To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
Bo tylko militarne zaangażowanie mogłoby coś zmienić, sankcje nie zadziałają. Ale Obama nie pójdzie na wojnę i ta opcja odpada.

Zachód chciał tanim kosztem przejąć Ukrainę ale jak widać nie udało się. Dalsza sytuacja będzie zależna od decyzji Putina.
Odpowiedz
A po co dofinansowywać Ukrainę skoro sytuacja tam bardziej napięta. Oficjalne finansowanie daje Rosji pretekst do tego żeby ogłosić iż faszystowskie mocarstwo wspiera faszystowskich rezunów, a tak to wywiad namierzy pozycje i wystarczy wycelować... Nikt za Palestyńczyków wojną grozić nie będzie, to i poczynać można sobie z nimi otwarcie. Ot, realpolitik.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Podejrzewam, że ostatnie sukcesy armii ukraińskiej w otaczaniu i parcelowaniu Rosjan mają swoje źródło w intensywnej wymianie informacji wywiadowczych.
Co jak co ale takie dane są bezcenne dla armii, a Amerykanie mają tu dużo do zaoferowania.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Samym wywiadem wojny nie wygrasz, a jeśli dojdzie do inwazji ze strony Rosji to sytuacja odwróci się o 180 stopni i to bardzo szybko.
Odpowiedz
O 180 stopni to trzeba twoje pierdoły czytać
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
http://antifashist.com/latest-news/24155...-milicii-d

Polecam obejrzenie całego filmu!

--------------

http://youtu.be/G6Nf9JwqW78
Odpowiedz
Po pierwsze - ostrzegalibyście przed wklejeniem takich filmów, że są drastyczne.
Po drugie co te filmy mają pokazać? Że jak to na wojnie obie strony konfliktu są zdolne do zwyczajnego skurwysyństwa?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ja wprost uwielbiam takie materiały antif i tym podobnych organizacji. Jakie to wrażenie robi! A że można po 20 sekundach googlowania znaleźć bardzo estetyczne zdjęcia separatystów robiących sobie słit focie na tle porozrywanych zwłok ukraińskich żołnierzy, zdjęcia mogił zbiorowych że Słowiańska, fotki jak waleczni Rosjanie mierzą do budynków mieszkalnych... Zawsze jak widzę takie argumenty to przypomina mi się taki francuski dokument, w którym jako przykład ofiarnej walki ze zbrodniczym faszyzmem pokazywano starego krasnoarmiejca. Wiadomo że armia rosyjska od zawsze słynęła z humanitaryzmu i nigdy nie atakowała sama, tylko uciśnionych szła wyzwalać żeby pańszczyznę i wyzysk znieść i dobrobyt zaprowadzić :roll:
Sebastian Flak
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Po pierwsze - ostrzegalibyście przed wklejeniem takich filmów, że są drastyczne.
Po drugie co te filmy mają pokazać? Że jak to na wojnie obie strony konfliktu są zdolne do zwyczajnego skurwysyństwa?

A ja nie widziałem jeszcze podobnych obrazów stworzonych przez drugą stronę konfliktu - ma ktoś dostęp do takich?

Neuromanta napisał(a):Wiadomo że armia rosyjska od zawsze słynęła z humanitaryzmu i nigdy nie atakowała sama, tylko uciśnionych szła wyzwalać żeby pańszczyznę i wyzysk znieść i dobrobyt zaprowadzić :roll:

Tylko co armia rosyjska ma wspólnego z tym konfliktem?
Tyle wspólnego co i armia amerykańska.

Obawiam się chłopaki, że wpisujecie się tu w rusofobię.
Na czym polega ta niezwykła rola Rosji w tym konflikcie?
Na tym, że przepuszcza separatystów, przez swoje granice, pozwala im ukryć się, wyleczyć, przegrupować, zaopatrzyć w żywność i broń? A powinni szczelnie zamknąć granicę?

Mają dopuścić do tego, żeby Rosjan i rosyjskojęzycznych Ukraińców inni Ukraińcy wyrżnęli w pień 10m od granicy z Rosją?

----------------
Wiem wiem - całą spiralę nakręciła aneksja Krymu ale tego nie da się już odwrócić. Czy mają zapytać teraz mieszkańców Krymu czy pragną wrócić do Ukrainy - czy co?

Co zrobilibyście na miejscu Ruskich w tym momencie?
Weźcie pod uwagę też, że Rosja cały czas walczy o to, żeby 10m od jej granicy nie było amerykańskiej bazy wojskowej i a za nią państwa należącego do NATO bo inaczej następnym celem zachodu będzie rozpad Rosji.

Rola Rosji w tym konflikcie z całą pewnością nie jest większa niż rola USA (głównie przy podgrzewaniu Majdanu do przewrotu). Aneksja Krymu to obrona Rosji przed własnym rozpadem.

Określanie tu Rosję jako agresora, a kto w rzeczywistości manipuluje ludźmi i smaruje zielonymi, żeby doprowadzić do rozpadu wszystkich więzi, porozumień, sojuszów, które nie są w interesie wiadomo kogo?

Rosja nie jest tu w ofensywie, Rosja jest w defensywie. Broni się przed prawdziwą agresją, której źródło jest za oceanem. Wielki Brat podjął działania, których celem jest rozbicie europejskich sojuszów a być może nawet rozpad Rosji. Narody wybrane przez Boga mają to do siebie, że dążą do władzy nad całym światem.
Odpowiedz
A googla próbowałeś użyć? Z mojego postu to całe frazy możesz skopiować. Niestety piszę z komórki i Cie nie wyręcze. No i nie wiedziałem że USA wysłało desant kilkunastu tysięcy wojska i organizuje im przerzut coraz nowszego sprzętu wojskowego. Jakiś link? Cokolwiek?
Sebastian Flak
Odpowiedz
O jakim desancie mówisz? Rosyjska armia jest na Ukrainie gdzie prowadzi walki z armią Ukraińską? Nic o tym nie wiem, napiszesz coś więcej?

I że niby Amerykanie nie dostarczają broni i zielonych, żeby konflikty na świecie wywołać i poprowadzić je we własnym interesie?

Kto finansował Majdan? Z czego żyli ludzie przesiadujący miesiącami w namiotach na placu? Skąd mieli na to pieniądze?
Odpowiedz
krystkon napisał(a):O jakim desancie mówisz? Rosyjska armia jest na Ukrainie gdzie prowadzi walki z armią Ukraińską? Nic o tym nie wiem, napiszesz coś więcej?

Czerpiąc informacje głównie z rosyjskiej propagandy bądź też nawet będąc jej częścią w ogóle nie wiele wiesz.

Nawet dla onetu nie jest to tejemnicą:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,R...&_ticrsn=5

Co do filmików to poszukaj też tych przedstawiających separatystów z obciętymi wrogom uszami oraz ten na którym separatyści filmują powolną śmierć wykrwiawiającego się ukraińskiego żołnierza (gdyby mu udzielili pierwszej pomocy prawdopodobnie by przeżył). Linków nie będę wklejał bo rozpowszechnianie takich filmów uważam za żałosne, śmierdzące na kilometr "cywilizacją" rosyjską i ichnimi standardami etycznymi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Dwa wpisy na facebooku 20-paro letnich Rosjan, że wystrzelili pół magazynku w kierunku Ukrainy to już prawdziwy desant zrealizowany na rozkaz Putnia.

Nawet jak który wlazł na teren Ukrainy to niby co? Putin go tam posłał?
Kurwa litości!
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Dwa wpisy na facebooku 20-paro letnich Rosjan, że wystrzelili pół magazynku w kierunku Ukrainy to już prawdziwy desant zrealizowany na rozkaz Putnia

Przecież to nie są jedyne dowody. Więcej znajdziesz w google po wpisaniu odpowiedniej frazy w 30 sekund. Tylko, że przecież ciebie dowody nie interesują.

Cytat:Nawet jak który wlazł na teren Ukrainy to niby co? Putin go tam posłał?

Nie. Grzybów pewnie szukał. W pełnym uposażeniu. Tylko się biedak zgubił.

Cytat:Kurwa litości!
No właśnie. Kurwa ale durniów bierze Putin do rozpowszechniania swojej propagandy.
Odpowiedz
Młodzi ludzi mają w zwyczaju to, że robią co chcą a każdy może im skoczyć. Zwłaszcza kiedy chcą pokazać własną siłę. Putin ni chuja ich tam nie posłał, poleźli co najwyżej sami.

A bron to separatyści kupują sobie lub organizują w Rosji też sami, przy sporej przychylności Rosjan, bo w końcu przecież ich współbraci wyżynają kozikami.

Jest popyt jest podaż - proste.

Powtarzam pytanie. Co zrobilibyście w tym momencie na miejscu Rosjan? Jaka byłaby decyzja?

Zamykacie szczelnie granice, nikogo nie przepuszczanie i przyglądacie się rzezi współbraci czy jak?

A może informujecie mieszkańców Krymu, że oddajecie ich w ręce Ukraińców z Kijowa? Żeby mogli oczyścić ten teren z wrogich genów?

Jakie rozwiązanie?
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Młodzi ludzi mają w zwyczaju to, że robią co chcą a każdy może im skoczyć. Zwłaszcza kiedy chcą pokazać własną siłę. Putin ni chuja ich tam nie posłał, poleźli co najwyżej sami.

Twierdzisz, że w armii rosyjskiej jest taki burdel, że nawet przeciętny żołdak może wziąć sprzęt i się przejść się z nim bez niczyjej wiedzy do sąsiedniego państwa, czy też na własną rękę odpalić na jego terytorium rakiety? Ciekawe.

Cytat:A bron to separatyści kupują sobie lub organizują w Rosji też sami, przy sporej przychylności Rosjan, bo w końcu przecież ich współbraci wyżynają kozikami.

Jest popyt jest podaż - proste.
Mam trochę oszczędzonej kasy. Powiedz mi gdzie Ukrainie kupić sprawny bojowo czołg lub wyrzutnię rakiet przeciwlotniczych. :lol2:

Cytat:Powtarzam pytanie. Co zrobilibyście w tym momencie na miejscu Rosjan? Jaka byłaby decyzja?
Zamykacie szczelnie granice, nikogo nie przepuszczanie i przyglądacie się rzezi współbraci czy jak?
Jakie rozwiązanie?
Ano takie, że przestajemy wspierać prorosyjskich bandziorów. Bez wsparcia bandyci szybko są eliminowani, na wschodniej Ukrainie nastaje spokój i wszyscy żyją długo i szczęśliwie bez żadnych rzezi.

Cytat:A może informujecie mieszkańców Krymu, że oddajecie ich w ręce Ukraińców z Kijowa? Żeby mogli oczyścić ten teren z wrogich genów?
Oczyszczanie kraju z "czarnożopych" to akurat ulubiona zabawa rosyjskich patriotów. :] Jeżeli ktoś już ma fiksacje na temat wrogich genów to właśnie Rosjanie.

Z takimi kopiuj wklejkami to idź na wp.pl lub onet. Chociaż nawet tam już nikt was nie słucha.
Odpowiedz
Ja nie mogę, kupuja w tych demobilach wszystko, od mundurów przez karabiny snajperskie produkowane tylko dla specnazu poprzez czołgi i wyrzutnie Buk. I sobie z tym sprzętem na samowolce granice przekraczają, komu ty chcesz ciemnotę wcisnąć.
Podaj adres tego sklepu gdzie można to wszystko kupić, skorzystam przy najbliższej okazji kupię i zestrzelę sobie parę kacapów jak będą po moim niebie latać.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Mam trochę oszczędzonej kasy. Powiedz mi gdzie Ukrainie kupić sprawny bojowo czołg lub wyrzutnię rakiet przeciwlotniczych. :lol2:

Z takimi kopiuj wklejkami to idź na wp.pl lub onet. Chociaż nawet tam już nikt was nie słucha.

No dobrze niech będzie, że dzieje się to wszystko za cichym Przyzwoleniem Putina. Nie na rozkaz ale dał zielone światło.

Wróćmy do pytania. Co robisz na miejscu Ruskich w tym momencie?
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Mam trochę oszczędzonej kasy. Powiedz mi gdzie Ukrainie kupić sprawny bojowo czołg lub wyrzutnię rakiet przeciwlotniczych. :lol2:

No dobrze niech będzie, że dzieje się to wszystko za cichym przyzwoleniem Putina. Nie na rozkaz ale dał zielone światło.

Wróćmy do pytania. Co robisz na miejscu Ruskich w tym momencie?
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Wróćmy do pytania. Co robisz na miejscu Ruskich w tym momencie?

Napisałem powyżej. Oczywiście Putin na to nie może sobie pozwolić bo oznacza to dla niego utratę władzy i teraz aby porządzić jeszcze trochę musi pchać Rosję do katastrofy, ale należy pamiętać, że do czasu aż nie zaczął tam mieszać był tam względny spokój i żadnych rzezi nie było.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości