To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: W kwestiach gospodarczych popieram:
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Wolny rynek (w rozumieniu Szkoły Austriackiej - libertarianizm/radykalny liberalizm/radykalny koliber)
39.48%
122 39.48%
"Wolny rynek" (w rozumieniu czegoś w okolicach współczesnego USA)
22.01%
68 22.01%
Interwencjonizm
9.39%
29 9.39%
Socjalizm
8.09%
25 8.09%
Komunizm
5.50%
17 5.50%
Nie wiem
1.62%
5 1.62%
Żadna z dostępnych odpowiedzi mnie nie zadowala
13.92%
43 13.92%
Razem 309 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Socjalizm vs. liberalizm
[Obrazek: 1932395_501095136730646_6335805948507969...e=56C17534]

Dobre pytanie do partii Razem.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Razem nie jest osobą i nie podpada pod regulacje PIT.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Opodatkowanie wyplat z podatków grozi pętlą. Zapetlenie się grozi tym, że wszyscy będziemy już tylko wypelniac kwity mając wrażenie, że pracujemy ale to będzie tylko wypełnianie kwitów.
Odpowiedz
Razem to zbiór osób podpadających pod regulacje PIT Język To przecież te osoby będą korzystały z tych milionów. Liczę na ich współczujące socjalistyczne serduszka skore do walki z niesprawiedliwością tego świata Uśmiech

No ale pewnie będzie tak samo jak z Krytyką Polityczną, która walczy o te swoje lewicowe ideały, a własnych pracowników ma pozatrudnianych na śmieciówkach.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Ty poważnie uważasz, że te pieniądze to po prostu pójdą do kieszeni członków partii w postaci pensji?
Ile wyjdzie na twarz? Jaki to będzie próg podatkowy?
Pytanie jest zwyczajnie głupie, to raz.
Po drugie, nikt się nie pyta, czy pozostałe partie zapłacą chociaż według obecnych stawek te marne 32%.
Wiesz chociaż, że w Razem składki członkowskiej są progresywne i zależą od dochodów członków?

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Razem to zbiór osób podpadających pod regulacje PIT Język To przecież te osoby będą korzystały z tych milionów. Liczę na ich współczujące socjalistyczne serduszka skore do walki z niesprawiedliwością tego świata Uśmiech

No ale pewnie będzie tak samo jak z Krytyką Polityczną, która walczy o te swoje lewicowe ideały, a własnych pracowników ma pozatrudnianych na śmieciówkach.

Przecież w całej tej idei chodzi o to aby naprawiać świat za cudze pieniądze a nie za własne. Nie myl socjalizmu z działalnością dobroczynną.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Machefi napisał(a): Ty poważnie uważasz, że te pieniądze to po prostu pójdą do kieszeni członków partii w postaci pensji?

Nie mam zielonego pojęcia na co pójdą lub mają pójść. Wiem tylko tyle, że ludzie z Razem chcą walczyć z nierównościami społecznymi, a teraz będą mieli ku temu zajebistą sposobność, bo 14 milionów to nie w kij dmuchał! Mogliby przy pomocy tych pieniędzy zlikwidować nierówności społeczne w jakiejś niedużej miejscowości.

Cytat:Ile wyjdzie na twarz? Jaki to będzie próg podatkowy? 
Pytanie jest zwyczajnie głupie, to raz.

Właśnie, że dobre pytanie i w dodatku zadane odpowiednim osobom. Chcą zabierać bogatym 75% kasy, by oddać ją biednym? Super. Teraz sami będą bogatą partią, więc jako partia z takimi, a nie innymi postulatami powinni pomóc biednym. Inaczej będą hipokrytami.

Cytat: Wiesz chociaż, że w Razem składki członkowskiej są progresywne i zależą od dochodów członków?

Nie wiem, ja żem prosty robol, nie miałem sposobności się w takie niuanse zagłębiać. 

Niech sobie dalej płacą te składki, przecież to dobre rozwiązanie. A nadwyżkę mogą przekazać na jakiś szczytny cel. Na ubogich i wykluczonych. Na imigrantów. Na głodujące polskie dzieci.

DziadBorowy napisał(a):
lumberjack napisał(a): Razem to zbiór osób podpadających pod regulacje PIT Język To przecież te osoby będą korzystały z tych milionów. Liczę na ich współczujące socjalistyczne serduszka skore do walki z niesprawiedliwością tego świata Uśmiech

Przecież w całej tej idei chodzi o to aby naprawiać świat za cudze pieniądze a nie za własne. Nie myl socjalizmu z działalnością dobroczynną.

Ale ja jestem naiwny i wierzę w ich dobre serca. Wierzę, że chcą dobrze i że nie rozpierdolą tych czternastu baniek na jakieś ulotki, plakaty, pensje dla samych siebie czy na imprezowe spędy partyjne podczas gdy mogą te pieniądze przeznaczyć ubogim i wykluczonym. Nie wierzę w to, po prostu nie wierzę. Przecież to ideowcy. Na pewno pomogą potrzebującym.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Największą nierównościa społeczną jest nierówność ludzi we władzy nad innymi. Ten kto walczy o władzę buduję nierówności. Gdyby chciał równości, nie chciałby mieć władzy więcej niz pozostali.

To zawsze wygląda tak samo.
Zbuduje dla ciebie dobro tylko bądź mi posłuszny.
Dam ci czego potrzebujesz tylko musisz to sam wytworzyć.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Chcą zabierać bogatym 75% kasy, by oddać ją biednym? Super. Teraz sami będą bogatą partią, więc jako partia z takimi, a nie innymi postulatami powinni pomóc biednym. Inaczej będą hipokrytami.
No więc jeszcze raz, ile trzeba zarabiać aby płacić 75% według propozycji Razem.
Sądzisz że znajdzie się tam taka osoba, która tyle kasy weźmie?
Po drugie przykro że nie rozróżniasz PIT od CIT a organizacji społecznej od firmy.
Cytat:Nie wiem, ja żem prosty robol, nie miałem sposobności się w takie niuanse zagłębiać.
Czyli typowe nie znam ale się wypowiem, będę wymagał od kogoś czegoś czego nie wymagam od innych i czego nie wymaga prawo obecne ani proponowane, za to zajebiście się poczuję jak sobie pogadam.
Cytat:Niech sobie dalej płacą te składki, przecież to dobre rozwiązanie. A nadwyżkę mogą przekazać na jakiś szczytny cel. Na ubogich i wykluczonych. Na imigrantów. Na głodujące polskie dzieci.
Nie wiem na co przeznaczą pieniądze i na co zgodnie z prawem mogą, a na co nie mogą przeznaczyć pieniędzy. Muszą się z tych pieniędzy rozliczyć bodaj przed PKW.
Standardowo pieniądze idą na pokrycie wydatków wyborczych, kampania kosztuje i nawet jeśli obecna była tania, to jeśli mają coś znaczyć za 4 lata powinni trochę więcej wydać. Do tego pensje pracowników etatowych, wydatki na analizy eksperckie itp.
Czy coś przeznaczą na wsparcie, możliwe że tak. Tyle że wówczas chór wujów napisze że to specjalnie pod publiczkę zrobili żeby głosy sobie kupić, w dodatku nie za swoje, a za nasze.
Ktoś może wie czy 14 mln dotyczy dotacji rocznej czy dotacji w okresie całej kadencji?

Cytat:Ale ja jestem naiwny i wierzę w ich dobre serca. Wierzę, że chcą dobrze i że nie rozpierdolą tych czternastu baniek na jakieś ulotki, plakaty, pensje dla samych siebie czy na imprezowe spędy partyjne podczas gdy mogą te pieniądze przeznaczyć ubogim i wykluczonym. Nie wierzę w to, po prostu nie wierzę. Przecież to ideowcy. Na pewno pomogą potrzebującym.
Zdaje się, że mylicie partię, która ma swoje cele polityczne i po to została powołana by do nich dążyć z fundacją charytatywną, której cel istnienia jest inny. Ja jestem za tym by firma zajmowała się biznesem, partia brała udział w życiu politycznym a fundacja charytatywna pomagała potrzebującym. Jak będzie odwrotnie, to nic z tego nie wyjdzie.
Nie zgłaszajcie więc chorych pretensji o to, że partia zamiast na działalność polityczną ma przeznaczyć pieniądze na coś innego.

Odpowiedz
krystkon napisał(a): Największą nierównościa społeczną jest nierówność ludzi  we władzy nad innymi. Ten kto walczy o władzę buduję nierówności. Gdyby chciał równości, nie chciałby mieć  władzy więcej niz pozostali.

To zawsze wygląda tak samo.
Zbuduje dla ciebie dobro tylko bądź mi posłuszny.
Dam ci czego potrzebujesz tylko musisz to sam wytworzyć.

Ja mam więcej władzy niż ty, bo jestem moderatorem, a ty nie. Czy jest z tego jakaś szkoda dla ciebie lub dla całego forum? Nierówność społeczna nie musi być złem. Jest potrzebna po to, by zaprowadzić i utrzymać chociaż trochę porządku. Czy walczysz z tą nierównością? Czy domagasz się tego aby każdy użytkownik miał tyle samo władzy co moderator lub administrator?
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Przecież w całej tej idei chodzi o to aby naprawiać świat za cudze pieniądze a nie za własne. Nie myl socjalizmu z działalnością dobroczynną.

Oczywiście. Działalność dobroczynna to żaden sposób aby zaradzić pewnym problemom społecznym, to żadna alternatywa dla państwowych programów pomocowych. To tego potrzebna znacznie bardziej skomplikowanych struktur. Ja wiem, że pewne osoby chciałyby wprowadzić system gdzie osoba, której wać pan rzuca parę groszy powinna go całkować po butach. No cóż ja wolę jak ustawiamy system tak, że każdy w razie biedy może uzyskać jakąś pomoc.

I jakie cudze pieniądze? Nikt Ci Twoich pieniędzy nie zabiera a wręcz państwo broni Twoją własność, bez państwa coś takiego jak własność w ogóle nie istnieje.
Ale państwo to nie tylko przywileje ale i obowiązki.

lumberjack napisał(a): Nierówność społeczna nie musi być złem.

Oczywiście, że nie musi ale może być. Złe nierówności to te wynikające z nierównych warunków na których uczestniczą członkowie gry zwanej gospodarką . Dlatego należy wszystkim zapewnić równe szanse a nie równe wyniki.

Jeżeli ktoś chce być biednym to nikt na siłę nie będzie próbować go uszczęśliwiać.

Natomiast jak jedna osoba nie może się uczyć tego powiedzmy modnego programowania bo musi iść zapierdzielać na budowę aby utrzymać staruszków a w drugim wypadku staruszkowie dają synkowi wszystko pod nos tak, że może on zająć się tylko nauką to oczywiście nie było tutaj mowy o równych szansach.
Oczywiście nie da się prawdopodobnie wprowadzić absolutnej równości szans. Ale powołajmy się po prostu na zwykły pragmatyzm.

Ja uważam, że równość szans to dobra rzecz. Może wy tak po prostu nie uważacie i chcecie aby jedni byli już od początku uprzywilejowani. No cóż wtedy nie mamy o czym rozmawiać i ja po prostu będę robić wszystko aby wasz plan nigdy nie wszedł w życie.

Natomiast jeżeli również zgadzacie się, że równość szans to dobra rzecz to mamy dane na ten temat.
[Obrazek: economic-mobility.png]
http://money.cnn.com/2013/12/09/news/eco...-mobility/

Widać wyraźnie tutaj, że pewne państwa (zwłaszcza skandynawskie) odwalają tutaj znacznie lepszą robotę.

Jesteś biedny a chciałbyś mieć szansę kiedyś być bogaty? Marzy Ci się American Dream? Zamieszkaj w Danii Duży uśmiech

W Dani to w jakiej klasie się urodzisz ma znacznie mniejsze znaczenie dla końcowego wyniku niż w innych państwach.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Oczywiście. Działalność dobroczynna to żaden sposób aby zaradzić pewnym problemom społecznym, to żadna alternatywa dla państwowych programów pomocowych. To tego potrzebna znacznie bardziej skomplikowanych struktur.

Cieszę się, że się zgadzamy iż ta cała wrażliwość społeczna znika u socjalistów w momencie gdy trzeba sięgnąć do własnej kieszeni Uśmiech

Cytat:I jakie cudze pieniądze?

No cudze. Socjaliści zawsze rozwiązanie problemów widzą w kieszeniach innych - to kim jest ten inny zależy zazwyczaj od chwilowej mody.  Raz są to  Żydzi innym razem bankierzy a jeszcze innym "bogacze".

Cytat:Nikt Ci Twoich pieniędzy nie zabiera a wręcz państwo broni Twoją własność, bez państwa coś takiego jak własność w ogóle nie istnieje.

Taaa. Pisałeś to już z 40 razy, że nikt mi pieniędzy nie zabiera. Różnica między tym co mam na umowie o pracę a tym co dostaję na rękę znika w sposób magiczny.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Cytat:No więc jeszcze raz, ile trzeba zarabiać aby płacić 75% według propozycji Razem.
Sądzisz że znajdzie się tam taka osoba, która tyle kasy weźmie?
Po drugie przykro że nie rozróżniasz PIT od CIT a organizacji społecznej od firmy.

Czy firma, dajmy na to brukarska, deklaruje w ramach swojej działalności chęć pomocy wykluczonym? Nie. Od niej mogę się domagać jedynie poprawnego ułożenia kostki brukowej.

Ale jeśli organizacja społeczna chce pomagać wykluczonym, to chyba mogę się od niej domagać, żeby im pomagała? Zwłaszcza kiedy czeka ją solidny zastrzyk gotówki. 

Cytat:Czyli typowe nie znam ale się wypowiem, będę wymagał od kogoś czegoś czego nie wymagam od innych i czego nie wymaga prawo obecne ani proponowane, za to zajebiście się poczuję jak sobie pogadam.

Jedyne czego wymagam, to aby poglądy i czyny szły ze sobą w parze.

Cytat:Nie wiem na co przeznaczą pieniądze i na co zgodnie z prawem mogą, a na co nie mogą przeznaczyć pieniędzy. Muszą się z tych pieniędzy rozliczyć bodaj przed PKW.

Standardowo pieniądze idą na pokrycie wydatków wyborczych, kampania kosztuje i nawet jeśli obecna była tania, to jeśli mają coś znaczyć za 4 lata powinni trochę więcej wydać. Do tego pensje pracowników etatowych, wydatki na analizy eksperckie itp.

Ech, czyli jednak... ulotki srulotki, propaganda i partyjne imprezki... 

Ideowa lewica baluje
polskie dziecko głoduje

Cytat:Czy coś przeznaczą na wsparcie, możliwe że tak. Tyle że wówczas chór wujów napisze że to specjalnie pod publiczkę zrobili żeby głosy sobie kupić, w dodatku nie za swoje, a za nasze.

Może i masz rację, ale wiesz co? Jebać ten chór wujów. Przecież ich stękanie nie będzie miało znaczenia dla tych, którzy otrzymaliby pomoc.

Cytat:Zdaje się, że mylicie partię, która ma swoje cele polityczne i po to została powołana by do nich dążyć z fundacją charytatywną, której cel istnienia jest inny.

Jeśli partia wytycza sobie cele zbieżne z celami fundacji charytatywnej (pomoc ubogim, wykluczonym, potrzebującym) to winno się od niej tejże pomocy wymagać.

Cytat:Nie zgłaszajcie więc chorych pretensji o to, że partia zamiast na działalność polityczną ma przeznaczyć pieniądze na coś innego.

Jeśli to cię pocieszy, to te wszystkie moje zarzuty można odnieść do kilku innych partii.

Cytat:Działalność dobroczynna to żaden sposób aby zaradzić pewnym problemom społecznym, to żadna alternatywa dla państwowych programów pomocowych. To tego potrzebna znacznie bardziej skomplikowanych struktur. 

No tak... do tego potrzeba skomplikowanych struktur, najlepiej złożonych z milionów urzędników. Takie struktury działają najskuteczniej...
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Cieszę się, że się zgadzamy iż ta cała wrażliwość społeczna znika u socjalistów w momencie gdy trzeba sięgnąć do własnej kieszeni Uśmiech

Ale czy socjaliści postulują opodatkowanie wszystkich oprócz socjalistów? Chyba nie.

DziadBorowy napisał(a): No cudze. Socjaliści zawsze rozwiązanie problemów widzą w kieszeniach innych - to kim jest ten inny zależy zazwyczaj od chwilowej mody.  Raz są to  Żydzi innym razem bankierzy a jeszcze innym "bogacze".

A skąd chcesz brać pieniądze na dany program? Od ludzi, którzy ich nie mają?

DziadBorowy napisał(a): Taaa. Pisałeś to już z 40 razy, że nikt mi pieniędzy nie zabiera. Różnica między tym co mam na umowie o pracę a tym co dostaję na rękę znika w sposób magiczny.

No ale wiesz chyba, że w tym państwie istnieje coś takiego jak podatki? Nie jesteś samotnym elektronem ale funkcjonujesz w społeczeństwie i jest masa powodów dla których płacisz podatki. Jeżeli funkcjonowanie w społeczeństwie jest dla Ciebie taki brzemieniem to przeprowadź się na pustynię tam nikt kompletnie nie będzie wchodził Ci w życie, żadnych podatków, wszystko na Twoich zasadach.
"Nie można powiedzieć, która masa ludowa ma więcej źródeł piękna. Są wieki całe, że jakiś naród przoduje drugim, są znów wieki, że idzie za drugim. Kto tępi narody, ten jakby zrywał struny z harfy świata. Cóż komu przyjdzie, że będzie miał harfę o jednej tylko strunie? Nie tępić, lecz rozwijać należy narodowości. A rozwijać je może wolność narodów, niepodległość i poszanowanie ich odrębności…"

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Kontestator napisał(a): Ale czy socjaliści postulują opodatkowanie wszystkich oprócz socjalistów? Chyba nie.

Nie widziałem również  wśród pomysłów na dodatkowe opodatkowanie  żadnych postulatów aby opodatkować dodatkowo socjalistów A teoretycznie przecież taki postulat nie wzbudziłby sprzeciwów z żadnej strony i byłby łatwy do wprowadzenia Duży uśmiech

[quote pid='634480' dateline='1445890138']
A skąd chcesz brać pieniądze na dany program? Od ludzi, którzy ich nie mają?
[/quote]

Nie czuję potrzeby zabierania pieniędzy nikomu na żadne programy, gdyż uważam, że to co jest zabierane obecnie to i tak za dużo.

Cytat:No ale wiesz chyba, że w tym państwie istnieje coś takiego jak podatki? Nie jesteś samotnym elektronem ale funkcjonujesz w społeczeństwie i jest masa powodów dla których płacisz podatki. Jeżeli funkcjonowanie w społeczeństwie jest dla Ciebie taki brzemieniem to przeprowadź się na pustynię tam nikt kompletnie nie będzie wchodził Ci w życie, żadnych podatków, wszystko na Twoich zasadach.

Ale przecież nie sprzeciwiam się podatkom jako takim. Odniosłem się do Twojej karkołomnej tezy, że nikt mi niczego nie zabiera. Więc wyświechtany argument o wyprowadzaniu się na pustynię wsadź sobie w cztery litery.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Ale jeśli organizacja społeczna chce pomagać wykluczonym, to chyba mogę się od niej domagać, żeby im pomagała? Zwłaszcza kiedy czeka ją solidny zastrzyk gotówki. 

To jest partia polityczna, która postuluje dojście do władzy i wprowadzenie pewnych programów. I tę gotówkę należy na to przeznaczyć.

lumberjack napisał(a): Jedyne czego wymagam, to aby poglądy i czyny szły ze sobą w parze.

I idą.

lumberjack napisał(a): Ech, czyli jednak... ulotki srulotki, propaganda i partyjne imprezki... 

Tak bo to jest potrzebne aby dojść do władzy. Tak to funkcjonuje. Dlatego Petru weźmie pieniądze pomimo, że jest przeciwny finansowaniu partii z budżetu, podobnie Korwin.

lumberjack napisał(a): Jeśli partia wytycza sobie cele zbieżne z celami fundacji charytatywnej (pomoc ubogim, wykluczonym, potrzebującym) to winno się od niej tejże pomocy wymagać.

Ona wyznacza sobie za cele pomoc systemową, która jest możliwa do zrealizowania po dojściu do władzy i tego wymagamy. Dojścia do władzy i dotrzymania obietnic. Dokładnie w tej kolejności.

lumberjack napisał(a): No tak... do tego potrzeba skomplikowanych struktur, najlepiej złożonych z milionów urzędników. Takie struktury działają najskuteczniej...

Oczywiście, że tak. A jak chcesz to inaczej zrealizować? Rozrzucić pieniądze na ulicy i niech wolny rynek o to zadba?

Ignacy Daszyński
Odpowiedz
Trzepiecie pianę, a wystarczyło posłuchać dziś Zandberga w tvn24. Kasa pójdzie na realizację programu, działalność społeczną i u podstaw. To nie Korwin z jego KNP które rozpierdoli kasę na chuj wie co, tak, że potem większość członków będzie uciekać w popłochu Uśmiech
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): jeśli organizacja społeczna chce pomagać wykluczonym, to chyba mogę się od niej domagać, żeby im pomagała? Zwłaszcza kiedy czeka ją solidny zastrzyk gotówki.
Skąd wniosek, że chce pomagać i to w formie w jakiej robią to fundacje charytatywne?
Według mnie chce, jak zawsze w przypadku partii socjaldemokratycznych, zapewnić równość szans i to w sposób prawny, stąd droga polityczna jest niezbędna. Przykro mi ale to jakieś twoje miraże, z którymi dyskutujesz, a nie rzeczywistość.

PS. Sprawdziłem, 14 mln dotyczy całej kadencji, rocznie to będzie 3,5 mln
Dokładnie dla partii powyżej 3% a poniżej 5% jest to rocznie 5,77 zł razy liczba wyborców (w tym przypadku około 667 tys.)

Odpowiedz
Mogą mieć więcej, bo wszyscy czekają na Wa-wę, a tam jest ich matecznik.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Cytat:Ona wyznacza sobie za cele pomoc systemową, która jest możliwa do zrealizowania po dojściu do władzy i tego wymagamy. Dojścia do władzy i dotrzymania obietnic. Dokładnie w tej kolejności. 

Cel pomocy systemowej: pomóc biednym
Sposób: zabrać bogatym

Co jeśli ona sama staje się tym bogatym?

Cobras
Cytat:Trzepiecie pianę, a wystarczyło posłuchać dziś Zandberga w tvn24. Kasa pójdzie na realizację programu, działalność społeczną i u podstaw.

Jeśli to prawda, to będą mieli u mnie plusa. 

Widzisz Kontestatorze? Jednak zamierzają działać po mojemu, a nie po twojemu. Ciekawy jestem jaki będzie rozdział kasy na te cele i jak dokładnie te cele będą realizowane... no ale to czas pokaże.

Cytat:To nie Korwin z jego KNP które rozpierdoli kasę na chuj wie co, tak, że potem większość członków będzie uciekać w popłochu [Obrazek: smile.gif]

Dobrze, że zwróciłeś na to uwagę. Co prawda Korwin nie obiecywał nikomu żadnej pomocy ale i tak trzeba będzie patrzeć na co pójdzie kasa, którą dostanie, bo to będzie świadczyło o jego prawdziwych intencjach.

Machefi
Cytat: Przykro mi ale to jakieś twoje miraże, z którymi dyskutujesz, a nie rzeczywistość.

Miraże sraże Uśmiech Jeśli prawdą jest to, co napisał Cobras, to właśnie wyjdzie na moje (o ile Zandberg rozumie pod terminami "działalność społeczna" i "praca u podstaw" pomoc ubogim, wykluczonym itp. ludziom, na których przynajmniej oficjalnie partii Razem zależy).
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości