To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
robienie sobie jaj z hymnu
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
I na czym to robienie jaj polega? Gdyby puszczali hymn w wykonaniu Kaczyńskiego, to jeszcze bym rozumiał, za takie śpiewanie rzeczywiście powinna być kara, ale jeśli wykonanie jest ok, to w czym problem?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a): I na czym to robienie jaj polega? Gdyby puszczali hymn w wykonaniu Kaczyńskiego, to jeszcze bym rozumiał, za takie śpiewanie rzeczywiście powinna być kara, ale jeśli wykonanie jest ok, to w czym problem?

Nic nie kumasz.
Zacznij się przyzwyczajać, że  brak należytego entuzjazmu wobec 'pozytywnych zmian' to czyste warcholstwo, obrona zagrożonych, wiadomych interesów albo sypanie wrażego piachu w tryby.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Gdyby ktoś zechciał zapoznać się z opinią pana prof. Harmana, to proszę bardzo:
Media publiczne to my

Gladiator, 

specjalnie dla ciebie, głos jednej z najlepszych politolożek młodego pokolenia na temat pisowskiej rewolucji:
Zmiana, ale czy dobra?
Odpowiedz
Hymn to powazna sprawa i puszczanie go bo paru gosci oderwali od zloba jest niepowazne
Odpowiedz
W sumie to nawet zabawna forma protestu jak ją wziąć en masse.

Odpowiedz
Darth Eustachy napisał(a): Hymn to powazna sprawa i puszczanie go bo paru gosci oderwali od zloba jest niepowazne

Tu akurat mogę się z tobą zgodzić, to lekkie zawłaszczenie - zawsze można puścić jakiś metalowy kawałek np. "bad medicine".
Odpowiedz
Z Hartmana niezle ziolko. Juz se przywlaszczyl
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Tu akurat mogę się z tobą zgodzić, to lekkie zawłaszczenie - zawsze można puścić jakiś metalowy kawałek np. "bad medicine".

Już widziałam radosne zwierzenia pod typu "słuchałem dziś hymnu, jadąc samochodem". Szkoda, że nie przy myciu zębów.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz
exeter napisał(a): Brońmy TK, brońmy niezależnej od władzy służby cywilnej i brońmy mediów publicznych, póki jeszcze istnieją.
Protest radiowej "Jedynki"

Broniłbym w odpowiednim momencie, jednakże jakoś te media ''publiczne'' nie pozwoliły mi zorientować się jak to PO doprowadziło do wyboru dwóch sędziów w sprzeczności z konstytucją.
Odpowiedz
Wybaczcie, ale dziennikarze radiowej Jedynki nie używają hymnu do poprawy nastroju przy zmywaniu naczyń, tylko jako elementu walki o wolność słowa w Polsce. Jeśli nie w tym przypadku, to kiedy można Go wykorzystać?

Katol,

Cytat:
exeter napisał(a): napisał(a):Brońmy TK, brońmy niezależnej od władzy służby cywilnej i brońmy mediów publicznych, póki jeszcze istnieją.
Protest radiowej "Jedynki"

Broniłbym w odpowiednim momencie, jednakże jakoś te media ''publiczne'' nie pozwoliły mi zorientować się jak to PO doprowadziło do wyboru dwóch sędziów w sprzeczności z konstytucją.
Nie obrażaj Dobrego Boga ignorowaniem Jego darów i zrób z nich użytek, myśląc samodzielnie - po to dał Ci rozum. Oczko

Media prywatne i publiczne pisały i mówiły o zagrywce PO. Ale to nie media powinny zrobić ruch w tej sprawie, tylko instytucje do tego powołane, np. partie polityczne. I to one, mając uzasadnione wątpliwości co go zgodności z polskim prawem takiego posunięcia, powinny zapytać o tę zgodność TK. Nie zawracając tym głowy społeczeństwu. Taka jest rutynowa procedura, stosowana setki razy w odniesieniu do wielu ustaw.
I PIS tak zrobił, bez większego szumu. Ale dlaczego po wyborach, wycofał własne pytanie z TK? Może Ty mi odpowiesz?

O jakości i ważności obecnych mediów publicznych świadczy fakt, że Wiadomości są najchętniej oglądanym i najwyżej ocenianym telewizyjnym programem informacyjnym w Polsce.
Warto wiedzieć, co tracimy.
Odpowiedz
https://www.facebook.com/notes/press-clu...7487267021
Odpowiedz
Iselin napisał(a): https://www.facebook.com/notes/press-clu...7487267021

Gówienko wypłynęło na powierzchnię i cuchnie.  Duży uśmiech
Odpowiedz
exeter napisał(a): Wybaczcie, ale dziennikarze radiowej Jedynki nie używają hymnu do poprawy nastroju przy zmywaniu naczyń, tylko jako elementu walki o wolność słowa w Polsce. Jeśli nie w tym przypadku, to kiedy można Go wykorzystać?

Wiesz, sam jestem arcyantypisiorem ale to działanie uwazam za lekko hamletyzująco-histeryczne.
Hymn raczej nie bardzo się wg mnie nadaje, jako młot na przeciwników politycznych - to takie bardzo pisowskie, manichejskie podejście.
Nie ma co się wpisywać w tę retorykę.
Odpowiedz
Iselin,

ani Ty, ani ja nie znamy faktów dotyczących omawianego zagadnienia. Dlatego nie ma sensu rozwijania dyskusji na temat okoliczności zorganizowania protestu radiowych dziennikarzy. Nie warto tego robić nie tylko z tego powodu, PIS od 2005 wywołał ogromną przepaść w środowisku dziennikarskim, polaryzując je i wykorzystując w wojnie politycznej. Stąd, protest przeciwko protestowi radiowej Jedynki tzw. SDP, czyli grupy dziennikarzy pisowskich. Choć mówienie o nich, jako o dziennikarzach jest nadużyciem. Jest coś więcej, w mediach pracują tak, jak wszędzie indziej, zwykli ludzie. Mający domy, dzieci i kredyty, którzy obserwując rozwój wydarzeń i widząc skąd wieje wiatr starają się ocalić miejsce pracy i dochody. Wielokrotnie obserwowałem takie zachowania w praktyce, powodujące, że władzy przeciwstawiają się naprawdę nieliczni, reszta potulnie wykonuje polecenia.
Nie wiem kim jest i kogo reprezentuje pani red. Raducha. Protest zorganizowali ludzie, których znam i do których mam zaufanie. Identycznie, jak protesty przeciwko pisowskiej władzy w mediach w latach 2009,10(kilka lat po przejęciu władzy przez PO, co jest niezwykle wymownym faktem).

To jest prawdziwe zagrożenie. Jeśli PIS i Prezydent zrealizują swoje plany wobec mediów, będziemy skazani na nocny nasłuch z Radia Wolna Europa, jak w PRLu, gdyż z krajowych mediów nie dowiemy się prawdy. To nie gdybanie, w kilka lat Putin zlikwidował w Rosji niezależne od władzy media. Nasi rodzimi putinkowie chcą zrobić to samo. 

Sofeicz,

Cytat:Wiesz, sam jestem arcyantypisiorem ale to działanie uwazam za lekko hamletyzująco-histeryczne.
Hymn raczej nie bardzo się wg mnie nadaje, jako młot na przeciwników politycznych - to takie bardzo pisowskie, manichejskie podejście.
Tobie się ciągle wydaje, że to zabawa, tak? Nie, drogi kolego, właśnie odbierają nam państwo, a wraz z nim, wolność, niespecjalnie to ukrywając(jestem właśnie po wysłuchaniu dyskusji polityków w radiowej Trójce). Rzucając jałmużnę, żebyśmy się za bardzo nie buntowali. Czym to się będzie różniło od PRLu, przeciwko któremu obaj występowaliśmy? Tamten reżim też mówił po polsku. Naprawdę pragniesz "powtórki z rozrywki"?
Odpowiedz
Zawsze możesz kupić LisWeeka. Jedyne w Polsce obiektywne i rzetelne źródło Oczko
Odpowiedz
Iselin,

Cytat:Zawsze możesz kupić LisWeeka. Jedyne w Polsce obiektywne i rzetelne źródło [Obrazek: wink.gif]
Na razie. 
Daj im trochę czasu, jeszcze się nie rozkręcili. Oczko

Przeszkadzało Ci, że w publicznej TV programy prowadzili i red. Lis, i Pospieszalski(nie zasługuje na tytuł redaktora)?
Odpowiedz
Iselin napisał(a): https://www.facebook.com/notes/press-clu...7487267021

Pani Małgorzata Raducha, rozegrała to równie doskonale. 
Po tym jednoznacznie wiernopoddańczym liście (żeby nie powiedzieć: publicznej lojalce), może być spokojna o posadę u nowych panów na następne ćwierćwiecze. 
Oportunizm w pełnej krasie. 
Odpowiedz
exeter napisał(a): Sofeicz,

Cytat:Wiesz, sam jestem arcyantypisiorem ale to działanie uwazam za lekko hamletyzująco-histeryczne.
Tobie się ciągle wydaje, że to zabawa, tak? Nie, drogi kolego, właśnie odbierają nam państwo, a wraz z nim, wolność, niespecjalnie to ukrywając(jestem właśnie po wysłuchaniu dyskusji polityków w radiowej Trójce). Rzucając jałmużnę, żebyśmy się za bardzo nie buntowali. Czym to się będzie różniło od PRLu, przeciwko któremu obaj występowaliśmy? Tamten reżim też mówił po polsku. Naprawdę pragniesz "powtórki z rozrywki"?

Nie obrażaj komuny Uśmiech , ja po prostu znam proporcję i pamiętam bojkot ówczesnej telewizji w stanie wojennym (sam na tym straciłem, bo miałem tam zaklepaną pracę).
Ale robienie takiej odgórnej akcji w instytucji, która zatrudnia tysiące osób o różnej orientacji jest lekkim nadużyciem.
Słucham Trójki i na razie zachowują stoicki spokój.
Odpowiedz
Sofeicz,

Cytat:Słucham Trójki i na razie zachowują stoicki spokój.
Mylisz się. Robią dobrą minę do złej gry, gdyż co mogą zrobić? Doskonale wiedzą co ich czeka, - Trójka jest w konflikcie z PISem nie od dziś:
Protest dziennikarzy radiowej "Trójki"
Zwróć uwagę na datę, dziennikarze bronili Trójki przez pisowskimi nominatami w 2009 i 2010, w trakcie rządów PO/PSL!

A już w dzień po wyborach słyszałem jak Brudziński obsztorcowywał red. Michniewicz, by pamiętała, że nie jest pracownikiem radia prywatnego i nie zachowywała się jak red. Olejnik. Co było ordynarnym szantażem - chcesz pracować w "naszych" mediach, nie waż się krytykować władzy. W normalnym państwie polityk odzywający się w ten sposób do dziennikarza mediów publicznych, natychmiast przestałby być politykiem. U nas jest ważnym przedstawicielem rządzącej partii.
Wszyscy doskonale wiedzą, że i gdy tylko rządzący uporają się z procedurą "prawną" w Parlamencie, zrobią w Trójeczce, i pozostałych mediach publicznych "porządek". A tym razem nie powtórzą błędu z 2007 i zaprowadzą swoje porządki na dłużej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości