To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje
lorak napisał(a): o co? że to nie będzie ostatni rok, w którym szliśmy w górę? pewnie!
Tzn konkretnie, że w przyszłorocznym IEF będziemy wyżej niż w obecnym. Bądźmy precyzyjni, żebyś mi za rok nie powiedział, że przecież wiele lat przed nami.

@pilaster - musisz poprawić wyliczenia w eseju!
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): o co? że to nie będzie ostatni rok, w którym szliśmy w górę? pewnie!
Tzn konkretnie, że w przyszłorocznym IEF będziemy wyżej niż w obecnym.

dlaczego tylko w następnym? wypowiedz Dziada była przecież jednoznaczna i nie mówiła o jednym kolejnym roku. czyżbyś więc się zagalopował i zamierzasz się wycofać z zakładu?
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
lorak napisał(a): dlaczego tylko w następnym? wypowiedz Dziada była przecież jednoznaczna i nie mówiła o jednym kolejnym roku.
@pilaster - alarm odwołany. Jednak miałeś rację. Wszyscy głosujący na PiS są świadomi jego szkodliwości.
Cytat:czyżbyś więc się zagalopował i zamierzasz się wycofać z zakładu?
Z zakładu, którego nie zawierałem?
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): dlaczego tylko w następnym? wypowiedz Dziada była przecież jednoznaczna i nie mówiła o jednym kolejnym roku.
@pilaster - alarm odwołany. Jednak miałeś rację. Wszyscy głosujący na PiS są świadomi jego szkodliwości.

jak na typową osobą ideologicznie zaślepioną przystało Zefciu "wie lepiej" i nawet ktoś, kto nigdy na PiS nie głosował, to według jedynie słusznej linii propagandowej głosować na PiS musiał...

Cytat:
Cytat:czyżbyś więc się zagalopował i zamierzasz się wycofać z zakładu?
Z zakładu, którego nie zawierałem?

na moje słowa "to nie będzie ostatni taki rok" odpowiedziałeś "Tradycyjnie flaszka? ". jeśli to nie jest propozycja zakładu w kontrze do mojego zdania, to masz spore problemy z używaniem języka polskiego. ewentualnie - znowu to zaślepienie ideologiczne.

Odpowiedz
lorak napisał(a): jak na typową osobą ideologicznie zaślepioną przystało Zefciu "wie lepiej" i nawet ktoś, kto nigdy na PiS nie głosował, to według jedynie słusznej linii propagandowej głosować na PiS musiał...
Może głosował, może nie głosował. Po co straszył, że jest jedyną na świecie osobą wierzącą, że PiS podniesie IEF?
Cytat:na moje słowa "to nie będzie ostatni taki rok" odpowiedziałeś "Tradycyjnie flaszka? ".
Zdanie to jest zdaniem niepełnym. Po doprecyzowaniu okazało się, że chodzi nam o coś innego (w Twoim przypadku o interpretację czyniącą zakład niemożliwym do wygrania przeze mnie)
Cytat:masz spore problemy z używaniem języka polskiego
Randall Munroe odpowiedział takim ludziom jak Ty w lepszy sposób niż mogę wymyślić:
[Obrazek: words_that_end_in_gry.png]
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): jak na typową osobą ideologicznie zaślepioną przystało Zefciu "wie lepiej" i nawet ktoś, kto nigdy na PiS nie głosował, to według jedynie słusznej linii propagandowej głosować na PiS musiał...
Może głosował, może nie głosował. Po co straszył, że jest jedyną na świecie osobą wierzącą, że PiS podniesie IEF?

nie obwiniaj mnie za swoje urojenia.

Cytat:
Cytat:na moje słowa "to nie będzie ostatni taki rok" odpowiedziałeś "Tradycyjnie flaszka? ".
Zdanie to jest zdaniem niepełnym.

zdania, zarówno Dziada jak i moje, były tak precyzyjne jak to możliwe. niestety twoje zacietrzewienie ideologiczne jak zwykle wyłączyło zdolność rozumienia tekstu. no ale możesz być w sumie zadowolony, bo w końcu jesteś w czymś naturalnie, bez żadnego natarczywego naśladownictwa, podobny do Pilastra.

Odpowiedz
lorak napisał(a): zdania, zarówno Dziada jak i moje, były tak precyzyjne jak to możliwe.
Nie. Nie były. Przymiotnik "ostatni" jest absolutnie precyzyjny tylko, jeśli poda się zbiór i funkcję porządkującą. Naprawdę jesteś tak głupi, że tego nie wiesz, czy już tylko trolujesz, żeby trolować?

Cytat:Należę do grupy uprawiającej publicznie dzielną apologetykę partii, której podobno nie popieram i co do której jestem przekonany, że będzie niszczyć Polskę. Będę zarzucał innym zacietrzewienie na podstawie gierek słownych.
Odpowiedz
Ech, a już miałem się przyłączyć.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Nie rozumiem dzisiejszych wiadomosci. Dlaczego akurat jest tak ze to do Polski przyjezdza Cameron rozmawiac o tym czy UK ma pozostac w UE? To od Polski tak duzo juz zalezy? Język
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Cameron buduje swój 'sceptyczny kordon' wokół Niemiec, Holandii i Francji.
Potrzebuje do tego jakichś sojuszników i głosów, bo poprzednio dostał od UE 'czarną polewkę'.
A PiS się do tego nadaje, jak mało kto.

PS. Jakoś bez echa (w Polsce) przeszła ostatnia wizyta Tuska w Londynie, gdzie przedstawił ofertę UE dla GB w postaci 'Tusk's draft'.
Tak to szeroko omawiały media brytyjskie, które oglądam. A u nas cichosza.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): zdania, zarówno Dziada jak i moje, były tak precyzyjne jak to możliwe.
Nie. Nie były. Przymiotnik "ostatni" jest absolutnie precyzyjny tylko, jeśli poda się zbiór i funkcję porządkującą. Naprawdę jesteś tak głupi, że tego nie wiesz, czy już tylko trolujesz, żeby trolować?

Cytat:Należę do grupy uprawiającej publicznie dzielną apologetykę partii, której podobno nie popieram i co do której jestem przekonany, że będzie niszczyć Polskę. Będę zarzucał innym zacietrzewienie na podstawie gierek słownych.

kłamstwo ma krótkie nogi Zefciu. nie raz, nie dwa już ci ludzie tutaj zwracali uwagę na twoje urojenia związane z polityką, a ty nadal nie rozumiesz, że brak takiej nienawiści, jak twoja wobec PiS, nie oznacza, iż się PiS wspiera.

Odpowiedz
lorak napisał(a): kłamstwo ma krótkie nogi Zefciu. nie raz, nie dwa już ci ludzie tutaj zwracali uwagę na twoje urojenia związane z polityką, a ty nadal nie rozumiesz, że brak takiej nienawiści, jak twoja wobec PiS, nie oznacza, iż się PiS wspiera.
Co moje rzekome "urojenia związane z polityką" mają wspólnego z Twoją kretyńską sugestią, iż słowo "ostatni" jest precyzyjne bez podania zbioru i sposobu uporządkowania, to już tylko Ty wiesz.
Odpowiedz
przecież cała ta rozmowa wzięła się z twojego ideologicznego zaślepienia. już chciałeś demaskować pisowsczyka, już składałeś meldunek Pilastrowi, a tu taka wpadka. nie pierwszy raz zresztą, bo w tematach politycznych często tak postępujesz i trudno to wytłumaczyć inaczej niż ślepotą z wyżej wymienionego powodu.

Odpowiedz
lorak napisał(a): przecież cała ta rozmowa wzięła się z twojego ideologicznego zaślepienia
Prosiłem Cię, żebyś wyjaśnił, w jaki sposób Twoja celowo bzdurna interpretacja słów Dziada wzięła się z mojego "zaślepienia". I nie dowiem się już.
Cytat:już chciałeś demaskować pisowsczyka
Ciebie nie trzeba demaskować jako pisowsczyka.

Sytuacja była dokładnie odwrotna, niż opisujesz. Ja autentycznie uwierzyłem przez chwilę, że jednak istnieją pisowcy którzy nie chcą szkodzić Polsce. pilastrowi nie "składałem meldunku", tylko domagałem się korekty skrajnie antypisowskich wniosków. Myliłem się na korzyść PiSu, a nie na niekorzyść. Gdybym był zaślepiony antypisowsko, to by mogło powodować jedynie pomyłki w drugą stronę.
Odpowiedz
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosc...rc01=6a4c8

Cytat:Zaczynamy od Pawła S. W 2003 r. objął on stanowisko starszego kupca sieci Kaufland, odpowiedzialnego za zamówienia w dziale wód, napojów i alkoholi. Od jego decyzji zależało, jakie towary trafią na sklepowe półki we wszystkich polskich placówkach.

W parze z odpowiedzialnością szło też wynagrodzenie. Gdy zaczynał, inkasował co miesiąc 12 tysięcy złotych brutto pensji, a od 2009 roku dostał podwyżkę do 17 tysięcy.

Ale jak się okazało, takie zarobki mu nie wystarczały. Przez te wszystkie lata zebrał od dostawców w postaci łapówek ponad 4 miliony złotych. S. wybudował dom pod Wrocławiem, gdzie mieszkał z partnerką oraz dzieckiem. Na co dzień miał do dyspozycji trzy samochody. Wpadł po policyjnej akcji o kryptonimie "Kufel". Ale po kolei.

Mechanizm był niemal zawsze taki sam. Firma zgłaszała się oficjalnymi kanałami do Kauflandu, by negocjować wprowadzenie nowych produktów, wymianę ich na lepiej się sprzedające, promocję w sklepowych gazetkach czy lepsze wyeksponowanie na półce. S. "zgrywał niedostępnego" i zazwyczaj szybko kończył negocjacje. Później kontaktował się z dostawcami z prywatnego telefonu lub poczty elektronicznej i umawiał na nieoficjalne spotkania, zazwyczaj we wrocławskich restauracjach.
Jak wynika z zeznań, na takich spotkaniach zazwyczaj padały konkretne propozycje korupcyjne. S. oprócz jednorazowej zapłaty miał zwyczaj żądać jeszcze prowizji od obrotu.
Uzgadniana miała być też cena na fakturę i wtedy sprawa wracała na oficjalne tory. Następowała wymiana maili pomiędzy S. i dostawcą, w której starali się stworzyć wrażenie negocjacji. Umowa była podpisana, a firma co jakiś czas (miesiąc, kwartał lub rok) przekazywała kupcowi pod stołem umówiony udział w obrotach (zwykle wahał się on od 2 do 5 procent).

W linku jeszcze 2 strony tekstu. Bardzo ciekawe.

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/pr...ske/xdvsrl

Cytat:
Kazachskie władze zapraszają Polskę do udziału w prywatyzacji w tym kraju
Zapraszamy polskie firmy od uczestnictwa w prywatyzacji na dużą skalę w Kazachstanie. W kraju zostaną zniesione wszelkiego rodzaju ograniczenia w prywatyzacji liczącego 7 tys. firm sektora publicznego – mówi PAP ambasador Kazachstanu w Polsce Erik Utembajew.

Jak przypomniał Utembajew, w niedawnym orędziu prezydent kraju Nursułtan Nazarbajew zapowiedział, że w ciągu najbliższych dziesięciu lat Kazachstan chce osiągnąć coroczny wzrost gospodarki na poziomie 5 proc., co najmniej dwukrotnie zwiększyć eksport towarów przetworzonych w porównaniu z poziomem z 2015 r., utworzyć ponad 660 tysięcy nowych miejsc pracy oraz dwukrotnie zwiększyć wydajność pracy.

Kraj planuje też przeprowadzić prywatyzację na wielką skalę. Obecnie sektor publiczny w tym kraju składa się z ponad 7 tys. firm. Jak mówił ambasador, w kraju zostaną zniesione wszelkie ograniczenia w prywatyzacji sektora publicznego.

„Rząd opracuje nowy program prywatyzacji, włączając w to wszystkie organizacje będące własnością państwa. Prywatyzacja będzie prowadzona w sposób otwarty i konkurencyjny. Odbędą się przetargi publiczne. Zapraszamy przedstawicieli polskich środowisk biznesowych do udziału w prywatyzacji” – zaznaczył.

Fajna pozytywna informacja. Ciekawe ile polskich firm na tym skorzysta.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): przecież cała ta rozmowa wzięła się z twojego ideologicznego zaślepienia
Prosiłem Cię, żebyś wyjaśnił, w jaki sposób Twoja celowo bzdurna interpretacja słów Dziada wzięła się z mojego "zaślepienia". I nie dowiem się już.
Cytat:już chciałeś demaskować pisowsczyka
Ciebie nie trzeba demaskować jako pisowsczyka.

Sytuacja była dokładnie odwrotna, niż opisujesz. Ja autentycznie uwierzyłem przez chwilę, że jednak istnieją pisowcy którzy nie chcą szkodzić Polsce. pilastrowi nie "składałem meldunku", tylko domagałem się korekty skrajnie antypisowskich wniosków. Myliłem się na korzyść PiSu, a nie na niekorzyść. Gdybym był zaślepiony antypisowsko, to by mogło powodować jedynie pomyłki w drugą stronę.

Zefciu, zauważ, że zakład zaproponowałeś w swojej pierwszej odpowiedzi, bo ze względu na to ideologiczne zaślepienie od razu w moim wpisie dopatrywałeś się wiary w PiS (i stąd też jednocześnie zwróciłeś się do Pilastra). gdybyś zaś w tej pierwszej chwili faktycznie nie był pewien mojego stanowiska, to jak zwyczajnie się czyni w takich sytuacjach, zapytałabyś o doprecyzowanie. nastąpiło to dopiero, gdy ja się na zakład zgodziłem i widocznie wtedy zapaliła ci się lampka ostrzegawcza. lepiej późno niż wcale, ale fakt pozostanie faktem, że - jak to często bywa w tematach politycznych - wyciągasz pochopne wnioski i nazywanie mnie pisowsczykiem świadczy o tym, iż nie warto z tobą rozmawiać o polityce.

Odpowiedz
lorak napisał(a): Zefciu, zauważ, że zakład zaproponowałeś w swojej pierwszej odpowiedzi, bo ze względu na to ideologiczne zaślepienie od razu w moim wpisie dopatrywałeś się wiary w PiS
Dlaczego miałbym zakładać, że nagle z postu na post przestałeś być apologetą PiS-U?
Cytat:gdybyś zaś w tej pierwszej chwili faktycznie nie był pewien mojego stanowiska, to jak zwyczajnie się czyni w takich sytuacjach
Przepraszam. Następnym razem postaram się w "takich sytuacjach" pamiętać, że jesteś debilem, a umiejętność posługiwania się językiem polskim jest Ci obca. Ile razy jeszcze mam Cię przeprosić za to, że nie wziąłem tego pod uwagę, żebyć mi wybaczył.
Cytat:wyciągasz pochopne wnioski
Zaiste. Czasem wydaje mi się, że PiS to jednak nie jest w 100% banda nienadzidzących Polski bydlaków. I zawsze znajdzie się ktoś, kto mnie poprawi.
Cytat:i nazywanie mnie pisowsczykiem świadczy o tym, iż nie warto z tobą rozmawiać o polityce.
Mogę Cię nazywać "osobą wcaleniepopierającąpisu". Lepiej?
Odpowiedz
Zef - nie wciskaj Loraka w PiSowkie buty, skoro tak się broni rękami i nogami.
Zdrowy objaw.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Zef - nie wciskaj Loraka w PiSowkie buty, skoro tak się broni rękami i nogami.
Zdrowy objaw.
Zdrowym objawem jest niebronienie szkodliwych dla Polski działań PiSu. Ale przecież już się zgodziłem bawić się w tę grę i uznać, że lorak wcaleniepopierapisu. W końcu nie chcę, by z głodu umarł.
Odpowiedz
zefciu napisał(a):
lorak napisał(a): Zefciu, zauważ, że zakład zaproponowałeś w swojej pierwszej odpowiedzi, bo ze względu na to ideologiczne zaślepienie od razu w moim wpisie dopatrywałeś się wiary w PiS
Dlaczego miałbym zakładać, że nagle z postu na post przestałeś być  apologetą PiS-U?

co świadczy o tym, że tym apologetą w ogóle byłem?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości