To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
zefciu napisał(a):
Kontestator napisał(a): No więc właśnie Paweł Szałamacha.
UPR, Centrum Adama Smitha, Najwyższy Czas. Założyciel Instytutu Sobieskiego(Instytut jest członkiem europejskiej sieci wolnorynkowych think tanków Stockholm Network). Z kilometra śmierdzi neoliberalizmem.
Takie nominacje, jak ta właśnie i wcześniejsza - Zyty Gilowskiej każą widzieć w PiSie jakieś jednak przejawy zdrowego rozsądku. Można szaleć i ideologizować na każdej linii, ale finanse lepiej powierzyć komuś, kto ma o tym pojęcie.
Sugeruję poczytać felietony nowego ministra finansów na stronie Instytutu Sobieskiego - liberalizmu ciężko tam doświadczyć.

Nie mówiąc już o wywiadzie, w którym była mowa o nowych zadaniach NBP...

No i oczywiście, prezes ma zawsze rację, więc poglądy Szałamachy mają mocno wtórne znaczenie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Na razie pojawił się dość bezczelny pomysł. Każda firma ma wyskoczyć z dwóch stówek za rejestrację w Centralnym Rejestrze Podatników.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
Iselin napisał(a): Na razie pojawił się dość bezczelny pomysł. Każda firma ma wyskoczyć z dwóch stówek za rejestrację w Centralnym Rejestrze Podatników.

Zapewne w ramach wspierania drobnej rodzimej przedsiębiorczości. Oczko
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Szałamacha jest jednym z głównych autorów programu gospodarczego PiSu, a szczególności propozycji związanych z podatkami. Ta nominacja to dla niego okazja samodzielnego wdrożenia swoich pomysłów.
Odpowiedz
Zastępując zapowiadanego Gowina Macierewiczem PiS śmieje się ze wszystkich, którzy uwierzyli w jego wizerunkowe "zmiany" Uśmiech
Odpowiedz
Witold napisał(a): Zastępując zapowiadanego Gowina Macierewiczem PiS śmieje się ze wszystkich, którzy uwierzyli w jego zmianę.

Przecież już po wyborach a następne pewnie dopiero za 4 lata.  A śmieje się słusznie - taka naiwność śmiechu warta Oczko

Mnie zaciekawił minister środowiska, który jest autorem tejże interpelacji:

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Interpe...y=0A8244A2

Widać od razu, że dociekliwy człowiek. Hehhh.. szykuje się kolejny rząd "fachowców".
[/url]

[url=//pl.pinterest.com/pin/create/extension/]
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Ciekawe jak się potoczą losy specjalisty Kamińskiego, który zostaje właśnie koordynatorem ds. służb specjalnych. Członkiem rządu z orzeczonym niedawno zakazem zajmowania publicznych stanowisk. Na razie nieprawomocnym, ale zobaczymy co przyniesie apelacja (i czy zostanie rozpatrzona zanim PiS zdąży "zreformować" sądy, no ale nie uprzedzajmy faktów). Co by nie było, jeszcze 4 lata jest bezpieczny.
Odpowiedz
Witold napisał(a): Ciekawe jak się potoczą losy specjalisty Kamińskiego, który zostaje właśnie koordynatorem ds. służb specjalnych. Członkiem rządu z orzeczonym niedawno zakazem zajmowania publicznych stanowisk. Na razie nieprawomocnym, ale zobaczymy co przyniesie apelacja (i czy zostanie rozpatrzona zanim PiS zdąży "zreformować" sądy, no ale nie uprzedzajmy faktów). Co by nie było, jeszcze 4 lata jest bezpieczny.

No właśnie nie jestem pewien jak to wygląda. Gość obecnie ma immunitet ale nie wiem czy dotyczy on wyroków sądu, które zapadły wcześniej  i jak do tego ma się apelacja. Na mój gust w takiej sytuacji premier powinien wstrzymać się z powoływaniem go na stanowiska zanim nie zostanie rozpatrzona apelacja i ewentualne oczyszczenie go z zarzutów. Ale widać mam jakieś dziwne standardy.

W każdym bądz razie koordynator ds. służb specjalnym z wyrokiem (co prawda nieprawomocnym) 3 lat więzienia i zakazem zajmowania publicznych stanowisk to chyba większa ciekawostka niż (chyba) pierwszy w Europie transseksualista w sejmie Język
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a): Sugeruję poczytać felietony nowego ministra finansów na stronie Instytutu Sobieskiego - liberalizmu ciężko tam doświadczyć.

Nie mówiąc już o wywiadzie, w którym była mowa o nowych zadaniach NBP...
Faktycznie w wywiadach czy felietonach nie widać powiązań z CAS i liberalizmu gospodarczego.
Link do wywiadu dla Rzepy:
http://www4.rp.pl/Wywiady-i-opinie/31021...macha.html
No cóż...
Skoro z pozoru najgorsze pod względem zapowiedzi rządy, okazały się być jednymi z najlepszych dla gospodarki (Miller i liniowy CIT, obniżka podatków za Kaczyńskiego). To pozostaje mieć nadzieję, że będzie tak, jak to miało miejsce w przeszłości.

Cytat:No i oczywiście, prezes ma zawsze rację,
Dlatego otrzymał tekę nieoficjalnego ministra wszystkich ministrów. Uśmiech
"Nieszczęsna kraino, gdyby ci rodacy
Co za ciebie giną, wzięli się do pracy..."
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): W każdym bądz razie koordynator ds. służb specjalnym z wyrokiem (co prawda nieprawomocnym) 3 lat więzienia i zakazem zajmowania publicznych stanowisk to chyba większa ciekawostka niż (chyba) pierwszy w Europie transseksualista w sejmie Język

Uśmiech
A co powiesz o propozycjach dla Gowina - "No to kim chcesz być, ministrem obrony czy nauki?"
To jak z Barei - "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem".
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Uśmiech
A co powiesz o propozycjach dla Gowina - "No to kim chcesz być, ministrem obrony czy nauki?"
To jak z Barei - "Mój mąż jest z zawodu dyrektorem".

No to byłby czysty Bareja tylko, że ja w te propozycje za bardzo nie wierzę. Z wcześniejszych wypowiedzi Gowina wynikało raczej, że on na serio planował zostać szefem MON. Więc moim zdaniem to jest raczej taki dym w oczy ze strony Szydło, który ma pomóc wyjść jej z twarzą z wcześniejszych deklaracji w których odżegnywała się od tego, że Macierewicz dostanie tekę w MON. Może nawet sama Szydło mówiła szczerze, ale jej szef nie pozwolił. Gdzieś w końcu Antka trzeba było upchać.
[/url]
[url=//pl.pinterest.com/pin/create/extension/]
Odpowiedz
Na prawie się nie znał, to w PO został ministrem sprawiedliwości (-) i jako taki zajmował się uwalnianiem zawodów (+)
Pomieszanie z poplątaniem.
Ogólnie człowiek-zagadka.

PS. Jak już chcieli Antka gdzieś upchnąć, to trzeba było utworzyć specjalne Ministerstwo ds. Wyjaśnienia Katastrofy Smoleńskiej.
Odpowiedz
Cytat:No więc właśnie Paweł Szałamacha.
UPR, Centrum Adama Smitha, Najwyższy Czas. Założyciel Instytutu Sobieskiego(Instytut jest członkiem europejskiej sieci wolnorynkowych think tanków Stockholm Network). Z kilometra śmierdzi neoliberalizmem.

No to już wiadomo, gdzie zniknął pilaster Duży uśmiech
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
czyli jednak Kaczyński nie będzie premierem (a niektórzy, także tu na forum, tym straszyli). pewnie teraz należy oczekiwać zmiany narracji na "ale i tak to ON będzie pociągał za wszystkie sznurki".
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
lorak napisał(a): czyli jednak Kaczyński nie będzie premierem (a niektórzy, także tu na forum, tym straszyli). pewnie teraz należy oczekiwać zmiany narracji na "ale i tak to ON będzie pociągał za wszystkie sznurki".
Kto tak straszył? Z ciekawości pytam.

No i spokojnie kadencja jeszcze się nie skończyła. Może być i tak, że przyjdzie czas na Kaczyńskiego. Czy będzie pociągał za wszystkie sznurki - nie wiem. Za sporo z nich będzie jednak pociągał. Patrząc na skład rządu i wielki powrót starej gwardii ciężko jest uwierzyć w zupełną suwerenność Szydło w kwestii podejmowania decyzji.
Odpowiedz
Swoja drogą Oberprezes ma poczucie humoru.
Wyznaczenie Lipińskiego, znanego z 'taśm Berger' i korumpowania posłów, Ministrem ds. Kontaktów z Parlamentem, to hit sezonu.
+ dla Jarka.
Odpowiedz
Hehe, z dedykacją dla wszystkich których rozbolały dupy, chciałem przypomnieć poprzedni rząd ekspertów :Duży uśmiech

[Obrazek: a8b609709b3fb18bmed.png] 

Rozumiem, że niektórzy są przerażeni obecnymi wydarzeniami, na twarzach POwców widziałem nietęgie miny  Duży uśmiech Czego się tak boją?

Ja nie kradłem więc śpię spokojnie  Anioł
Odpowiedz
Slush napisał(a): Ja nie kradłem więc śpię spokojnie  Anioł

Tego jeszcze nie wiesz czy nie kradłeś.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a):
Slush napisał(a): Ja nie kradłem więc śpię spokojnie  Anioł

Tego jeszcze nie wiesz czy nie kradłeś.

A jak się zachowują Ci którzy wiedzą Duży uśmiech ?
Odpowiedz
Myślę, że śpią spokojnie licząc na to, że będzie powtórka i w polityce antykorupcyjnej będzie się liczyć spektakularność a nie skuteczność.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości