To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: Na kogo zagłosował(a)byś w wyborach?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Bronisław Komorowski
8.51%
4 8.51%
Andrzej Duda
8.51%
4 8.51%
Magdalena Ogórek
6.38%
3 6.38%
Adam Jarubas
0%
0 0%
Janusz Palikot
4.26%
2 4.26%
Janusz Korwin-Mikke
27.66%
13 27.66%
Paweł Kukiz
17.02%
8 17.02%
Jacek Wilk
6.38%
3 6.38%
Marian Kowalski
2.13%
1 2.13%
Paweł Tanajno
10.64%
5 10.64%
Grzegorz Braun
8.51%
4 8.51%
Razem 47 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory prezydenckie 2015 - oficjalni kandydaci
Zobaczymy we wtorek, ilu wyborców wstydzi się przyznać, że głosowało na Komorowskiego.
Kiedyś wstydzili się oficjalnie głosować na Kwaśniewskiego (w EP wygrał Wałęsa)
Zapamiętajmy: +2,6% dla Dudy.

Aha, ciekawe czy i tym razem ktoś będzie się pultał, że demokracja nie działa?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
"Wyzywam mojego kontrkandydata do debaty" - Bronisław Komorowski. padłem.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
jeahwe napisał(a): "Wyzywam mojego kontrkandydata do debaty" - Bronisław Komorowski.

[Obrazek: slowpoke_pokemon.gif]
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."
Odpowiedz
A pilaster mówił że Komorowski ma dużą szansę wygrać w pierwszej turze Wywracanie oczami
Duda oczywiście największe poparcie wśród ludzi z wykształceniem podstawowym- ponad 50% Szczęśliwy
Do tego 20% dostał kandydat, który poza JOWami(które nie przyniosą nic dobrego) nie ma ŻADNYCH konkretnych pomysłów na prezydenture. Nie świadczy to zbyt dobrze o intelekcie jego  wyborców.
Odpowiedz
Sondaż wyborczy przeprowadzony na ateiście.pl w ogóle się nie sprawdził. Kurde no.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Zobaczymy we wtorek, ilu wyborców wstydzi się przyznać, że głosowało na Komorowskiego.

To dobrze, że ludzie zaczynają się wstydzić głosowania na Komorowskiego Duży uśmiech
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
I teraz Duda na propozycję debaty powinien grzecznie odpowiedzieć Komorowskiemu, żeby "Bul" spadał na palmę banany prostować.
"War, War never changes"

"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): To dobrze, że ludzie zaczynają się wstydzić głosowania na Komorowskiego Duży uśmiech
Właśnie w tej chwili źle Smutny
Odpowiedz
Wulfen napisał(a): A pilaster mówił że Komorowski ma dużą szansę wygrać w pierwszej turze Wywracanie oczami

No miał. Uśmiech  Tylko jej nie wykorzystał, dając się podejść Kukizowi. Smutny  Bo w końcu na Kukiza głosowali ci, którzy nie zagłosowali na Komorowskiego.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
No właśnie. I mnie dziwi, że mędrcy medialni orzekli, że ci co głosowali na Kukiza zagłosują na pewno na Dudę. Moim zdaniem mylą się uważając, że głos na Kukiza był czerwoną kartką dla PO i Komorowskiego. On był głównie żółtą kartką dla Komorowskiego i Dudy, bo obaj są miałcy i niezadowalający jako potencjalni prezydenci. Ale na elektoracie Kukiza bardziej zyskać może chyba jednak Komorowski.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): No właśnie. I mnie dziwi, że mędrcy medialni orzekli, że ci co głosowali na Kukiza zagłosują na pewno na Dudę.

Tak samo w 2005 roku mówili, że w II turze wygra na pewno Tusk (był pierwszy w I turze), podczas gdy dla pilastra, nie chwaląc się, było oczywiste że zwycięzcą będzie Kaczyński, bo na niego właśnie zagłosuje ówczesny elektorat Leppera i Giertycha.

Dlatego też pilaster jak najbardziej podtrzymuje swoje twierdzenie, że Duda nie będzie miał suma sumarum więcej niż 40%, a na pewno będzie miał mniej niż miał Kaczyński w roku 2010.
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
Wektory polityczne wynikające z infografik są zadziwiająco trwałe.

Duda/PiS - (mniejsze miasta, wieś / niższe wykształcenie / wschód)
Komorowski/PO - (duże miasta / wyższe wykształcenie / zachód)
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
rozpixelowana88 napisał(a): Kukiz 20%... SZOK.

Masakra, ale we wszystkim trzeba dopatrywać się jakichś plusów, więc - cieszy jako wyraz niezadowolenia ludzi z partii rządzących.
Odpowiedz
białogłowa napisał(a): Masakra, ale we wszystkim trzeba dopatrywać się jakichś plusów, więc - cieszy jako wyraz niezadowolenia ludzi z partii rządzących.

Może wykluje się z tego niezadowolenia coś sensownego.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): No właśnie. I mnie dziwi, że mędrcy medialni orzekli, że ci co głosowali na Kukiza zagłosują na pewno na Dudę. Moim zdaniem mylą się uważając, że głos na Kukiza był czerwoną kartką dla PO i Komorowskiego. On był głównie żółtą kartką dla Komorowskiego i Dudy, bo obaj są miałcy i niezadowalający jako potencjalni prezydenci.  Ale na elektoracie Kukiza bardziej zyskać może chyba jednak Komorowski.

to była żółta kartka dla wszystkich ugrupowań w sejmie, bo Kukiz zgarnął prawie połowę głosów tych, którzy w 2011 nie brali udziały w wyborach albo głosowali na te partie spoza top 4
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Iselin napisał(a): Może wykluje się z tego niezadowolenia coś sensownego.

W parlamentarnych w razie czego nie zbierze nawet połowy tych głosów, które obecnie dostał. Ludzie na niego głosowali bo, cytuję jednego wyborcę "chcieli pokazać fucka Komorowi i Dudzie".
Odpowiedz
białogłowa napisał(a): W parlamentarnych w razie czego nie zbierze nawet połowy tych głosów, które obecnie dostał. Ludzie na niego głosowali bo, cytuję jednego wyborcę "chcieli pokazać fucka Komorowi i Dudzie".
Chodziło mi o to, że może więcej ludzi uwierzy, że oddanie głosu na kogoś z pozoru niszowego nie jest bez sensu, a nie o samego Kukiza.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Chodziło mi o to, że może więcej ludzi uwierzy, że oddanie głosu na kogoś z pozoru niszowego nie jest bez sensu, a nie o samego Kukiza.

A to tak, swoją drogą musiał mieć niesamowite poparcie, że po odliczeniu głosów oddanych znikopisami uzbierało się te 20% Oczko
Odpowiedz
białogłowa napisał(a): Wczoraj zaglądałam na fb Kukiza i nie odniosłam wrażenia, że miało miejsce jakieś sms-owe rozwiązanie tej umowy, chyba że od tego czasu coś nowego wyszło?

Oświadczenie Korwina jest oczywiście na stronie Korwina i pojawiło się dzień po debacie. Odpowiedź Kukiza pojawiła się dzień czy dwa po oświadczeniu Korwina, ale nie wiem gdzie zostało zamieszczone.

Zakładam, że nie zauważyłaś też nigdzie zaprzeczenia, iż rzeczona wiadomość smsowa miała miejsce?

Zresztą, teraz to bez znaczenia - przyznam, że jestem trochę zaskoczony świetnym wynikiem Kukiza.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
białogłowa napisał(a): A to tak, swoją drogą musiał mieć niesamowite poparcie, że po odliczeniu głosów oddanych znikopisami uzbierało się te 20% Oczko

Może by i doszedł do drugiej tury Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości