestety, nie doszło do tego.
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Niektórzy rusofobowie się pewnie zaplują, ale ja wolę bycie zależnym ,,Krajem Priwislanskim'' pod władzą normalnej Rosji niż unijną ,,wolność'', czyli tak naprawdę zależność od żydostwa i międzynarodówki lewackiej plus, oczywiście, dobrodziejstwa multi-kulti. Takich sie dziwnych czasów doczekaliśmy.

Co do Chinoli, to już generał MacArthur proponował parę nuklearnych piguł na ich skośne łby. Niestety, nie doszło do tego.
Chińczycy będą niedługo pierwszą gospodarką świata, Patafilu.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Niektórzy rusofobowie się pewnie zaplują, ale ja wolę bycie zależnym ,,Krajem Priwislanskim'' pod władzą normalnej Rosji niż unijną ,,wolność'', czyli tak naprawdę zależność od żydostwa i międzynarodówki lewackiej plus, oczywiście, dobrodziejstwa multi-kulti. Takich sie dziwnych czasów doczekaliśmy.

Nikt Cię tu przecież nie trzyma. Rosja zawsze chętnie przyjmowała pożytecznych idiotów. Może nawet jakąś karierę w wydziale propagandy tam zrobisz :lol2:
Odpowiedz

Uwaga, czy jest na sali lekarz...?

Nie wiem jaki stan chorobowy powoduje, że realna utrata niepodległości wydaje się sfiksowanej głowie Patafila lepszym rozwiązaniem niż urojona kontrola mitycznego lewackiego żydostwa. To nawet nie jest zabawne :wall:
Odpowiedz
Nonkonformista napisał(a):Chińczycy będą niedługo pierwszą gospodarką świata, Patafilu.
Ale nie technologiczną. Robienie butów i koszulek archaicznymi zresztą metodami to jeszcze nie high-tech. Duży uśmiech Zresztą skośni nie są tak kreatywni i wynalazczy jak Aryjczycy.

Ahawa

To proszę radośnie oczekiwać na ,,normalność'' by EU, czyli stada mułłów i mujinków grasujących na ulicach. To ci dopiruj będzie byczo!
Odpowiedz
Patafil napisał(a):Ale nie technologiczną. Robienie butów i koszulek archaicznymi zresztą metodami to jeszcze nie high-tech. Duży uśmiech Zresztą skośni nie są tak kreatywni i wynalazczy jak Aryjczycy.
Bzdury gadasz i tyle. Cały przemysł high-tech siedzi teraz u nich.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Gladiator napisał(a):Bardzo dobre pytanie. Gra idzie według zapewnień Brzezińskiego o wmontowanie Rosji w światowy system i zbliżenie jej do Europy. Nie chcą, aby wpadła w łapy Chin, bo duet ten będzie za mocny. To sie odbywa ponad naszymi głowami i wizyty polskich polityków na Majdanie okazały poszczekiwaniem ratlerków, teraz odezwały się brytany.
Nie ma sensu szkodzić Rosji dla samego szkodzenia, osłabiać jej, czy wzmacniać. Ze słabszą lub mocniejszą trzeba współpracować, z każdej sytuacji wyciągać jakieś korzyści. Obecnie Rosja jest "antygenderowa", niestety nasza władza progenderowa. W tym przypadku to nasz sojusznik jeśli mieć na myśli większość społeczeństwa. Czyli jak zwykle trzeba grać, mieć jakąś wizje sąsiedztwa. Wróg daleko, przyjaciel blisko, na razie jest odwrotnie i są kłopoty.

Silna Rosja nie ma powodu by z nami "współpracować", ponieważ może (i woli) nas sobie podporządkować. Taka to współpraca jak z czterema dresami co ci każą wyskakiwać z komóry i portfela.
Żebyśmy mogli z Rosją współpracować, nie może być ona znacznie silniejsza od nas.

O ile silne Chiny to problem dla Indii czy USA, to dla nas taka sytuacja wcale nie byłaby taka zła. Chiny są po prostu za daleko, geograficznie jak i kulturalnie, by mieć interes w podporządkowywaniu nas. Mogą za to poważnie osłabić tych, co mogą i chcą nas podporządkować. To dla nas naturalny sojusznik.

A co do genderpierdół, to na skalę geopolityki to tylko pierdoły do odwracania uwagi, mały kawałek kulturalnego pola bitwy. Głupotą jest ignorować faktycznie ważne sprawy na rzecz tego. Inna kwestia że przez inwazją genderpierdół musimy obronić się sami, ponieważ Rosja nie ma możliwości (ani chęci) "projekcji siły" w tym względzie, może co najwyżej bronić się sama.

Jak dla mnie to wybór między dżumą a cholerą. Jak to brytyjskie powiedzenie mówi, kraje nie mają przyjaciół, tylko interesy. A naszym interesem #1 jest nie być marionetką żadnej strony.

Międzynarodówkę lewacką trzeba po prostu przeżyć, sama prędzej czy później zdechnie, ważne by nie zdechnąć wcześniej.
Zagrożenie moskiewskim imperializmem zaś jest dla naszego kraju stałą od dobrych kilku wieków, i się zrealizowało dobre parę razy.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Odpowiedz
Receptą na wszystkie problemy jest oczywiście poddać się tak przyjaźnie i radośnie nastawionym do nas Rosjanom, których okupacja zawsze to okazywała się dla nas taka zbawienna. Oni już zadbaliby o nasz dobrobyt jak za PRL-u. Och, ach jakie to piękne czasy były... no i tego no... genderu nie było...

Oto co strach przed smoluchami robi z ludźmi. Ku przestrodze.

fertenbitenhiy napisał(a):Bzdury gadasz i tyle. Cały przemysł high-tech siedzi teraz u nich.

Cały to może i nie, ale na pewno fabryki są właśnie tam...
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch

Odpowiedz
Argen napisał(a):Cały to może i nie, ale na pewno fabryki są właśnie tam...

Może przesadziłem, ale gadanie o zacofaniu technologicznym to może dobre było 10-20 lat temu.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.

Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Odpowiedz
Argen napisał(a):Receptą na wszystkie problemy jest oczywiście poddać się tak przyjaźnie i radośnie nastawionym do nas Rosjanom, których okupacja zawsze to okazywała się dla nas taka zbawienna. Oni już zadbaliby o nasz dobrobyt jak za PRL-u. Och, ach jakie to piękne czasy były... no i tego no... genderu nie było...

Oto co strach przed smoluchami robi z ludźmi. Ku przestrodze.
Ależ co kto lubi... Jeden (ja) chciałby żyć w czystym rasowo kraju i mieć tysiącletni system wartości. Drugi woli mieć genderowo-imigrancki chlew, ale za to robić Rosji na złość i mieć poczucie lokalnej wielkomocarstwowości. Ta druga opcja jest naprawdę typowo polska! Duży uśmiech
Odpowiedz
Co tu jeszcze zatem robisz? Czemu do Rosji nie wyjedziesz? Mama dała szlaban na wyjścia z domu ? Duży uśmiech
Odpowiedz
Seth napisał(a):Porównaj to sobie z bezwizowym ruchem z państwami półwyspu arabskiego jaki właśnie wprowadziła Unia.
Wolę już rosyjskie podejście do islamistów.
Które jak się okazuje nie jest jakoś dużo lepsze od zachodnioeuropejskiego. Zresztą w Rosji też jest sporo muzułmańskich imigrantów z dawnego ZSRR.

DziadBorowy napisał(a):Płacą kupę kasy z ropy lokalnym watażkom, którzy mają posłuch (lub umieją go wymusić) w lokalnych społecznościach i klanach. Mam gdzieś taką metodę rozprawiania się z fundamentalistami. Gdy tylko cena ropy spadnie a Rosji skończy się kasa na ładowanie w te republiki momentalnie całe Zakaukazie zapłonie znowu.
Cena ropy rośnie to ,,potęga" Rosji również. Ale długo to nie potrwa. Kraje nad Zatoką Perską nie są tak pogrążone w socjalizmie i korupcji oraz inwestują masowo w inne gałęzie gospodarki.

Neuromanta napisał(a):Chińczycy wkroczyli do gry. Właśnie wydali komunikat że uznają integralność Ukrainy i nowy rząd. Atak na Ukrainę daje im pretekst do wejścia na Syberię i ochronę ich obywateli i ewentualnej korekty granic. Teraz powinien nastrój opadać. Zwłaszcza po wyrażeniu chęci do rozmów z Tatarami na Krymie i propozycji objęcia przez nich urzędów.
Pogubiłem się... Dlaczego Chiny występują przeciwko Rosji, przecież od dość długiego czasu trzymają się razem?

Nonkonformista napisał(a):Chińczycy będą niedługo pierwszą gospodarką świata, Patafilu.
Ale koszt tamtejszej siły roboczej cały czas rośnie i jeśli Chiny będą chciały utrzymać w miarę szybkie tempo wzrostu to będą musiały bardziej zliberalizować gospodarkę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości