To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
Sofeicz napisał(a): Ciekawe jak to będzie w tym roku z Woddstock?
Już się szykuje policyjny negatyw.
Owsiakowi nie odpuszczą.

Jedno jest pewnie. Jeśli władza nie napotka na opór ze strony społeczeństwa, wtedy nie skończy się na Woodstocku. Władza będzie mogła "zamknąć" każdą nieprawomyślną, masową imprezę np WOSP pod płaszczykiem zagrożenia terrorystycznego.

@Żarłak
Sama idea jest dobra. Ale niemożliwa do zrealizowania w warunkach polskiej mentalności.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
Wron NIEmiecki napisał(a): @Żarłak
Sama idea jest dobra. Ale niemożliwa do zrealizowania w warunkach polskiej mentalności.

Jest możliwa, bo komitety firmowane Kukizem zdobyły ponad czterdzieści mandatów. Wielu burmistrzów, wójtów i prezydentów miast również startowało jako niezależni.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a): Dlatego, że wg artykułu sądy będą musiały ponownie rozpatrzyć wszystkie sprawy, a raz osądzeni do czasu zasądzenia nowego obowiązku nie będą zobowiązani do ponoszenia kosztów alimentacyjnych.

Z tego wynika, że ograniczona będzie możliwość wsadzania do pierdla dłużników alimentacyjnych. Obowiązek alimentacyjny od tego nie ustanie. A od siedzenia w pierdlu (co do zasady - wyjątkiem mogą być Ci, którzy idą do roboty w pierdlu) długi alimentacyjne się nie spłacają, więc nie bardzo widzę sens pakowania ludzi do pierdla za alimenty.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
To może należy zlikwidować samą instytucję alimentów?
Bo jak nie ma sankcji, to tylko głupi będzie płacił.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Wron NIEmiecki napisał(a): Politycy nie będą lepsi od nas samych.

Politycy będą zawsze gorsi. Lepsi ludzie nie pchają się do polityki. Do polityki będą się pchać ci, którzy by sobie w życiu w normalnej pracy nie poradzili; którzy by sami własnej firmy nie poprowadzili; którzy chcą się dorwać do partyjnych pieniędzy; którzy chcą mieć koryto i władzę przy możliwie minimalnej odpowiedzialności.

Żeby chociaż jakoś rozliczani byli. Przynajmniej finansowo - ze swoich własnych pieniędzy, a nie państwowych.

To system trzeba zmienić. Obecny jest jak gówno do którego lgną muchy. Trzeba by go zreformować, żeby stał się plastrem miodu, do którego lgną pracowite pszczoły.

Problem w tym, że tam są same muchy, które uwielbiają gówno. W nich nie będzie woli reformy systemu. Tam wszyscy jednym głosem to potrafią zagłosować tylko za podwyżkami dla samych siebie. I sobie kurwy jeszcze nagrody nawzajem przyznają. Za zasługi dla państwa. Tacy zajebiści są. A zwykły człowiek w pracy musi tyrać za dwóch na te ich apanaże.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
A kto ich wybiera? Demokracja jest ok, tylko wyborców mamy do dupy. Tępe stado debili zdolne do uwierzenia we wszystko w co chce uwierzyć. Przecież politycy to kwiat tego narodu. Miałeś czasy świetności to miałeś Zamoyskiego, masz czasy dzisiejsze to masz Błaszczaka. Coś chyba poszło nie tak.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Sir Galahad napisał(a): Miałeś czasy świetności to miałeś Zamoyskiego

Czasy świetności to czasy innego systemu, niedemokratycznego.

Sir Galahad napisał(a): masz czasy dzisiejsze to masz Błaszczaka.

Ale tak szczerze, to w innych krajach nie jest lepiej. W USA masz Trumpa. Politycy brytyjscy, niemieccy czy francuscy też nie są wybitni. Merkel zostanie zapamiętana na kartach historii jako dewastator Unii. Nijakość jest wszędzie tam gdzie demokracja. Idą ze sobą w parze.

Sir Galahad napisał(a): Przecież politycy to kwiat tego narodu.

Nie, oni są marnym wypierdkiem narodu. Narodu, który sobie bardzo dobrze radzi na przekór ich pomysłom-utrudnieniom.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Czasy świetności to czasy innego systemu, niedemokratycznego.

Najbardziej demokratycznego w regionie.

Cytat:Ale tak szczerze, to w innych krajach nie jest lepiej. W USA masz Trumpa. Politycy brytyjscy, niemieccy czy francuscy też nie są wybitni. Merkel zostanie zapamiętana na kartach historii jako dewastator Unii.  Nijakość jest wszędzie tam gdzie demokracja. Idą ze sobą w parze.
[/quote]

Ta nijakość to demokracji największa zaleta. W teorii, przynajmniej, przez większość czasu lud będzie wybierał miernoty i podejmował mierne decyzje, dzięki czemu tych najgorszych będzie mniej niż mogłoby być.

Cytat:Nie, oni są marnym wypierdkiem narodu. Narodu, który sobie bardzo dobrze radzi na przekór ich pomysłom-utrudnieniom.

Jaki naród, tacy wybrańcy. Wybrańcy też w końcu sobie dobrze radzą, mimo utrudniania im tego przez naród. W końcu Polska to jeszcze nie jest ich całkiem prywatny folwark.
Sebastian Flak
Odpowiedz
Sir Galahad napisał(a): Ta nijakość to demokracji największa zaleta. W teorii, przynajmniej, przez większość czasu lud będzie wybierał miernoty i podejmował mierne decyzje, dzięki czemu tych najgorszych będzie mniej niż mogłoby być.

Będzie mniej tych najgorszych, ale nie będzie też tych najlepszych.

Teraz też jestem za demokracją, bo nima nikogo sensownego na widoku, ale gdyby pojawiła się jakaś reinkarnacja Zamoyskiego, to pierwszy się przyłączę do zmiany systemu, który umożliwiłby mu zarządzanie krajem.

Sir Galahad napisał(a): Jaki naród, tacy wybrańcy. Wybrańcy też w końcu sobie dobrze radzą, mimo utrudniania im tego przez naród.

Dobre, trafne. No to tak widocznie musi przebiegać w Polsce rozwój - poprzez wzajemne utrudnianie sobie życia oraz coraz bardziej wymyślne metody omijania tych utrudnień Język
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Sadurska pasie się w PZU
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
lumberjack napisał(a):Będzie mniej tych najgorszych, ale nie będzie też tych najlepszych.

Teraz też jestem za demokracją, bo nima nikogo sensownego na widoku, ale gdyby pojawiła się jakaś reinkarnacja Zamoyskiego, to pierwszy się przyłączę do zmiany systemu, który umożliwiłby mu zarządzanie krajem.

Sęk w tym że ktoś pokroju Zamoyskiego to straszny skurczybyk by był, a jedyną jego zaletą byłoby sprawne poruszanie się po meandrach polityki i stawianie dobra kraju bardzo wysoko.

Cytat:Dobre, trafne. No to tak widocznie musi przebiegać w Polsce rozwój - poprzez wzajemne utrudnianie sobie życia oraz coraz bardziej wymyślne metody omijania tych utrudnień Język

Co nas nie zabije to nas wzmocni Oczko
Sebastian Flak
Odpowiedz
Smok Eustachy vel KODpKOD
Cytat:Sadurska pasie się w PZU
Niech się pasie przy paśniku - wszak ty płacisz… podatniku.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
Odpowiedz
Gdzie podziały się wcześniejsze posty napisane dzisiaj?

Dwa Litry Wody napisał(a): Smok Eustachy vel KODpKOD
Cytat:Sadurska pasie się w PZU
Niech się pasie przy paśniku - wszak ty płacisz… podatniku.

Znalazła swoją małą dojną ojczyznę, o którą modlił się jej były, tak jakby, pracodawca Amdrzej D. zwany prezydentem.

Ten Błaszczak to nawet nie taki najgłupszy jak myślałem. xD

The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Sir Galahad napisał(a): Sęk w tym że ktoś pokroju Zamoyskiego to straszny skurczybyk by był, a jedyną jego zaletą byłoby sprawne poruszanie się po meandrach polityki i stawianie dobra kraju bardzo wysoko.

No i o to właśnie chodzi. Najgorzej dla systemu niedemokratycznego jest gdy jako przywódca trafi się skurczybyk taki jak Putin, który dobro swego kraju stawia na samym końcu.

Żarłak napisał(a): Ten Błaszczak to nawet nie taki najgłupszy jak myślałem. xD

Ale przypał Duży uśmiech

Żarłak napisał(a): Gdzie podziały się wcześniejsze posty napisane dzisiaj?

A to było więcej? Bo właśnie dziwnie jakoś tak jest. Zawsze jak wracam z roboty to jest coś do poczytania, a dziś nic.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Na pewno socjo i Sofeicz napisali. Tak samo w równoległym temacie - "Co po PiS" - zniknęły. Forum krzaczy czy sami usunęli(ście)?

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Ja nic nie usuwałem.
---

Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Odpowiedz
Sir Galahad napisał(a): Najbardziej demokratycznego w regionie.

W czasie Zamoyskiego najbardziej demokratycznego na świecie [czytaj: Europie] - w 1505 r. weszła w życie konstytucja nihil novi. Bardziej demokratyczne było może Dithmarschen, aczkolwiek była to mikroskopijna republika chłopska, która zawdzięczała swoją demokrację sprytnemu balansowaniu między królami duńskimi, a cesarzami.
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem
Odpowiedz
lumberjack napisał(a): Ja nic nie usuwałem.

Tralala moje tez zniknęło. Wstyd.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz

Ja też zauważyłem tajemnicze zniknięcie postów (głównie Socjo).
Ki diabeł?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a):

Ja też zauważyłem tajemnicze zniknięcie postów (głównie Socjo).
Ki diabeł?
Też zauważyłem, a nie chce mi się pisać wszystkiego od nowa (szczególnie odpowiedzi na wysrywy Gladiatora).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości