To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
DziadBorowy napisał(a):Bo mi wygląda, że przespałeś ostatnie 10 lat przed Majdanem.

A ostatnie 10 lat wyglądało tak jak te kilka miesięcy od majdanu? Histeria wybuchła kiedy ze smrodem palonych na Ukrainie opon przywiało do nas i widmo wojny. Wcześniej sytuacja był zupełnie stabilna.
Stalk the weak, crush their skulls, eat their hearts, and use their entrails to predict the future.
Odpowiedz
Machefi napisał(a):Dawanie nadziei nie spowoduje, że nim być przestaniesz, więc nie wiem w jaki sposób lepsze.

Liczy się to komu ufasz i komu nie ufasz.

Machefi napisał(a):Ha, o to chodzi, Putin ma rozpierdolić Europę, aby krystkon nie musia spłacać długów, wszystkie jego "nowe ekonomie" też się do tego sprowadzają, żeby Krystkon nie musiał spłacać zobowiązań, że to rozwali gospodarkę do szczętu, a co to Krystkona obchodzi.

Ja to bym i chętnie nawet spłacił swój dług na jaki dałem się naciągnąć (bez żadnej korzyści dla siebie - długo by opowiadać) sprytnym banksterom ale to było od początku tak pomyślane abym tego długu nie mógł spłacić.

Więc jestem niewolnikiem bez nadziei na wyzwolenie.

Czy mimo to winienem trwać w stanie niewolnictwa do śmierci z powodu bohomazu złożonego na kartce papieru, podsuniętej przez spryciarzy w imię zwycięstwa zachodnich wartości i powstrzymania ludzi przed totalnym rozpierdolem?

Z jednej strony TAK bo mam w sobie empatię i potrafię wyobrazić sobie co czuje człowiek, kiedy mu wypruwają flaki.

Z drugiej strony kiedy pomyślę, że banksterzy naliczyli mi w kilka miesięcy 50.000 PLN samych tylko odsetek karnych to NIE i niech się dzieje co chce.

Która opcja mnie zwycięży? Sam nie wiem.
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Liczy się to komu ufasz i komu nie ufasz.
Cytat:dług na jaki dałem się naciągnąć (bez żadnej korzyści dla siebie - długo by opowiadać) sprytnym banksterom ale to było od początku tak pomyślane abym tego długu nie mógł spłacić.
Oj, liczy się, liczy. Ty widzę będziesz do śmierci liczył (te swoje zadłużenie), a przed szkodą i po szkodzie rozumu nie nabyłeś. Widać jak na dłoni, że masz problemy z prawidłowym rozpoznaniem, komu można zaufać, a mimo to kozakujesz i pouczasz.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Nie wiem - masa siedzi w UK. Mi tam w Polsce dobrze - na razie nigdzie nie wyjeżdżam.
Mnie też raczej dobrze i nigdzie się póki co nie wybieram. A już z pewnością nie do UK ani USA.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):A ostatnie 10 lat wyglądało tak jak te kilka miesięcy od majdanu?

Nie no idylla była, lud ukraiński tęsknił za Rosją i dobrobytem jaki ta gwarantuje i ani myślał się buntować, tak im dobrze było :roll:

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pomarańczowa_rewolucja

http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rosyjsko-...ikt_gazowy

Cytat: Histeria wybuchła kiedy ze smrodem palonych na Ukrainie opon przywiało do nas i widmo wojny. Wcześniej sytuacja był zupełnie stabilna.

Totalnie stabilna. Super-mega stabilna :lol2:
Sebastian Flak
Odpowiedz
gdzie się podział lemingowy goebbels - pilaster? :roll:
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!
Odpowiedz
Jest i libertariański Goebbels-korsarz Duży uśmiech

Gdy naczytałeś się krystykona to nadal uważasz że Putin jest wspaniały? Duży uśmiech

Poza tym:

http://xportal.pl/?p=15847

W mieście Melitopol w obwodzie zaporoskim nieznani sprawcy zdetonowali w nocy ładunek wybuchowy w filii PrivatBanku, należącego do żydowskiego oligarchy Igora Kołomojskiego. Stalowe drzwi i okna ukierunkowały siłę wybuchu do wnętrza pomieszczenia, nikt nie został ranny. Jak donoszą lokalne źródła, bank w Melitopolu znajduje się naprzeciwko biura Służby Bezpieczeństwa Ukrainy.

Zamachy na oddziały PrivatBanku stały się specyficzną metodą wyrównywania rachunków z Kołomojskim w regionach objętych noworosyjskim powstaniem. W nocy z 27 na 28 lipca w Charkowie przeprowadzono podobną akcję dywersyjną: wtedy oddział PrivatBanku zniszczono z użyciem granatnika przeciwpancernego. Na porzuconej w pobliżu wyrzutni RPG znajdował się napis „za Odessę”.

W kontrolowanych przez powstańców regionach wszystkie banki Kołomojskiego zostały znacjonalizowane.

Wolny ryneg na całego :lol2: :lol2:
Odpowiedz
Xeo95 napisał(a):Gdy naczytałeś się krystykona to nadal uważasz że Putin jest wspaniały? Duży uśmiech

wrócił i xeo94 z zatrucia, a gdzie korsarz napisał, że Putin jest wspaniały? prosze wskazać :roll:

zadałem pytanie - jeśli nie Putin to kto? i nadal nikt nie odpowiedział na to proste przecież pytanie,
Odpowiedz
Machefi napisał(a):Oj, liczy się, liczy. Ty widzę będziesz do śmierci liczył (te swoje zadłużenie), a przed szkodą i po szkodzie rozumu nie nabyłeś. Widać jak na dłoni, że masz problemy z prawidłowym rozpoznaniem, komu można zaufać, a mimo to kozakujesz i pouczasz.

Wrócę jednak do podstaw.

Zachodni ustrój społeczny, tak bardzo odpowiadający paru wyróżniającym się karierowiczom, którym udało się podporządkować sobie całe masy ludzi i przekonać ich, że są czymś gorszym, jest zwyczajnie wadliwy.

Podstawową wadą zachodniego, kapitalistycznego ustroju społecznego jest to, że nadmierna koncentracja kapitału (czytaj władzy) w rękach nielicznych nieuchronnie prowadzi do wojny. Nieuchronnie i nic się na to nie da poradzić.

System zachodni z potężnie skoncentrowanym kapitałem (czytaj władzą lub nadrzędnością jednego człowieka nad drugim) i bez możliwości dalszej ekspansji nie ma prawa przetrwać albowiem całe masy ludzi musiałby zaakceptować fakt, że są najzwyklejszymi w świecie niewolnikami paru cwaniaków.

------------
Ludzie nie zaakceptują roli niewolnika. Prędzej zginą w walce.
Odpowiedz
korsarz napisał(a):wrócił i xeo94
Weź mnie nie postarzaj, co? :evil:

Cytat:z zatrucia,
Twoją durnotą? A jakże!

Cytat:a gdzie korsarz napisał, że Putin jest wspaniały? prosze wskazać :roll:
W Świętych Księgach Proroków Libertarianizmu nie było o czymś takim jak hiperbola? No popatrz...

Cytat:zadałem pytanie - jeśli nie Putin to kto? i nadal nikt nie odpowiedział na to proste przecież pytanie,
Bo to mało jest w Rosji chętnych?
Zresztą niby czego to ma dowodzić? Jesteś zwolennikiem personalistycznej teorii dziejów?

EDIT: chyba ciężko będzie to wszystko utrzymać: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...tracja.png
Odpowiedz
korsarz napisał(a):zadałem pytanie - jeśli nie Putin to kto?

Hmmm? Miedwiediew chociażby? Parę stron temu już go wymieniałem.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Neuromanta napisał(a):Hmmm? Miedwiediew chociażby? Parę stron temu już go wymieniałem.

wątpliwa sprawa, Miedwiediew jest ściśle uzalezniony od układu jaki teraz panuje. Gdyby nie Putin nie byłoby Miedwiediewa. Rosji potrzebna jest opozycja, która w swoim programie niosłaby jakiś drastyczny przełom, niż propozycje dotychczasowych frakcji Żyrinowskiego, Ziuganowa czy Prochorowa. Na chwilę obecną opozycji o jakiej marzy Europa Zachodnia trudno w Rosji uświadczyć. I z pewnością długo jej nie będzie, o ile w ogóle.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):A co jest dobre dla Polski? Wywołanie wojny na Ukrainie przez bandę zachodnich pajaców było dobre dla Polski? Cieszenie się z rewolty na majdanie było dobre dla Polski? Absolutnie nie, i teraz to widzimy, choć ja od początki wiedziałem jak się skończą te sentymentalne popiskiwania małolatów i kretynów kiedy na majdanie palono opony, tak jakby miało to przejść bez konsekwencji.

Odnoszę wrażenie, że na Ukrainie była tak duża bieda i korupcja, że ludzie mieli tego zwyczajnie dosyć. Żaden zachodni pajac nie musiał do wybuchu zamieszek przykładać ręki. Wystarczy, że Ukraińcy byli ciągle rządzeni przez wschodnich pajaców, skorumpowanych prorosyjskich polityków, których to rządy:

- nie dawały nadziei na poprawę sytuacji w kraju
- uzależniały kraj politycznie od Rosji, co uniemożliwiało dołączenie do zgniłego Zachodu, w którym żyje się lepiej

http://pl.wikipedia.org/wiki/Euromajdan
Cytat:Euromajdan (ukr. Євромайдан, Jewromajdan; od майдан ‘plac’, od placu Niepodległości w Kijowie[6][7]) – fala największych manifestacji i protestów przelewających się na Ukrainie od momentu uzyskania przez ten kraj niepodległości w 1991 roku. Rozpoczęły się one 21 listopada 2013 demonstracją przeciwko odłożeniu przez prezydenta Wiktora Janukowycza podpisania umowy stowarzyszeniowej z Unią Europejską[8].

Przecież gdyby prorosyjscy politycy zarządzali Ukrainą w ten sposób, że kraj by się rozwijał, a zwykli, szarzy ludzie bogacili, to nie doszłoby do żadnego euromajdanu. Gdyby Ukraińcom żyło się dobrze, mieliby wyjebane na UE.

To tak na mój chłopski rozum, bez żadnego zagłębiania się w niuanse i doszukiwania się w tym wszystkim spisku z zachodniej bądź wschodniej strony.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Wilk napisał(a):A co jest dobre dla Polski? Wywołanie wojny na Ukrainie przez bandę zachodnich pajaców było dobre dla Polski? Cieszenie się z rewolty na majdanie było dobre dla Polski? Absolutnie nie, i teraz to widzimy, choć ja od początki wiedziałem jak się skończą te sentymentalne popiskiwania małolatów i kretynów kiedy na majdanie palono opony, tak jakby miało to przejść bez konsekwencji. A dziś jak debile identyfikujemy interesy tłustego zachodu z własnymi, choć to my (i ukraińcy) odczuwamy i jeszcze odczujemy najdotkliwiej skutki tego konfliktu. Tyle jest w tym dobrego dla Polski, ile dobrego jest dla kundla którego jeden kopnie w bok, a drugi rzuci mu kość żeby nie ujadał. Interes chuja warty. Po raz kolejny, nie my rozgrzebaliśmy gówno, ale musimy kombinować jak uniknąć złych tego rozgrzebania efektów. I nie wystarczy powiedzieć ze co się stało to się nie odstanie, i trza myśleć o tym co jest, bo prawdziwymi pozytecznymi idiotami byli ci, którzy majdanowe gówno popierali, a którzy dziś jakby zapomnieli skąd się wzięła zaistniała sytuacja. Nagle wszyscy ci kretynie stali się pragmatyczni i myślą o "interesie" Polski. Wcześniej ślinili się jak debile do rewolty, bez refleksji przyjmując że "to jest dobre". Tak, dobre, ale dla tych, którzy to rozpoczeli i rzeczywiście mają w tym interes. Dla nas nie ma i nie będzie w tym interesu.

Ano właśnie. Polską rację stanu położono na szali wraz z tzw. "walką o demokrację" i chyba widać co przeważyło. Oczywiście gdyby sytuacja dalej się zaostrzała to w pewnym momencie będzie pewnie dużo powodów, żeby atakować (a raczej kontratakować Rosję). Nawet osoby sceptyczne wobec całego tego Majdanu jak ja czy ty będą musiały stawić temu czoło już jednak nie w imię demokracji i "zachodniej cywilizacji" (ja też już nie wiem o jakim golemie się mówi) lecz w imię dobra swojego, swoich bliskich i ojczyzny.
Niestety. Tak już bywa, że jak jeden dzieciak zacznie walić kijem w gniazdo szerszeni to później te szerszenie atakują wszystkich dookoła jak leci. Obrywa każdy, mamy efekt lawiny.

Ważne jest jednak także kto występuje przeciwko Putinowi czy innej autorytarnej sile. Nie może zainicjować tego ktokolwiek bo będzie to nazwane "machaniem szabelką" (vide parę lat wstecz i nieżyjący Kaczyński).
Po ramieniu musi poklepać zachód, tzw. postępowe media i ich polityczni pożyteczni idioci. Wtedy następuje rozgrzeszenie i ze szkodliwego machania szabelką powstaje wzniosła walka o demokrację. Uśmiech
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Janukowycz dobrze zrobił wybrał lepszą ofertę Putina. To Putin dawał preferencyjne pożyczki i to Putin dawał gaz po cenach poniżej rynkowych pomimo zadłużenia.

EU nie zaoferowała nic więc Janukowycz wybrał ofertę Putina.

A to tak rozwścieczyło Zachód że zrobiono Majdan.

Polscy politycy pokazali że interes Polski mają w d.... Zamiast robić interesy z Rosją i trzymać się od tego gów... z dala to jeździli na pielgrzymki i stali wśród banderowców gdzie powiewały flagi Bandery, kata Polaków.

Nie wierzyłem na własne oczy, że można się tak upodlić.
Doznałem szoku.

I bardzo dobrze, że mają za swoje, a Rosja ma teraz prawo ukarać Polskę za to poparcie. Szybko nam tego nie zapomną.

POLSKA STANĘŁA PO ZŁEJ STRONIE!
Odpowiedz
@Krystkon
Pozwoliłem sobie dokonać kilku naprawdędrobnych modyfikacji twojego tekstu:

Wschodni ustrój społeczny, tak bardzo odpowiadający paru wyróżniającym się karierowiczom, którym udało się podporządkować sobie całe masy ludzi i przekonać ich, że są czymś gorszym, jest zwyczajnie wadliwy.

Podstawową wadą wschodniego, kapitalistycznego ustroju społecznego jest to, że nadmierna koncentracja kapitału (czytaj władzy oligarchów) w rękach nielicznych nieuchronnie prowadzi do wojny (patrz Krym i Noworosja). Nieuchronnie i nic się na to nie da poradzić.

System wschodni z potężnie skoncentrowanym kapitałem (czytaj władzą lub nadrzędnością jednego człowieka nad drugim) i bez możliwości dalszej ekspansji nie ma prawa przetrwać albowiem całe masy ludzi musiałby zaakceptować fakt, że są najzwyklejszymi w świecie niewolnikami paru cwaniaków.

Krótko, proponujesz przejść z deszczu pod rynnę.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Cytat:I bardzo dobrze, że mają za swoje, a Rosja ma teraz prawo ukarać Polskę za to poparcie. Szybko nam tego nie zapomną.

Rosja już ukarała Polskę, Ukrainę i samą siebie. Bardzo mnie ciekawi jak skończą się rosyjskie dążenia do autarkii.

Cytat:Nie wierzyłem na własne oczy, że można się tak upodlić.
Doznałem szoku.

To samo pomyślałem czytając twoje prorosyjczyzmy. Co innego cenić czy szanować Rosję, a co innego masturbować się Putinem i jego szkodliwymi poczynaniami.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
W tym konflikcie popieram Putina, a Zachodowi i Polsce
wystawiam czerwoną kartkę.
Odpowiedz
Wilk napisał(a):A ostatnie 10 lat wyglądało tak jak te kilka miesięcy od majdanu? Histeria wybuchła kiedy ze smrodem palonych na Ukrainie opon przywiało do nas i widmo wojny. Wcześniej sytuacja był zupełnie stabilna.

Stabilna tak jak i we Francji w 38 kiedy to Polska swoim zupełnie nieuzasadnionym sprzeciwem wobec korytarza do II wojny światowej doprowadziła Uśmiech Jak to szło? "Byle polska wieś zaciszna byle polska wieś spokojna"? Duży uśmiech

Nie jesteś z tych głupich, ale mam wrażenie, że jesteś z rejonu Polski w którym problem relacji polsko-ukraińskich zna się głównie z mediów. Tych lub innych. Martyrologicznych lub nie, niszowych czy głównych. Jedno gówno w tych kwestiach. Ale jeżeli moje wrażenie jest słuszne to to chuj tam wiesz na ten temat. A nawet jak wiesz to chuja z tego rozumiesz.

PS. Pisząc o ostatnich 10 latach od Majdanu miałem na myśli stosunki polsko-rosyjskie a nie sytuację na Ukrainie (która była nawet gorsza niż te stosunki)

krystkon napisał(a):Liczy się to komu ufasz i komu nie ufasz.

Tym bardziej powinieneś zatem być w Rosjii a nie tutaj. Masz jakąkolwiek odpowiedzialność za własne słowa czy tak sobie klepiesz w necie?
Już za 830 złotych możesz polecieć Uśmiech Warszawa-Moskwa 15 października. Pewnie nawet taniej znajdziesz - pierwszy lot jaki mi się w google pojawił.

lumberjack napisał(a):Odnoszę wrażenie, że na Ukrainie była tak duża bieda i korupcja, że ludzie mieli tego zwyczajnie dosyć.

Odnosisz dobre wrażenie - widziałem za jakie stawki Ukraińcy u nas potrafili pracować z miną jakby Pana Boga za pięty złapali. A teraz złe siły zachodu wszystko spierdoliły - nie będzie wspaniałej niematerialnej kultury - ludowi wódka i kartofle się znudziły Smutny
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
[Obrazek: BvQiOcsIEAEnidy.jpg:large]
Sytuacja na dzisiaj. W jednym z kotłów na płn. wsch. od kilku dni znajduje się batalion gwardii narodowej "Ajdar".

Czy ukraińskie dowództwo rzeczywiście jest tak niekompetentne, że daje się swoim wojskom okrażyć i to aż trzy razy (potencjalnie cztery)!? Przypominam, że niedawno niedaleko Swierdłowska prawie całkowitemu zniszczniu uległa 72 gwardyjska brygada zmechanizowana (34 zniszczone pojazdy opancerzone, 10 zdobytych). Nie ma informacji aby po 12.08 jakiekolwiek jej jednsotki brały udział w walkach - więc spokojnie można wyciągac wnioski.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości