To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo zagłosował(a)byś w wyborach?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Bronisław Komorowski
8.51%
4 8.51%
Andrzej Duda
8.51%
4 8.51%
Magdalena Ogórek
6.38%
3 6.38%
Adam Jarubas
0%
0 0%
Janusz Palikot
4.26%
2 4.26%
Janusz Korwin-Mikke
27.66%
13 27.66%
Paweł Kukiz
17.02%
8 17.02%
Jacek Wilk
6.38%
3 6.38%
Marian Kowalski
2.13%
1 2.13%
Paweł Tanajno
10.64%
5 10.64%
Grzegorz Braun
8.51%
4 8.51%
Razem 47 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci
Cytat:Olechowski (agent SB w PRL) już chlapnął, że...

Aaa, skoro Olechowski chlapnął, to musi to być prawda, a nawet Prawda.

Olechowski locuta, causa finita. :]

Cytat:zbrodniczej antypolskiej organizacji bezpieczniackiej, która atakowała Polaków za walkę o niepodległość w służbie żydobolszewii

No proszę, wg Cube, Polacy, którzy walczyli o niepodległość robili to w służbie żydobolszewii. :roll:

A w takim razie, antypolska organizacja bezpieczniacka, która ich z tego powodu atakowała robiła to wbrew żydobolszewii. :roll:

To już zupełnie można się pogubić, kto w końcu jest wg cube dobry, a kto zły. :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Cytat:Jest to wiarygodne źródło

Acha :roll:

Wszystko co Olechowski powie, lub napisze jest dla cube999 święte :roll:

Cytat:Każdy uczciwy rozmówca wie, że "w służbie żydobolszewii" odnosi się do "organizacji, która zwalczała Polaków" a nie do "Polaków".

Reguły języka polskiego wskazują na coś zupełnie przeciwnego. No chyba, że dla Cube999, jest to język obcy, wtedy taka pomyłka jest zrozumiała.

Cytat:CUBE999 jest Polakiem

Zważywszy na jego słabą znajomość języka polskiego, jest to bardzo wątpliwe :roll:
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Cube...
Mniej emocji, więcej gramatyki.
Tak ogólnie.

Odpowiedz
idiota napisał(a):Cube...
Mniej emocji, więcej gramatyki.
Tak ogólnie.

Ten osobnik to pomieszanie z poplataniem. Nie wiem co on bierze, ale w kazdym razie powinien to odstawic albo zamienic dealera na psychiatre...:lol2:
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
Proponuję zawczasu zastanowić się na kogo będziecie głosowac za pięć lat Oraz mając na uwadze jesienne wybory.

Komorowski nie będzie już mógł zostać prezydentem (chyba, że konstytucję zmieni) albo będzie za stary. Nie wiem czy PiS ponownie wystawi Dudę.
Będziemy mieli Dudę i możliwe, że Tuska, któy wróci z Brukseli (chyba, że zachce mu się wejśc do jakiejś rady mędrców, zarządu czy czegoś podobnego pokroju).

Dopiero kolejne wybory będą realnym przesileniem politycznym, bo do tego czasu dwie główne partie będą musiały wykreować nowych kandydatów (Tusk wydaje się najprostszym wyborem). Dodatkowo, od wyniku wyborów parlamentarnych zależy czy środowisko obecnie pozaparalmentarne okrzepnie i zacznie pracować nad swoim jednym wspólnym kandydatem.

Zastanawiajcie się, obserwując przy tym, co wyprawiają politycy. Co robią, a co mówią, czego nie mówią i czego nie robią. Z kim się spotykają i co z tego wynika, a co nie wynika itd... Nie ma co się przejmowac "marnowaniem głosu", bo Konstytucja (jeszcze) gwarantuje wolność sumienia i to mój (twój, nasz) wybór, wola sprawcza, jest najważniejszy, a nie sondaże, opinie gadających głów czy pęd stadny.

Myślę, że każde ze środowisk organizacji parlamentarnych dowiodło przez 25 lat tzw. wolności, że zasługuje na spuszczenie w kiblu prowadzącym do niebytu.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Nadzieja to piękna istota, ale zostaw już ją w spokoju ; )
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Popieram suwerenność Polski, polskiego Narodu i Obywateli, którzy zamieszkują moją Ojczyznę. Kocham ten kraj, tylko państwa nie cierpię.
Pasi?

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a):Popieram suwerenność Polski, polskiego Narodu i Obywateli, którzy zamieszkują moją Ojczyznę. Kocham ten kraj, tylko państwa nie cierpię.
Pasi?
Nie pasi!
Tak jak nie ma zbawienia poza Kościołem, tak i nie ma doczesnej aktywności obywatelskiej i jej emanacji poza Państwem.
Twoje postawienie sprawy jest przyczyną polskich nieszczęść cywilizacyjnych (wg mnie oczywiście)
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
CUBE999 napisał(a):Czyli jesteś przeciwko demokracji i socjalizmowi, który pozwala obcym służbom wywozić majątek Polski za granicę i rabować Polaków oraz doprowadza totalitarnym (socjalistycznym) prawem do ucieczki zarobkowej i wymierania (GUS: dane demograficzne)? A jesteś za powrotem wartości konserwatywnych, dzięki którym Państwo Polskie było suwerenne i stanowiło największą potęgę w Europie a Polaków przybywało?

Jestem za wolnością i wierzę w prawo każdej jednostki do samostanowienia o sobie. To w jakim systemie dokonuje się "uwznioślenie" tej idei jest dla mnie mniej istotne. Oczywiście, niektóre z definicji są z nią sprzeczne, dlatego nie poprę żadnego totalitaryzmu. Tyle jeśli chodzi o abstakcje. Nie jestem konserwatystą.

Sofeicz napisał(a):Nie pasi!
Tak jak nie ma zbawienia poza Kościołem, tak i nie ma doczesnej aktywności obywatelskiej i jej emanacji poza Państwem.
Twoje postawienie sprawy jest przyczyną polskich nieszczęść cywilizacyjnych (wg mnie oczywiście)

Tak Sofeiczu, nie ma zbawienia poza państwem, dlatego trzy wygrane powstania i wielokrotne próby odzyskania suwerenności dowodzą, że Polacy chcieli stworzyć państwo żeby dostąpić jakiegoś zbawienia (co w ogóle masz na myśli?). Jakież to mityczne zbawienie dokonuje się w ramach państwa? Państwo to narzędzie do dbania o prawa narodu i jego obywateli. Jest ważne i należy się podstawowy szacunek dla jego fundamentów, ale tylko kiedy służy ono ludziom. Nie odwrotnie.

Kiedyś odpowiedziałem sobie na to tak: czy państwo stworzyło naród, czy stało się odwrotnie? Wierzę, że to naród ma pierszeństwo przed państwem, które powinno być kształtowane przez mieszkańców, a nie odwrotnie.
Polskie nieszczęścia wynikają z fatalnego położenia i źle postawionych pytań, ale to jeszcze nie przekreśla potencjału ludzi, którzy noszą w sobie polską krew : )

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Wszystkie państwa o PKB PC powyżej 30.000 USD (poza jakimiś emiratami) mają silną jednię obywatel/państwo.
Odpowiedz
To co Sofeiczu z tym zbawieniem w państwie? Dlaczego największym pragnieniem dziadów i bab naszych była odbudowa fundamentów dla nowego mitu, a nie dążenie do zbawienia w obcym państwie? Przecież mogli "zbawiać się" (napiszesz co to znaczy?) w kraju priwisjlanskim, germańskim czy bałańsko-niemieckim. Po cóż im to było, skoro mogli bezboleśne osiągnąć zbawienie w zastanych warunkach?

CUBE999 napisał(a):Więc jednak jesteś konserwatystą, ponieważ Twoje postulaty wolnościowe to czysty konserwatyzm właśnie (i antysocjalizm) Uśmiech

Jeśli tak ograniczymy to pojęcie to owszem. Ale ideę wolności uważam jako pierwotną, przez co nadrzędną, dlatego nie określam siebie tą etykietą.

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Zbrodnie UPA to pikuś przy tym co wyczyniali z Polakami Rosjanie.
Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy
Wołyń - wymordowano minimum 5 razy tyle i jakimi sposobami - pocięcie piłami żywcem,przybicie do drzwi stodoły, obdarcie ze skóry itp

No sory- jak miałbym byc zabity to wolałbym dostać kulke w tył głowy niż byc np zadźgany widłami
[SIZE="2"]"Demokracja to ustrój, w którym rządzi
durnota — przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych" - JKM [/SIZE]
Odpowiedz
Constal napisał(a):Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy
Wołyń - wymordowano minimum 5 razy tyle i jakimi sposobami - pocięcie piłami żywcem,przybicie do drzwi stodoły, obdarcie ze skóry itp

No sory- jak miałbym byc zabity to wolałbym dostać kulke w tył głowy niż byc np zadźgany widłami

Tylko o Katyniu słyszałeś? Pałka
Odpowiedz
A czym różni władza w Rosji i Polsce?
W Rosji jest taki reżim że nie można powiedzieć o nim nic złego... A w Polsce jest taka demokracja że nie można powiedzieć nic dobrego
Odpowiedz
Efektowne ale słabe - ja mówię dużo dobrego.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Efektowne ale słabe - ja mówię dużo dobrego.
No chyba że jest się członkiem PO. W latach 45-89 członkowie PZPR też mogli powiedzieć dużo dobrego o ówczesnym systemie w Polsce
Odpowiedz
CUBE999 napisał(a):Więc jednak jesteś konserwatystą, ponieważ Twoje postulaty wolnościowe to czysty konserwatyzm właśnie (i antysocjalizm) Uśmiech

Głosisz herezję. Konserwatyzm powstał w opozycji do liberalizmu.
Aksjologia opierająca się na wolności to nie jest przymiot tego nurtu.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Constal napisał(a):Pikuś? Katyń - zamordowano około 20 tyś strzałem w tył głowy

Skoro kojarzysz tylko Katyń to nie ma co się dziwić, ze jesteś zakochany w Rosji. A Twój historyczny analfabetyzm połączony z prostymi skojarzeniami w stylu UPA zła a Stalin lepszy wiele tłumaczy. Doucz się zanim zaczniesz dalej argumentować w stylu: "będę popierał tego kto w przeszłości zabił mniej Polaków".
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a):Skoro kojarzysz tylko Katyń to nie ma co się dziwić, ze jesteś zakochany w Rosji. A Twój historyczny analfabetyzm połączony z prostymi skojarzeniami w stylu UPA zła a Stalin lepszy wiele tłumaczy. Doucz się zanim zaczniesz dalej argumentować w stylu: "będę popierał tego kto w przeszłości zabił mniej Polaków".
Też nie rozumiem skąd ta amnezja gułagowo-zesłaniowa, nie mówiąc o rozp... całej patriotycznej partyzantki krajowej?
Wielkoruski nacjonalizm, to na prawdę groźny zwierz.

Zaraz będzie nas najeżdżał w postaci gangów motocyklowych.
Słitasne!
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):Też nie rozumiem skąd ta amnezja gułagowo-zesłaniowa, nie mówiąc o rozp... całej patriotycznej partyzantki krajowej?
Wielkoruski nacjonalizm, to na prawdę groźny zwierz.

Zaraz będzie nas najeżdżał w postaci gangów motocyklowych.
Słitasne!

No i jeszcze "Operacja Polska" w której liczba zamordowanych Polaków co najmniej dorównuje a najprawdopodobniej nawet dwukrotnie przewyższa wszystkie ofiary walk z UPA.

To jest takie myślenie wybiórcze - Constal zauważa na przykład wypowiedź jakiegoś nieliczącego się Ukraińca o Przemyślu ale nie zauważa, co skandował tłum na obchodach agresjii na Krym i jakie państwo wymieniał jako "następne".

Albo ślepota zakochanego albo idiotyzm pożytecznego Uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości