To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Mam pytanie do osób sympatyzujących z obecnym rządem albo niektórymi jego działaniami. Jakie działania rządu PiS postrzegasz jako najlepsze? Które z czynów aktualnego rządu uważasz za najkorzystniejsze dla kraju i obywateli?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Dla połowy działania PIS nawet nie muszą być  dobre,mogą być nawet  złe gdyż  im wystarczy, że PIS nie jest Nowoczesną i PO (na zasadzie nie jest ważne, że PIS wszędzie wsadza swoich niekompetentnych kolesi - ważne, że usuwa tych z PO). Dla drugiej połowy natomiast każde działanie PIS jest najlepsze ponieważ jest to działanie PIS właśnie Uśmiech

Tak w ogóle zauważyłem, że słowo lemingi obecnie pasuje bardziej do wyborców PIS -  są na fali wznoszącej a dodatkowo są mniej krytyczni wobec  PIS niż wyborcy PO byli w stosunku do PO gdy ona rządziła.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Żarłak napisał(a): Mam pytanie do osób sympatyzujących z obecnym rządem albo niektórymi jego działaniami. Jakie działania rządu PiS postrzegasz jako najlepsze? Które z czynów aktualnego rządu uważasz za najkorzystniejsze dla kraju i obywateli?

1. Tarmoszenie Unii przy okazji imigrantów.
2. 500+
3. Zmiany w rezimowej tv.
4 Sklepanie Rzeplinskiego.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): Tarmoszenie Unii przy okazji imigrantów.
W sytuacji kryzysu migracyjnego i ruchawki na Ukrainie zaiste najlepszym co Polacy mogą zrobić to tarmosić Unię (cokolwiek to znaczy).
Cytat:3. Zmiany w rezimowej tv.
Zakładam, że będziesz udawał, że Wiadomości da się oglądać, a relacja z wizyty Dudy w Watykanie w paśmie przeznaczonym na kulturę w radio to właściwe zjawisko. Więc nie polemizuję.
Cytat:4 Sklepanie Rzeplinskiego.
Jak na razie Rzepliński się trzyma. Więc zobaczymy, kto kogo.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a):
Żarłak napisał(a): Mam pytanie do osób sympatyzujących z obecnym rządem albo niektórymi jego działaniami. Jakie działania rządu PiS postrzegasz jako najlepsze? Które z czynów aktualnego rządu uważasz za najkorzystniejsze dla kraju i obywateli?

2. 500+
Aha, czyli najkorzystniejsze dla Polski i Polaków co zrobił Prezes, jest to co zrobił tylko i wyłącznie w swoim interesie (czyli dla umocnienia swojej władzy). Spoko. To wiele mówi na temat zwolenników Prezesa, że istotą działania partii rządzącej według nich powinno być autofellatio.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Widzę, że tryumf Kaczora spędził was w stan katatonicznej frustracji. I permanentnej. Jak ograniczonym trzeba być żeby nie docenić wypalenia Kraśko, Tadli i Olejnik. Przedstawiłem zresztą klasyfikacje punktowa ostatnich wyczonow pisiorstwo. Nic dziwnego że mają 40 % a Nowoczesna 9%. Jak się pojawia bataliony u nas to też będzie sukces pisiorstwo. Zadrżyjcie przed pałerem kaczystowskiej soldateski!!!!!

Nie trudno też zauważyć, że Unia to idioci są i nie ma o niczym pojęcia. Extrapolujmy pierdoly,, jakie o nas wygaduja.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): Jak ograniczonym trzeba być żeby nie docenić wypalenia Kraśko, Tadli i Olejnik.
To, że ktoś nie uważa tego, jaki los spotkał jakichś gryzipiórków za fakt o doniosłym znaczeniu dla historii Polski świadczy o ograniczeniu. Natomiast koncentrowanie całej polityki na personalnych przepychankach to dowód szerokich horyzontów.
Cytat:Nie trudno
Do znudzenia. Wiem, że nienawidzisz Polski, Polaków i języka polskiego, ale nie musisz tego tak okazywać.
Odpowiedz
Pytanie było o działania najkorzystniejsze a nie o znaczenie dla historii Polski. Ale i owszem - Wiadomości dają się oglądać i to jest sukces.

Jak można domniemywać, że Kaczor dostanie jakaś kasę z pięćsetplusa? Nie dostanie.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): Pytanie było o działania najkorzystniejsze

Nie, pytanie było o działania najkorzystniejsze dla Polski. Normalni ludzi nie utożsamiają "najkorzystniejsze dla Prezesa" z "najkorzystniejsze dla Polski", ale jak już mówiłem: to wiele mówi o popierających Prezesa.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a):

2. 500+

Możesz podać uzasadnienie? Możesz wymienić więcej przykładów?

Może jeszcze ktoś się wypowie...?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
mogę ale wieczor
Odpowiedz
500+ - nie jest prawdą że takich akcji wcześniej nie było. Taki Kulczyk dostał CIECHa za pół darmo, o prezentach dla innych państw nie wspomnę.
Platforma kwiczała, że to zniszczy, że się nie da, że niemożliwe. A potem, ze na 1 dziecko też będzie dawać.
Nowoczesna też stwierdziła, że klęska. Ale oświadczyła, że będzie kontynuować.
Skoro 500+ przepiją a otrzyma je olbrzymie większość rodzin, przeto wychodzi, że większość Polaków i Polek to pijoki. I ochlapusy. Olbrzymia większość. Taka opinia jest.

O pozytywach już tyle było że się nie będę rozwodził. I Orban robi to lepiej rzecz jasna
Odpowiedz
Jeszcze gdybyś to składnie i z sensem pisał...
Odpowiedz
500+ jest sztuczne. Tylu ludzi z tego korzysta, że właściwie sami to sobie finansują. Ja jako osoba bezdzietna nie rozumiem czemu mam utrzymywac dzieciaki obcych ludzi. Nagle zrobienie dziecka stało się wielką sztuką?

Jakie korzyści daje to cokolwiek znaczące tarmoszenie Unii? Finansowe? "patriotyczne"? Rozrywke?
Co do klepania trybunału - to ostatnia pozostała instytucja (wymiar sprawiedliwości już zepsuli), która ma gwarantować władzę bezpieczną dla obywateli. Jak zauważyli powyżej - to nadal jest korzyść jedynie dla rządzących
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): Skoro 500+ przepiją a otrzyma je olbrzymie większość rodzin, przeto wychodzi, że większość Polaków i Polek to pijoki. I ochlapusy. Olbrzymia większość. Taka opinia jest.

Nom. Niestety wielu ludzi nieźle daje w palnik. Jak tak sobie bywam na różnych wiejskich spotkaniach rodzinnych, na spotkaniach po uroczystościach religijnych, to widzę, że  trochę tych pijoków to my mamy. Plus studenci + młodzież szkół średnich + robole w hotelach robotniczych + muzycy i inni artyści + lekarze + policjanci... itd. itp. W Polsce niestety wchuj ludzi pije. Od meneli zwykli Polacy odróżniają się częstotliwością picia, która pozwala im na w miarę normalne prowadzenie życia zawodowego i prywatnego. Szkoda, że nasza kultura nastawia ludzi tak bardzo proalkoholowo Smutny Wczoraj, po meczu z Niemcami, część ludzi w ogóle nie przyszła do roboty, część ludzi przyszła skacowana i chujowo się z nimi pracowało. Wkurwia mnie już ten alkohol.

Wolałbym nastawienie prosportowe oraz przynajmniej dopuszczające alternatywę dla chlania w postaci palenia marihuany.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Lumberjacku robole w hotelach robotniczych, młodzież szkolna, studenci to grupy rozłączne w dużej mierze z beneficjentami 500+.

Dragula napisał(a): 500+ jest sztuczne. Tylu ludzi z tego korzysta, że właściwie sami to sobie finansują. Ja jako osoba bezdzietna nie rozumiem czemu mam utrzymywac dzieciaki obcych ludzi. Nagle zrobienie dziecka stało się wielką sztuką?

Jak widać stało się. Do tej pory finansowali Kulczyka a teraz siebie. Jest jakiś postęp.

Dragula napisał(a): Jakie korzyści daje to cokolwiek znaczące tarmoszenie Unii? Finansowe? "patriotyczne"? Rozrywke?
Co do klepania trybunału - to ostatnia pozostała instytucja (wymiar sprawiedliwości już zepsuli), która ma gwarantować władzę bezpieczną dla obywateli. Jak zauważyli powyżej - to nadal jest korzyść jedynie dla rządzących

1. W głównym nurcie byliśmy i za czasów ZSRS. Co tam Moskwa dekretowała to myśmy popierali.
2. Unia to durnie i prowadzi idiotyczną politykę. O czym by wypadało wspomnieć przy okazji Brexitu, wstrzymanego mordem.
3. Osoby światłe i rozważne zdają sobie sprawę, że wynurzenia o trybunale który gwarantuje władzę bezpieczną dla obywateli to tandetna propaganda pozbawiona nawet pozoru prawdziwości. Tzn owszem: komuch, ubek i wszelakiej maści aferał to też obywatel i tym obywatelom gwarantował.
Odpowiedz
Dragula napisał(a): Ja jako osoba bezdzietna nie rozumiem czemu mam utrzymywac dzieciaki obcych ludzi. Nagle zrobienie dziecka stało się wielką sztuką?

Tak, patrząc na aktualne trendy demograficzne można faktycznie uznać iż zrobienie dziecka stało się ważną i deficytową sztuką.
Jako osoba bezdzietna płacisz zatem jakąś formę bykowego.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz
Po zaatakowaniu pisiorów stodoła, szkoła i Srogim Luśnią Kaczor może se robić co chce. Możecie wyciągać co tam chcecie i tak wiarygodność wasza jest zerowa
Odpowiedz
Rozumiem, że rzeczony mord, to element głupiej polityki unii, zatwierdzony w Brukseli i tak dalej?

Baptiste - i z tego powodu mam także utrzymywać dzieciaki rodzin, gdzie dochód na głowę (łącznie z główką dziecka) przekracza mój? Nie interesowałeś się chyba tematem zakładania rodzin w ostatnim czasie, boto nie o pieniądze chodzi, a o to, że ludzie mieć ich nie chcą, albo nie chcą poświęcać posady na rzecz macierzyństwa, czego 500+ nie rozwiązuje. Nie mówiąc o tym, że często nie mają co z tymi dziećmi zrobić, gdy pracują, bo np w żłobkach nie ma miejsc
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Jeśli wprowadzą jakieś udogodnienia dla niepełnosprawnych, to niektórzy z zazdrości sami sobie zaaranżują wypadek.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości