To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Kto zwycięży na Ukrainie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
p. Wiktor Janukowycz i aparat obecnej władzy
33.33%
14 33.33%
Opozycja
66.67%
28 66.67%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grillowanie Ukrainy
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?...-upa-video

Militarnie banderowskie władze już przegrały, teraz pozostaje tylko kwestia jak dużo stracą.

http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowos...-przegrany

Nasi tam byli :-).

[Obrazek: 7ef982312e1ad031f70e6755063cec74.jpg]
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Zauważyłem u mnie niepokojąco narastającą rusofobię. Kiedy widzę te kartoflane, kacapskie nosy, to zgrzytam zębami i mam ochotę wypalić prosto w łeb.

Miałem kiedyś do nich trochę pansłowiańskiego sentymentu ale teraz wyłazi ze mnie jastrząb.
Takiego bezczelnego kurestwa (jak zwykle u sowietów obłudnie podszytego walką o pokój i prawa człowieka), jak w wykonaniu Wladimira & Co. już dawno nie widziałem.

Ja mam to samo ale z narodem wolności. Im więcej czytam o polityce USA tym bardziej im życzę wojny secesyjnej prowadzonej za pomocą atomówek. Połowa szamba na świecie to ich zasługa.
"Hope can drown lost in thunderous sound
Fear can claim what little faith remains
But I carry strength from souls now gone
They won't let me give in...
(...)
Death will take those who fight alone
But united we can break a fate once set in stone
Just hold the line until the end
Cause we will give them hell..."

EH
Odpowiedz
Seth napisał(a):Ja mam to samo ale z narodem wolności. Im więcej czytam o polityce USA tym bardziej im życzę wojny secesyjnej prowadzonej za pomocą atomówek. Połowa szamba na świecie to ich zasługa.
Pisałem już o tym. Chiny mogą zniszczyć Stany ekonomicznie. Nie teraz, ale za jakieś dziesięć, dwadzieścia lat... Kto wie...?
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Odpowiedz
Seth napisał(a):Ja mam to samo ale z narodem wolności. Im więcej czytam o polityce USA tym bardziej im życzę wojny secesyjnej prowadzonej za pomocą atomówek. Połowa szamba na świecie to ich zasługa.

To musicie sobie z Baptistem wyjaśnić co nieco, bo wg niego całe zło bierze się z niedostatecznego zamordyzmu Jankesów i ogólnie Zachodu w dziele trzymania za dupę całej reszty.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):To musicie sobie z Baptistem wyjaśnić co nieco, bo wg niego całe zło bierze się z niedostatecznego zamordyzmu Jankesów i ogólnie Zachodu w dziele trzymania za dupę całej reszty.
A gdzie tam całe zło. Tylko część zła.
Jankesi mają największe militarne muskuły i ciągotki wojenne zatem szkoda patrzeć gdy nie są one wykorzystywane w słusznych celach.

A gdyby świat zachodu zaczął trzymać za dupę resztę świata to musiałoby to oznaczać, że wreszcie zaczyna zdrowieć (takie zachowanie z automatu musiałoby oznaczać odrzucenie kilku niepoważnych trendów stanowiących element tzw. lewactwa i liberalizmu).
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Czyli nie może istnieć coś takiego, jak 'pax bezpański'.
Zawsze musi mieć swojego bezwzględnego żandarma - Romana, Christiana, Americana.

Pax bezpański wyradza się w totalny chaos.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):To musicie sobie z Baptistem wyjaśnić co nieco, bo wg niego całe zło bierze się z niedostatecznego zamordyzmu Jankesów i ogólnie Zachodu w dziele trzymania za dupę całej reszty.

I ma rację. Stany winny albo konsekwentnie pilnować porządku albo nie robić nic. A póki co somalizują połowę świata. Z gorszych opcji jakie mogą zrealizować to już tylko głupie rozpętanie wojny atomowej zostało.

Bo popatrz w kółko wykonują ten sam błąd: finansują jakichś bojówkarzy a potem Ci wymykają się spod kontroli. Najeżdżają kraj, ale opuszczają go zostawiając za sobą słaby reżim jaki musi upaść pogrążając kraj w chaosie.
Wszystko połowicznie czynią, kreując w efekcie więcej szkody niż pożytku.

Żandarmem światowym trzeba być konsekwentnie albo wcale.
(...)

EH
Odpowiedz
Pilnując porządku albo nie robiąc niczego nie "zarobiliby" tyle ile zarabiają. Trzeba się jakoś odwdzięczyć sponsorom.
Kto tam teraz będzie preziem po czekoladowym? Ach, to i tak bez znaczenia.
Siejąc zamęt paradoskalnie łatwiej rządzą światem.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Seth napisał(a):To nie jest odmienna moralność lecz brak moralności.
Jeśli miliony zarżniętych tylko za to że byli i akurat nie pasowali do ideału komunistycznego komentujesz "sami sobie winni", to moralności nie masz.
A brak jakiejkolwiek moralności oznacza realny brak empatii, czyli szaleństwo.

Od razu widac, ze biurwa.

Kapitalizm zabija wiklajac cię w zapierdol od rana do nocy, w specjalnej strefie ekonomicznej, gdzie cwaniak ssie z ciebie ostatnie soki zyciowe, majac cie za mieso, zeby potem okazujac posiadanie dobr wytworzonych przez tatusia z latwoscia i bezwzglednie wydymac jego dziecko.

Jebac ten system. Widzialem i przezylem w nim juz wystarczajaco duzo.
Ten system to zmowa cwaniakow-pasozytow wyzyskujacych i lub wykluczajacych pozostalych.

Jeszcze raz kwestionuje nieopodatkowana wlasnosc prywatna.
Twierdze, ze nic takiego nie istnieje.

Kwestionuje takze przemoc egzekucyjna, osobowosc prawna, ograniczona odpowiedzialnosc, tajemnice handlowa, podatki posrednie, obowiazek panstwa by ochraniac wartosc jednostki waluty, wartosci niematerialne i prawne w stosunkach cywilnych , itd.

Uwaga o dziwo nie kwestionuje opodatkowanej wlasnosci prywatnej czy wolnej wymiany handlowej.

I tak ten system wczesniej czy później zwali się wam na łeb. Juz wszyscy zaczynaja sie dzieki niemu nienawidzic. A bedzie tylko gorzej albowiem dzieki wspanialemu internetowi swiadomosc kazdego rośnie. I kiedy juz wszyscy pojma troszeczkę lepiej poziom roznic spolecznych wtedy naprawdę przestana sie lubic i wzajemnie szanowac. A PRAWO pojdzie na smietnik.
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Od razu widac, ze biurwa.

Kapitalizm zabija wiklajac cię w zapierdol od rana do nocy, w specjalnej strefie ekonomicznej, gdzie cwaniak ssie z ciebie ostatnie soki zyciowe, majac cie za mieso, zeby potem okazujac posiadanie dobr wytworzonych przez tatusia z latwoscia i bezwzglednie wydymac jego dziecko.

W gułagach było lepiej. Pierdolisz jak potłuczony.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):W gułagach było lepiej. Pierdolisz jak potłuczony.

Nie wiem czy bylo lepiej ale przynajamniej polowa społeczeństwa w nich nie siedziala.
Nigdy noe poparlem ani idei komunizmu ani metod ich realizacji. Albo tu sie paru osobom cos roi w glowie bo smialem opluc kapitalizm albo specjalnie stawiaja mnie w takim swietle.

Nigdy nie poparlem PRLowskich SB czy tajnych współpracowników.
Prawde mówiąc nie widzę dla nich zadnego innego sensu istnienia jak pragnienie podporządkowania sobie innych przemoca i terrorem.

Nie do mnie te teksty cwaniaczki co wydaje się wam, ze utrzymacie osobowosc prawna po wsze czasy.

PRL byl tak samo zbrodniczy wg mnie jak i wspolczesny kapitalizm.
Gospodarkę nakazowo-rozdzielczą uznaje za szalony pomysł.
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Nigdy noe poparlem ani idei komunizmu ani metod ich realizacji.

A teksty o usprawiedliwionym mordowaniu pojawiły się tu przypadkiem :roll: Zresztą metody jakie stosowali komuniści są jedynymi, dzięki którym mniejszość twojego pokroju potrafi narzucić swoje pomysły większości.

Cytat:Nie do mnie te teksty cwaniaczki co wydaje się wam, ze utrzymacie osobowosc prawna po wsze czasy.
Jeszcze 200 postów w internecie z Twojej strony i osobowość prawna - cokolwiek przez to rozumiesz padnie :lol2:
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):W krótkiej perspektywie zyskuje Rosja.

W bardzo krótkiej

Wron

Cytat:Nie ma takich sankcji, ktore mogly pokonac Rosje

Oczywiscie. Tak samo jak w latach 80. :] Obwieszcza to nieomylnie Wron w nieomylności swojej, zatem to prawda. Duży uśmiech

Cytat:Bedzie dzielil kraje europejskie, jednym odcinajac np dostawy gazu, a innym nie.

Na razie to Wron nie chce się założyć, że Putin odetnie dopływ gazu komukolwiek z UE. Od razu widać, że sam to nie wierzy i tylko wykonuje polecenia oficera prowadzącego. :roll:

pitbppl

Cytat:Prawda wychodzi na jaw. Ukraiński myśliwiec zestrzelił MH17.

I faktycznie cały świat zatrząsł się z grozy i oburzenia na Ukrainę a Holandia i Malezja zażądłąy od Kijowa odszkodowań i ukarania winnych. :roll:

Chyba coś mi umknęło :p

Cytat:Najnowsza mapka, Mariupol w okrążeniu.

Coście tacy skromni? Narysujcie mapkę na której otaczacie Kijów. Albo i Lwów. To będzie coś. :lol2:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Seth napisał(a):I ma rację. Stany winny albo konsekwentnie pilnować porządku albo nie robić nic. A póki co somalizują połowę świata. Z gorszych opcji jakie mogą zrealizować to już tylko głupie rozpętanie wojny atomowej zostało.

Bo popatrz w kółko wykonują ten sam błąd: finansują jakichś bojówkarzy a potem Ci wymykają się spod kontroli. Najeżdżają kraj, ale opuszczają go zostawiając za sobą słaby reżim jaki musi upaść pogrążając kraj w chaosie.
Wszystko połowicznie czynią, kreując w efekcie więcej szkody niż pożytku.

Żandarmem światowym trzeba być konsekwentnie albo wcale.
Tak to jest jak USA rządzi lewak Obama. Byś zobaczył jak amerykańska prawica psioczy o polityce USA...
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.
Odpowiedz
@Adam_S

Przecież to o czym mówił Seth jeszcze lepiej chyba pasowało do polityki Busha.
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł

Kurt Gödel

Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Odpowiedz
My tu gadu, gadu, a tymczasem cena ropy spadła już poniżej 102 dolarów... :p

Zważywszy, że jeszcze w czerwcu była powyżej 110$, to Kreml coraz cieniej przędzie... :lol2:

Złoto zresztą też tanieje, choć wolniej i niekosekwentnie, ale stale.

Oj coś nam tutaj wyjątkowo jednomyślnie sławiący Geniusz Wielkiego Putina chór wujów, powinien zaczac się rozglądać za zmianą pryncypała. :lol2:

Odpowiedz
pilaster napisał(a):My tu gadu, gadu, a tymczasem cena ropy spadła już poniżej 102 dolarów... :p

Zważywszy, że jeszcze w czerwcu była powyżej 110$, to Kreml coraz cieniej przędzie... :lol2:

Złoto zresztą też tanieje, choć wolniej i niekosekwentnie, ale stale.

Oj coś nam tutaj wyjątkowo jednomyślnie sławiący Geniusz Wielkiego Putina chór wujów, powinien zaczac się rozglądać za zmianą pryncypała. :lol2:

Zalozmy ze w Rosji wszystko popieprzy sie na maxa, tak jak chcialbys.
Bedzie zle, bardzo zle i jeszcze gorzej.

No i teraz przewiduj konsekwencje takiego stanu.
Bo ja obstawiam, ze kiedy w Rosji będzie bardzo zle to dokladnie tak samo zle zacznie dziac sie na Zachodzie Europy, kiedy w USA wszystko będzie super.
Odpowiedz
krystkon napisał(a):Zalozmy ze w Rosji wszystko popieprzy sie na maxa, tak jak chcialbys.
Bedzie zle, bardzo zle i jeszcze gorzej.

Dla Was na pewno. :roll:

Odpowiedz
Adam_S napisał(a):Tak to jest jak USA rządzi lewak Obama. Byś zobaczył jak amerykańska prawica psioczy o polityce USA...

Wiem. Mam znajomych republikanów z Texasu i powiedzieć, że nie pałają miłością do Obamy byłoby dużym nieporozumieniem.
Niekonsekwencja i krótkowzroczność Obamy objawia się w końcu też w polityce wewnętrznej. Katastrofa Obamacare, olanie weteranów w kraju, który czci weteranów, masowe wpuszczanie latynoskich i coraz bardziej także muzułmańskich imigrantów, próby ograniczenia dostępu do broni, otwarcie kraju dla Bractwa Muzułmańskiego i Hamasu.
(...)

EH
Odpowiedz
A mnie ciekawi jakie są na prawdę straty Rosjan na Ukrainie. Ta ostatnia podaje 2000 zabitych, ale ciężko to zweryfikować.

Tymczasem w Rosji informacje o zabitych są skrupulatnie blokowane i nie przedostają się do szerszej opinii publicznej:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,R...aid=113618

"Gazeta z Pskowa w Rosji ujawniła, że w walkach na wschodzie Ukrainy zginęli prawie wszyscy żołnierze 1. kompanii pskowskiej wchodzącej w skład 76. dywizji powietrzno-desantowej. Łącznie ponad 70 wojskowych. W ich aktach zgonu wpisywano "zawał" lub "wylew"
Poufną informację w formie rozmów przekazali gazecie "Pskowskaja Gubernia" żołnierze 76. dywizji".

Właściciel gazety zaraz po publikacji został ciężko pobity a nagrania z wypowiedziami rosyjskich żołnierzy opowiadających o ciężkich stratach jakie poniosła ich jednostka zniknęły z sieci.

Rosyjskie organizacje praw człowieka informują o 15 ciężarówkach z ładunkiem 200 jakie wczoraj wróciły z Ukrainy do Rosji. Mowa jest o 800 do 1000 ofiar wśród Rosjan.
http://inforesist.org/osnovatel-rossijsk...z-ukrainy/

Organizacja Komitet Matek Żołnierzy mówi o co najmniej 400 zabitych.

To wszystko tylko źródła rosyjskie. A to z pewnością tylko część ofiar z ostatnich dni. Wiele pewnie leży wciąż "w polu" lub w zbiorowych mogiłach. Wiele źródeł mówi o ciężarówkach z "ładunkiem 200" jadących z Ukrainy do Rosji już od czerwca.

Dodatkowo mimo rekordowego poparcia dla Putina większość Rosjan jest przeciwna udziałowi armii rosyjskiej w tym konflikcie. Może być ciekawie, gdy dotrze do nich, że ta armia nie tylko od dawna tam jest ale ponosi straty w ludziach. Pozycją Putina to natychmiast nie zachwieje ale będzie miał kolejny kłopot, który w połączeniu z pogorszeniem sytuacji materialnej ludzi gdy opadnie euforia wywołana, tym, że Rosja znowu robi zadymy, może stać się całkiem spory.

Odniosę się jeszcze do porozumienia Poroszenko-Putin z dzisiejszego ranka, które potem zostało zdementowane:
http://www.biztok.pl/biznes/zloty-wystrz...zej_a17457

Przypomnę tylko tutaj co pisałem wcześniej - dając cynk odpowiednim osobom w Rosji o czymś takim bez problemu można im umożliwić miliardowe zyski w szybkim czasie. Czyżby to faktycznie był główny cel polityki Putina? Bo innych sensownych powodów nie da się znaleźć. Czyżby chodziło po prostu o to aby "zasłużeni" nachapali się zanim to wszystko ostatecznie szlag trafi? W sumie czemu nie - nie takie wałki w Rosji się odbywały. Łatwo to będzie można sprawdzić - zobaczymy, czy w rankingu najbogatszych i najbardziej wpływowych oligarchów będą w najbliższym czasie jakieś większe przetasowania Uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości