To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Ambitny) film
Choćby ze względu na kreację głównego bohatera, najlepszy występ tego aktora jak dla mnie
Odpowiedz
Jestem ciekawy jego kreacji. Zwiastun zrobił na mnie wrażenie, ale zastanawiam się czy jest zwrot akcji, który mnie zaskoczy.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):Jestem ciekawy jego kreacji. Zwiastun zrobił na mnie wrażenie, ale zastanawiam się czy jest zwrot akcji, który mnie zaskoczy.

Ten film nie polega na zwrotach akcji. Obserwujemy rozwój bohatera i jego firmy Uśmiech

Natomiast świetne zwroty akcji są w tym filmie :

I ta Amy... Cudowna kobieta, mój ideał Duży uśmiech
Odpowiedz
Obejrzałem Nightcrawler. Jest bardzo dobrze wykonany, czegoś mi jednak na końcu zabrakło. Pozostał niedosyt. Ale w sumie jeśli patrzeć na niego tak jak opisuje Hans to jest pełny.
Odpowiedz
magicvortex napisał(a):Obejrzałem Nightcrawler. Jest bardzo dobrze wykonany, czegoś mi jednak na końcu zabrakło.

Może
Spoiler!
Odpowiedz
Heh, to możliwe, chociaż przyznam że w tej chwili nie mam pomysłu na to jaki koniec uznałbym za odpowiedni Język
Odpowiedz
Agora (2009). W filmie sytuacja chrześcijan w rzymie przypomina mi aktualną sytuację muzułmanów w świecie zachodnim.
Odpowiedz
magicvortex napisał(a):Agora (2009). W filmie sytuacja chrześcijan w rzymie przypomina mi aktualną sytuację muzułmanów w świecie zachodnim.

Generalnie wschodnie chrześcijaństwo znad Morza Śródziemnego było zdumiewająco podobne w namiętności do współczesnego islamu.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):Generalnie wschodnie chrześcijaństwo znad Morza Śródziemnego było zdumiewająco podobne w namiętności do współczesnego islamu.

Wymień podobieństwa, bo mnie to ciekawi
Odpowiedz
Birdmen da się oglądać. Ustępuje Bogowie ale może być.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Interstellar - film wywarł na mnie spore wrażenie. Niektóre rzeczy naciągane, ale tak całościowo to jest moim zdaniem kawał dobrej roboty.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Hans Żydenstein napisał(a):Wymień podobieństwa, bo mnie to ciekawi

Chodzi mi o chec siegania po przemoc w debacie teologicznej, ktore z kolei w rzeczywistosci byly rozgrywkami o wladze.
Odpowiedz
Obłąkani (2014)

http://www.filmweb.pl/film/Ob%C5%82%C4%8...014-627352
Nie tyle sam cel jest ważny,
ile droga prowadząca do niego.
                      ACparty (AntiCoach)
Odpowiedz
Predestination z Ethanem Hawkiem. Ciekawy ale trochę zbyt mocno przekombinowany. Zawiły.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Predestination z Ethanem Hawkiem. Ciekawy ale trochę zbyt mocno przekombinowany. Zawiły.

Oglądał.
Rzeczywiście trochę zawiły,
ale na pewno mniej niż Incepcja.
W moich oczach ok.
                      ACparty (AntiCoach)
Odpowiedz
Eksperyment (2010)
z
Adrien Brody
Forestem Whitaker

socjologiczny film
na podstawie autentycznych wydarzeń
gorąco polecam

http://www.filmweb.pl/film/Eksperyment-2010-446373
                      ACparty (AntiCoach)
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Interstellar - film wywarł na mnie spore wrażenie. Niektóre rzeczy naciągane, ale tak całościowo to jest moim zdaniem kawał dobrej roboty.
Kilka momentów "o kurwa", jakie sobie teraz przypominam:

Spoiler!
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Właśnie jestem po seansie dwóch filmów z 2010 roku z tym samym aktorem w roli głównej.
Te filmy to Incepcja i Wyspa Tajemnic.
Oba przypadły mi do gustu (Incepcja ze względu na pomysł, obraz i akcję) ale jednak to Wyspa Tajemnic wywarła na mnie dużo większe wrażenie. Film jest bardzo, ale to bardzo klimatyczny.
A Leo jak zawsze zagrał dobrze.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Pionek (2013)

warto zobaczyć
http://www.filmweb.pl/film/Pionek-2013-641213
                      ACparty (AntiCoach)
Odpowiedz
,,Źródło nadziei'', reżyser i odtwórca głównej roli Russel Crowe (jest na ,,cda'').

Nie wiem, czy to film ambitny (w zamierzeniu pewnie tak), ale kompletnie lewacki i proislamski. Nie chcę zdradzać treści, ale biali są tam tradycyjnie przedstawieni jako zgraja barbarzyńców (nawet walczący o wolność Grecy), Turasy są słodcy jak sacharyna, islam jest religią cholernej miłości, a katolicki ksiądz to wredna i chciwa kreatura. Ech, gdzie ten piękny umysł gladiatora... Duży uśmiech
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: