To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje
Jakiś czas temu Sofeicz zauważył, że rewolucje przeprowadzane były głównie przez studentów prawa. Nie chcę wiedzieć, jak bardzo krwawym wydarzeniem zakończy się ta pomyłka:

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3...,id,t.html
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Odpowiedz
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3...l?cookie=1

Podwójne zabójstwo i całe 3 lata w kiciu i 2 lata zakazu wykonywania zawodu. Srogie te wyroki, nie ma co.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
To mi się podoba (to znaczy postawa zakładnika)
Cytat:Dramatyczną historię z wczorajszego ataku na koszerny sklep podaje brytyjski dziennik "The Independent". Jeden z ocalałych opisuje, jak zginął jeden z zakładników. Miał on, korzystając z nieuwagi terrorysty, zabrać mu jedną z broni. Napastnik zostawił ją na ladzie. Zakładnik próbował bronią zabić terrorystę, ale ta nie zadziałała. Wtedy terrorysta zastrzelił tego zakładnika.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):To mi się podoba (to znaczy postawa zakładnika)
O, takie historie lubię! Koszerni kontra mułly i proszę, nasi górą! A którzy to nasi? Ci, którzy górą! Duży uśmiech
Odpowiedz
Patafil postanowił nam zaprezentować dowód na okoliczność "kurwa kurwie łba nie urwie".
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):To mi się podoba (to znaczy postawa zakładnika)

Naród wybrany? Ewentualnie jeden z niewielu współczesnych Żydów, którzy nie potrafią obsługiwać broni automatycznej.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Naród wybrany? Ewentualnie jeden z niewielu współczesnych Żydów, którzy nie potrafią obsługiwać broni automatycznej.

Że tak zapytam, a ty byś umiał odbezpieczyć przykładowo kałacha i wystrzelić serię tak, żeby ci karabin z rąk nie wyskoczył, zanim zamachowiec zareaguje?
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Trochę o zarobkach górników:

Cytat:– KWK Sośnica Makoszowy Ruch Makoszowy.. 5 lat na kopalni.. same nocne zmiany i bez rewiru itp.. cały miesiąc w przodku(3 czerwone) 2894 zł;
– 7 lat stażu wszystkie dniowki w ścianie plus 3 soboty. " 2195 zł ;
– Chwałowice, 2 lata stażu. 1760 zł ;
– 6 lat na dole w tym 4dni urlopu + 2 święta bez pożyczek KWK MURCKI-STASZIC -1927 zł; itd.

Na poniższej stronie są zdjęcia odcinków wypłat tej "arystokracji" https://www.facebook.com/…/Jestem-...125…
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Grim napisał(a):Że tak zapytam, a ty byś umiał odbezpieczyć przykładowo kałacha i wystrzelić serię tak, żeby ci karabin z rąk nie wyskoczył, zanim zamachowiec zareaguje?

Nie byłbym i nie rozumiem do czego zmierzasz.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Trochę o zarobkach górników:

Cytat:– KWK Sośnica Makoszowy Ruch Makoszowy.. 5 lat na kopalni.. same nocne zmiany i bez rewiru itp.. cały miesiąc w przodku(3 czerwone) 2894 zł;
– 7 lat stażu wszystkie dniowki w ścianie plus 3 soboty. " 2195 zł ;
– Chwałowice, 2 lata stażu. 1760 zł ;
– 6 lat na dole w tym 4dni urlopu + 2 święta bez pożyczek KWK MURCKI-STASZIC -1927 zł; itd.

Na poniższej stronie są zdjęcia odcinków wypłat tej "arystokracji" https://www.facebook.com/…/Jes...5658125…

To i tak zajebiste zarobki. W porównaniu do tego ile zarabia spora część ludzi u mnie w mieście. Takie 2 200 to udało mi się zarobić może ze trzy cztery razy w ciągu 6-7 lat. Tak to zawsze poniżej dwóch tysi. W oczach armii Polaków cebulaków zarabiających 1260 netto, górnik zarabiający 2200 będzie uprzywilejowaną arystokracją (którą zresztą jest przecież).
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ale to nie jest praca za biurkiem, w call center, czy nawet na budowanie, tylko ostre zapierdalanie pod ziemią. Zresztą, czy to wina górników, że reszta daję się ruchać swoim pracodawcom, nie potrafi/nie może się zrzeszać w związki i walczyć o swoje? No ale to najlepsza metoda mediów, szczuć na siebie nawzajem grupy o podobnym statusie społecznym. I tak zamiast na tych na górze, napierdala się na tych na dole, którym udało się odrobinę polepszyć swoje warunki życia.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Ale to nie jest praca za biurkiem, w call center, czy nawet na budowanie, tylko ostre zapierdalanie pod ziemią.

Oczywiście, że są stanowiska gdzie się ostro zapierdala, ale są też takie gdzie tego zapierdalania ostrego nie ma. Z resztą, hutnik robiący na odlewni, albo pracownik budowlany, też lekko nie ma, a czasem pracuje w gorszych warunkach niż górnicy i muszą pracować do 67 roku życia, nie mając gwarancji że ich zakład będzie istniał do 2020 roku, do tego są bez barbórek i deputatów.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
cobras napisał(a):Ale to nie jest praca za biurkiem, w call center, czy nawet na budowanie, tylko ostre zapierdalanie pod ziemią.

Nad ziemią też jest ostre zapierdalanie. Też są zawody ryzykowne i szkodliwe dla zdrowia.

Cytat:Zresztą, czy to wina górników, że reszta daję się ruchać swoim pracodawcom, nie potrafi/nie może się zrzeszać w związki i walczyć o swoje?

Nu nu nu, nieładnie tak napierdalać na ludzi, których praca nie jest dotowana przez państwo. Ba, na ludzi, którzy to państwo utrzymują...

Cytat: No ale to najlepsza metoda mediów, szczuć na siebie nawzajem grupy o podobnym statusie społecznym.

Czemu w takim razie nie szczują murarzy na tynkarzy? Elektryków na hydraulików? Dekarzy na cykliniarzy? Złowrogie masońskie media uwzięły się akurat na Bogu ducha winnych górników z czystej złośliwości?

Cytat: I tak zamiast na tych na górze, napierdala się na tych na dole, którym udało się odrobinę polepszyć swoje warunki życia.

Chyba mamy dostęp do zupełnie różnych mediów, przecież na polityków ciągle się napierdala.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Cytat:Czemu w takim razie nie szczują murarzy na tynkarzy? Elektryków na hydraulików? Dekarzy na cykliniarzy? Złowrogie masońskie media uwzięły się akurat na Bogu ducha winnych górników z czystej złośliwości?

Napierdalają w nauczycieli, rolników, policjantów, na budowlańców też pewnie przyjdzie pora, jak im się tylko trochę polepszy.

Cytat:Nu nu nu, nieładnie tak napierdalać na ludzi, których praca nie jest dotowana przez państwo. Ba, na ludzi, którzy to państwo utrzymują...

Gdzie tu niby widzisz napierdalanie w nich?

Cytat:Chyba mamy dostęp do zupełnie różnych mediów, przecież na polityków ciągle się napierdala.

A na prezesów i zarządy korpo uciekające z zyskami za granice też? Bo jakoś zbytnio nie zauważyłem. A myślę, że gdyby tak te wszystkie wałki podliczyć, to porównywalna strata by wyszła.
Odpowiedz
cobras napisał(a):A na prezesów i zarządy korpo uciekające z zyskami za granice też? Bo jakoś zbytnio nie zauważyłem. A myślę, że gdyby tak te wszystkie wałki podliczyć, to porównywalna strata by wyszła.
To jest święta własność prywatna. Tego się nie rusza. Tam prezes może być Bogiem.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman

EL Duży uśmiech
Odpowiedz
cobras napisał(a):Napierdalają w nauczycieli, rolników, policjantów, na budowlańców też pewnie przyjdzie pora, jak im się tylko trochę polepszy.

:lol2:

Weź nie żartuj.

Cytat:Gdzie tu niby widzisz napierdalanie w nich?

Podjudzasz pracowników przeciw pracodawcom. Jasne, że są chujowi pracodawcy, ale coś mi się wydaje, że to nie oni wprowadzili KRUS, 13-stki i 14-stki dla górników, 13-stki dla policjantów i innych służb mundurowych, ZUS, akcyzy na różnorakie rzeczy i 23% VAT. Chcesz to sobie dopłacaj górnikom do pensji, ja jestem na to za biedny, a moja niechęć do ich dotowania nie wynika ze złośliwości tylko z elementarnego poczucia sprawiedliwości - że każdy powinien zarabiać tyle ile jego praca jest realnie warta.

Cytat:A na prezesów i zarządy korpo uciekające z zyskami za granice też? Bo jakoś zbytnio nie zauważyłem. A myślę, że gdyby tak te wszystkie wałki podliczyć, to porównywalna strata by wyszła.

Możliwe, że to dlatego, że gazety, w których piszą dziennikarze, same należą do korporacji Oczko

Tak w ogóle to masz rację - nieprawidłowości związane z działalnością korporacji powinny być tak samo nagłaśniane jak nieprawidłowości związane z przepłacanym sektorem górniczym.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Zmarł król Arabii Saudyjskiej.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?...-nie-zyje#
Odpowiedz
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,S...&_ticrsn=3

No to Grecja znowu zacznie staczać się jak po równi pochyłej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
No patrz, a ten pan jednak sądzi inaczej:
http://www.nytimes.com/2015/01/26/opinio....html?_r=1

Cytat:So now that Mr. Tsipras has won, and won big, European officials would be well advised to skip the lectures calling on him to act responsibly and to go along with their program. The fact is they have no credibility; the program they imposed on Greece never made sense. It had no chance of working.

If anything, the problem with Syriza’s plans may be that they’re not radical enough. Debt relief and an easing of austerity would reduce the economic pain, but it’s doubtful whether they are sufficient to produce a strong recovery. On the other hand, it’s not clear what more any Greek government can do unless it’s prepared to abandon the euro, and the Greek public isn’t ready for that.

Still, in calling for a major change, Mr. Tsipras is being far more realistic than officials who want the beatings to continue until morale improves. The rest of Europe should give him a chance to end his country’s nightmare.
Odpowiedz
cobras napisał(a):No patrz, a ten pan jednak sądzi inaczej:
http://www.nytimes.com/2015/01/26/opinio....html?_r=1

No i co z tego. Jak widać kilka milionów Greków też sądzi inaczej. To, że ludzie nie potrafią uczyć się na błędach nawet własnych nie jest dla mnie żadną nowością.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości