To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo zagłosował(a)byś w wyborach?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Bronisław Komorowski
8.51%
4 8.51%
Andrzej Duda
8.51%
4 8.51%
Magdalena Ogórek
6.38%
3 6.38%
Adam Jarubas
0%
0 0%
Janusz Palikot
4.26%
2 4.26%
Janusz Korwin-Mikke
27.66%
13 27.66%
Paweł Kukiz
17.02%
8 17.02%
Jacek Wilk
6.38%
3 6.38%
Marian Kowalski
2.13%
1 2.13%
Paweł Tanajno
10.64%
5 10.64%
Grzegorz Braun
8.51%
4 8.51%
Razem 47 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci
79%
JANUSZ PALIKOT
76%
PAWEŁ KUKIZ
76%
ADAM JARUBAS
73%
JACEK WILK
70%
PAWEŁ TANAJNO
70%
JANUSZ KORWIN-MIKKE
63%
BRONISŁAW KOMOROWSKI
59%
MAGDALENA OGÓREK
57%
MARIAN KOWALSKI
47%
ANDRZEJ DUDA
46%
GRZEGORZ BRAUN

Pytania są tendencyjne.
Na przykład nie miałem pojęcia co zrobić z pytaniem "Czy należy zlikwidować KRUS i objąć rolników powszechnym ubezpieczeniem emerytalnym", jeśli uważam, że należy zlikwidować KRUS i powszechne ubezpieczenia emerytalne Niezdecydowany.
Albo to o przywróceniu dawnego wieku emerytalnego - ten sam problem.
W pytaniu o dotowanie energii odnawialnej znów zależy - jeśli o jakieś bzdury w rodzaju geotermii lub wiatraków, to oczywiście nie. Ale gdyby miało dotować energię słoneczną... zastanowiłbym się. Lepsze to, niż dotowanie kopalni z dwojga złego.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
exeter napisał(a):Jedyne co akceptuję, to ostatnie miejsce Brauna. Jakim cudem postulat likwidacji KRUSu lokuje mnie jako wyborcę Jarubasa, pozostanie słodką tajemnicą autorów ankiety.Niezdecydowany

To nie jest żadna słodka tajemnica. Pomyśl i zrozum o co chodzi w tym teście i jego mechanizmie bo chyba jako jedyny nie zajarzyłeś.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
To przekracza poziom pojmowania exetera przecież...

Odpowiedz
łowca napisał(a):
Wron NIEmiecki napisał(a):Jak dla mnie wybory sa rozstrzygniete, choc jeszcze sie nie odbyly. Wygra je Komorowski dzieki burdelowi w procedurze rejestracji, glosowania i liczenia glosow wyborcow. Ja na pewno nie zamierzam brac udzialu w tej farsie.

Nie trzeba do tego żadnego burdelu w procedurach, wygra bo po prostu takich mamy ludzi w tym kraju. Swoją drogą ciekawi mnie czy można by wyznaczyć prawdopodobieństwo, że wygra ktoś inny niż Komorowski, bo moim zdaniem byłby to bardzo niski procent, niższy niż mogłoby się to wydawać.

W sumie mozesz miec racje, chociaz nie bylbym zaskoczony gdyby pozwolono sobie na podobny cyrk jak przy wyborach samorzadowych. Spoleczenstwo zostalo juz tak wytresowane*, ze zaakceptuje nawet najbardziej bezczelne oszustwo. Zeby oszacowac to prawdopodobienstwo trzeba byloby sie zapytac firmy Gemius, ktora analizuje statystycznie internet w Polsce. Wystarczy sprawdzic czestosc pojawiania sie nazwisk kandydatow.

* Im wieksza armia urzednicza, tym wiekszy karny elektorat wyborczy.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
Komorowski w końcu odpowiedział na pytania.

Moje wyniki:

78%
Jacek Wilk

76%
Janusz Korwin-Mikke

69%
Adam Jarubas

68%
Janusz Palikot

64%
Paweł Kukiz

61%
Marian Kowalski

58%
Paweł Tanajno

58%
Grzegorz Braun

58%
Bronisław Komorowski

51%
Andrzej Duda

51%
Magdalena Ogórek
Odpowiedz
70% Paweł Tanajno
70% Janusz Korwin-Mikke
69% Bronisław Komorowski
69% Adam Jarubas
68% Jacek Wilk
67% Janusz Palikot
64% Paweł Kukiz
57% Magdalena Ogórek
50% Marian Kowalski
49% Grzegorz Braun
43% Andrzej Duda

Poza pierwszym miejscem (?) brak większych niespodzianek. Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a): Poza pierwszym miejscem (?) brak większych niespodzianek. Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM

Porównałem odpowiedzi i o ile rzeczywiście Braun z Korwinem różnią się opinią w pięciu kwestiach, to sam JKM udzielił odpowiedzi innych niż Duda jedynie w ośmiu przypadkach, Braun w sześciu.

Czyli mamy przez to rozumieć, że Korwin jest po po prostu prawie Dudą bis, czyli pisiorem odrobinę mniejszym lub równym niż same pisiory? Tak by to wynikało z tej logiki, przecież różnice w dwóch odpowiedziach to nie jest jakoś diametralnie dużo.

Wydaje mi się, że ten test jest po prostu źle skonstruowany. Braun to wolnościowiec, chce legalizacji broni, wszystkich narkotyków, czy prostytucji.
Odpowiedz
Cytat:Braun to wolnościowiec

W ogólnych deklaracjach tak. Jednak kiedy dochodzi do konkretów, np dotacji do kopalń, in vitro, zasiłków dla meneli, czy poboru do wojska, to wychodzi z niego 100% komuch, czyli pisowiec. Smutny

Braun startuje wyłącznie po to, żeby na jego tle Duda wydał się umiarkowany i miał szansę przyciągnąć elektorat centrum
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Robiłam ten test kilkukrotnie i nie wiem dlaczego po żadnym wypełnieniu nie mogłam dostać wyników... co jest?

Teraz zaczyna się wielkie oglądanie TV przeze mnie. Realnie przeraził mnie spot wyborczy Brauna. Serio. Ten którym idzie ulicą i tonem nieznoszącym sprzeciwu wymienia po 3 hasła. Stanęłam przed obliczem Polski jako państwa totalnego. No i intronizacja Chrystusa, toż ma być monarchia. Czy tylko aj mam takie odczucia i pierwsze skojarzenia?

Kowin - czekam na spot ''Korwin masakruje lewaków'' Uśmiech Będzie śmiechowo. Generalnie wpadł an fajny pomysł z tymi filmikami popierającymi jego kandydaturę. Gdyby udało mu się jakoś przejść do drugiej tury to miałby fajną sklejkę. Tak czy siak będzie ją mógł wykorzystać przed parlamentarnymi.

Kukiz jest chyba jedynym kandydatem w którego spocie nie widać jego osoby. Dziwne.

Duda za to w swoim spocie ma chyba więcej Komorowskiego niż siebie. Możliwe, ze w innych spotach jest inaczej.

Wilk zrobił ciepły, klasyczny spot, który w człowieku ma wzbudzić zaufanie. Rodzina, pewność siebie, profesjonalizm. Nic szczególnego, zaskakującego, ale sam z siebie nie jest zły. Nie lubię tanich chwytów ''na szczęśliwą rodzinkę''. Na szczęście nie tylko on się na to zdecydował.

Tanajno ma za to chyba najsłabszy spot. Jakby kręcił go gimnazjalista telefonem. Jakoś mi się nie podoba. Poza tym kandydat wypadł sztucznie. Kumpel niedawno tez opowiadał mi o jego numerach które wykręcał na fb (chodziło o odpowiedzi facebookowiczów). Dziwny człowiek.

Kowalski - człowiek, którego pewnie niejeden z nas bałby się spotkać wieczorem w ciemnej uliczce Uśmiech Niby fajnie, ze pokazuje swoje życie. Jednak ze spotu wynikałoby, że wybieramy sportsmena-kulturystę a nie prezydenta. Oczywiście osoby uprawiające spot pochwalam i podziwiam.

Ogórek, jedyna kobieta która ostała się w stawce. Wizerunkowo stworzona idealnie. Na spotkaniach tak samo sztuczna jak w TV, niestety twierdzić muszę że są one reżyserowane od A do Z, z każdą kropką, przecinkiem itd. Tak samo jak spot.

Komorowski, chyba nie ma o czym mówić. Standardowo, a i tak wiadomo, że wygra.
Kto tam jeszcze? kontrowersyjny Palikot, który zgrywa dobrego tatusia, niezbyt profesjonalny i porywający spot Jarubasa. ktoś jeszcze kogo pominęłam?
Odpowiedz
To, że program z kandydatami na prezydenta pokazują o poranku to jakieś nieporozumienie.

Ale i tak, w tym programie uznaję występ Brauna za mistrzowski trolling. Zajebiście to zrobił. Pani redaktor pewnie trochę się napociła i pewnie ucho ją bolało od przekleństw realizotora programu wysłuchiwanych przez słuchawkę Duży uśmiech Jeśli Braun wystartował w tych wyborach tylko po to żeby takie szopki odwalać to chylę czoła. Mistrz. Cwaniak

The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
[Obrazek: 0fad8819ce911.bmp.html]O jezuniu... i co ja znalazłam:
Kod:
<a href=http://zapodaj.net/0fad8819ce911.bmp.html>ojezuniu.bmp</a>

I wszystko jasne Uśmiech
[Obrazek: 0fad8819ce911.bmp]
Odpowiedz
Skopałaś. Nic nie widać.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Cytat:Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM

Też to zauważyłem po tym teście. Wcześniej niewiele o nim wiedziałem, chociaż już wtedy miałem co do niego wątpliwości jak na jednym forum pewien pisowiec go zachwalał.
Odpowiedz
Braun ma dobry głos na lektora. Chętnie usłyszałbym go przy okazji realizacji filmów dokumentalnych. Przyrodniczych lub historycznych.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Baptiste napisał(a): Braun ma dobry głos na lektora. Chętnie usłyszałbym go przy okazji realizacji filmów dokumentalnych. Przyrodniczych lub historycznych.

Obejrzyj którykolwiek z jego filmów Oczko Chyba ma jednak inne ambicje, niż opowiadanie o ptaszkach i polowaniach lampartów. W sumie to szkoda. Dodatkowo nieźle mówi po angielsku. Chyba najlepiej ze wszystkich kandydatów i wie co to jest krzywa Laffera Cwaniak

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Tak, nawet zastanawiałam się czy Brauna już w czymś nie słyszałam.

Jak obrazek przepadł to ja posłużę się linkiem, bez wytłuszczania i zaznaczania o co konkretnie chodzi. Zauważycie na pewno, rzuci Wam się w pierwszych linijkach w oczy. Bardzo zabawna zbieżność nazwisk (i imion!).

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?.../150429624
Odpowiedz
Poszukiwaczka napisał(a): Tak, nawet zastanawiałam się czy Brauna już w czymś nie słyszałam.

Jak obrazek przepadł to ja posłużę się linkiem, bez wytłuszczania i zaznaczania o co konkretnie chodzi. Zauważycie na pewno, rzuci Wam się w pierwszych linijkach w oczy. Bardzo zabawna zbieżność nazwisk (i imion!).

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?.../150429624

No tak. Z kolei, jesli już przy nazwiskach jestesmy, to oceniany wyżej Braun ma wuja w TVP - Juliusza Brauna. Ciekawe czy ze sobą rozmawiają?

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Wulfen napisał(a): Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM 
Też to zauważyłem po tym teście. Wcześniej niewiele o nim wiedziałem, chociaż już wtedy miałem co do niego wątpliwości jak na jednym forum pewien pisowiec go zachwalał.

Niby co takiego Wulfen zauważył w tym teście, co wskazywałoby na podobieństwo Brauna do Dudy? Przecież Korwin, też udzielił wielu takich samych odpowiedzi co kandydat PiS, Komorowski również, i co każdy inny, wszyscy równi, jak głosi komunistyczna maksyma? 
Odpowiedz
Tu nie chodzi o ilość odpowiedzi wspólnych. Są pytania ważne i mniej ważne lub prawie kompletnie nieistotne jak ilość kadencji jaką może sprawować prezydent/burmistrz.
W kwestiach ważniejszych odpowiedzi Brauna są tragedią okrutną, zalatującą pisostwem. Mam na myśli całkowity zakaz invitro, rozdawanie pieniędzy za dziecioróbstwo, dotowanie górników i przymusowa służba wojskowa. Przecież to są typowo pisowskie postulaty(chociaż Duda w kwestii wojska się pewnie powstrzymał od swoich prawdziwych poglądów)!

Tylko czekać aż dostanie zaproszenie od Kaczyńskiego do wstąpienia w szeregi pis:

W sumie Braun idzie nawet dalej niż pis i uważa, że "zbrodnia smoleńska" była spiskiem wielu państw(a może i całego świata) planowany od wielu lat przeciwko najwspanialszemu prezydentowi w historii ludzkości Duży uśmiech
Odpowiedz
Przykład Brauna uczy, że jak któryś polski polityk zna angielski na poziomie zaawansowanym i potrafi wytłumaczyć co to jest krzywa Laffera to musi być pierdolnięty.

No nie można mieć kurna ciastka i zjeść ciastka.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości