Liczba postów: 9,167
Liczba wątków: 64
Reputacja:
60 Płeć: mężczyzna
Wyznanie: ateista, w przyszłości może buddysta mahajany
Serdeka napisał(a):Byl ktos z was kiedys na francuskich, hollenderskich czy belgijskich uczelniach gdzie naucza sie nauk scislych ?
Bo widac na pierwszy rzut oka ze wcale nie brakuje wierzacych, w przypadku ...muzulmanek plci zenskej
Aha, to mogą być też muzułmanki płci męskiej. :lol2: Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na tym forum: a to, że istnieje jakieś przysłowie o włosach w zupie, a to o muzułmankach płci żeńskiej. Mężczyzna płci męskiej Nonkonformista czeka na dalsze rewelacje.
Ciekawe, czym piszący na forum jeszcze mnie zaskoczą?
...hollenderskich? hock:
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Reputacja:
łowca napisał(a):Czyli że według Machefiego, tasiemce nie należą do królestwa zwierząt? Takiej opinii, się naprawdę nie spodziewałem.
Po prostu:
Według Machefiego tasiemce nie należą do królestwa zwierząt?
I druga sprawa:Takiej opinii się naprawdę nie spodziewałem. Nie ma tam przecinka po takiej opinii, gdyż jest to całe zdanie. To tak, jakby napisać: 'Nie czytałem, takiej książki'. Skąd to dziwne stawianie przecinków się bierze? W głowę zachodzę.
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".
Liczba postów: 1,660
Liczba wątków: 4
Nonkonformista napisał(a):To tak, jakby napisać: 'Nie czytałem, takiej książki'. Skąd to dziwne stawianie przecinków się bierze? W głowę zachodzę.
Prawda? Dziwactwo jakieś
Nonkonformista napisał(a):Podmiot poznający ocenia:
1. podmiot - Doda jest świetną piosenkarką. Dla niego jest świetna, dla drugiego podmiotu nie.
2. podmiot - Czajkowski był świetnym kompozytorem. Dla niego jest, świetny, dla innych być nie musi.
Reputacja:
magicvortex napisał(a):Nie potrzebuje najlepszego skoro ich jest tam wiele to podaj jeden dobry. A z takim "wiesz, gdzieś tam może sobie znajdziesz argument dla siebie" to się wypchaj
Jeśli magicvortex pisał o sobie, to powinien był wiedzieć, że 1. os. l. poj. czasownika 'potrzebować' to potrzebuję. ja potrzebuję, aleon potrzebuje.
Kochani, to są również podstawy gramatyki języka ojczystego. Wstyd ich nie znać!
Liczba postów: 12,429
Liczba wątków: 91
Reputacja:
890 Płeć: mężczyzna
A wiesz że jak się pisze z czegoś co ma słownik albo dotykową klawiaturę, to zwłaszcza przy dłuższych postach, urywa się ogonki i czasami polskie znaki w środku słowa ciężko poprawić? W mobilnych urządzeniach edycja zdycha i czasami przy pierdołach już się zostawia post taki jaki jest. Serio.
Liczba postów: 1,660
Liczba wątków: 4
Nonkonformista napisał(a):DO WSZYSTKICH: SKOŃCZCIE WRESZCIE TĘ ŻENADĘ!
JESZCZE RAZ:
Gdzie i kiedy? Dowody proszę!
A przy okazji, czy tylko mnie rozśmieszyło zdanie maksymalna liczba uderzeń za jednym razem :lol2: Może to i jest poprawne... Sama już nie wiem, ale i tak mnie to śmieszy :lol2:
GPR napisał(a):
edit: Maksymalna liczba uderzeń podczas jednej chłosty wynosi... Tak już chyba lepiej by to brzmiało.
Reputacja:
Sofeicz napisał(a):No wiesz. Nawet chłosta powinna być ortograficzna.
Wyobraziłem sobie scenę z tego obrazka. W roli chłostacza Nonk - "Nie zaczyna się zdania od 'mi' - jeb!!!
Ktoś niektórych nauczył błędnego posługiwania się ojczystym językiem - antypatriota.
Ktoś z nich tego nie wykrzewił w szkole - zły nauczyciel.
I pomimo tego, że niektórzy są już starymi końmi, to nadal bawią się misiami. Tysiąc powieści z nich tych misiów nie wykrzewiło, więc może to zrobić tylko chłosta rózgami na gołą dupę - bić i patrzeć, czy równo puchnie.
Sofeicz napisał(a):No właśnie. Jestem po rozmowie z panem doktorem, genetykiem i biologiem.
Wg niego pojęcie rasy w przyrodzie dzikiej (a więc i wczesnej proliferacji HomoS) właściwie nie ma sensu.
Można mówić o w/w ekotypie aż do protogatunku.
W/w? A cóż to za koszmar? Któż to wpadł na podobny idiotyzm? A może też c/d/n? A jeśli nie, to gdzie tu konsekwencja? Jeśli nie c/d/n, to dlaczego nagle w/w? Ww. - tylko tak.
Przygotowuję pręgierz.
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Nonkonformista napisał(a):Ktoś niektórych nauczył błędnego posługiwania się ojczystym językiem - antypatriota.
Ktoś z nich tego nie wykrzewił w szkole - zły nauczyciel.
I pomimo tego, że niektórzy są już starymi końmi, to nadal bawią się misiami. Tysiąc powieści z nich tych misiów nie wykrzewiło, więc może to zrobić tylko chłosta rózgami na gołą dupę - bić i patrzeć, czy równo puchnie.
Przepraszam, mam chyba jednak zły dzień i jestem wredny.
Antypatriota?
Urodziłem się w Czechosłowacji (dziś nawet nie ma takiego kraju). Wychowałem się w Polsce. Miałem okresy mieszkania i życia w Czechach, Niemczech (najkrócej) i Polsce (najdłużej).
Nigdzie nie słyszałem takiej "gównoburzy" jak tutaj.
Szczególnie od tych patriotów którzy płacą podatki za granicą.... Mam mówić dalej?
Dopiero gdy komar usiądzie na jajach zrozumiesz, że nie wszystko można rozwiązać siłowo