Liczba postów: 1,385
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
El Commediante napisał(a):Lepiej żeby dostawał ordery zasługi od ambasady rosyjskiej?
A co? Od Ukraińskiej??
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Constal napisał(a):A co? Od Ukraińskiej??
No pewnie, że lepiej.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
0
Nigdy w życiu! O ile Ruscy to grypa to Ukraina to ebola.
wolałbym palnąć sobie w łeb niż mieć coś wspólnego z UPainą! Dlatego w tych wyborach popre każdego kto nie będzie Kijowowi właził w d... !
Szkoda że takich polityków nie mamy
Reputacja:
1,122
Constal napisał(a):Szkoda że takich polityków nie mamy Całe szczęście, że takich nie mamy, ostatnie co nam trzeba to skrajne przypadki pożytecznych idiotów  Jak patrzę na to co wyprawia Orban czy prezydent Czech (czort wie jak on się nazywa) to nawet Komorowski czy Kaczyński nie wydaje się taki zły. Tylko Węgrów mi szkoda, bo Czechów to już nie. Ale przynajmniej na ordery z ambasady rosyjskiej szanse mają
Cytat:Nigdy w życiu! O ile Ruscy to grypa to Ukraina to ebola.
Tak to sobie tłumacz. Ukraina nie stanowi dla nas żadnego zagrożenia - Rosja owszem. Z Ukrainą są możliwe normalne relacje - z Rosją w przewidywalnej przyszłości nie - no chyba, ze lizalibyśmy im tyłek 100 razy bardziej niż EU i USA. Ale to już lepiej od razu poprosić o aneksję. To by ich zadowoliło.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Reputacja:
0
DziadBorowy napisał(a):Tak to sobie tłumacz. Ukraina nie stanowi dla nas żadnego zagrożenia - Rosja owszem.
Jak nie? Kto chce odebrac Przemyśl? Rosja jaka jest taka jest,ale nie ma do nas rozszczeń terytorialnych. A zbrodnie UPA? Niestety ten gamoń Bul-szogun zapomniał. I tradycyjnie zaliczył tam wpadkę http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W...&_ticrsn=5
Mi wstyd za takiego prezydenta. W II turze jeśli pojawi się w Dudą miałem zamiar olać wybory,ale mysle też żeby zagłosować na kandydata PiSu byle tylko ten zasraniec Bredzisław nie wygrał
Liczba postów: 2,483
Liczba wątków: 17
Reputacja:
77
Constal napisał(a):Jak nie? Kto chce odebrac Przemyśl? Rosja jaka jest taka jest,ale nie ma do nas rozszczeń terytorialnych. A zbrodnie UPA? Niestety ten gamoń Bul-szogun zapomniał. I tradycyjnie zaliczył tam wpadkę http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W...&_ticrsn=5
Mi wstyd za takiego prezydenta. W II turze jeśli pojawi się w Dudą miałem zamiar olać wybory,ale mysle też żeby zagłosować na kandydata PiSu byle tylko ten zasraniec Bredzisław nie wygrał
Acha, czyli jednak - czarna seria kontynuowana :lol2:
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Reputacja:
1,122
Constal napisał(a):Jak nie? Kto chce odebrac Przemyśl? Rosja jaka jest taka jest,ale nie ma do nas rozszczeń terytorialnych. A zbrodnie UPA? Niestety ten gamoń Bul-szogun zapomniał. I tradycyjnie zaliczył tam wpadkę http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W...&_ticrsn=5
Żałosne aż do porzygania.
Kto chce odebrać Przemyśl? Ukraina? Czy kilku kolesi nie mających żadnego wpływu na jej politykę a i to nie na pewno bo media dość mocno poprzekręcały tą wypowiedź a i fanboye Putina dołożyli swoje.
To już wypowiedzi Żyrinowskiego chcącego puszczać na Polskę bomby atomowe należy brać poważniej. Bo i ma większy wpływ zarówno na politykę jak i społeczeństwo Rosji niż jakiś ukraiński margines - nawet nie polityczny.
I co zbrodnie UPA? Już kurwa innych argumentów nie macie. Na tyle tylko was stać? Zbrodnie UPA to pikuś przy tym co wyczyniali z Polakami Rosjanie, tym bardziej, że nie były to zbrodnie rozjuszonego, pijanego motłochu jak w przypadku UPA, ale starannie planowane na poziomie państwa działania. Sama akcja Stalina przeciw Polakom mieszkającym w ZSRR przed wojną - Operacja Polska - to więcej ofiar niż wszystkie zbrodnie UPA razem wzięte. Zamordowanych w świetle kacapskiego prawa lub bezprawia. Tymczasem kacapy nieśmiało przyznały się wyłącznie w ograniczonym zakresie do Katynia dalej pielęgnując mit o tym jakoby byli naszymi wyzwolicielami i dobroczyńcami. Ale pamięć historyczna nagle tu staje się wybiórcza. Owszem UPA to pewien problem w relacjach z Ukrainą ale aby podnosić ten argument jednocześnie wychwalając putinowską Rosją to trzeba być zwyczajną szmatą bez krztyny honoru.
Reputacja:
0
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
DziadBorowy napisał(a):Całe szczęście, że takich nie mamy, ostatnie co nam trzeba to skrajne przypadki pożytecznych idiotów 
Ale Naczelny Pożyteczny Idiota - Żerard jednak porzuca Matuszkę dla spokojnej Belgii.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Roan Shiran napisał(a):Szkoda tylko, że prezydent jest od polityki zagranicznej, a nie od gospodarki. A niestety o tej pierwszej wypowiada się mało wylewnie. Prezydent jest od wszystkiego.
Ma prawo weta.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Sofeicz napisał(a):Ale Naczelny Pożyteczny Idiota - Żerard jednak porzuca Matuszkę dla spokojnej Belgii.
Zaraz pewnie Wołodia mu wytłumaczy, że wybrał sobie bardzo niefortunny moment na ucieczkę w światłach fleszy i Żerar jeszcze zatęskni do francuskiego fiskusa.
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Brainless napisał(a):Prezydent, posiadając inicjatywę ustawodawczą oraz kompetencje zatwierdzania/wetowania ustaw jest tak naprawdę od wszystkiego, choć polityka zagraniczna to ważna część jego obowiązków. Diabeł tkwi w szczegółach, a mianowicie w proporcjach panujących wewnątrz tego "wszystkiego".
Zasadniczo to ja też jestem od wszystkiego, bo mam inicjatywę ustawodawczą. To tyle, jeśli chodzi o ten tok rozumowania.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Sofeicz napisał(a):Ale Naczelny Pożyteczny Idiota - Żerard jednak porzuca Matuszkę dla spokojnej Belgii. Nu ciężko, żeby Putin był w stanie kupić tak drogiego aktora na wieki. Już niedługo nawet na Constali i Gladiatorów nie będzie go stać i będą musieli pójść się kurwić dla innych klientów.
Liczba postów: 2,483
Liczba wątków: 17
Reputacja:
77
Roan Shiran napisał(a):Diabeł tkwi w szczegółach, a mianowicie w proporcjach panujących wewnątrz tego "wszystkiego".
Zasadniczo to ja też jestem od wszystkiego, bo mam inicjatywę ustawodawczą. To tyle, jeśli chodzi o ten tok rozumowania.
Zgodnie z zasadami demokracji też jesteś od wszystkiego, tylko w "trochę mniejszym stopniu" - do złożenia projektu ustawy potrzebujesz dużą grupkę osób, ustawy nie zawetujesz, twój podpis nie jest też wymagany, aby ustawa przeszła.
Jeśli znajdziesz wystarczającą liczbę ludzi podzielających twoje plany i zrobicie karierę polityczną, będziecie wtedy istotnie od wszystkiego, nawet będziecie mogli odrzucić veto prezydenta ;-)
Na politykę zagraniczną również podałem argumenty, ewentualnie mogę wkleić filmiki, gdzie Wilk się wypowiada na tematy okołozagraniczne. Ale właściwie po co? Ja nie zamierzam nikogo przekonywać. Głosuję za siebie i to mi wystarczy.
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Liczba postów: 390
Liczba wątków: 71
Reputacja:
70
Constal napisał(a):Dlatego w tych wyborach popre każdego kto nie będzie Kijowowi właził w d... !
Szkoda że takich polityków nie mamy  Constal napisał(a):jednak na niego http://www.tvp.info/18933345/pawel-kukiz...umanitarna Przecież Korwin ma takie samo podejście:
https://www.youtube.com/watch?v=SlJMqXBYsHY#t=5m13s
(Janusz Korwin-Mikke kontra reżimowa dziennikarka z Lublina 25.02.2015)
"Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna."
(Weatherby Swann)
The first to plead is adjudged to be upright,
until the next comes and cross-examines him.
(Proverbs 18:17)
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Wron NIEmiecki,
Carlin ma 100% racji w pierwszej części swojej wypowiedzi. Nie chwaląc się, pisałem na forum w tej samej tonacji co on. Natomiast recepta którą proponuje, jest od czapy. Nie uczestnicząc w życiu politycznym gwarantujemy sobie wpadnięcie w taką czarną dziurę, przy której obecne g.... jest Rajem.
Nie wiem, czy mnie pamięć nie zawodzi, ze szkolnej edukacji wyniosłem wiedzę o tym, że obywateli starożytnej demokracji ateńskiej nie biorących udziału w życiu publicznym, nazywano idiotas. Podobieństwo jak najbardziej nieprzypadkowe.
Reputacja:
0
Elbrus napisał(a):Przecież Korwin ma takie samo podejście:
[
Wiem. Istnieją jeszcze myślący ludzie na tym polskim łezpadole
Reputacja:
975
Constal napisał(a):Wiem. Istnieją jeszcze myślący ludzie na tym polskim łezpadole
Czy my na pewno oddychamy tym samym powietrzem?
Reputacja:
0
Sofeicz napisał(a):Czy my na pewno oddychamy tym samym powietrzem?
Chyba nie. Ja oddycham polskim powietrzem a nie ukraińskim
Reputacja:
975
Raczej ruskim a nawet wielkoruskim
|