"Często słyszę, że 25 lat demokracji, to 25 lat wolności. Otóż nie. Chciałbym wam powiedzieć, że demokracja nie równa się wolność. Obecnie mamy demokrację, a nie mamy prawdziwej wolności. Państwo narzuca nam przymus ubezpieczania się, państwo narzuca nam program edukacyjny, państwo, a właściwie już niedługo Unia Europejska, zakaże nam tradycyjnego wędzenia. Państwo wtrąca się w większość aspektów naszego życia. Kilka tygodni temu Wojciech Cejrowski powiedział, że w Arizonie jako cudzoziemiec ma więcej swobód obywatelskich niż w Unii Europejskiej, jako obywatel. Czy to, że państwo będzie nam odbierać w przyszłości ponad połowę naszych zarobków, to wolność? Uważam, że nie"
|
Informacje
|
|
07.06.2014, 20:46
07.06.2014, 20:49
Gimbus naoglądał się za dużo głupich filmików w necie i teraz za nimi powtarza, słabo.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
07.06.2014, 21:01
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,n...25350.html
Cytat:W piątek wieczorem squattersi wtargnęli do budynku przy Al. Jerozolimskich, by zaprotestować przeciwko hucznym obchodom 25-lecia częściowo wolnych wyborów. Na Smyku rozwiesili transparent "25 lat nierówności", pojawił się też napis "Game Over". Na miejscu interweniowała policja. Nie dostali mandatu ale pewnie w sądzie otrzymają wielotysięczne kary jak uczestnicy protestu przeciwko Baumanowi :lol2:
07.06.2014, 21:15
cobras napisał(a):Gimbus naoglądał się za dużo głupich filmików w necie i teraz za nimi powtarza, słabo. A Ty nic nie oglądałeś, nic nie czytałeś, a Twoje wielkie, przełomowe myśli, które zamieszczasz na tym forum są wynikiem samodzielnych, intensywnych rozmyślań :roll:
09.06.2014, 10:29
cobras napisał(a):Gimbus naoglądał się za dużo głupich filmików w necie i teraz za nimi powtarza, słabo. Przynajmniej nie powtarza bzdur, jak co niektórzy...
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
09.06.2014, 11:18
Cytat:Przynajmniej nie powtarza bzdur, jak co niektórzy... Widzę znalazł się następny, co to dalej w komunizmie żyje.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
09.06.2014, 12:46
cobras napisał(a):Widzę znalazł się następny, co to dalej w komunizmie żyje. A co ma jedno do drugiego to nawet cobzas nie wie.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
09.06.2014, 13:12
Cytat:A co ma jedno do drugiego to nawet cobzas nie wie. Spuścizna komunizmu, zakaz wędzenia i tym podobne bredzenie, ale najwyraźniej Socjo szczerze w to wierzy. Nie żebym mnie to zaskoczyło.
09.06.2014, 14:22
Istnienie i znajomość źródeł wykluczają wiarę. Cobras jak zawsze popisał się indolencją intelektualną. Nie żeby mnie to jakoś zaskoczyło.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country. All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
10.06.2014, 08:00
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
02.07.2014, 19:38
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/art...F140709833
Cytat:Na osiedlu Borki w Radomiu wandale pocięli opony. Ponad 100 aut uszkodzonych! Mają rozmach...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
08.07.2014, 10:06
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
08.07.2014, 17:32
DziadBorowy napisał(a):http://www.obserwatorfinansowy.pl/forma/...arze-swiatMoże Gina Rinehart też macza w tym palce? (...)Nadal lobbuje za obcięciem podatków i płac. W ostatnim, marcowym, felietonie w "Australian Resources and Investment Magazine" najbogatsza Australijka w historii apeluje: "Australijczycy muszą pracować ciężej albo ciężej i mądrzej, żeby stworzyć przychód i być w stanie zapłacić rachunek za koszty opieki społecznej. Ktoś musi to zrobić, my [miliarderzy] nie możemy robić wszystkiego". Źródło: Wysokie Obcasy Gina Rinehart
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman EL
08.07.2014, 18:03
Łoś napisał(a):Może Gina Rinehart też macza w tym palce?To akurat rozwiązanie, które przysłuży się wszystkim australijczykom. Btw. Jak poczytałem o tej babie na necie to przyznam szczerze zdumiony jestem, że ktoś wyglądający na takiego troglodytę (i nie chodzi wcale o wygląd) może prowadzić tak duży biznes.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
08.07.2014, 20:50
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia Baptiste napisał(a):Btw. Jak poczytałem o tej babie na necie to przyznam szczerze zdumiony jestem, że ktoś wyglądający na takiego troglodytę (i nie chodzi wcale o wygląd) może prowadzić tak duży biznes. A może właśnie dlatego prowadzi tak duży biznes? To nie jest raczej zajęcie dla wyrafinowanych intelektualistów i pięknoduchów, tylko dla kaprali i ekonomów.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
08.07.2014, 20:55
Cytat:A może właśnie dlatego prowadzi tak duży biznes? Nope, po prostu go odziedziczyła.
09.07.2014, 09:52
Cobras, jak zawsze pierdoli od rzeczy. Rineheart odziedziczyła przedsiębiorstwo, które po prostu działało, ale nie było niczym nadzwyczajnym - jego obecną potęgę zbudowała sama.
01.09.2014, 10:34
Tym dziecka nie zabiorą:
W sobotę, ok. godz. 16.30, przejeżdżający przez Maszkowice, z Jazowska w kierunku Łącka, drogą wojewódzką orszak weselny zaatakowali Romowie z pobliskiej osady. Do zatrzymania kolumny weselnej Cyganie użyli m.in. dziecka, które położyło się na jezdni. Romowie domagali się wódki i placków weselnych, a skończyło się na biciu, pluciu, wyzwiskach, ciskaniu kamieniami i kopaniu samochodów gości weselnych. http://www.sadeczanin.info/wiadomosci,5/...AQvCkrOoR8
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
10.09.2014, 10:27
http://biznes.onet.pl/czechy-przestaly-b...news-detal
Czechy według oficjalnych danych stały się biedniejsze od Słowacji. Niedługo, wyprzedzi ich wg oficjalnych danych (choć niektóre czynniki zdają się sugerować, że już wyprzedziła) również Polska. "Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
05.10.2014, 14:10
Wreszcie do seryjnej produkcji trafia samochód wykorzystujący wodór jako paliwo.
http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/paryz-2...azdy/lcd2l I jak teraz musi się czuć Elon Musk? ![]() http://carsblog.pl/samochody-na-wodor-to...zef-tesli/ Jeśli wierzyć artykułowi to w tych zbiornikach będzie ciśnienie rzędu 700 atmosfer. Widząc tą liczbę zrozumiałem dlaczego badania trwały tak długo a na produkcję zbiorników ministerstwo gospodarki, handlu i przemysłu Japonii musiało wydać specjalne zezwolenie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

GAME OVER"