To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
lumberjack napisał(a): Idea multi-kulti zawiera w sobie zezwolenie na wpuszczanie islamistów.

Do Bagdadu tez ich wpuściła idea multi-kulti?

Czy zamachowiec był wyznawcą idei multi  -kulti, czy też wręcz przeciwnie?

Cytat:Ci, którzy nie popierają wpuszczania islamistów

Nigdy się nie zająkną nawet jak można by ich "nie wpuszczać" Dawać przy przekraczaniu granicy ankiety z pytaniami czy nie są aby islamistami?

Zresztą mozna ich "nie wpuszczać" w jeden prosty spośób - zlikwidować zasiłki. To dzięki temu Polska była do tej pory wolna od islamistów, ale pis uznał, że to szkodliwe dla jego rządów i postanowił zasiłki islamistom dawać Smutny

Cytat:Domyślam się, że popierasz wielokulturowość, ale taką, w której skład wchodzą kultury, które się ze sobą w miarę dogadują.

W rzeczy samej. Większość kultur jest w stanie się dogadać i współżyć stabilnie na tym samym terenie. Chińczycy, Wietnamczycy, Ormianie, buddyści czy Żydzi nie stanowią żadnego problemu. Większość - ale nie islam (a także komunizm, czy nacjonalizm). Zatem nie multikulti jest problemem, ale islam, komunizm, czy nacjonalizm.
Cytat: zaistnienie owych zamachów jest efektem polityki multi-kulti.

Nie. Jest efektem islamu. W krajach islamskich, gdzie nie ma żadnego multi - kulti, islamiści również wyżynają kogo popadnie, - akurat innych muzułmanów.

Czy zamach Breivika tez był efektem multi -kulti?
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):
lumberjack napisał(a): Idea multi-kulti zawiera w sobie zezwolenie na wpuszczanie islamistów.

Do Bagdadu tez ich wpuściła idea multi-kulti?
Nie, ale do Europy wpuszczają ich pożyteczni idioci od multi-kulti.

Cytat:Czy zamachowiec był wyznawcą idei multi  -kulti, czy też wręcz przeciwnie?

Wręcz przeciwnie, a to świadczy o tym, że pożyteczni idioci multi-kulti to debile, skoro pozwalają na tak swobodne wpuszczanie do Europy ludzi, którzy pragną ich zarzezać.

Cytat:Nigdy się nie zająkną nawet jak można by ich "nie wpuszczać" Dawać przy przekraczaniu granicy ankiety z pytaniami czy nie są aby islamistami?

Robić to, co robi Orban. Robić tak jak robi z nielegalnymi imigrantami Australia. Sugerujesz, że trzeba tu jakiegoś dziwnego cudowania, a żadne cudowanie nie jest potrzebne. Istnieją proste rozwiązania, które się sprawdzają.

Cytat:Zresztą mozna ich "nie wpuszczać" w jeden prosty spośób - zlikwidować zasiłki. To dzięki temu Polska była do tej pory wolna od islamistów, ale pis uznał, że to szkodliwe dla jego rządów i postanowił zasiłki islamistom dawać [Obrazek: sad.gif]

Racja, ale oprócz tego należy też wdrażać inne środki mające zapobiec zalewowi szambem.

Cytat:Większość - ale nie islam (a także komunizm, czy nacjonalizm). Zatem nie multikulti jest problemem, ale islam, komunizm, czy nacjonalizm.

Multi-kulti jest problemem, bo multi-kulti to zezwolenie na wpuszczanie islamistów.

Cytat:Nie. Jest efektem islamu. W krajach islamskich, gdzie nie ma żadnego multi - kulti, islamiści również wyżynają kogo popadnie, - akurat innych muzułmanów.

Jeśli świadomie wpuścisz do czyjegoś mieszkania złodzieja, mając wiedzę odnośnie tego co ów złodziej zrobi - odpowiadasz za współudział.

Jeśli świadomie wpuszczasz do kraju tabuny nieznanych ludzi, o nieznanej przeszłości, bez zadnej weryfikacji, bez zadnego sprawdzania, na podstawie jakichs z dupy wzietych falszywych paszportow, mając wiedzę, że wśród nich mogą być i mordercy i gwałciciele itd., to jesteś po pierwsze debilem, a po drugie odpowiadasz za swoją decyzję. Multi-kulti to idea, a nie osoba, ale istnieją osoby kierujące się tą debilną ideą (Merkel), które powinny odpowiedzieć za to, co zrobiły.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Lumberjack et consortes
1. Osoby zaangażowane w akty islamskiego terroryzmu mające miejsce na terenie Francji to w znakomitej większości nie są świeżo przybyli migranci, ale obywatele francuscy – urodzone już we Francji dzieci imigrantów, którzy do tego kraju trafili w II połowie XX wieku ściągani przez entuzjastów taniej siły roboczej a nie zwolenników multi-kulti.
2. Struktura kulturowo-demograficzna i kierunek z jakiego w II połowie XX wieku napłynęli do Francji imigranci nie były dziełem przypadku a konsekwencją polityki kolonialnej, której korzenie sięgają lat trzydziestych XIX. Nie wiem, czy kolejnych architektów tej polityki można nazwać „debilami” bądź „pożytecznymi idiotami”, ale z całą pewnością nie byli to entuzjaści multi-kulti ani poprawności politycznej.
3. Natomiast wracając do samego ataku w Nicei, proszę zauważyć, że:
a) sprawca nie był osobą religijną, co potwierdzają jego sąsiedzi i dalsi krewni
b) nie są znane żadne powiązania sprawcy z terrorystami/radykałami islamskimi, ani żadna organizacja terrorystyczna nie wzięła odpowiedzialności za atak.
c) sprawca miał problemy finansowe i osobiste (sprawa rozwodowa) oraz wchodził już w konflikt z prawem dopuszczając się aktów przemocy z użyciem przedmiotów niebezpiecznych
Jest zatem całkiem prawdopodobne, że powody, które pchnęły Mohameda Bouhlela do zbrodni są daleko bardziej prozaiczne niż jesteście skłonni przypuszczać i niewiele mają wspólnego zarówno z konsekwencjami polityki imigracyjnej rządu francuskiego, jak z islamskim terroryzmem. Przypominam, że w lipcu 2014 roku, a zatem niemal dokładnie dwa lata temu, nie gdzie indziej a w Polsce - na sopockim molo i tzw. „Monciaku” - pewien młody mężczyzna rozjeżdżał ludzi samochodem osobowym. I o ile mi wiadomo nie był to żaden imigrant, ani islamski terrorysta.

Ps.
Osobiście byłbym ostrożny z wyśmiewaniem polityki imigracyjnej zachodnich społeczeństw, zwłaszcza, gdy jej bezpośrednimi beneficjentami są setki tysięcy naszych, szukających pracy zagranicą, rodaków.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
El Commediante napisał:

Cytat:Co jest złego w czuciu się lepszym od kogoś, kto pozamykałby kobiety w domach, zabraniał im się kształcić i zamieniał je w żywe inkubatory?

A kto konkretnie pozamykałby kobiety w domach itp.? Bo zamyka(łby) ktoś, a nie coś. Nie idea, nie religia. Ludzie wyznający jakąś ideę czy religię, zazwyczaj niewielki procent (promil) tych osób. Islam nie zamyka kobiet w domach, niektórzy muzułmanie owszem. Nie wszyscy. Nie większość. Widzę młode i niemłode, ładnie i brzydko ubrane muzułmanki za ladami sklepów, w biurach, w szpitalach itd. Pracują, zarabiają. Nijak się nie mają do mitu tego, że wszystkie kobiety są zamkniętymi w domach żywymi inkubatorami. A ich ojcowie, mężowie itd. nijak się nie mają do mitu muzułmanina terrorysty-gwałciciela. Owszem, są takie jednostki i ich zachowanie niestety rzutuje na ocenę grupy. Ludzie uwielbiają uogólniać i upraszczać (teraz na przykład uogólniając ja upraszczam).
Nie jestem miłośniczką islamu. Jak każda inna wielka religia upośledza rolę kobiety i stawia ją niżej mężczyzny. Nie podoba mi się to. Nie podoba mi się, że część muzułmanów (jak i chrześcijan,żydów itd.) chce odbierać wolność jednostce i wpaja ludziom niechęć do wyznawców innych religii. Boję się terrorystów, tak samo muzułmańskich jak i chrześcijańskich oraz bezwyznaniowych. Ale nie oznacza to, że daję sobie prawo nieszanowania muzułmanów, chrześcijan czy bezwyznaniowców. Nie stosuję odpowiedzialności zbiorowej. Czego i Tobie (i każdemu) życzę.

Cytat:Poza tym ty oczywiście wcale nie czujesz się lepsza, kiedy tak tłumaczysz ludziom jak podłe są motywy ich postępowania.

Nie bardzo. Stopień wyższy oznacza porównanie, ja się nie porównuję, nie czuję się lepsza czy gorsza. Szukam cech wspólnych, rzeczy, które nas łączą, nie skupiam się na tym, co nas dzieli. A co do drugiej części, chyba odczytujesz moje słowa niezupełnie zgodnie z moją intencją. Napisałam co napisałam, bo obserwuję ze zdziwieniem (i chyba z lękiem) coraz wyższą falę nienawiści płynącą od Polaków (od części Polaków) ku muzułmanom. Miałam nadzieję na moment refleksji czytających.

Cytat: I dlatego propagowanie symboliki nazistowskiej jest zabronione w tak wielu krajach, z twoim na czele.

Jest zabronione, bo ludzie wierzący w tę ideę mordowali innych ludzi na ogromną skalę. I z lęku o to, by to się nie powtórzyło, nie wolno tychże symboli propagować. Choć z drugiej strony, nie trzeba tych symboli, bo faszyzm, nazim, rasizm czy jak to sobie nazwiesz, powrócił. Zobacz co się dzieje.

A ludzie mordowali i z krzyżem w ręku w imię Jezusa Chrystusa. I w imię Jahwe. I dla setek innych bogów. I te symbole nie zostały zakazane. Zakażesz jednych symboli, pojawią się inne. Ludzie lubią wierzyć w idee (niektórzy lubią). A część z tych, którzy wierzą najmocniej, zrobią dla tej idei wszystko. Łącznie z zabiciem drugiego człowieka i siebie.

A, i na koniec:

Cytat:Robisz to z czystej troski o multi-kulti, w które tak mocno wierzysz.

To poniekąd miłe, że ktoś pisze o mnie, że w coś wierzę mocno ;)

Jestem przekonana, że ludzie rodzą się równi i są sobie równi nie zależnie od tego, kim są (włączając w to ich pochodzenie i wyznanie). Uważam, że izolowanie się nie jest ani mądrą, ani dobrą polityką. Uważam, że większość ludzi jest w stanie pokojowo mieszkać obok siebie, a nawet razem, mimo tego co ich różni. Uważam, że wielokulturowość wzbogaca społeczeństwo. Co nie oznacza, że nie widzę, że nie jest to proces łatwy ani szybki. Co nie oznacza, że nie widzę minusów i ciemnych stron. Nie pisz więc, proszę, że wierzę w multi-kulti. Ja mówię NIE izolowaniu się.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Odpowiedz
Dwa Litry Wody napisał(a): Lumberjack et consortes
1. Osoby zaangażowane w akty islamskiego terroryzmu mające miejsce na terenie Francji to w znakomitej większości nie są świeżo przybyli migranci, ale obywatele francuscy – urodzone już we Francji dzieci imigrantów, którzy do tego kraju trafili w II połowie XX wieku ściągani przez entuzjastów taniej siły roboczej a nie zwolenników multi-kulti.

Ok, ale multi-kulti, utrwalający czy też konserwujący różnice między kulturami istniejącymi w obrębie francuskiego państwa, strzela sobie w stopę. Utrwala kulturę ekspansywnego islamu. Zamiast multi-kulti powinno się imigrantów rozdzielać, porozrzucać po całym kraju tak żeby nasiąknęli kulturą tubylców. Polityka multi-kulti zapobiega asymilacji i wspiera podziały.

W Polsce nie ma multi-kulti i nie ma takich problemów. Ja już nieraz pracowałem z Ukraińcami na budowach, znam też firmy sprzątających, gdzie połowa sprzątaczek to Ukrainki. Wszystko to sprawia, że ludzie się poznają i jakoś integrują ze sobą. A we Francji co - pozamykają się w gettach, dostaną socjal i przez to nie wychodzą do innych ludzi. Niektórzy nawet francuskiego nie znają mimo, że całe życie we Francji spędzili.

Później na resztę odpiszę.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
pitbbpl napisał(a): @Pil
W Bagdadzie to nie wiem, ale w Paryżu odpowiada. Wielu zamachowców to już Francuzi z drugiego pokolenia urodzeni już we Francji.
Zmieszanie kultur jak widać na załączonym obrazku nie działa. I nie zadziała. To tylko tworzy chaos i stwarza nowe niebezpieczeństwa. Ten zamach to nie koniec, to początek. Następne czekają w kolejce.

I pomyśleć że Europa robiła krucjaty, a teraz zgłupieli i zidiocieli do reszty i sobie ich sprowadzają. Szok.
to sa tacy sami Francuzi jak i Ty. 2. Breivik to multi kultiBreivik to multikulti jak najbardziej
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
pilaster napisał(a):
Socjopapa napisał(a): To oczywiście było niestosowne, ale rację jednak ma.

Racji oczywiscie nie ma. Winien jest  islam, a nie żadne multikulti. Za zamachy w Bagdadzie też odpowiada multikulti?

Ale oczywiście przecież tego pis powiedzieć nie może, bo samo, wprowadzając zasiłki dla islamistów i obiecując im mieszkania, próbuje użyć islamu do zdruzgotania Polski

Wszystko fajnie, ale ja nie pisałem o winie, tylko o konsekwencji realizacji ideologii multi-kulti. Fakt, że szmatogłowi są w Europie, mają możliwości i chęci poczynania sobie tak jak czynią nie wziął się z nieba, nie zostali zrzuceni Europejczykom jak stonka biednym komunistom - ktoś doprowadził do takiego stanu rzeczy. I jakby nie patrzeć nie byli to Ci, którzy postulowali i nadal postulują, że no go zones trzeba zaorać czołgami, ani ci którzy głoszą, że łodzie z najeźdźcami trzeba cofać. Do wyboru pozostaje więc tylko opcja multi-kulti, która głosi, że "Francja zawsze będzie silniejsza niż terroryzm", zamiast wyryć to szmatogłowym w mózgach czołgami.

Przypomnę też, że wbrew temu do czego zapewne dążysz w okresie największego rozkwitu Rzeczypospolitej nie była ona jednolita narodowościowo, a nikomu nawet przez myśl by nie przeszło, żeby bawić się w ukrywanie zbrodni przedstawicieli jednej, konkretnej "obcej" religii, ani ustępowanie żądaniom jej przedstawicieli.

Jak głowa rodziny zaprosi do domu znanego gwałciciela i dojdzie do gwałtów na żonie i córce głowy domu, to głowa domu nie będzie winna, ale zaistniałe zdarzenie będzie konsekwencją niefrasobliwości i braku przygotowania głowy rodziny. Równocześnie głowa rodziny nie będzie odpowiedzialna za gwałt dokonany po drugiej stronie miasta z oczywistego powodu - ofiara po drugiej stronie miasta nie znalazła się w sytuacji w której mogło dojść do gwałtu wskutek działań rzeczonej głowy rodziny.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): W Polsce nie ma multi-kulti i nie ma takich problemów.

W Niemczech czy też w nieco mniejszym stopniu UK multi-kulti jak najbardziej jest i to o wiele większe niż we Francji ale aż takich problemów jak ma Francja te kraje nie mają.

Cytat:A we Francji co - pozamykają się w gettach, dostaną socjal i przez to nie wychodzą do innych ludzi. Niektórzy nawet francuskiego nie znają mimo, że całe życie we Francji spędzili.

Albo getta albo multi-kulti. Jedno wyklucza drugie.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Albo getta albo multi-kulti. Jedno wyklucza drugie.

Dlaczego? Przecież bez multi-kulti władza nie zaakceptowałaby, że są rejony w których nic nie może zrobić (a tym są właśnie getta szmatogłowych). Obecnie getto nie oznacza już terenu do którego jest się zsyłanym.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):
DziadBorowy napisał(a): Albo getta albo multi-kulti. Jedno wyklucza drugie.

Dlaczego? Przecież bez multi-kulti władza nie zaakceptowałaby, że są rejony w których nic nie może zrobić (a tym są właśnie getta szmatogłowych). Obecnie getto nie oznacza już terenu do którego jest się zsyłanym.

Multi-kulti zakładające wymieszanie kultur wyklucza z założenia obecność gett również w ujęciu takim jak piszesz. Być może polityczna poprawność w jakiś sposób się do nich przyczyniła ale nie sądzę aby to była główna przyczyna ich powstawania. Węgry i Słowację ciężko posądzać o entuzjazm do multi-kultii czy też politycznej poprawność a getta Romskie jednak tam znajdziesz bez problemu. Ja jako główny powód wskazałbym raczej nie ideologię a zwyczajną słabość organów państwowych w tym policji i być może zbyt słabe jej uprawnienia.  Weź np. naszą straż miejską - do staruszki z psem bez kagańca się doczepią ale do grupki podpitych dresów na osiedlu już niekoniecznie, bo ryzyko w stosunku do uprawnień może okazać się zbyt duże - być może zadziałał tam ten sam mechanizm tylko na szerszą skalę.

Zaznaczam, że nie chodzi mi o to, aby multi-kulti bronić - bo jest to ideologia moim zdaniem bardzo naiwna, ale zauważyłem, że ostatnio z multi-kulti zrobiono kolejne hasło "wytrych", którym tłumaczy się większość problemów z islamskimi osiedleńcami - tymczasem rzeczywistość wydaje się być bardziej złożona.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): Zaznaczam, że nie chodzi mi o to, aby multi-kulti bronić - bo jest to ideologia moim zdaniem bardzo naiwna, ale zauważyłem, że ostatnio z multi-kulti zrobiono kolejne hasło "wytrych", którym tłumaczy się większość problemów z islamskimi osiedleńcami - tymczasem rzeczywistość wydaje się być bardziej złożona.

Nie byłoby żadnych złożonych problemów gdyby ich nie sprowadzono. Problemy powstały na własne życzenie. To raczej proste. Jest przyczyna jest skutek.
Odpowiedz
Wlasnie kultury sie mieszaja tam gdzie nie ma multi-kulti. Tam gdzie socjal jest chujowy i kazdy czlowiek jest zmuszony isc do jakiejs pracy. W Polsce i Ukrainiec pojdzie do pracy i Chinczyk itd. A jak pojda do pracy to poznaja Polakow. A wtedy zaczynaja sie wytwarzac rozne relacje, wieksze lub mniejsze przyjaznie, milosci, zwiazki itp.

W skrocie - wlasnie wtedy mamy do czynienia z jakas tam asymilacja i mieszaniem kultur.

Z kolei we Francji socjal jest wysoki, wiec taki Ahmed nie musi wyjsc do ludzi, nie musi miec stycznosci z rodowitymi Francuzami. Moze sobie mieszkac w getcie, w ktorym obowiazuja zasady jego kultury. W dodatku w ramach polityki multi-kulti panstwo francuskie wspiera finansowo roznorakie akcje kulturowe utrwalajace roznice miedzy grupami ludzi.

Gdyby nie multi-kulti i socjal, to Francja wygladalaby inaczej.

A co do Slowacji - jest tam duzo Cyganow, ale oni sie tak czy owak nie zasymiluja bo nigdy nie pojda do pracy. Nigdy nie zawra glebszych relacji z lokalna ludnoscia. Z Cyganami zawsze byly problemy.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
doszły mnie sluchy że za puczem w Turcji stoi Kaczor
Odpowiedz
Kolejny przykład złożonych problemów. Ofiary mogą podziękować Merkel.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7...oxNewsLink
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): doszły mnie sluchy że za puczem w Turcji stoi Kaczor

Chciales sparodiowac zdrahjow narodu, a wyszedl niezly żart o umiejetnociach dyplomatycznych Jarka.
Odpowiedz
o masz.
O podwyżkach czemu nie ma?

Kaczor przykrył Trybunal
Odpowiedz
Podobno doniesienia dziennikarskie o nowym podatku od aut starszych, niż 10 lat są nieprawdą. MF zdementowało te informacje. To dobrze.

A poniższe?

Cytat:Ogromny problem pacjentów chorych onkologicznie z dostępem do leku Neulasta. Za preparat, który chroni ich przed groźnymi skutkami chemioterapii - w tym sepsą - wraz z nową listą leków refundowanych, muszą płacić ponad 100 razy więcej niż do niedawna. Lek podrożał z 3 złotych i 20 groszy do ponad 330 złotych za opakowanie. Pacjenci mają szansę dostać ten lek bezpłatnie, ale żeby było to możliwe, muszą zrezygnować z leczenia w domu i zapisać się do szpitala. I tam poprosić lekarza o wystawienie tak zwanej recepty wewnętrznej do szpitalnej apteki. Wtedy pacjent dostanie lek za darmo - zgodnie z zarządzeniem prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia dotyczącym chemioterapii.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-dr...gn=firefox
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
KODpKOD napisał(a): o masz.Pdwyżkach czemu nie ma?

Mowisz i masz: PiS to pazerne chuje Uśmiech
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
http://next.gazeta.pl/next/7,151245,2043...e-jak.html

"Sytuacja budżetu wygląda dobrze. Po półroczu dochody państwa są znacznie większe niż przed rokiem, a deficyt budżetowy jest mniejszy. Wzrost dochodów jest taki, że pokrywa prawie w całości koszty programu 500 plus. "
....jak łatwo wy­wołać echo w pus­tych głowach.

Odpowiedz
No żeby te wyniki były takie zawsze, nawet lepsze, bo państwa polskiego nadal nie stać na 500+ i emerytury. Ciekawe czy nadal będą zadłużać, bo już w maju osiągnęli poziom kredytowania równy temu z całego zeszłego roku tj. ponad 50 mld złotych. Ale Kaczyński się tym nie martwi. Za trzy lata następny rząd będzie miał problem ze spłatą długów, a on będzie mógł powiedzieć, że "za naszych rządów było lepiej, a teraz rząd tworzy kryzys", prawda?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości