Liczba postów: 1,846
Liczba wątków: 13
Reputacja:
39
przygladam sie tym mniej znanym kandydatom starajac sie sluchac tego, co sami mowia, a nie co jest mowione o nich i po pozytywnym zaskoczeniu Ogorek tak samo niezle wrazenie wywarl na mnie Braun: https://m.youtube.com/watch?v=WalNPHPWy0g
co o nim myslicie?
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 8
Reputacja:
5
Chciałem zagłosować na Grodzką, bo jako jedyna moim zdaniem prezentowała wyższy poziom kultury i merytoryki od pozostałych kandydatów, ale niestety jednak nie kandyduje. O ile w ogóle udam się na I turę, to chyba zagłosuję na Kukiza, chociaż i tak uważam go za oszołoma, ale nie aż takiego jak Dudę czy Korwina. W II turze i tak będzie Duda vs Komorowski, mój głos padnie, z wielką niechęcią, ale jednak, na tego drugiego.
Liczba postów: 12,009
Liczba wątków: 156
Reputacja:
101
jeahwe napisał(a): Braun
co o nim myslicie?
Już napisaliśmy. Taki sam pisowiec jak Duda, tylko jeszcze bardziej. Zwolennik permanentnych dopłat do górnictwa, zasiłków dla meneli, zakazu in vitro i przymusowej branki do woja...
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj
Jest inaczej Blog człowieka leniwego
03.05.2015, 18:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2015, 18:07 przez lorak.)
Reputacja:
39
pilaster napisał(a): jeahwe napisał(a): Braun
co o nim myslicie?
Już napisaliśmy. Taki sam pisowiec jak Duda, tylko jeszcze bardziej. Zwolennik permanentnych dopłat do górnictwa, zasiłków dla meneli, zakazu in vitro i przymusowej branki do woja... 
skąd to wziąłeś oprócz in viro? bo na stronie z jego programem widać nawet bardzo racjonalne poglądy jak zwiększenie wolności gospodarczej, ograniczenie administracji, uproszczenie procedur czy dostęp do broni: http://grzegorzbraun2015.h2.pl/program-wyborczy/
poza tym jak twoim zdaniem wypadł w wywiadzie, ktory wrzucilem wyzej? abstrahujac od slusznosci pogladow, chodzi mi o prezetacje, sposob argumentcji, prowadzenia rozmowy.
EDIT
w zasilkach dla meneli to przoduja po kolei wszystkie opcje polityczne bedace u wladzy, wiec robienie z tego zarzutu - nawet jesli jest sluszny - mija sie z celem skoro dotyczy kazdego.
Reputacja:
101
jeahwe napisał(a): pilaster napisał(a): jeahwe napisał(a): Braun
co o nim myslicie?
skąd to wziąłeś oprócz in viro?
Z jego wypowiedzi dla latarnika wyborczego
Cytat:o na stronie z jego programem widać nawet bardzo racjonalne poglądy jak zwiększenie wolności gospodarczej, ograniczenie administracji, uproszczenie procedur czy dostęp do broni
Owszem w ogólności i abstrakcyjnie jest on zwolennikiem wolnego rynku. Ale kiedy przychodzi do detali to wyłazi z niego 100% komuch, tj pisowiec
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Do tego gość wierzy w zbrodnię smoleńską co już pokazuje, że nie jest normalny.
Liczba postów: 3,196
Liczba wątków: 6
Reputacja:
26
Gazeta Wyborcza ma ogłosić swojego "Człowieka Roku", niby nic takiego, ale ma nim zostać Bronisław Komorowski, jeszcze przed drugą turą wyborów.
http://wpolityce.pl/polityka/242580-zano...glosi-tusk
Może sztab PO boi się, że aż tak łatwo nie będzie i stąd te "ciężkie działa".
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Reputacja:
39
pilaster napisał(a): jeahwe napisał(a): pilaster napisał(a): jeahwe napisał(a): Braun
co o nim myslicie?
skąd to wziąłeś oprócz in viro?
Z jego wypowiedzi dla latarnika wyborczego
dzięki, teraz już wszystko jasne.- wyszło mi najmniej zgodności właśnie z Braunem
[/quote]
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Wron NIEmiecki napisał(a): Roan Shiran napisał(a): Wron NIEmiecki napisał(a):Jesli wybierasz miernote, odpowiadasz za to co spieprzyl/a A więc Ty również odpowiadasz za to, gdyż ani nie tworzysz nowych opcji wyboru, ani nie próbujesz wpłynąć na wyniki wyborów za pomocą własnych uprawnień. To działania osoby, której pasują obecne rozwiązania.
Jesteś częścią społeczeństwa i zrzucanie odpowiedzialności na pozostałą część jest dość... nieodpowiednie. Zatem nie musze niczego na nowo tworzyc. Moge natomiast dawac jasno i czytelnie do zrozumienia wladzom co nalezy zmienic na lepsze. Czyli nie korzystasz z żadnych uprawnień, tylko siedzisz na czterech literach i Oczekujesz zmian. Gratulacje, robisz to, co większość Polaków. Jestem pewny, że gdyby tak wystarczająco długo poczekać, to na pewno coś się zmieni.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Reputacja:
101
Roan Shiran napisał(a): Jestem pewny, że gdyby tak wystarczająco długo poczekać, to na pewno coś się zmieni.
Owszem, gwarantuje to II zasada termodynamiki, w myśl której nic nie trwa wiecznie
04.05.2015, 23:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.05.2015, 23:25 przez Wulfen.)
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Ten Kowalski to jakiś półgłówek
https://www.youtube.com/watch?v=0RhpVIDwRs0
Podatek obrotowy od supermarketów, Rosja supermocarstwem. Pilaster co ty na to ?
05.05.2015, 00:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2015, 01:25 przez Żarłak.)
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
Zastanawia mnie wynik Kukiza w latarniku. Miałem z nim tylko jedenaście zgodnych odpowiedzi, a jego sztab oddał najwięcej odpowiedzi "nie mam zdania"(6). Pomimo tego jest on u mnie wyżej, niż Wilk (16 zgodnych). Z JKM (16, a jeśli zaliczyć pytanie o KRUS na nie to 17 - Korwin nie odpowiedział, bo przejmuje od PSL głosy rolników, więc domyślam się, że uciekł od odp.) Wagi mają takie znaczenie? Nie zapisywałem, ale zasadniczo większość zaznaczyłem jako bardzo ważne. Hm. Za brak zgody odejmuje więcej, niż za odpowiedź nijaką?
Tak przy okazji. Bezczelny i kłamliwy Bredzisław jest za tym, aby rodzice sześciolatków mogli zdecydować... Dwa lata temu podpisał ustawę posyłającą część dzieciaków do szkół, a co zrobił w tym roku żeby dać rodzicom możliwość wyboru...? W ogóle się wypowiedział? Czy to jest zgodne z wolą rodziców i bezpieczne dla dzieci (niektórzy uważają, że nie zawsze)?
Zgoda i bezpieczeństwo?
Czekałem, aż ktoś to zmontuje  A to ci szalony prezydent!
Weź się Bronek lepiej zamknij w szafie =)
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
05.05.2015, 13:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2015, 13:12 przez lorak.)
Reputacja:
39
pilaster napisał(a):Z jego wypowiedzi dla latarnika wyborczego
zmieniam zdanie i stwierdzam, że słabe to jednak jest, bo strasznie uproszczone. są tam rozwinięcia odpowiedzi i dopiero po nich widać o co komu chodzi. tak na przykład z tą służbą wojskową Braun ma następujące poglądy:
"Polska powinna dysponować silną i gotową armią. Zasadniczą służbę wojskową widzę jednak bardziej jako półroczne szkolenie z możliwością stworzenia systemu przejścia chętnych do armii zawodowej, kształcącej kompleksowo fachowców w specjalistycznych dziedzinach. W mojej Polsce rzeczone szkolenie byłoby doprecyzowaniem wiedzy i umiejętności wypracowanych na strzelnicach skutecznie działających w skupiskach małych społeczności."
tak więc półroczne szkolenie (BTW, czy czegoś takiego nie wprowadziła wielbiona przez ciebie platforma?) to zgoła inna rzecz niż zasadnicza służba wojskowa. to samo z - jak to nazwaleś - zasiłkami dla meneli co jest manipulacją z twojej strony a sam Braun dosłownie mówi, że "socjalizm to dla mnie kradzież".
ps
wyobrażacie sobie Dudę lub Komorowskiego prezentujących tak wysoki poziom inteligencji:
https://www.youtube.com/watch?v=bYRYHLUNEs4
?
Reputacja:
101
jeahwe napisał(a): Zasadniczą służbę wojskową widzę jednak bardziej jako półroczne szkolenie z możliwością stworzenia systemu przejścia chętnych do armii zawodowej, kształcącej kompleksowo fachowców w specjalistycznych dziedzinach.
Czyli półroczny przymusowy pobór do wojska. W PRL to też nazywali "szkolenie", tyle że trwało dłużej - 2 lata
A zasiłki dla meneli chce braun wypłacać
Reputacja:
39
pilaster napisał(a): jeahwe napisał(a): Zasadniczą służbę wojskową widzę jednak bardziej jako półroczne szkolenie z możliwością stworzenia systemu przejścia chętnych do armii zawodowej, kształcącej kompleksowo fachowców w specjalistycznych dziedzinach.
Czyli półroczny przymusowy pobór do wojska. W PRL to też nazywali "szkolenie", tyle że trwało dłużej - 2 lata
"czyli" jest tutaj wątpliwe, bo może to jest taki sam "przymus" jak ostatnio wprowadzony przez rząd? trzeba by dopytać Brauna jak to widzi, ale wątpliwe aby taki wolnościowiec zmuszał ludzi do służby wojskowej w czasie pokoju.
Cytat:A zasiłki dla meneli chce braun wypłacać 
nie chce, to jest tylko twoja nadinterpretacja.
do czego możesz się przyczepić w poniższym wywiadzie:
https://www.youtube.com/watch?t=1009&v=8d6tUbId-54
?
Zajebiście! Braun dostał konkretne pytania. I na konkretne pytania konkretnie odpowiedział. Ale i tak "wątpliwe jest, że on mógłby tak myśleć", a Ci dla których "tak" to "tak, a "nie" to "nie" dopuszczają się "nadinterpretacji".
05.05.2015, 14:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2015, 14:27 przez lorak.)
Reputacja:
39
nadinterpretacja dotyczy meneli. jesli to zarzut nieuzasadniony, to wskaz mi prosze gdzie - chocby na latarniku - Braun mowi o zasilkach dla meneli.
jeahwe napisał(a): dobrze, jaki zatem mamy dowód, że te wypowiedzi z latarnika to w ogóle słowa Brauna? No tak. Jak już wykluczy się wszystkie możliwości, to pozostaje jedna. SPISEG!!! Jakoś rzeczywistość trzeba zakląć, jeśli jest nie taka, jak nam się podoba.
Reputacja:
101
jeahwe napisał(a): dobrze, jaki zatem mamy dowód, że te wypowiedzi z latarnika to w ogóle słowa Brauna?
acha, czyli ktoś się pod Brauna podszywa.
Niestety jednak nic z tego. To są jak najbardziej autentyczne poglądy Brauna, który ogólnie mówi o wolności i wolnym rynku, ale w szczegółach jest zwolennikiem pisowskiego komunizmu.
Cytat: to wskaz mi prosze gdzie - chocby na latarniku - Braun mowi o zasilkach dla meneli.
Każda rodzina powinna otrzymywać comiesięczne wsparcie finansowe od państwa przez minimum rok od narodzin dziecka.
I odpowiedź Brauna - zgadzam się
I jeszcze:
Dotacje oraz inne formy pomocy publicznej na rzecz górnictwa węgla kamiennego powinny być stopniowo wstrzymywane.
Cytat:To właśnie kwestia, w której doraźnie imperatyw wolności gospodarczej musi ustąpić przed imperatywem bezpieczeństwa energetycznego państwa, które powinno stać na straży ekonomicznej opłacalności eksploatacji naszego strategicznego paliwa. Konieczne jest stworzenie mechanizmów pozwalających na obronę przed dumpingowymi atakami, kreowanymi przez inne Państwa i grupy nacisku.
I jeszcze likwidacja KRUS, gdzie Braun oczywiście ogólnie jest za, ale szczególnie naturalnie przeciw
|