To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Fakt.
W su ie skuteczność w tej walce PiSu nie zabolała.
Zabolała dopiero spektakularność.

Odpowiedz
lorak,

Cytat:czyli jednak Kaczyński nie będzie premierem (a niektórzy, także tu na forum, tym straszyli). pewnie teraz należy oczekiwać zmiany narracji na "ale i tak to ON będzie pociągał za wszystkie sznurki".
I właśnie to jest groźne. Rządzić będzie facet nie ponoszący żadnej odpowiedzialności konstytucyjnej. Ze wszystkich wpadek i uchybień nowej ekipy, ta jest potencjalnie najbardziej niebezpieczna. Wygrałeś bracie wybory, naobiecywałeś, to rządź. I pokaż co potrafisz. Nie zasłaniaj się "zderzakami".

Slush,

Cytat:Ja nie kradłem więc śpię spokojnie  [Obrazek: angel.gif]

Młody jesteś, to i nie pamiętasz, że cytujesz "klasyka". To były, a i obecny Minister Sprawiedliwości, chłystek Ziobro, przeszedł do historii mówiąc - "niewinni mogą spać spokojnie". Ciekawe, czy kiedy jego ciągały prokuratury za wszystkie afery których się dopuścił, sam sobie tę kwestię powtarzał?
Odpowiedz
exeter napisał(a):Młody jesteś

Czyli ile lat mam lat? I skąd masz taką wiedzę?

Cytat:to i nie pamiętasz, że cytujesz "klasyka"

http://sjp.pwn.pl/szukaj/cytować.html :

cytować
1. «przytaczać w dosłownym brzmieniu słowa zaczerpnięte z jakiegoś tekstu lub z czyjejś wypowiedzi ustnej»
2. «wymieniać, wyliczać»
Odpowiedz
Spuszczają się nad tym Antonim teraz niektórzy, jakby każdemu pół rodziny wymordował. A zaskoczę was, UWAGA: nawet jakby przed wyborami PiS zadeklarował, że to on będzie szefem MON, to by te wybory wygrał. Naprawdę nie wydaje mi się to kluczowa kwestia przy podejmowaniu decyzji wyborczych. I serio nie wiem czemu niektórzy pieją jak wykastrowane koguty. Czy naprawdę ktoś myślał, że zakon PC zostanie teraz nagle zmarginalizowany? Gdyby o polityce PiS stanowiły te łagodne buzie, to bardziej liberalne skrzydło PiS, to nie wiadomo nawet czy weszliby do parlamentu, o wygranych wyborach nie mówiąc.
Odpowiedz
kkap,

Cytat:Spuszczają się nad tym Antonim teraz niektórzy, jakby każdemu pół rodziny wymordował. A zaskoczę was, UWAGA: nawet jakby przed wyborami PiS zadeklarował, że to on będzie szefem MON, to by te wybory wygrał. Naprawdę nie wydaje mi się to kluczowa kwestia przy podejmowaniu decyzji wyborczych. I serio nie wiem czemu niektórzy pieją jak wykastrowane koguty. 
Nawet jeśli Ty tak sądzisz, to na pewno PIS sądził inaczej i przez ostatnie pół roku chował te twarze w najgłębszych szafach. Zresztą razem z samym "pryncypałem", który już kilka kampanii położył jednym nieopatrznym zdaniem.
Odpowiedz
kkap napisał(a): Spuszczają się nad tym Antonim teraz niektórzy, jakby każdemu pół rodziny wymordował. A zaskoczę was, UWAGA: nawet jakby przed wyborami PiS zadeklarował, że to on będzie szefem MON, to by te wybory wygrał. 

To ja zaskoczę ciebie: ale nie wiadomo czy miałby większość. Gdyby oddał 2% głosów Korwinowi i Zlewowi to obie te partie weszłyby do sejmu i zaczerpnęły z puli miejsc. Do większości PiS musiałby zbudować koalicję i to nie z żadnym tam PSL-em, tylko z Kukizem, Petru, albo z kilkoma mniejszymi.

Nie zapominajmy, że PiS uzyskał GORSZY wynik wyborczy niż PO 4 lata temu PO 4 LATACH RZĄDÓW. Jedynie zajebisty fart i chujowa ordynacja wyborcza, a nie jakaś nagła głupota Polaków, dała PiSowi przewagę głosów w Sejmie.

Na Platformę 4 lata temu zagłosowało 39% osób, na w tym roku 37%. To prawie jedna trzecia z tych co poszli głosować. Lepiej żeby Jaro nie zapominał o tym jeśli chce pobić wynik Tuska w długości rządzenia.
Odpowiedz
Wywołuję użytkownika exeter aby odniósł się do paplaniny jaką urządził na mój temat, proszę odpowiedzieć na powyżej zadane przeze mnie pytania: ile mam lat i skąd posiada taką wiedzę, a jeśli nie ma to niech chociaż wyjaśni czemu pierdzieli ad personam skoro nie posiada rzetelnych informacji o mojej osobie.
Odpowiedz
" to na pewno PIS sądził inaczej i przez ostatnie pół roku chował te twarze w najgłębszych szafach"

A owo chowanie objawiało się na jakieś sposoby czy też było kompletnie niedostrzegalne?

Odpowiedz
exeter napisał(a): kkap,

Nawet jeśli Ty tak sądzisz, to na pewno PIS sądził inaczej i przez ostatnie pół roku chował te twarze w najgłębszych szafach. Zresztą razem z samym "pryncypałem", który już kilka kampanii położył jednym nieopatrznym zdaniem.

tu masz szafę:

https://www.youtube.com/watch?v=i9XDcJ-d9qM
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/witold-wa...iec/sb2yen

Ton wypowiedzi nowego ministra spraw zagranicznych wskazuje, że zamierzają powrócić do polityki zagranicznej z lat 2005-2007. Czyli złych stosunków z Niemcami i bardzo złych z Rosją. Za to będą naciskać na zniesienie wiz do Ameryki  i usadzą na dupie Litwę Duży uśmiech Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Czyli powtórka z rozrywki.
Brakuje tylko decyzji o ponownym mianowaniu na stołku ministerialnym
najlepszego ministra spraw zagranicznych wszechczasów - Anny Fotygi.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik

Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz

No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.Język
Odpowiedz
Ja dzisiaj słuchałem w radiu jego rozmowy z dziennikarzem na temat wczorajszych zamachów i wypadł w moich oczach bardzo dobrze. Nie sądzę aby nie miał być lepszy od Sikorskiego.
A po merkelowym cyrku z uchodźcami dobrze będzie jeśli ktoś zacznie się takiej, niemieckiej polityce stawiać.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/20-letni-...est/p556es

Nowy doradca Ministra Obrony Narodowej. Widać, że stawia na młodość a nie na doświadczenie Duży uśmiech
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Temat wysół na podstawie wpisu fejsbukowego. Ciekawe czy chłopak pisze prawdę, czy koloryzuje.
Jeśli to prawda... to mogli się z tym awansem wstrzymać do czasu skończenia przez niego studiów. Lepiej by to wyglądało.
Aczkolwiek lepszy młody i perspektywiczny uczeń (chociaż gryzie się to z byciem doradcą), niż stary PRL'owski aparatczyk po kursach w Moskwie.

Zabawne są jednak tłumaczenia w stylu "I co z tego? Rostowskiego córka też..."
"Nieszczęsna kraino, gdyby ci rodacy
Co za ciebie giną, wzięli się do pracy..."
Odpowiedz
https://twitter.com/DziennikPL/status/66...7698676736
Cytat:Kornel Morawiecki: "Prawo to nie świętość. Nad prawem stoi dobro narodu, które pozwala nam je naruszyć". Owacje na stojąco od PiS i Kukiz15

No to kur... zajebiście...
PS. Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest antysystemowy, Kukiz jest...
Odpowiedz
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...encji.html

Tymczasem policja zaczęła spisywać uczestników konferencji sejmowych przed Sejmem. Robi się coraz dziwniej.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Ha mój blog jest proroczy. Pisałem o tym: skoro ACTA można było nękać policyjnie to i tych bidoków można.

2. Pisiory ponoć wycofują państwowe reklamy z Agory i wycofują państwową prenumeratę Wyborczej. Akcje Agory będą więc taniały.
Chodzą słuchy, że 30% akcji Agory już mają państwowe spółki i do pakietu kontrolnego zostaje niewiele i Wyborcza może wpaść w szpony o. Rydzyka.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...l#MTstream

"Szansą Polski w energii odnawialnej są zasoby geotermalne i biomasa - powiedział na polskiej konferencji podczas szczytu klimatycznego ONZ w Paryżu minister środowiska Jan Szyszko. Dodał, że trzeba myśleć nie tylko o redukcji emisji CO2, ale i o jego absorpcji przez lasy."

Pilaster się ucieszyDuży uśmiech

Przypominam, że to ten sam pan który wniósł swego czasu oficjalną interpelację w sprawie tak zwanych "chemitrails" dopytując czy rząd wywołuje je celowo i dzięki któremu  przy budowie dróg niektóre firmy mogły obłowić się stawiając za publiczne pieniądze ekrany akustyczne w szczerym polu.
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...l#MTstream

"Szansą Polski w energii odnawialnej są zasoby geotermalne i biomasa - powiedział na polskiej konferencji podczas szczytu klimatycznego ONZ w Paryżu minister środowiska Jan Szyszko. Dodał, że trzeba myśleć nie tylko o redukcji emisji CO2, ale i o jego absorpcji przez lasy."

Nie ucieszy się.  Smutny Osobista satysfakcja ze spełniania się prognoz przegrywa z troską o los kraju.

a przecież kłamca, nieuk i oszust geotermalny Szyszko to nie jedyny fachowiec w PIS.  Smutny
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1...l#MTstream

Przypominam, że to ten sam pan który wniósł swego czasu oficjalną interpelację w sprawie tak zwanych "chemitrails" dopytując czy rząd wywołuje je celowo i dzięki któremu  przy budowie dróg niektóre firmy mogły obłowić się stawiając za publiczne pieniądze ekrany akustyczne w szczerym polu.

Żeby było śmieszniej, to nawet najwięksi psychole od globalnego ocieplenia przyznają, że zalesianie w naszej strefie klimatycznej dupy nie urywa jeśli chodzi o pochłanianie CO2.

@ pilaster

W jakim sensie "oszust geotermalny"? Szyszko ma jakiś epizod życiowy i z tym?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości