Wynurzenia? Nie, ponieważ są wynurzeniami i nie są upozowane na coś więcej, niż tylko wynurzenia.
|
PiS, co zrobił a nie co powiedział
|
|
25.04.2018, 18:10
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
25.04.2018, 21:38
Liczba postów: 4,637
Liczba wątków: 9 Dołączył: 11.2017 Reputacja: 436 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości Smok Eustachy napisał(a): Podstawowy podział areny politycznej jest taki: obóz niepodległościowy i obóz podległościowy, zwany przez red Michalkiewicza słusznie obozem zdrady i zaprzaństwa.Czyli tłumacząc na polski: obóz onanistyczny i obóz pragmatyczny. ErgoProxy napisał(a): Also, mój pogląd jest taki, że red. Michalkiewicz zajeżdża dżucze na kilometr.Przede wszystkim to on zajeżdża na kilometr dość ciężkim skretynieniem. Przecież to tylko taki bardziej ogarnięty Grzesiu Braun.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
25.04.2018, 23:35
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Wiesz co, tzw. salon to akurat nie moja liga. Jak się jakoś przebiję (w co wątpię, ale pomarzyć można), że oni będą mnie czytali, to i może będę polemizował z Tygodnikiem; na razie, jako anonimowy łoś wynurzający się w Internetach, polemizuję z innymi anonimowymi łosiami i ich wynurzeniami. Co i Tobie zalecam – znaczy, przyjęcie takiej optyki, bo jest mniej frustrująca, że tyle się literek nastukałem, a i tak nikt mnie nie słucha.
kmat napisał(a):Przede wszystkim to on zajeżdża na kilometr dość ciężkim skretynieniem. Przecież to tylko taki bardziej ogarnięty Grzesiu Braun.Ale ludzie go czytają; złażą się na spotkania i w ogóle. On się przebija do targetu. Dlaczego? Bo mówi to, czego target lubi słuchać i w tym sensie Twoja diagnoza aplikuje się do targetu właśnie. Sam Michalkiewicz prywatnie może być nawet ogarnięty bardziej, niż całe to forum razem wzięte, ale tego właśnie nie wiemy, bo znamy tylko taki jego wizerunek, jaki on z rozmysłem serwuje publice.
25.04.2018, 23:53
Zagorzali zwolennicy PiS nie rozumieją przyczyn z powodu których postrzegają życie w Polsce w negatywnych barwach. Nie rozumieją tego, że to oni wylewają szambo, które zasmradza kraj i zmusza wszystkich, łącznie z nimi samymi do brodzenia w gównie. A jako, że brodzenie w g. jest tym co znają najlepiej, a jednocześnie nie mają odwagi żeby spróbować czegoś innego, to nawyk ten jest im tak bliski, że aż niemożliwy do porzucenia. Dlatego kręcą się jak gówno w przeręblu przez większość życia jednego dnia pomstując na swoją niedolę, a drugiego wylewają gnojówe żeby znieczulenia zaznać, bo tym co boli najbardziej to trzeźwienie z własnych błędów, a konieczność włożenia wysiłku w swoje życie to poświęcenie, do którego nigdy nie dojrzali.
Skutki tego są takie, że z dnia na dzień pogarszają swój stan posiadania, a wybierając rozwiązania łatwe, co obserwatorzy widzą jako festiwal obietnic, dążą do ostatecznego zaprzepaszczenia szans, tak bardzo są ukierunkowani na negatywne efekty. Taka tam "oczywista oczywistość". The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
26.04.2018, 00:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2018, 00:15 przez Battlecruiser.)
Liczba wątków: 4 Dołączył: 04.2014 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący) Żarłak napisał(a):Taka tam "oczywista oczywistość".No dobrze, ale to jest taka krytyka, że gdyby każdy dążył do sukcesu, to wszyscy bylibyśmy bogaci. Inne narody też mają swoje PiSy i jakoś nic przykro z ich strony nie zawiewa, a jeśli zaczyna zawiewać, to pojawia się ichniejsza Policja i wszyscy wracają do codziennych spraw. Czego i ja bym sobie bardzo życzył, żeby np. w czas zajadania się paluszkami krabowymi na kolację żaden #wcaleniepatridiota mi nie przypominał, w co te paluszki krabowe nieuchronnie się zamienią.
26.04.2018, 01:46
26.04.2018, 09:22
Liczba postów: 4,637
Liczba wątków: 9 Dołączył: 11.2017 Reputacja: 436 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości ErgoProxy napisał(a): Ale ludzie go czytają; złażą się na spotkania i w ogóle. On się przebija do targetu. Dlaczego? Bo mówi to, czego target lubi słuchać i w tym sensie Twoja diagnoza aplikuje się do targetu właśnie. Sam Michalkiewicz prywatnie może być nawet ogarnięty bardziej, niż całe to forum razem wzięte, ale tego właśnie nie wiemy, bo znamy tylko taki jego wizerunek, jaki on z rozmysłem serwuje publice.Wiesz, jakby on był ogarnięty, toby chyba jednak zaszedł dalej. A tak to w sumie niszowy publicysta, którego nawet w PiSie i RM widzą jako lekko pomylonego dziadka.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Ale może jemu zależy na stabilnym zatrudnieniu, a nie na życiu w warunkach permanentnego ryzyka. Tak samo można powiedzieć, że jakby Korwin był ogarnięty, to byłby dziś autentycznym monarchą, tj. kimś na kształt Łukaszenki czy innego Turkmenbaszy. Ale on ewidentnie woli styl życia na pograniczu błazenady, bo błaznowi więcej wolno powiedzieć (bajdewaj, z czego tak w ogóle żyje Korwin oprócz felietonów?).
26.04.2018, 09:42
Liczba postów: 3,169
Liczba wątków: 13 Dołączył: 02.2016 Reputacja: 215 Płeć: nie wybrano Wyznanie: ateusz
Z diety europosła? Czy to już przeszłość
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between Hot metal and methedrine I hear empire down Cytat:Ale on ewidentnie woli styl życia na pograniczu błazenady, bo błaznowi więcej wolno powiedzieć (bajdewaj, z czego tak w ogóle żyje Korwin oprócz felietonów?). No jak to z czego, tak jak prawdziwy wolnorynkowy kapitalista - ze spadku po rodzicach. Cytat:Z diety europosła? Czy to już przeszłość Zrezygnował z europosłowania, więc przeszłość.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
26.04.2018, 10:01
A Smok jak zwykle odpowiedział obok tematu. Widocznie zabolało i dobrze.
ErgoProxy napisał(a):Żarłak napisał(a):Taka tam "oczywista oczywistość".No dobrze, ale to jest taka krytyka, że gdyby każdy dążył do sukcesu, to wszyscy bylibyśmy bogaci. Nie. Mylisz slogany "sprzedawców marzeń" z odpowiedzialnością. Ja napisałem o postawie charakteryzującej się brakiem odpowiedzialności. A przecież na świecie jest znacznie więcej przykładów narodów, które swoje PiSizmy tolerują niż tych, które dążą do sukcesu. A sukces to nic innego jak skutek zrealizowanych planów. PiSiacy żadnych sukcesów odnieść nie mogą, bo żeby je odnieść to najpierw trzeba być odpowiedzialnym, a potem wykonywać ciężką pracę codziennie. Jak już wszyscy się przekonali, ani do pierwszego, ani drugiego nie są zdolni, dlatego jedyne co im pozostaje to oszukiwanie i rozdawnictwo karmiące roszczenia do czasu aż "to" nie pierdolnie. The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy “What warrior is it?” “A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.” .
26.04.2018, 11:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2018, 11:50 przez Battlecruiser.)
Dwa Litry Wody napisał(a):Smok Eustachy napisał(a):Żarłak napisał(a): Zagorzali zwolennicy PiS nie rozumieją przyczyn z powodu których postrzegają życie w Polsce w negatywnych barwach. ![]() Żarłak napisał(a): A Smok jak zwykle odpowiedział obok tematu. Widocznie zabolało i dobrze. Ta? w tych konkurencjach tego typu kaczofoby przebijają pisiorów w stosunku nawet 1:100. https://twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/stat...8850661377 No i kiszka:
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
26.04.2018, 16:08
O. I teraz robi się ciekawie, kto się z treściami udostępnionymi przez Smoka zgodzi (no bo jak tu się zgodzić ze Smokiem, taki język ma połamany i -90 reputacji!). A ja się zgadzam, ze – o ile to wszystko jest prawda szczera – to Stuhr uczynił wyznanie szczura i a KOD, jeśli oprócz radosnego imprezowania na ulicach nie weźmie się do autentycznej harówy na rzecz bliźniego swego, to z takim ruchem "ludzi ostatnich" liczyć się nie bardzo należy. No, niech sobie imprezują, skoro mają taką potrzebę (protestowanie fizjologiczne?), ale politykę to niech oni zostawią organizacjom poważnym typu ONR, który, jak się zdaje, za swoimi dziećmi się po islamsku nie chowa i ewentualność zadymy z Policją bierze na klatę.
26.04.2018, 17:46
We wszelakim oszolomstwie kaczofoby wygrywają z kaczystami poza może paskami śmierci w TVP Info
26.04.2018, 20:05
ErgoProxy
Cytat:O. I teraz robi się ciekawie, kto się z treściami udostępnionymi przez Smoka zgodzi (no bo jak tu się zgodzić ze Smokiem, taki język ma połamany i -90 reputacji!). A ja się zgadzam, ze – o ile to wszystko jest prawda szczera – to Stuhr uczynił wyznanie szczura Stuhr w TVN powiedział co następuje: „Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia. Całe życie chciałem być Europejczykiem. Nie, że ja się tam będę pchał, ale że będę przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony, że będę mógł być ambasadorem kultury polskiej.” – źródło.
Ziemkiewicz natomiast cytuje tę wypowiedź w następujący sposób: „Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia. Całe życie chciałem być Europejczykiem, zostać przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony...” – źródło.
A teraz niech się ErgoProxy zastanowi, czy to Stuhr czyni wyznanie szczura, czy też raczej Ziemkiewicz łże jak pies (albo inna bura suka).
Smok Eustachy Cytat:We wszelakim oszolomstwie kaczofoby wygrywają z kaczystami poza może paskami śmierci w TVP InfoPo pierwsze – zanim zaczniesz przyznawać palmy pierwszeństwa wypada wpierw zdefiniować co to konkretnie jest to całe „oszołomstwo” Po drugie – kaczystom należy przeciwstawiać tuskistów (od biedy mogą być nawet schetyniarze), ale na drugim biegunie kaczofobii może być tylko kaczofilia.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.
ErgoProxy czuje się jak szczur, przepraszam, Stuhr. Stuhr się zastrzegł i ErgoProxy się zastrzegł, i ErgoProxy jest teraz w kropce. Nad ypsylonem.
Niemniej pewien niesmak po tej wypowiedzi Jego Magnificencji pozostaje. Jeśli Stuhr aspiruje do miana Europejczyka, to czuje się kimś niższym. Kogo on więc lży w ten sposób? Bo jak by nie patrzeć, Europejczykiem nie zostaje się przez nobilitację z cudzej ręki; albo człowiek czuje się godny i tej godności swojej wobec Europejczyka broni, a Europejczyk to docenia – albo człowiek w pełni obciachu merda psio i bierze się do lizania ręki europejskiej. Europejczyk wtedy zaś – no właśnie, co on wtedy może zrobić, jak myślą Dwa Litry? Bo mnie się zdaje, że Europejczyk straci rezon od żenady i drugi raz człowieka do swojego domu nie zaprosi. To jest zresztą nawet u Sienkiewicza, gdzie bracia kniaziówny czapkują przed Skrzetuskim, bo myślą, że taki jest obyczaj, że tak trzeba – a Skrzetuski śmieje się w kułak, że są mu równi, a się płaszczą. Ziemkiewicz zaś okazał się świnią tłustą i parchatą, i to bodaj nie po raz pierwszy.
26.04.2018, 22:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2018, 22:26 przez lumberjack.)
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Ja czuję niesmak, że Polacy aż tak bardzo skłócili się ze sobą. Kurde, smutne to wszystko. I zupełnie niepotrzebne...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
26.04.2018, 23:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2018, 23:14 przez Battlecruiser.)
Dwa Litry Wody napisał(a):Ta? A wylewanie gówna było precyzowane czy nie było? Podwójne standardy widzę są.Cytat:We wszelakim oszolomstwie kaczofoby wygrywają z kaczystami poza może paskami śmierci w TVP InfoPo pierwsze – zanim zaczniesz przyznawać palmy pierwszeństwa wypada wpierw zdefiniować co to konkretnie jest to całe „oszołomstwo” 2. [b]oszołomstwo: 2. zachowania lub poglądy właściwe oszołomom [/b] Mamy tu więc wszelakie wycia, kwiki, durne transparenty, blokady. Kłapanie pierdół w TV, groźby, pyskówki i wygłupy. Ciamajdany i śpiewanie piosenek. Itp itd.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

![[Obrazek: DbokX6PW0AIk5_w.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/DbokX6PW0AIk5_w.jpg)