Choćby ze względu na kreację głównego bohatera, najlepszy występ tego aktora jak dla mnie
|
(Ambitny) film
|
|
31.01.2015, 01:38
31.01.2015, 21:42
Jestem ciekawy jego kreacji. Zwiastun zrobił na mnie wrażenie, ale zastanawiam się czy jest zwrot akcji, który mnie zaskoczy.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
01.02.2015, 00:32
Żarłak napisał(a):Jestem ciekawy jego kreacji. Zwiastun zrobił na mnie wrażenie, ale zastanawiam się czy jest zwrot akcji, który mnie zaskoczy. Ten film nie polega na zwrotach akcji. Obserwujemy rozwój bohatera i jego firmy Natomiast świetne zwroty akcji są w tym filmie : I ta Amy... Cudowna kobieta, mój ideał
02.02.2015, 08:43
Obejrzałem Nightcrawler. Jest bardzo dobrze wykonany, czegoś mi jednak na końcu zabrakło. Pozostał niedosyt. Ale w sumie jeśli patrzeć na niego tak jak opisuje Hans to jest pełny.
02.02.2015, 17:34
magicvortex napisał(a):Obejrzałem Nightcrawler. Jest bardzo dobrze wykonany, czegoś mi jednak na końcu zabrakło. Może
Spoiler!
śmierci głównego bohatera ? :lol2:
02.02.2015, 17:40
Heh, to możliwe, chociaż przyznam że w tej chwili nie mam pomysłu na to jaki koniec uznałbym za odpowiedni
03.02.2015, 08:33
Agora (2009). W filmie sytuacja chrześcijan w rzymie przypomina mi aktualną sytuację muzułmanów w świecie zachodnim.
03.02.2015, 12:29
magicvortex napisał(a):Agora (2009). W filmie sytuacja chrześcijan w rzymie przypomina mi aktualną sytuację muzułmanów w świecie zachodnim. Generalnie wschodnie chrześcijaństwo znad Morza Śródziemnego było zdumiewająco podobne w namiętności do współczesnego islamu.
03.02.2015, 19:31
El Commediante napisał(a):Generalnie wschodnie chrześcijaństwo znad Morza Śródziemnego było zdumiewająco podobne w namiętności do współczesnego islamu. Wymień podobieństwa, bo mnie to ciekawi
01.03.2015, 18:33
Birdmen da się oglądać. Ustępuje Bogowie ale może być.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
15.03.2015, 17:56
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Interstellar - film wywarł na mnie spore wrażenie. Niektóre rzeczy naciągane, ale tak całościowo to jest moim zdaniem kawał dobrej roboty.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
16.03.2015, 13:34
Hans Żydenstein napisał(a):Wymień podobieństwa, bo mnie to ciekawi Chodzi mi o chec siegania po przemoc w debacie teologicznej, ktore z kolei w rzeczywistosci byly rozgrywkami o wladze.
20.03.2015, 18:01
Nie tyle sam cel jest ważny,
ile droga prowadząca do niego. ACparty (AntiCoach)
22.03.2015, 21:47
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Predestination z Ethanem Hawkiem. Ciekawy ale trochę zbyt mocno przekombinowany. Zawiły.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
23.03.2015, 01:04
lumberjack napisał(a):Predestination z Ethanem Hawkiem. Ciekawy ale trochę zbyt mocno przekombinowany. Zawiły. Oglądał. Rzeczywiście trochę zawiły, ale na pewno mniej niż Incepcja. W moich oczach ok.
26.03.2015, 11:22
Eksperyment (2010)
z Adrien Brody Forestem Whitaker socjologiczny film na podstawie autentycznych wydarzeń gorąco polecam http://www.filmweb.pl/film/Eksperyment-2010-446373
29.03.2015, 16:39
lumberjack napisał(a):Interstellar - film wywarł na mnie spore wrażenie. Niektóre rzeczy naciągane, ale tak całościowo to jest moim zdaniem kawał dobrej roboty.Kilka momentów "o kurwa", jakie sobie teraz przypominam:
Spoiler!
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
07.04.2015, 23:20
Właśnie jestem po seansie dwóch filmów z 2010 roku z tym samym aktorem w roli głównej.
Te filmy to Incepcja i Wyspa Tajemnic. Oba przypadły mi do gustu (Incepcja ze względu na pomysł, obraz i akcję) ale jednak to Wyspa Tajemnic wywarła na mnie dużo większe wrażenie. Film jest bardzo, ale to bardzo klimatyczny. A Leo jak zawsze zagrał dobrze.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
08.04.2015, 13:04
09.04.2015, 18:21
,,Źródło nadziei'', reżyser i odtwórca głównej roli Russel Crowe (jest na ,,cda'').
Nie wiem, czy to film ambitny (w zamierzeniu pewnie tak), ale kompletnie lewacki i proislamski. Nie chcę zdradzać treści, ale biali są tam tradycyjnie przedstawieni jako zgraja barbarzyńców (nawet walczący o wolność Grecy), Turasy są słodcy jak sacharyna, islam jest religią cholernej miłości, a katolicki ksiądz to wredna i chciwa kreatura. Ech, gdzie ten piękny umysł gladiatora...
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: