To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
Xeo95 napisał(a):Skończy się źle? Jakby teraz się dobrze działo.

Mysle ze teraz dzieje się zle ale skonczy sie bardzo źle.
Odpowiedz
Prawie 3/4 Rosjan popiera rosyjski odwet na zachodnie sankcje.

"Aż 72 proc. Rosjan uważa bowiem, że ich kraj powinien wziąć odwet. Za zakazem importu płodów rolnych z Zachodu opowiedziało się natomiast 76 proc. badanych."

http://neon24-wiadomosci.neon24.pl/post/...ja-embargo
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Prawie 3/4 Rosjan popiera rosyjski odwet na zachodnie sankcje
Ciekawe jak długo. Solidarności z Kremlem do garnka nie włożą.
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Rosja ma nadwyżki budżetowe, a ratio debt to gdp bardzo niskie.

Podobnie jak Kosowa i Uzbekistanu. Ciekawe dlaczego? :]

Cytat:Ukraina kopie sobie grób, zobaczymy co EU teraz zrobi :-)

http://adnovum.neon24.pl/post/111814,ukraina-kopie-sobie-grob

Oho! Ukraina znalazła już coś, co może zrobić, a czego Rosja panicznie się boi. :p

No to teraz naciskać, naciskac...

Cytat:Już chyba jest blisko do wjazdu.

Co pitbbpl powtarza od pół roku. :lol2:

krystkon

Cytat:Cos m sie zdaje, ze to wszystko bardzo zle sie skonczy.

Dla was na pewno.

Robur

Cytat:Nie można wierzyć ani jednemu słowu Rosji, bo wynajęła troli internetowych.

Och, co prawda pilaster pisał o "opłacaniu", to jednak naprawdę nigdy na serio robura o branie mamony nie posądzał. Robur, podobnie zresztą jak cała reszta PIS, włazi w dupę Putina i Rosji z własnej chęci, inicjatywy i na własny koszt. W Rosji nazywają takich pożytecznych idiotów "gównozjady" i w przeciwieństwie do ludzi kupionych, czy zaszantażowanych gardzą nimi niemożebnie. :roll:

Cytat:Skoro gramy teraz w drużynie Wuja Sama

Cytat: bycie sojusznikiem USA

Och, doprawdy, nikt robura o bycie sojusznikiem USA i granie w jednej drużynie naprawdę nie posądza :roll:

Czy wszyscy zauwazyli, ze w propagandzie robura gdzieś nagle zniknęli "żydobanderowcy", i "odtworzenie Chazarii"? Widocznie na Kremlu zauważyli, ze antysemityzm w Polsce jest znacznie mniejszy niż to się powszechnie tam uważa. :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
A ile Władimir płaci za prorosyjski trolling?
Może bym coś pozytywnego o Rosji napisał.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
W końcu wchodzą. Ciekawe czy rzeczywiście się porozumieli czy to taki cwany wybieg.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1..._w.html#MT

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/putin-ro...ijow/y6erh

No i po wojnie. Szach i mat.
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Dla was na pewno.

A my to kto i wy to kto?

Wydawałoby się, że trupy nie mogą być zapomniane, no ale gdzie są trupy z Bośni i Hercegowiny? Ktoś jeszcze o nich pamięta?

Co racja to racja. USA i Zachód Europy zwyciężą w tym konflikcie. Rosja im nie podskoczy. Przegra Rosja i Putin przegra bo się porwał z motyką na Słońce.

Lepiej chyba trzymać sztamę ze zwycięzcami?
Krym i wschód Ukrainy pogrążą Putina. Nie wygrzebie się chłopak z tego. Nie wyjdzie cało.

----------
Ogarnęło mnie nagłe przekonanie, że Putin źle zrobił i że te wszystkie trupy są na jego sumieniu. Mogło nie być żadnego trupa. Może nawet tych na Majdanie, gdyby Putin nie naciskał.

-----------------------
[Obrazek: 200px-Wladimir_Schirinowski_crooped.jpeg]
Władimir Żyrinowski - rosyjski polityk, deputowany do Dumy Państwowej i jej wiceprzewodniczący, prawnik Federacji Rosyjskiej, doktor nauk filozoficznych. Włada czterema językami, w tym tureckim.

Pomimo lekkiego świra, kiedy mówi do mnie wiceprzewodniczący Dumy, doktor nauk filozoficznych, władający 4 językami, kiedy ja się tu męczę od 3 lat z jednym językiem i wciąż się czasami zacinam - no to mu trochę wierzę:

Cytat:Lider LDPR oświadczył, że przywódcy tych "karzełkowatych państw" powinni się opamiętać, zastanowić, na co je narażają. - Ameryce nic nie grozi, jest daleko. A kraje wschodnioeuropejskie same wystawiają się na pełne unicestwienie. I winne będą tylko one, bo my nie możemy dopuścić do tego, aby z ich terytorium były wystrzeliwane rakiety i startowały samoloty w kierunku Rosji - powiedział.
- Będziemy zmuszeni zniszczyć je na pół godziny przed startem. W tym celu będziemy musieli dokonać nalotów dywanowych, aby wykluczyć możliwość, że gdzieś pozostanie choć jedna wyrzutnia, choć jeden samolot. Słowem - krajów bałtyckich nie ma, Polski nie ma - wskazał. Żyrinowski oznajmił, że NATO powinno pilnie poprosić o spotkanie z ministrem spraw zagranicznych FR Siergiejem Ławrowem. - Wówczas się zatrzymamy. W przeciwnym razie będziemy musieli dać im nauczkę, jeszcze raz urządzić im maj 1945 roku - podkreślił.
Liberalno-Demokratyczna Partia Rosji i jej lider często artykułują inicjatywy i projekty, których oficjalnie nie może lub nie chce ogłosić Kreml. Żyrinowski często także mówi to, czego z różnych powodów nie mogą lub nie chcą powiedzieć przywódcy FR.
Kto mi powie? Co zrobi posiadający ogromne poparcie społeczne a jednocześnie osaczony przez Zachód Putin, kiedy wyraźnie zrozumie, że jego kres nadchodzi? Bo coś mi się zdaje, że Zachód powinie troszeczkę ustąpić i już nieważne są "racje" czy "wartości".
Odpowiedz
Proszę Cię Polska nie ma tu nic do gadania.

1 Rosyjski okręt podwodny klasy Borei posiada 16 głowic gdzie każda może się jeszcze rozpaść na dodatkowych 10. Policz sobie.

https://medium.com/war-is-boring/russias...ad7f45e60a

To oczywiste że w razie wojny totalnej, nawet "tarcza", której nie ma by nam nie pomogła.
-----------------------------------------------------------------------

To "upadające" państwo według Pilastra posiada broń o jakiej polskiemu rządowi się nie śniło.
HAHAHAHA.

Co do Majdanu, to nie Putin zaczął. On tylko reaguje na zaistniałą sytuację. A że nie pozwala wybijać swoich to prawidłowo. Kto by sobie na to pozwalał.
Odpowiedz
krystkon napisał(a): Co zrobi posiadający ogromne poparcie społeczne a jednocześnie osaczony przez Zachód Putin, kiedy wyraźnie zrozumie, że jego kres nadchodzi? Bo coś mi się zdaje, że Zachód powinie troszeczkę ustąpić i już nieważne są "racje" czy "wartości".

A po co w ogóle Żyrynowski plecie te brednie? Właśnie po to, żeby Zachód jednak choć troszkę "ustąpił' Putinowi.

Tyle że Putinowi nic już nie pomoże. W ciągu paru miesięcy, może nawet tygodni już go nie będzie. Może go nawet wyślą na pożarcie do Hagi, tak jak Milosevica? A w ciągu kilku lat nie będzie i Rosji.

Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Rosyjski okręt podwodny klasy Borei posiada 16 głowic gdzie każda może się jeszcze rozpaść na dodatkowych 10.

A każda z tych 10 na kolejne 10 i tak w nieskończoność? :lol2:

Zresztą ZSRR miał więcej...

Cytat:w razie wojny totalnej,

Tak,, spuszczą po jednej atomówce na Kijów, Żytomierz, Lwów, Połtawę, etc... I co dalej?

Odpowiedz
pilaster napisał(a):Tyle że Putinowi nic już nie pomoże. W ciągu paru miesięcy, może nawet tygodni już go nie będzie. Może go nawet wyślą na pożarcie do Hagi, tak jak Milosevica? A w ciągu kilku lat nie będzie i Rosji.

Baju, baju będziesz w raju. :lol2:
Odpowiedz
Źródłem agresji rosyjskiej klasy politycznej jest pełzająca ekspansja Zachodu na Wschód w poszukiwaniu nowych zasobów ludzkich do wykorzystania.

Rosyjscy politycy spodziewają się, że Zachód odbierze im władzę nad ich własnymi ludźmi i dobrze spodziewają się.

Skoro mówisz, że Putin jest przy ścianie to opcje są 3:
- albo Putin ulegnie, podda się i odleci na Księżyc - wg mnie niskie prawdopodobieństwo
- albo Zachód ustąpi miejsca człowiekowi, da odetchnąć aby ten na powrót odnalazł się wśród innych i wszyscy będą udawać, że nic się nie stało a słowem nikt o Krymie nie wspomni - tu może nawet byłoby jakieś sensowne prawdopodobieństwo gdyby nie to, że USA na to nie pójdzie,
- albo Putin zacznie walczyć na śmierć i życie o przetrwanie - no i chyba największe prawdopodobieństwo.

Słowem czas szukać statku i spierdalać z Europy póki jeszcze czas.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):A ile Władimir płaci za prorosyjski trolling?
Może bym coś pozytywnego o Rosji napisał.
Jaki ja głupi, zamiast zapierdalac w fabryce części silnikowych pracowalbym bym sobie w wakacje przed kompem. Taka okazja sprzed nosa mi minęła! Smutny
Odpowiedz
Jak przebiega w ogóle rekrutacja takich putinolubów i przekazywanie im zleceń?
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Jak przebiega w ogóle rekrutacja takich putinolubów i przekazywanie im zleceń?

Ja wiem tylko jak przebiega rekrutacja zachodniolubow i przekazanie im instrukcji. To proste. Kazdy nieco inteligentniejszy dostaje swoja mala działkę z wyzysku bezsilnych - swoja mala cząstkę wladzy nad nimi i część zebranych przez nich owocow.

Ten tylko kto moglby zaprotestowac przeciw zachodnim wartosciom wyzysku jednego przez drugiego ma gębę zatkana korzysciami z wyzysku.

Im czlowiek inteligentniejszy tym robi mniej, zyskuje wiecej i trzyma wladze nad bezsilnymi w garsci.
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Ja wiem tylko jak przebiega rekrutacja zachodniolubow i przekazanie im instrukcji. To proste. Kazdy nieco inteligentniejszy dostaje swoja mala działkę z wyzysku bezsilnych - swoja mala cząstkę wladzy nad nimi i część zebranych przez nich owocow.

Ten tylko kto moglby zaprotestowac przeciw zachodnim wartosciom wyzysku jednego przez drugiego ma gębę zatkana korzysciami z wyzysku.

"zachod-" zamienić na "wschod-" i wszystko pasuje. Mamy na forum miniaturkę Carstwa Rosyjskiego sprzed IWŚ. Na naszych oczach rodzi się taki minikomunizm. Na razie w głowie krystkona, zobaczymy co dalej.
Odpowiedz
pilaster napisał(a):A każda z tych 10 na kolejne 10 i tak w nieskończoność? :lol2:

Zresztą ZSRR miał więcej...

Tak,, spuszczą po jednej atomówce na Kijów, Żytomierz, Lwów, Połtawę, etc... I co dalej?

zaklinanie rzeczywistości przez pilastra jest ciekawym retorycznym zabiegiem, do którego pilaster nas już przyzwyczaił. Zwrócić uwagę należy na to, że co rusz pilaster wydłuża lata rzekomego upadku Federacji Rosyjskiej Duży uśmiech Za chwilę Putin rozjedzie Ukrainę czołgami a pilaster wydłuży datę upadku do czasu, w którym pilastra już dawno na tym padole nie będzie :lol2:
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Źródłem agresji rosyjskiej klasy politycznej jest pełzająca ekspansja Zachodu na Wschód w poszukiwaniu nowych zasobów ludzkich do wykorzystania.

W jakim sensie do wykorzystania? Zachód ma u siebie własnych bezrobotnych w dużej liczbie. Nowi mu nie są potrzebni.

Cytat:Skoro mówisz, że Putin jest przy ścianie to opcje są 3:

- albo Putin ulegnie, podda się i odleci na Księżyc - wg mnie niskie
prawdopodobieństwo

- albo Zachód ustąpi miejsca człowiekowi, da odetchnąć aby ten na powrót
odnalazł się wśród innych i wszyscy będą udawać, że nic się nie stało a słowem
nikt o Krymie nie wspomni - tu może nawet byłoby jakieś sensowne
prawdopodobieństwo gdyby nie to, że USA na to nie pójdzie,
- albo Putin zacznie walczyć na śmierć i życie o przetrwanie - no i chyba
największe prawdopodobieństwo.

Oczywisćie o najbardziej prawdopodobnej opcji - Putin zostanie obalony przez bojarów i rzucony na pożarcie, krystkon nie wspomniał. :lol2:

korsarz

Cytat: Zwrócić uwagę należy na to, że co rusz pilaster wydłuża lata rzekomego
upadku Federacji Rosyjskiej :mrgreen:

No kiedy pilaster wydłużył owe lata? Pilaster nie wydłużył, tylko skrócił. (z lat 2020-2030 do 2015-2025)

Cytat:Za chwilę Putin rozjedzie Ukrainę czołgami

Tak samo jak rozjechał w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu...

Odpowiedz
pilaster napisał(a):Tak samo jak rozjechał w marcu, kwietniu, maju, czerwcu, lipcu...

dobrze pilaster wie, że niejeden już sobie na tym niedźwiedziu zęby połamał.
W polityce międzynarodowej Putin punktuje Zachód jak nigdy - Syria, Snowden, Krym, teraz rzekoma pomoc humanitarna. Zobaczymy.

No i to obalenie Putina przez bojarów, oj tak zapewne, zwłaszcza jeśli ma się 80-procentowe poparcie narodu :wall:
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
korsarz napisał(a):No i to obalenie Putina przez bojarów, oj tak zapewne, zwłaszcza jeśli ma się 80-procentowe poparcie narodu :wall:

Stalin miał 100% poparcie narodu. Chruszczow też. :roll:

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości