To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriale
Oglądam Bibliotekarzy, serial ciągnący motyw z serii filmów o podobnym tytule Oczko Kino łatwe, proste i zabawne. Miks McGywera, Indiany Jonesa z motywami z baśni i legend. Sporo fajnych pomysłów ale zwalone wykonanie. Scenarzysta chce markować genialne rozwiązywanie zagadek ale nie wychodzi mu to wcale. I jestem przekonany że nie do końca taki miał być efekt Duży uśmiech Jako przygodową komedię nie za wysokich lotów polecam. W innym wypadku szkoda czasu.
Sebastian Flak
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Mr. Robot.

Serial opowiada historię emo hakera morfinisty,

emo? oj, przesadzasz...

Cytat: który spotyka  socjalistyczną bandę hakerów idiotów, którzy to proponują mu wykasowanie wszystkich danych  korporacji Evil Corp (brawo za nazwę - marketingowcy korporacji odwalili kawał dobrej roboty  hasło "Evil Corp -najlepsza jakość jaką możesz mieć za pieniądze"  jest takie przekonujące ... Duży uśmiech )

... i nie oglądałeś uważnie (więc nic dziwnego, że ci nie podeszło ;]), bo evil corp występuje tylko w umyśle głównego bohatera. tak naprawdę ta korpo nazywa się inaczej.
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
Kilka nowych seriali o zombie (Zombie?). 

Prequel "Walking Dead" o podobnym tytule - "Fear the Walking Dead". Póki co lepszy niż jego starszy brat, bo jest jakaś akcja. Można zobaczyć. 

Nowatorskie podejście do tematu Zombie można zobaczyć w brytyjskim serialu "In the Flesh". Jak to zazwyczaj z brytyjskimi serialami bywa - jest dobry. Zombie po leczeniu wracają do życia w społeczeństwie. Film porusza uniwersalne tematy inności i na inność otwartości. Podobał się.

"Z Nation" - "Walking Dead" w wersji dynamicznej. Szybciej idą i ogólnie film jest szybszy. Nie najgorszy. 

Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Odpowiedz
Skończył się rok 2015.
Co powiecie pozytywnego o nim?
Co Was mile zaskoczyło?

Moim głównym pozytywnym zaskoczeniem tego roku był Mr. Robot.
Wcześniej nawet nic nie słyszałem, że taki serial jest kręcony albo że ma powstać.
Fajna nowa serialowa psycho-para.
Dobra muzyka we właściwych momentach.
Co odcinek to w zasadzie nie miałem pojęcia co się będzie w nim działo.

Podobna co-odcinkowa-niewiadoma mile mnie zaskoczyła w drugim sezonie Pozostawionych.
Na początku miałem spore obawy bo twórcy zarzekali się, że widzowie mogą zapomnieć o jakimkolwiek wyjaśnianiu głównej tajemnicy zniknięcia.
Ich zawzięcie w tym temacie przełożyło się nawet na słowa piosenki w czołówce serialu: niech tajemnica pozostanie tajemnicą.
Już właśnie podczas samej czołówki można było dostać małego szoku i zastanawiać się co tu u diabła będzie.
No ale po kilku odcinkach przekonałem się do tej melodyjki i odmienności w stosunku do pierwszego sezonu.
Cieszę się, że wyrzucono zbędnych aktorów a zostawiono tylko tych moim zdaniem najlepszych.
Cały drugi sezon był zaskakująco dobry.
Nie przypuszczałem, że serial można tak bardzo odmienić z sezonu na sezon, utrzymać logiczne powiązanie z pierwszym sezonem i z całym serialowym motywem i że wyjdzie z tego coś tak ciekawego.

Trzecim pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie serial Miasteczko Wayward Pines.
Pomimo tego, że nie przepadam za Mattem Dillonem, a Carla Gugino ma już tak ponaciąganą skórę przez chirurgów, że niewiele emocji może nią zaprezentować, to serial swoją historią mnie zaskoczył.
Po pierwszych odcinkach za bardzo nie wiadomo o co chodzi.
Różne scenki są tak sprytnie dobrane, że gdy przychodzi wyjaśnienie, wszystko wydaje się sensowne a jednak tak zaskakujące, że nijak nie można było się tego domyślić. Takiego serialowego twistu to nie widziałem w serialach od lat.
Z chęcią obejrzę następny sezon.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Ogląda ktoś Limitless i mógłby zaopiniować? Duży uśmiech

http://m.filmweb.pl/serial/Limitless-2015-742527#

Film był lepszy niż książka, ale obawiam się że serial to gniot. Baśni o magicznej tabletce nie da się łatwo eksploatować nie robiąc z logiki panny lekkich obyczajów do reszty.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Ktoś oglądał Okupowanych? Mi się udało, zanim mi AleKino+ na zablokowało.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
No i proszę, Złoty Glob za najlepszy serial poszedł do Robota.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz
Trochę dziwny wybór, jak dla mnie w tym roku jednak było sporo lepszych seriali, chociażby drugi sezon Fargo czy ostatni sezon Mad Menów. Mr robot za dużo jednak skopiował z Fight Club'u, no i jeszcze to "Where is my mind" w (chyba) ostatnim odcinku, srsly.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
O, a co do seriali z 2015, zapomniałem zupełnie o 2 sezonie tej genialnej serii:

Ciężko mi znaleźć cokolwiek lepszego z amerykańskich kreskówek.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Ciekawostka, można policzyć ile czasu się spędziło oglądając seriale Oczko
http://tiii.me/
Odpowiedz
Kto obejrzał 4 sezon House of Cards? Ostatnia scena jest najlepsza ze wszystkich, głównie z powodu build-upu. Jest świetnie nagrana, a słowa jakie wypowiada w niej amerykański prezydent wydają się być w dzisiejszym świecie tak prawdziwe, że chyba nikt w nie nie wątpi. I to spojrzenie do kamery! aż chciałem zamknąć laptopa.

Natomiast tak ogólnie, to serial ucierpiał z tego samego powodu, co Homeland - rzeczywistość stała się ciekawsza od fikcji.
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Kto obejrzał 4 sezon House of Cards? Ostatnia scena jest najlepsza ze wszystkich, głównie z powodu build-upu. Jest świetnie nagrana, a słowa jakie wypowiada w niej amerykański prezydent wydają się być w dzisiejszym świecie tak prawdziwe, że chyba nikt w nie nie wątpi. I to spojrzenie do kamery! aż chciałem zamknąć laptopa.

Natomiast tak ogólnie, to serial ucierpiał z tego samego powodu, co Homeland - rzeczywistość stała się ciekawsza od fikcji.

4 sezon zaczął się 4 marca - jak można było zobaczyć cały sezon?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Są tacy, co brali urlop i oglądali wszystkie 13 odcinków udostępnionych 4 marca w jeden dzień.
Odpowiedz
[qutoe]4 sezon zaczął się 4 marca - jak można było zobaczyć cały sezon? [/quote]

Netflix wypuszcza cały sezon jednego dnia, w końcu to nie stacja TV , więc nie są ograniczeni czasem antenowym.
Odpowiedz
Netflix moglby juz do Polski zawitac. Raz dwa wykonczylby wszystkie firmy oferujace standardowy pakiet kablowki.

Wystarczyloby brac sobie sam internet np. z vectry, dokupywac netflixa i juz wszystkie pakiety zlote, platynowe i inne okazalyby sie zbedne. Zwykla kablowka to relikt przeszlosci i az dziwne, ze obecnie przy tak duzym dostepie do internetu ludzie jeszcze z niej korzystaja.

Wystarczy sam dostep do internetu i juz ma sie dostep do wszystkch filmow i seriali - w dodatku bez reklam. Oczywiscie obecnie jest to mozliwe nielegalnie, za posrednictwem cda.pl, chomika itp. stron, ale gdyby wszedl netflix i umozliwil ogladanie masy ciekawszych i fajniejszych filmow i seriali za niezbyt wysoka stawke, to bralbym bez chwili namyslu - jak cygan zasilek socjalny.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
El Commediante napisał(a): Są tacy, co brali urlop i oglądali wszystkie 13 odcinków udostępnionych 4 marca w jeden dzień.

Faktycznie, przeoczyłem - dobra wiadomość.
Właśnie zaczynam nadrabiać zaległości.
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Netflix moglby juz do Polski zawitac. Raz dwa wykonczylby wszystkie firmy oferujace standardowy pakiet kablowki.

Wystarczyloby brac sobie sam internet np. z vectry, dokupywac netflixa i juz wszystkie pakiety zlote, platynowe i inne okazalyby sie zbedne. Zwykla kablowka to relikt przeszlosci i az dziwne, ze obecnie przy tak duzym dostepie do internetu ludzie jeszcze z niej korzystaja.

Wystarczy sam dostep do internetu i juz ma sie dostep do wszystkch filmow i seriali - w dodatku bez reklam. Oczywiscie obecnie jest to mozliwe nielegalnie, za posrednictwem cda.pl, chomika itp. stron, ale gdyby wszedl netflix i umozliwil ogladanie masy ciekawszych i fajniejszych filmow i seriali za niezbyt wysoka stawke, to bralbym bez chwili namyslu - jak cygan zasilek socjalny.

To łap!

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=95898

Dostępny już od kilku miesięcy i masz tu art z listą tego co jest po polsku Uśmiech No i nie wiem czy pierwszy miesiąc dostępu nie jest za darmo więc być może możesz spróbować czy Ci pasi Duży uśmiech
Sebastian Flak
Odpowiedz
O, nie wiedzialem. Dzieki Uśmiech cos slabo sie reklamuja skoro nic o tym sie nie slyszalo.

Jak mi sie skoncza delegacje to sobie wykupie te usluge. Nawet mam guzik w pilocie od razu do netflixa. Juhu!
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Sprawdz opinie w necie i asortyment. Podobno polska wersja jest na razie uboga i część ludzi narzeka że nie ma wielu rzeczy dostępnych gdzie indziej bo są cyrki z licencjami.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Nerwomancjusz napisał(a):  Podobno polska wersja jest na razie uboga i część ludzi narzeka że nie ma wielu rzeczy dostępnych gdzie indziej bo są cyrki z licencjami.

Tu jest artykuł o ofercie polskiego Netflixa
http://technologie.gazeta.pl/internet/7,...#BoxBizImg
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości