20.10.2016, 01:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2016, 01:56 przez Battlecruiser.)
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Na Węgrzech tamtejszy odpowiednik Gazety Wyborczej zdechł, u nas mam nadzieję, że GW nie zdechnie a redaktorem naczelnym zostanie Ziemkiewicz.
Co do praw autorskich to nie wszędzie jest dobrze widziane. Taki lajf.
Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:T
A teraz to niby nie będzie wyjazdowych posiedzeń rządu? Przecież jak sam prezes rady ministrów ruszy w teren to wnet pomkną z nim ministrowie (nie wyłączając Beaty „podjęłam decyzję" Szydło) by na wyścigi zabiegać o decyzji zatwierdzenie, łaskę i dalsze rządzenie. A zamiast kotlecików będzie mieć pasztet. Nie.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 0
Reputacja:
384
KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco...
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
Dwa Litry Wody napisał(a): Doczekamy poważnego medium w Internecie nastawionego na wiarygodne informacje i ciekawe komentarze? Może takie znasz?
Rzeczeczpospolita. Artykuły pisane zgodnie ze schematem: Kto? Co? Gdzie? Kiedy? Dlaczego? Słowem - konkretnie, na temat i o klasę wyżej, niż „gazety” i „onety”.
Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
20.10.2016, 10:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2016, 01:04 przez Dwa Litry Wody.)
Reputacja:
384
Socjopapa
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
KODpKOD napisał(a): Nie. A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?
20.10.2016, 12:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2016, 12:44 przez Dwa Litry Wody.)
Reputacja:
384
Zefciu
Cytat:A jeśli się okaże, że jednak tak, to co wtedy?
Wtedy Smok, gwałcąc przy tym ze szczególnym okrucieństwem język polski, poczęstuje cię typowym przykładem dobrozmiennej apologetyki, która sprowadza się do ciągłego powielania następującego schematu:
a) za poprzednich rządów było bez wątpienia gorzej, zatem teraz jest bez wątpienia lepiej i to nawet jak nie jest dobrze
b) skoro nie krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz moralnego prawa – milczałeś gdy było gorzej, nie podnoś głosu jak jest lepiej
c) skoro krytykowałeś wtedy, to nie krytykuj teraz – bo nie masz merytorycznych podstaw – podnosiłeś głos gdy było gorzej, zamilcz gdy jest lepiej
Reputacja:
333
Dwa Litry Wody napisał(a): Socjopata
Cytat:Jeśli chodzi o sprawy polskie to nie. Jeśli chodzi o sprawy zagraniczne nie dotykające wprost spraw polskich - chwiejne być może.
Rozwiń proszę.
Teraz już nie pamiętam konkretnych okoliczności, ale kilkukrotnie jak zainteresowałem się artykułem to okazało się, że kłamstwo na kłamstwie kłamstwo poganiało. Do tego stopnia, że raz nawet pisałem dla kogoś sprostowanie kłamstw z artykułu (jeszcze za czasów Lisickiego). Ostatnio nie sprawdzałem, ale krótko po odejściu Lisickiego nie zauważyłem poprawy.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Dwa Litry Wody napisał(a): KODpKOD
Cytat:Nie.
Merytorycznie, elokwentnie i jakże wyczerpująco... 
A czemu mają być?
Bredzicie jak oszołomy z Liberte w rezimowej tv.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
20.10.2016, 22:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2016, 01:04 przez Dwa Litry Wody.)
Reputacja:
384
Socjopapa
Ja Rzeczpospolitą zacząłem przeglądać dość niedawno, bo już za czasów Chraboty i nie mogę powiedzieć, żebym narzekał. Wręcz przeciwnie. Artykuły informacyjne w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści, jeśli tylko uznam to za wskazane. Za plus uważam również możliwość zapoznania się na jednych łamach z opiniami osób (wywiady, publicystyka) o nierzadko skrajnie odmiennych poglądach.
Ps.
Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.
21.10.2016, 09:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2016, 09:17 przez Socjopapa.)
Reputacja:
333
Dwa Litry Wody napisał(a): w bardzo klarowny i uporządkowany sposób wskazują na źródła, co znacznie ułatwia mi weryfikację treści
O, to faktycznie nowość. To możliwe, że coś się zmieniło.
Dwa Litry Wody napisał(a): Zresztą, rzuć okiem na pierwszy z brzegu materiał i powiedz czy w kwestii rzetelnego informowania do czegoś byś się przyczepił.
Po powyższej rekomendacji obadam dokładniej. Ten artykuł wygląda OK.
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
Tak, Rzeczpospolita na tle innych gazet jest dość solidna. Tak samo jak Dziennik Gazeta Prawna. Można się zdziwić, że w tym zalewie brukowców niektórym jeszcze chce się prowadzić rzetelne dziennikarstwo.
Ja jeszcze dodatkowo, gdy mam mało czasu, patrzę na lex.pl - chociaż to portal głównie informacyjny.
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny.
Liczba postów: 2,385
Liczba wątków: 14
Reputacja:
142
El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny. Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?
"O gustach się nie dyskutuje; a ja twierdzę, że całe życie to kłótnia o gusta." (Nietzsche F.)
Liczba postów: 5,409
Liczba wątków: 79
Reputacja:
90
Roan Shiran napisał(a): El Commediante napisał(a): Za to jeśli chodzi o przykład kompletnego braku nierzetelności, to Mariusz Kolonko osiąga ostatnio wyżyny. Doprawdy? To kiedy nastąpiła ta zmiana z nierzetelnego, powierzchownie oceniającego pod publiczkę komentatora w rzetelnego analityka?
Lol, jaka pomyłka. Aż się sam sobą brzydzę teraz.
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
http://opinie.wp.pl/marcin-bartnicki-ant...858955905a
Dobre podsumowanie szkodliwości polityki PIS w kwestiach międzynarodowych i dotyczących bezpieczeństwa.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Liczba postów: 2,645
Liczba wątków: 8
Reputacja:
-52
Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza.
Oj marny, marny to przeciwnik.
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13
Reputacja:
215
Wyznanie: ateusz
Przeciwnik?
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
25.10.2016, 06:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.10.2016, 06:46 przez exeter.)
Liczba postów: 5,097
Liczba wątków: 27
Reputacja:
18
Putin musi mieć niezły ubaw z błazna Macierewicza.
żeby tylko Putin, ubaw ma cała Rosja:
Co w Rosji piszczy?
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Co do dobrych merytorycznie portali z newsami to dodam jeszcze - https://oko.press/ - dobry fact-checking wszystkich bzdur, jakie padają z ust polityków różnych opcji.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13
Reputacja:
215
Wyznanie: ateusz
A kto sprawdza oko.press? I tak dalej...
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
|