|
Seriale
|
|
18.04.2014, 14:30
18.04.2014, 16:37
semele napisał(a):stare ale jare: A Kiler to serial był? No i przestań wreszcie zaśmiecać forum (nie mówię konkretnie o tym poście, ale o całokształcie twojej aktywności), bo już się miarka przebrała. Dalej tak będziesz postępować, to nie będę miał innego wyjścia jak zaproponować reszcie administracji nałożenie perma na ciebie.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
18.04.2014, 17:39
Zaśmiecanie czy nie, w tym przypadku to kwestia uznaniowa. Kto będzie następny?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman EL
21.05.2014, 18:28
![]() Fargo, momentami beka do łez
20.06.2014, 12:42
Uwaga!
Czerwony alarm. Wszyscy fani sci-fi wzywani są na stanowiska bojowe 22 czerwca. Odbędzie się premiera serialu The Last Ship. Cytat:The crew of a naval destroyer is forced to confront the reality of a new existence when a pandemic kills off most of the earth's population.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
20.06.2014, 12:58
Nie znudziły wam się filmy/seriale o jakiejś pandemii czy zombie?
Wszystko to jakoś zrobiło się modne po ekranizacji komiksu The Walking Dead (przynajmniej takie mam wrażenie). Szczególnie dotknęło to przemysł growy. Swego czasu w top 10 sale`i na steamie 6 było związanych z motywem zombie.
20.06.2014, 13:07
Cytat:Fargo, momentami beka do łez I słaby finał.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
20.06.2014, 13:11
exodim napisał(a):Nie znudziły wam się filmy/seriale o jakiejś pandemii czy zombie?Nie kracz. Trzymajmy się wersji, że w tym serialu nie będzie zombie. A o czym chciałbyś, żeby był serial dramatyczny sci-fi?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
20.06.2014, 13:19
cobras napisał(a):I słaby finał. po za ostatnią sceną, wcale nie taki słaby. jezioro powinno być ostatnią sceną.
20.06.2014, 13:33
A ja sobie oglądam XIII Apostoła. Takie Watykańskie Z archiwum X z wątkiem amnezji głównego bohatera. Całkiem fajne.
Sebastian Flak
20.06.2014, 14:06
Cytat:po za ostatnią sceną, wcale nie taki słaby.Nie wiem, mnie od początku wkurzał Hanks, podobnie jak w Dexterze. Policjantka też bywała irytująca, no i gurwa, zabijasz bezbronnego, rannego kolesia z zimną krwią pakując w niego z 5 kul z bliskiej odległości i dostajesz za to medal? Słabe to.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
20.06.2014, 14:10
NotInPortland napisał(a):Nie kracz. Szczerze? O kolonizacji innej planety (czy ogólnie: ciała niebieskiego). Ale tak na poważnie, twarde sci-fi, a nie jakieś hurr warp durr. Bez elementów obcej cywilizacji pragnącej anihilacji istot ludzkich. Fabuła powinna być tak skonstruowana, żeby wrogowie pojawili się wśród samych kolonizatorów, ale nie z powodu jakiejś je...nej epidemii zombie. Albo wersja light sci-fi, mniej chętnie, ale ujdzie: ekranizacja z wielorakimi modyfikacjami Mass Effect (tzn. zostawiamy główne motywy - reaperów, collectorów, Zgromadzenia Galaktyki, Sheparda itp., ale ograniczamy biotykę do racjonalnego minimum). Choć nie wiem czy to podpada pod sci-fi dramatyczny.
20.06.2014, 14:11
NotInPortland napisał(a):Uwaga! Cytat:Michael BayOch...
20.06.2014, 14:23
exodim napisał(a):Szczerze? O kolonizacji innej planety (czy ogólnie: ciała niebieskiego). Ale tak na poważnie, twarde sci-fi, a nie jakieś hurr warp durr. Jeśli nie przeszkadza Ci formuła anime, to może mam coś do zaproponowania. Może nie będzie to dokładnie coś takiego jak chcesz, ale "Terra e..." to space opera, która przez parę odcinków (o ile dobrze pamiętam) rozwija się właśnie podobnie jak to ująłeś. Niestety, nie wiem czy będziesz zainteresowany, bo to tylko mała część i tak krótkiego serialu (26 odcinków), a historia jako całość opowiada o czymś trochę innym. No i podobnie jak w "Fundacji" Asimova, jest to space-opera, bez żadnych kosmitów.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
20.06.2014, 15:18
Cytat: cobras napisał(a):Nie wiem, mnie od początku wkurzał Hanks, podobnie jak w Dexterze. Policjantka też bywała irytująca, no i gurwa, zabijasz bezbronnego, rannego kolesia z zimną krwią pakując w niego z 5 kul z bliskiej odległości i dostajesz za to medal? Słabe to. trza mieć na uwadze to, że Malvo ponoć nie był człowiekiem
20.06.2014, 15:21
Też prawda, podobny do Chirugha, taka spersonifikowana śmierć, ale o przyjemniejszej aparycji.
20.06.2014, 22:04
A ja bym obejrzał serial oparty na serii Hain Ursuli le Guin. Takie soft sci-fi, gdzie społeczne dziwy są ważniejsze od naukowych dziwów. Gra o Tron, która jest przecież opowieścią o relacjach międzyludzkich w różnych warunkach, przyjęła się świetnie. Może spróbować czegoś podobnego, ale w Lidze Światów/Ekumenie?
20.06.2014, 22:30
Popieram. Właśnie jestem po lekurze Świata Rocanona i faktycznie ma to wielki potencjał, chociaż nie wiem czy serial by z tego wyszedł. Raczej seria filmów telewizyjnych... Z Le Guin to chyba tylko Ziemiomorze zekranizowali. I film całkiem, całkiem
Podobno jest też wersja animowana ale nie miałem okazji widzieć.
Sebastian Flak
21.06.2014, 00:20
Neuromanta napisał(a):Popieram. Właśnie jestem po lekurze Świata Rocanona i faktycznie ma to wielki potencjał, chociaż nie wiem czy serial by z tego wyszedł. Raczej seria filmów telewizyjnych... Z Le Guin to chyba tylko Ziemiomorze zekranizowali. I film całkiem, całkiem Polecam "Planetę Wygnania" jako odpowiedź na pytanie kim inspirował się (czego się nie wypiera) GRRM kiedy wymyślał Mur, Dzikich i pory roku w Westeros. GRRM sprawia w wielu miejscach wrażenie rzemieślnika, który wziął pomysły wynalazczyni le Guin i doprowadził je do perfekcji.
21.06.2014, 01:16
Jeszcze trochę mnie czeka żeby poznać dokładną odpowiedź na to pytanie. Miałem zamiar czytać wg. chronologii pisania ale przerzucę się chyba na chronologię świata póki nie jestem w zaawansowanym stadium badania Uniwersum ;-) No i na razie mam genialną lekturę, ale ro już w odpowiednim wątku się pochwalę.
Z innej mańki to mnie po lekturze "Świata..." nasunęły się skojarzenia z Andre Norton. http:// pl.m.wikipedia.org/wiki/Świat_Czarownic
Sebastian Flak
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: fargo-tv-series-10-hour-movie.jpg]](http://seryjni.blog.polityka.pl/wp-content/uploads/2014/04/fargo-tv-series-10-hour-movie.jpg)