To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
Dowody wskazują, że malezyjski samolot został zestrzelony przez ukraiński myśliwiec.

http://www.globalresearch.ca/evidence-is...le/5394814

Władze Malezji już znają najnowsze nowiny

http://4bitnews.com/world-at-war/malaysi...h17-shoot/
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Dowody wskazują, że malezyjski samolot został zestrzelony przez ukraiński myśliwiec.

http://www.globalresearch.ca/evidence-is...le/5394814

Władze Malezji już znają najnowsze nowiny

http://4bitnews.com/world-at-war/malaysi...h17-shoot/

no proszę, jest jasne dlaczego nikt za Ukrainę bić się nie będzie 8)
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Nagle prawie po miesiącu od katastrofy pojawiają się zdjęcia które mają niby przedstawiać elementy wraku które noszą ślady broni maszynowej (tak jakby separatyści takiej nie mieli i nie mogli postrzelać sobie po prostu do kawałków walających się na ziemi). To, że nie pojawiły się one wcześniej, że separatyści nie dopuszczali komisji międzynarodowej do wraku, to, że części te nie znalazły się od razu w Rosji po to aby można je było pokazywać w tamtejszej TV 24 godziny na dobę wynika jedynie z głębokiej troski Putina o to aby nie być oskarżonym o stronniczość i wspieranie którejś ze stron konfliktu Oczko
Czy tylko mi te dowody nieco śmierdzą ?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Już wcześniej były wskazówki. Tutaj rozmowa ze świadkami zestrzelenia.

https://www.youtube.com/watch?v=zUvK5m2vxro#t=41

Tego też później dotyczyła konferencja Rosjan gdzie pokazywali własne zdjęcia z radarów i wskazywali również na myśliwiec. Puzle zaczynają się ładnie układać.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):to, że części te nie znalazły się od razu w Rosji po to aby można je było pokazywać w tamtejszej TV 24 godziny na dobę wynika jedynie z głębokiej troski Putina o to aby nie być oskarżonym o stronniczość i wspieranie którejś ze stron konfliktu Oczko

Cel Rosji jest oczywisty, jeśli traci się strefę wpływu jakim była Ukraina to trzeba ją zdestabilizować do tego stopnia aby i zachodni eurokraci i pedryle w gajerach nic z tego nie miały. Zachód musi stracić do Ukrainy zaufanie, przede wszystkim do ich nowych władz, to jest cel Putina a jak już doskonale wiemy nikt za Ukraińców bić się nie będzie. Gdyby okazało się, że w tych białych ciężarówkach są zielone gobliny, a cała akcja okazałaby się koniem trojańskim to ciekawe kto z zachodu ruszyłby na pomoc Jaceniukowi i tym pro-unijnym Ukraińcom. W zasadzie Jaceniuk już zrozumiał, że unijne gwarancje są gówno warte.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):no proszę, jest jasne dlaczego nikt za Ukrainę bić się nie będzie 8)

To, że nikt się nie będzie to ja to wiem od dawna.

Skoro USA dała im tylko 1 mln $, a Israelowi 200 mln $ jest dla mnie wystarczającym dowodem.

Więcej mi nie trzeba.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):Cel Rosji jest oczywisty, jeśli traci się strefę wpływu jakim była Ukraina to trzeba ją zdestabilizować do tego stopnia aby i zachodni eurokraci i pedryle w gajerach nic z tego nie miały. Zachód musi stracić do Ukrainy zaufanie, przede wszystkim do ich nowych władz, to jest cel Putina a jak już doskonale wiemy nikt za Ukraińców bić się nie będzie.

Dlatego też niezależnie od tego kto zestrzelił samolot należy spodziewać się więcej tego typu "dowodów", że zrobiła to Ukraina. Pewnie niedługo pojawią się nawet filmy i zdjęcia jak Ukraińcy ten samolot zestrzeliwują, czy też przypadkowe ujęcia ukraińskiego pocisku znalezione w telefonie ofiary, która akurat robiła sobie pamiątkowe zdjęcie Oczko Do tego, co mówią Ukraińcy oczywiście należy mieć dystans, ale to co mówi Moskwa, należy dzielić przez 20. Utrata zaufania do Ukrainy przez Zachód jest bowiem jej jedyną szansą na odniesienie długofalowych korzyści z piwa, które na Ukrainie naważyli. A do tego najłatwiej jest doprowadzić ogłupiając opinię publiczną w krajach zachodu. Niezależnie od tego czy dowody Rosyjskie są prawdziwe, czy też nie wystarczy rozlać odpowiednią ilość gówna aby część z niego się przylepiło na stałe.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ciekawe bo mnie się wydawało że rozlano "gówno" na Rosjan bez żadnych dowodów.

To Rosjanie i tyle.
Odpowiedz
Zapomniałeś powtórzyć, że czołgi i wyrzutnie Grad separatyści kupili sobie w sklepie myśliwskim a Rosja w konflikt się nie angażuje Uśmiech
Odpowiedz
A co ty naiwny jesteś? Gdyby tak było to Rosja dawno temu by poległa. Położyli by się i Hitler by ich rozjechał.

Co jak co ale bronić się to oni potrafią.
Odpowiedz
No choćby fakt pochwalenia się przez separatystów i wyemitowanie czym prędzej w rosyjskiej tv filmu z zestrzelenia malezyjskiego samolotu (fakt, myśleli że to ukraiński) o niczym nie świadczy. To żaden dowód. :-D A że nawet w tym wątku było to linkowane to mówi się trudno. Szlachetni bojownicy nie popełniają takich błędów. Pewno banderowcy podmienili wraki, podstawili separatystę-przebierańca, wysłali filmik do rosyjskiej tv, kiedy jeszcze nie było nawet potwierdzenia że zestrzelono cywilny lot i szczęśliwi z udanego fortelu pobiegli mordować dalej. Tak było. Naprawdę. :roll:
Sebastian Flak
Odpowiedz
pilaster napisał(a):Zdradzę krystkonowi dlaczego żadne komunizmy i socjalizmy nigdy nie działały wg teoretycznych założeń i nigdy działać nie będą. Otóż dlatego, ze każdy komunizm/socjalizm wymaga aby obywatele pracowali na interes "ogółu" wbrew interesowi własnemu Dobór grupowy vs jednostkowy. To jest sprzeczne z prawami natury i dlatego działać nie ma prawa.

Natura nie jest jedynie taka jak ją tu opisujesz. Natura jest sprzeczna. Choćby moje emocje przeczą twojemu opisowi.

Po prostu wśród homo sapiens w tej chwili dominują jednostki egoistyczno-indywidualistyczne, Jednak ich dominacja przeminie. Wymrą jak dinozaury. Byłoby dobrze może nawet troszkę im w tym pomóc aby świat bez ich genów, instynktów, potrzeb, myśli i zachowań stał się odrobinę lepszy.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):i jak wygląda dzisiaj Czeczenia? i czyja jest Osetia? :lol2:
Czeczenia-rząd centralny ma dosyć niewielką kontrolę nad tym terenem który przecież został zdobyty po pyrrusowym zwycięstwie (nie wspominając o wcześniejszej przegranej (!) wojnie). Władze centralne zamiast walczyć z Czeczeńskimi bandami i mafiami pobłaża im aby ich nie ,,prowokować". Czeczeni masowo emigrują do Moskwy gdzie są problemem nie mniejszym niż Arabowie i Cyganie na zachodzie Europy.

Osetia Południowa-utrzymana po pyrrusowym zwycięstwie z Gruzją (sam fakt że ona wybuchła jest hańbą dla Rosji-wyobrażasz sobie żeby 20 lat po drugiej wojnie światowej Finlandia zaatakowała ZSRR aby odzyskać utracone tereny? :lol2Uśmiech. Nie wiem czy Rosja chciała zając całą Gruzję. Jeśli tak to kolejny powód do hańby. Faktem jest że po wojnie Gruzja jest.jeszcze bardziej prozachodnia.

Cytat:chyba się bigosem zatrułeś.
No chyba nie. Twoje pitolenie dawno zaorałem: http://ateista.pl/showpost.php?p=628216&postcount=76

Avx napisał(a):Wolnorynkowcy broniący Putina to nie aż takie studium absurdu jakim byliby wolnorynkowcy broniący Chruszczowa, ale całkiem blisko :roll:

Ja rozumiem że ciężko o autorytety w świecie w którym nigdzie, poza (też częściowo bardzo, częściowo...) Hongkongiem nie ma rozsądnej gospodarki; ale Rosja ? Błagam.

Korsarzu, Rosja Putina to skorumpowany, oligarchiczny (z oligarchią utrzymywaną przez kolesiowskie regulacje gospodarki plus naciski mafijne) syf; z całą gospodarką opartą na ropie i gazie.

Pilaster ma rację, mniejsze ceny ropy i gazu będą się równać końcowi kolesiowsko-interwencjonistycznej Rosji, tego absurdalnego państwa surowcowego. Sankcje mogą zresztą wystarczyć.
Przyczyny mogą być różne
Albo propaganda Korwina (który sam chyba nie wierzy w to co mówi tylko gada od rzeczy dla rozgłosu).
Albo szukanie sobie na siłę jakiś rajow do których chcemy się porównywać (rzekomo.wolnorynkowiec Constal chwalił kiedyś na forum Białoruś (sic!)) . To jest związane często z przeświadczeniem że Unia to największy socjalizm na świecie, więc poza nią może być tylko lepiej.
Albo też po prostu łatwiej darzyć uwielbieniem gościa z jajami który z gołą klatą poluje na niedźwiedzie niż niemrawych urzedasow z Unii.
Albo też (tu oddajmy głos Leninowi wypowiadającemu się o ludziach z zachodu chwalacych ZSRR).

krystkon napisał(a):Natura nie jest jedynie taka jak ją tu opisujesz. Natura jest sprzeczna. Choćby moje emocje przeczą twojemu opisowi.

Po prostu wśród homo sapiens w tej chwili dominują jednostki egoistyczno-indywidualistyczne, Jednak ich dominacja przeminie. Wymrą jak dinozaury. Byłoby dobrze może nawet troszkę im w tym pomóc aby świat bez ich genów, instynktów, potrzeb, myśli i zachowań stał się odrobinę lepszy.
Ja myślałem że to ustrój ma spełniać oczekiwania ludzi a nie odwrotnie. :roll:
Poza tym zmartwię cię: próba stworzenia Nowego Lepszego Człowieka (zwanego też homo sovieticus) skończyła się klęską.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Dlatego też niezależnie od tego kto zestrzelił samolot należy spodziewać się więcej tego typu "dowodów", że zrobiła to Ukraina.

to typowa rosyjska strategia - propaganda i zakłamanie, od lat przecież w ten sposób działają. Mataczenie, sianie paniki, podsycanie niepokoju, długie ramię Moskwy 8)

DziadBorowy napisał(a):Utrata zaufania do Ukrainy przez Zachód jest bowiem jej jedyną szansą na odniesienie długofalowych korzyści z piwa, które na Ukrainie naważyli.

jeżeli Putinowi uda się zdestabilizować Ukrainę za pomocą pośrednich działań, które od kilku miesięcy stosuje to zajęcie jej (przynajmniej wschodniej części) będzie kolejnym krokiem w ramach tzw. stabilizacji regionu. Książkowy przykład aneksji omawiany na pierwszym roku Politologii w ramach decydowania politycznego.

Xeo94 napisał(a):Twoje pitolenie dawno zaorałem: http://ateista.pl/showpost.php?p=628216&postcount=76

a potem się obudziłeś, mokry.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Ja myślałem że to ustrój ma spełniać oczekiwania ludzi a nie odwrotnie. :roll:
Poza tym zmartwię cię: próba stworzenia Nowego Lepszego Człowieka (zwanego też homo sovieticus) skończyła się klęską.

Kiedy świat składa się z ludzi o odmiennych emocjach, odmiennych imperatywach, sprzecznych celach i wykluczających się dążeniach, kiedy druga osoba czyni co tobie niemiłe to do kiedy powinieneś szukać z nią kompromisu i ustępować a od którego momentu należy zacząć ją zwalczać, żeby jej w ogóle na świecie nie było?

PRAWO jest stawianiem interesu grupy ponad interesami indywidualnymi. Gdyby zostało zbudowane przez wszystkich ludzi jednocześnie a nie tylko przez zmówioną cząstkę, i przestrzegane dobrowolnie bez żadnego przymusu, byłoby wyrazem zaistnienia nowego człowieka.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):a potem się obudziłeś, mokry.
:o
Ty serio jesteś popierdolony.
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Poza tym zmartwię cię: próba stworzenia Nowego Lepszego Człowieka (zwanego też homo sovieticus) skończyła się klęską.
To ja cię zmartwię.
Akurat to się komunie udało znakomicie, czego i my mamy okazję doświadczać.
Z Homo S. mieli problem nawet Niemcy przy zjednoczeniu.
Łatwiej było wejść w rolę HS zachodnim braciom niż odwrotnie.

HS to zaraźliwe przekleństwo, zemsta komuny zza grobu.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Mnie się wydaje, że Xeo mówiąc o klęsce ma na myśli między innymi homo sovieticusa.
Odpowiedz
Widać Rosja uczy się od USA :lol2:. A nie mówiłem, że traktaty i wyroki sobie można wsadzić tam gdzie światło nie dochodzi.
Mocarstwa rządzą się swoimi prawami.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?...zyklad-usa

Ukraińska ofensywa dostała zadyszki
http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowos...ebeliantow

https://www.youtube.com/watch?v=Q_fxSoGX_O0#t=00

W 3 dni zniszczono 47 czołgów i 22 transportery opancerzone
http://rusvesna.su/news/1408047299

Czyżby konwój właśnie wjechał?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,137674,title...aid=11343e
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a):Widać Rosja uczy się od USA :lol2:
pitbbpl napisał(a):To "upadające" państwo według Pilastra posiada broń o jakiej polskiemu rządowi się nie śniło.
HAHAHAHA.
Z czego Ty się ostatnio tak ciągle cieszysz? Bo w tym, co piszesz, nijak nie widać powodów do radości.

Czy to zachwycanie się Putinem i ruską armią redukuje lęk w znaczącym stopniu? Zakładając, że początkowy poziom wynosił 10, jak oceniasz go obecnie?
Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości