To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiS, co zrobił a nie co powiedział
pilaster napisał(a):
Dwa Litry Wody napisał(a): To poczekaj na Rzeczpospolitą Narodową...

Polską Rzeczpospolitą Narodową. PRN, godnego następcy PRL po ponurym ćwierćwieczu liberalizmu...

Raczej Narodowo-Katobolszewicka IV Rzesza Polska
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
Cytat:W 2011 roku Jarosław Kaczyński wzywał rząd Donalda Tuska do zmniejszenia akcyzy na paliwa, dziś obciążenia fiskalne paliwa wzrosną o 25 groszy.

[Obrazek: 0006OUDSSJATA07X-C122-F4.jpg]

PiSowskie kurwiszony. Cwaniak
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
Żarłak napisał(a): [Obrazek: 0006OUDSSJATA07X-C122-F4.jpg]

Przecież widać gołym okiem, że za mało czerwonego dla prezesa  Cwaniak
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem
Odpowiedz
Pewnie słyszeliście o tej książce o Macierewiczu pióra Tomasza Piątka. To jest, kurwa, mocne. I to nie są ssane z palca hipotezy o dupie maryni, jak w super expresie, tylko np z KRS dane o ścisłych powiązaniach finansowych między nim a byłymi agentami SB albo osobami w Ameryce ściganymi za gangsterkę, które uciekły do Polski na przełomie 80/90
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Właściwie to z książki wynikałoby (choć jestem w połowie dopiero a cytowanych źródeł sprawdziłem tylko kilka), że to wcale nie Kaczyński pociąga najważniejsze sznurki w państwie. I to nie Macierewicz cieszy się dużą swobodą w jego partii, tylko raczej Kaczyński ma autonomię na swoje smoleńsko-katolickie pieprzenie, kompletnie bezładne rządy państwem i dojenie spółek, podczas gdy to Macierewicz konsekwentnie, niewzruszenie i w sposób jak najbardziej planowy osłabia wschodnią flankę NATO, naszą współpracę z korpusem europejskim i wreszcie Polską obronność. Już wcześniej rzucało się w oczy, że Macierewicz jako jedyny w rządzie zdaje się prowadzić politykę jednoznacznie negatywną, podczas gdy reszta ministrów miota się bez planu, czy podejmuje tylko jakieś fasadowe ruchy, jak slajdy morawieckiego czy usuwanie gimnazjów zalewskiej. Antoni kryje się w cieniu Kaczyńskiego jako wariat i idiota, produkuje Komedię o 10 kwietnia, ale z drugiej strony dezorganizuje wojsko i służby w sposób zorganizowany
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Dragula napisał(a): Pewnie słyszeliście o tej książce o Macierewiczu pióra Tomasza Piątka. To jest, kurwa, mocne. I to nie są ssane z palca hipotezy o dupie maryni, jak w super expresie, tylko np z KRS dane o ścisłych powiązaniach finansowych między nim a byłymi agentami SB albo osobami w Ameryce ściganymi za gangsterkę, które uciekły do Polski na przełomie 80/90

Podałem o tym tutaj
https://ateista.pl/showthread.php?tid=12...#pid668603

Warto przeczytać jeszcze:
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausla...00209.html
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,15212...ewicz.html
http://wyborcza.pl/7,75398,22080690,frag...mnice.html

Macierewicz to Ławrientyj Beria naszych czasów.
Diejenigen, die entscheiden, sind nicht gewählt, und diejenigen, die gewählt werden, haben nichts zu entscheiden - Horst Seehofer, CSU.
Odpowiedz
Dragula napisał(a): Właściwie to z książki wynikałoby (choć jestem w połowie dopiero a cytowanych źródeł sprawdziłem tylko kilka), że to wcale nie Kaczyński pociąga najważniejsze sznurki w państwie. I to nie Macierewicz cieszy się dużą swobodą w jego partii, tylko raczej Kaczyński ma autonomię na swoje smoleńsko-katolickie pieprzenie

To jest układ, o którym Kaczyński pieprzy od lat.
Przecież działania tego rządu pokazują, że jest bardzo podatny na lobbing. Jest to widoczne najbardziej po działaniach Maciarenki, Szyszki i Radziwiłła, pewnie też Ziobry. Dziadunio Kaczyński to tylko pacynka oderwana od rzeczywistości, którą wypchnięto (a on wystawił swoje marionetki w postaci Szydło i Dudy) do zrealizowania celu: dojenia RP, siania chaosu i pogorszenia sytuacji materialnej obywateli. : (
Kaczyński nie może nic, poza przestawianiem zwykłych mebli i bredzeniem 10 dnia każdego miesiąca. Tak po prawdzie, to też nie zależy mu za bardzo na niczym więcej.

Wersja Giertycha:
Spoiler!

Cytat:Dziennikarz "Sygnałów dnia" w radiowej Jedynce Wojciech Dąbrowski stracił pracę po wywiadzie z premier Beatą Szydło, w którym zadawał jej niewygodne pytania — źródła Onetu potwierdzają doniesienia serwisu 300polityka.pl.
1092
‹ wróć

Wojciech Dąbrowski rozmawiał z premier Beatą Szydło w piątek rano. 300Polityka.pl przypomina, że Dąbrowski w trakcie rozmowy z szefową rządu pytał m.in., jak to się stało, że nie było jej w grupie oficjeli, którzy spotkali się z prezydentem USA. Przypomniał także, że na niedawnym kongresie PiS Szydło nie zabrała głosu, co zdziwiło wielu obserwatorów sceny politycznej. W rozmowie pojawił się też wątek postulatu UNESCO dotyczącego wstrzymania wycinki drzew w Puszczy Białowieskiej.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed  nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu  rzeczy

“What warrior is it?”

“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”

.
Odpowiedz
No nie wiem. Ziobro, Szyszko, Radziwiłł, oni by bez Kaczyńskiego nie istnieli. A prócz Ziobry, który dąży do zapewnienia PiSowi nienaruszalności, dwaj pozostali to zwyczajne wypełniacze na stanowiskach ministrów, jak wszyscy w tym rządzie. Są jednak Kaczyńskiemu potrzebni, bo przecież rząd musi mieć jakichś ministrów. Można z kolei powiedzieć, że Macierewicz jest dla Kaczyńskiego solą w oku, chodząca kompromitacja, jednak on się go nie pozbywa, choć partia miałaby bez niego lepszy wizerunek. Z drugiej strony widać, że to Macierewiczowi potrzebny jest Kaczyński. Jako osoba, która da mu dostęp do tajnych informacji i wolną rękę na instalowanie podejrzanych typów w placówkach związanych z bezpieczeństwem i przede wszystkim jako przykrywka. I Kaczyński to robi, bo Macierewicz coś na niego ma. Wydaje mi się, że wszyscy politycy PiSu to widzą, bo chyba nie są tak tępi, ale wiedzą, że bez Kaczyńskiego są skończeni. Dlatego wszyscy kryją Macierewicza. Tak mi to wygląda

No w sumie Błaszczak mógłby się niczego nie domyślać, bo mu uszy utknęły zbyt głęboko w rzyci prezesa
Hot metal and methedrine
I hear empire down

Odpowiedz
Dziś czarna data dla Rzeczypospolitej. Prezes Kaczyński z pomocą posłów PiS "zaorał" KRS oraz sądy powszechne. Być może przyszłe pokolenia spojrzą tego dnia w kalendarz i powiedzą: "Oto dzień, w którym skończył się w Polsce trójpodział władz".
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem
Odpowiedz
Bolszewia w rozkwicie.
RIP
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Cytat:Dziś czarna data dla Rzeczypospolitej. Prezes Kaczyński z pomocą posłów PiS "zaorał" KRS oraz sądy powszechne. Być może przyszłe pokolenia spojrzą tego dnia w kalendarz i powiedzą: "Oto dzień, w którym skończył się w Polsce trójpodział władz".

Trzeba będzie protestować. Teraz mają już z górki. Jeszcze nowa ordynacja i będzie po RP.

@Dragulo, kluczowy jest toruński ojciec. To on popiera najwierniejszych i na świeczniku, to tam jeżdżą miernoty żeby zabiegać o poparcie. Macierewicz i Kaczyński to dwie, do pewnego stopnia, niezależne osoby, oprócz tego, są też Lipiński i Brudziński. Zauważ, że ta trójka pozostaje w cieniu wydarzeń rządowych posiadając wpływ na to co się dzieje, ale nie odpowiadając za nic.
Maciarenko musi być niezależno od Kaczyniaka, ale widocznie, tak jak napisałeś, ma na kogoś haka albo ktoś kto ma haka wysuwa ultimatum żeby Maciarenkę wcisnąć do MON. Dziwnym trafem pierwszą decyzję tego kutafona jest wejście do powstającego Centrum NATO, a kretyn Misiewicz był mu potrzebny do wysługiwania się żeby sobie bezpośrednio rąk nie brudzić.

Tak samo pan Kownacki, inny palant, które nie wie jakie śmigłowce są potrzebne, jest albo naiwniakiem, albo sprzedajną kukłą. Czekam na ich pozew. Teraz, kiedy już przejmują pomału sądy, to możemy spodziewać się pozwów ze strony Maciarenki i Kownackiego. Zobaczymy czy się odważą.

Pewien artykuł o środowisku PiS.

Proszę zwrócić uwagę na poszczególne frakcje i ustawy jakie przechodzą przez Sejm. To pozwala określić kto faktycznie ma decydujący wpływ na rząd. Jest to Kaczor i jego "przyboczni", Rydzyk, ktoś jeszcze i gdzieś tam, hen daleko  w - głębokich czeluściach dupy prezesa - są wyborcy PiS-u.

Autorytaryzm Kaczystowski (fajnie, co?):

Cytat:Prokuratura Krajowa przekazała Jarosławowi Kaczyńskiemu informacje z 13 toczących się śledztw – dowiedział się ,,Newsweek". To efekt nowej ustawy o prokuraturze, w której znalazł się przepis przygotowany z myślą o prezesie PiS.

http://www.newsweek.pl/polska/polityka/p...527,1.html

“What warrior is it?”

.
Odpowiedz
Gargamel napisał(a): Dziś czarna data dla Rzeczypospolitej. Prezes Kaczyński z pomocą posłów PiS "zaorał" KRS oraz sądy powszechne. Być może przyszłe pokolenia spojrzą tego dnia w kalendarz i powiedzą: "Oto dzień, w którym skończył się w Polsce trójpodział władz".

Sofeicz napisał(a): Bolszewia w rozkwicie.
RIP

Czytam teraz Archipelag GUŁag Sołżenicyna. Wiecie, kto w ZSRR zlikwidował trójpodział władz? WCzK Dzierżyńskiego! Faktycznie mamy bolszewie. Katobolszewie!
Odpowiedz
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-praw...ie/sr15q82

To jest też niezłe. Ziobro wybierze sobie skład SN.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
DziadBorowy napisał(a): http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-praw...ie/sr15q82

No przecież. W końcu to SN orzeka o ważności wyborów...  Smutny
Demokracja jest sprzeczna z prawami fizyki - J. Dukaj

Jest inaczej Blog człowieka leniwego
Odpowiedz
pilaster napisał(a):
DziadBorowy napisał(a): http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sejm-praw...ie/sr15q82

No przecież. W końcu to SN orzeka o ważności wyborów...  Smutny

Dlatego Adrian najpewniej zawetuje ustawę w obawie o własną Dudę!
Odpowiedz
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,357...zalem.html

Widzę robi się grubo:
Cytat:Z minister Anną Zalewską także próbuję się skontaktować przez kilka tygodni. We wtorek przez dyrektora generalnego MEN Mirosława Sanka przekazuje mi, by pytania wysłać na adres mailowy jej biura poselskiego w Świdnicy. Wysyłam je w południe. Pytam Zalewską m.in., czy miała świadomość, że środki wpłacane na jej kampanię mogły pochodzić z funduszy wyprowadzonych z PCK. Pytam też o funkcję, jaką pełni w jej otoczeniu Jerzy G.

Godzinę później G. zjawia się w mieszkaniu Łosia-Tynowskiego. „Masz mi coś k... do powiedzenia?” – pyta. Łoś-Tynowski. – W komórce miał maila z pańskimi pytaniami. Zauważyłem, że jego nadawcą był Łukasz Apołenis.

We wtorek późnym wieczorem, zamiast odpowiedzi od Zalewskiej, dostaję oświadczenie Apołenisa. To zastępca Zalewskiej w okręgu wałbrzyskim PiS. Pisze, że kampania Zalewskiej była prowadzona zgodnie z prawem. Na pytanie, czy moje pytania do Zalewskiej udostępnił Jerzemu G. Łukasz Apołenis, już nie odpowiedział.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Będę nudny ale jeszcze raz napiszę.
Czy ci genialni stratedzy, którzy tak misternie przędą Nową Bolszewię nie mają świadomości, że być może przed samymi wyborami wybuchnie jakiś ichni Sowa i Przyjaciele i podadzą na tacy tę Bolszewię nowej mietle, żądnej rewanżu?
No chyba że wpiszą do konstytucji przewodnią rolę PiSu i zakaz działalności opozycyjnej.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
Uzasadnienie projektu przejęcia Sądu Najwyższego, str. 84 napisał(a): W życiu społecznym, poza normami prawnymi, funkcjonuje także system norm i wartości nie stypizowanych w ustawach, ale równie ugruntowany, wywodzący się z moralności, czy wartości chrześcijańskich. Sprawiedliwość społeczna odgrywa rolę zasady, wzorca, ideału; jest przeniesieniem etycznej i prawnej idei sprawiedliwości w sferę stosunków społeczno-gospodarczych. Konflikt pomiędzy wyznawanymi wartościami, a obowiązującym prawem wywołuje poczucie niesprawiedliwości. Sąd Najwyższy w swoich orzeczeniach winien ów dualizm uwzględniać. 

Myślę, że mój komentarz do tych słów jest zbędny. Co jeszcze musi się stać, by ludzie przejrzeli na oczy?
Odpowiedz
Cytat:Myślę, że mój komentarz do tych słów jest zbędny. Co jeszcze musi się stać, by ludzie przejrzeli na oczy?

Wyższe podatki dla maluczkich i obcięcie 500+.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
Długo starałam się patrzeć na rządy PiS-u z akceptacją, na zasadzie: trzeba szanować wybór większości głosującej, nawet jeśli ten wybór mnie się nie podoba. To co się dzieje jednak przechodzi ludzkie pojęcie. Zamach na sądownictwo, przekazywanie akt prokuratury Kaczyńskiemu, uświęcanie manifestacji przychylnych rządowi a deprecjacja wszelkich, nawet oddolnych działań opozycyjnych - nie wiem, do czego jeszcze gorszego może to prowadzić. Aż strach sobie wyobrażać. Kaczyński ostatecznie stuprocentowo zdeterminował mnie do ruszania tyłka podczas następnych wyborów do punktu głosowania. I jak nigdy nie głosowałam na PO (bo nie lubię tej partii, zrobili wiele rzeczy, które dla oceniałam negatywnie), to być może dzięki Kaczyńskiemu na PO zagłosuję. Chyba już o tym pisałam zresztą.
Jak można politykowi przekazywać akta prokuratury? Jakiekolwiek? Jaką państwową funkcję Kaczyński pełni? Dlaczego może oglądać akta prokuratorskie dotyczące jego rodziny?
Wałęsa może był śmieszny, niezbyt wykształcony, gadał głupoty, jego dzieci rozbijały się samochodami - ale zamachu na demokrację nie zrobił.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości