Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
"Partia Razem złożyła z kolei wniosek do Państwowej Komisji Wyborczej o wszczęcie kontroli finansowania PiS pod kątem zgodności z ustawą o partiach politycznych. Zabrania ona bowiem partiom prowadzenia działalności gospodarczej i nie przewiduje użyczania lokalu pod taką działalność (może jedynie na biura parlamentarzystów i radnych).
- Jarosław Kaczyński nie może otworzyć na Nowogrodzkiej sklepu mięsnego, kasyna albo biura deweloperskiego. Za te lokale płacą podatnicy. Jeśli w siedzibie partii prowadzi się biznes, to po prostu łamie się prawo - zwracał uwagę przed siedzibą PKW Adrian Zandberg.
Razem podejrzewa, że PiS mógł również złamać przepisy mówiące o pochodzeniu majątku oraz jawności źródeł finansowania partii. „Partie polityczne otrzymują pieniądze z budżetu po to, żeby nie wchodziły w takie patologiczne układy polityczno-biznesowe. Dlatego obowiązuje je zakaz prowadzenia działalności gospodarczej” - czytamy we wniosku Razem. Do PKW zwrócił się również Adam Szłapka z Nowoczesnej.
Jeszcze dzisiaj Razem złoży również wniosek do CBA o kontrolę rzetelności i prawdziwości oświadczeń majątkowych Kaczyńskiego. Skieruje także wniosek do marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec prezesa PiS.
O przeprowadzenie kontroli w Srebrnej i spółkach powiązanych zwróciła się do Krajowej Administracji Skarbowej Paulina Hennig-Kloska (Nowoczesna)."
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
02.02.2019, 23:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2019, 23:27 przez Żarłak.)
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
lorak napisał(a): samemu można dojść co najwyżej do tego, że wszystko było zgodne z prawem. na jego granicy, być może moralnie naganne (ten krewny), ale nie przekroczono pewnej linii. równie rozdmuchana afera jak "audyt", który PiS przeprowadziło latem 2016.
Wiosną, a nie latem, na marginesie.
No nie, to nie jest taka sama afera. Ciągle poruszasz się w ramach narracji PiS (zwanej symetryzmem) relatywizującej ocenę różnych zdarzeń. Jesteś podatny na ten mechanizm.
Audyt PiS to było oszustwo insynuujące, że ktoś coś zrobił albo nie zrobił.
Niczego nie udowodnili.
A tutaj mamy przypadek taki, że Kaczyński sam mówi, że jest winny (mówiący w imieniu innego podmiotu) komuś pieniądze. On sam to przyznał. X jest winne pieniądze. Przyznał się. A ty, smok i zastępy innych kryptosympatyków PiS twierdzicie, że to nie miało miejsca.
Bądź poważny.
Co tu jest trudnego do zrozumienia?
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
02.02.2019, 23:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2019, 23:31 przez lorak.)
Liczba postów: 1,846
Liczba wątków: 13
Reputacja:
39
cobras napisał(a): "Partia Razem złożyła z kolei wniosek do Państwowej Komisji Wyborczej o wszczęcie kontroli finansowania PiS pod kątem zgodności z ustawą o partiach politycznych. Zabrania ona bowiem partiom prowadzenia działalności gospodarczej i nie przewiduje użyczania lokalu pod taką działalność (może jedynie na biura parlamentarzystów i radnych).
- Jarosław Kaczyński nie może otworzyć na Nowogrodzkiej sklepu mięsnego, kasyna albo biura deweloperskiego. Za te lokale płacą podatnicy. Jeśli w siedzibie partii prowadzi się biznes, to po prostu łamie się prawo - zwracał uwagę przed siedzibą PKW Adrian Zandberg.
Razem podejrzewa, że PiS mógł również złamać przepisy mówiące o pochodzeniu majątku oraz jawności źródeł finansowania partii. „Partie polityczne otrzymują pieniądze z budżetu po to, żeby nie wchodziły w takie patologiczne układy polityczno-biznesowe. Dlatego obowiązuje je zakaz prowadzenia działalności gospodarczej” - czytamy we wniosku Razem. Do PKW zwrócił się również Adam Szłapka z Nowoczesnej.
Jeszcze dzisiaj Razem złoży również wniosek do CBA o kontrolę rzetelności i prawdziwości oświadczeń majątkowych Kaczyńskiego. Skieruje także wniosek do marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec prezesa PiS.
O przeprowadzenie kontroli w Srebrnej i spółkach powiązanych zwróciła się do Krajowej Administracji Skarbowej Paulina Hennig-Kloska (Nowoczesna)."
czyli Adrian nie tylko nie zna się na gospodarce (np. chce zabierać 75% kasy od najbardziej obrotnych), ale również na prawie.
Żarłak napisał(a): Wiosną, a nie latem, na marginesie.
nie oceniaj wszystkich według swojej miary, bo nie każdy żyje w tym samym klimacie.
Cytat:A tutaj mamy przypadek taki, że Kaczyński sam mówi, że jest winny
cytat proszę.
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.
Liczba postów: 4,638
Liczba wątków: 9
Reputacja:
436
Wyznanie: Agnostyk siódmej gęstości
W sumie to JK narobił sobie i PiSowi ciężkich problemów. Władzę w końcu straci, a nowa będzie miała swoich prokuratorów. Ci nawet nie muszą nikogo oskarżać, wystarczy że zaczną węszyć koło tych "styków polityki z biznesem" i PiS może mieć ciężkie problemy finansowe.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.
Reputacja:
39
03.02.2019, 08:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2019, 08:25 przez ErgoProxy.)
Liczba postów: 2,761
Liczba wątków: 4
Wyznanie: Droga Miriady Duchów (wierzący niepraktykujący)
Aż w końcu ziornąłem w gógla, żeby się dowiedzieć, czym ten okrzyczany symetryzm jest i wyskoczyło mi takie coś:
Galopujący major napisał(a):Jako jeden ze współautorów pojęcia symetryzm, chciałbym zająć oficjalne stanowisko, wyjaśniając wszelkie spory definicyjne i znaczeniowe. Niniejsza wersja powinna być uznawana za wersję kanoniczną, od której wyjątek możliwy jest tylko za indywidualną zgodą jej autora. Następuje definicja. W związku z powyższym zgłaszam pytanie: czy ja mam Żarłaka, na niwie politycznej, traktować jako człowieka poważnego i wygłaszającego poważne komentarze, czy może jako otchłań bezdenną, z której jeno sarkazmem wionie, czy już tylko jako kolejnego entuzjastę internetowych mundrości w rodzaju płaskiej Ziemi czy innego turbosłowiaństwa. Bo mnie Galopujący nieco tonem tego wpisu swojego skonfudował.
Ale jeśli mam Żarłaka traktować poważnie, to może od razu zapytam za sto punktów: ile dywizji ma Galopujący major? Bo on sobie przywłaszczył fragment publicznego dyskursu, czyli zrobił coś w rodzaju opatentowania algorytmu, albo elementu cyklu Krebsa. A to oznacza wojnę.
03.02.2019, 15:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2019, 15:40 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
lorak napisał(a): Cytat:Wiosną, a nie latem, na marginesie.
nie oceniaj wszystkich według swojej miary, bo nie każdy żyje w tym samym klimacie.
1. Nie wiem dlaczego wziąłeś sobie tę uwagę do siebie.
2. Nie oceniam twojej osoby.
3. Nie interesuje mnie gdzie żyjesz.
4. Przecież nie będę opisywać czegoś przez pryzmat twojej osoby, ale dlaczego to ty chcesz innym narzucić sposób opisu zjawisk to nie wiem. Niesławny pisowski audyt odbył się w maju, czyli sezonie wiosennym, w Polsce. A nie w czasie innej pory, dlatego stosujmy opis stosowny do miejsca, o którym rozmawiamy albo uprzedzajmy innych dlaczego piszemy inaczej, żeby uniknąć nieporozumień.
lorak napisał(a): Cytat:A tutaj mamy przypadek taki, że Kaczyński sam mówi, że jest winny
cytat proszę.
Może ten:
Cytat:- Jestem gotów w tym sądzie zeznać, że ta robota była robiona dla nas, znaczy dla Srebrnej - słychać z nagrań głos Kaczyńskiego.
W innym miejscu stwierdza: - Problem polega, to już wszystko wiem, przecież ja nie chcę nikogo oszukiwać. Ja wiem, że to było robione dla nas. Ja bym chciał zapłacić, tylko muszą być do tego podstawy w papierach. Gdyby do tych wszystkich opracowań, które tu są, były dołączone rachunki.
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60...06086.html
I teraz J.K. i PiS próbują robić wrażenie, że nie był tym za kogo się podawał. Że nie próbował omijać przepisów, że nie próbował spuścić gościa na drzewo, kiedy pojawiły się problemy.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
03.02.2019, 17:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2019, 17:14 przez lorak.)
Reputacja:
39
Żarłak napisał(a): lorak napisał(a): Cytat:Wiosną, a nie latem, na marginesie.
1. Nie wiem dlaczego wziąłeś sobie tę uwagę do siebie.
2. Nie oceniam twojej osoby.
3. Nie interesuje mnie gdzie żyjesz.
4. Przecież nie będę opisywać czegoś przez pryzmat twojej osoby, ale dlaczego to ty chcesz innym narzucić sposób opisu zjawisk to nie wiem. Niesławny pisowski audyt odbył się w maju, czyli sezonie wiosennym, w Polsce. A nie w czasie innej pory, dlatego stosujmy opis stosowny do miejsca, o którym rozmawiamy albo uprzedzajmy innych dlaczego piszemy inaczej, żeby uniknąć nieporozumień.
nie chodzi o branie do siebie (gdybym brał, to odniósłbym się do personalnej wycieczki o uleganiu narracji pisowskiej, byciu podatnym itd.), lecz o to, iż zwracasz uwagę na pierdołę, która jest nieistotna dla sedna rozmowy. zupełnie jak jacyś zakompleksieni (bo nie robią tego z chęci pomocy tkwiącemu w błędzie, lecz żeby pokazać swoją "wyższość") gramarnazi wytykający błędy. dostałeś więc stosowną odpowiedź. tyle.
Cytat:Może ten:
Cytat:- Jestem gotów w tym sądzie zeznać, że ta robota była robiona dla nas, znaczy dla Srebrnej - słychać z nagrań głos Kaczyńskiego.
W innym miejscu stwierdza: - Problem polega, to już wszystko wiem, przecież ja nie chcę nikogo oszukiwać. Ja wiem, że to było robione dla nas. Ja bym chciał zapłacić, tylko muszą być do tego podstawy w papierach. Gdyby do tych wszystkich opracowań, które tu są, były dołączone rachunki.
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60...06086.html
I teraz J.K. i PiS próbują robić wrażenie, że nie był tym za kogo się podawał. Że nie próbował omijać przepisów, że nie próbował spuścić gościa na drzewo, kiedy pojawiły się problemy.
no i czego on jest tu winien? że chce, by wszystko było zgodnie z przepisami?
swoją drogą czemu ten jego krewny nie podpisał żadnej umowy oraz nie wystawił rachunków?
Reputacja:
382
PiS będzie budował drogi z pieniędzy MON, zamiast modernizować tymi środkami wojsko.
Aż 0,5 mld rocznie przez 10 lat.
Brawo.
Cytat:Zgodnie z postanowieniami §27 decyzji budżetowej na rok 2019 Nr 13/MON z dnia 25 stycznia 2019 roku wydatki planowane na finansowanie Planu Modernizacji Technicznej Sił Zbrojnych RP w 2019 roku zostaną pomniejszone o 500 mln PLN. Do wydzielenia takiej kwoty co roku (!) z wydatków na obronność zobowiązała Ministra Obrony Narodowej ustawa z dnia 23 października 2018 r. "o Funduszu Dróg Samorządowych" (Dz. U. poz. 2161 i 2383). Już samo wydatkowanie z budżetu na obronność środków na remonty dróg jest niewątpliwie kontrowersyjne, a realizację tego wymogu w całości kosztem wydatków na modernizację techniczną Sił Zbrojnych RP należy ocenić zdecydowanie krytycznie.
Koszt wykonania ustawy o Funduszu Dróg Samorządowych dla części 29 budżetu państwa „Obrona narodowa” w latach 2019-2028 określony został na kwotę 5 mld PLN.
http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/ne...echnicznej
Śmigłowce...? Jakie śmigłowce?
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 5,145
Liczba wątków: 27
Reputacja:
608
lorak napisał(a): no i czego on jest tu winien? że chce, by wszystko było zgodnie z przepisami? Prowadzenie działalności gospodarczej przez partię nie jest zgodne z przepisami.
Cytat:swoją drogą czemu ten jego krewny nie podpisał żadnej umowy oraz nie wystawił rachunków?
Rachunki to wystawił. Natomiast umowę podpisują, albo nie, obie strony. Więc owszem, to jest dobre pytanie, dlaczego kontrolowana przez PiS spółka wolała umowę "na gębę" (co jest, żebyś się nie czepiał, całkowicie legalne) zamiast spisanej, ja nie wiem, ale o to spytaj Kaczyńskiego, na pewno ci prawdę powie.
Reputacja:
39
ZaKotem napisał(a): lorak napisał(a): no i czego on jest tu winien? że chce, by wszystko było zgodnie z przepisami? Prowadzenie działalności gospodarczej przez partię nie jest zgodne z przepisami.
w jaki sposób partia prowadziła tu DG? zdajesz sobie sprawę, że spółka nie została stworzona bez powodu i jest tu all zgodnie z prawem?
Cytat:Rachunki to wystawił. Natomiast umowę podpisują, albo nie, obie strony. Więc owszem, to jest dobre pytanie, dlaczego kontrolowana przez PiS spółka wolała umowę "na gębę" (co jest, żebyś się nie czepiał, całkowicie legalne) zamiast spisanej, ja nie wiem, ale o to spytaj Kaczyńskiego, na pewno ci prawdę powie.
trochę mnie na tym forum nie było, ale widzę, że nic się na lepsze nie zmieniło, wręcz przeciwnie. szkoda, bo ~dekadę temu to było unikatowe miejsce do dyskusji dla osób o różnych poglądach. tak więc bawcie się dobrze we wspólnej bańce i poklepujcie po plecach za krytykę poczynań PiS. a czy słuszną, czy nie, to kto by się tym przejmował.
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
lorak napisał(a): ZaKotem napisał(a): lorak napisał(a): no i czego on jest tu winien? że chce, by wszystko było zgodnie z przepisami? Prowadzenie działalności gospodarczej przez partię nie jest zgodne z przepisami.
w jaki sposób partia prowadziła tu DG? zdajesz sobie sprawę, że spółka nie została stworzona bez powodu i jest tu all zgodnie z prawem?
Sprawa jest prosta: Właścicielem Srebrnej jest Instytut, w którego radzie nadzorczej siedzi Kaczor. Z tego ramienia prowadził owe negocjacje i pomysły formułował. Zorientowałem się, ze to ważne w momencie, kiedy zauważyłem, że Wyborcza i inni pomijają tą radę nadzorczą, pisząc o jakiś powiązaniach itp. Jakiś detal może być tu na rzeczy, ale przepraszam bardzo - to ja mam rozkminiać czy Wyborcza która publikuje? Funkcjonariusza pisiorskiego aparatu medialnego wywodzą zaś, że Srebrna powstała wskutek działania komisji w której zasiadał Tusk i inne partie też coś tam nadostawały, tylko przepuściły a Kaczor dba.
2. Jakbym był Wyborczą to poważnie bym się zastanowił nad publikacja tekstu w którym Kierwiński jest wymieniony jako decydujący o zgodach, chociaż formalnego umocowania nie ma. A Kaczor powtarza, że jest uczciwy i dlatego tego i owego nie może zrobić.
3. Sprawa była opisana we Wikipedii już dawno.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
Cytat:w jaki sposób partia prowadziła tu DG? zdajesz sobie sprawę, że spółka nie została stworzona bez powodu i jest tu all zgodnie z prawem?
To czemu spotkania odbywały się w siedzibie partii, która nie może służyć do takich rzeczy?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
05.02.2019, 20:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2019, 20:58 przez Poligon..)
Liczba postów: 538
Liczba wątków: 0
Reputacja:
45
Wyznanie: Ateista - stopień 77
I dlaczego negocjacje w sprawie wartej 1,3 mld zł(!) inwestycji prowadził szeregowy członek rady nadzorczej, a nie prezes zarządu i to w towarzystwie armii prawników?
Zbyt długo siedzę w biznesie, żeby nie wiedzieć, że to rzecz niespotykana i chyba niemająca precedensu.
Następny cud, to uzyskanie promesy od państwowego banku na w/w kwotę - i to pomimo braku nawet śladowego biznesplanu - dla spółki, której aktywa wynoszą 25 mln zł.
Skoro jednak śmierć ustanawia porządek świata, może lepiej jest dla Boga, że się nie wierzy w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.
Albert Camus
Reputacja:
382
No i dlaczego J.K. i Srebrną kontrolują osoby, które wcześniej w Srebrnej pracowały?
Ryszard Czarnecki, oczywiście, nie widzi konfliktu interesów, ale umówmy się, nie jest on najbystrzejszą osobą na polskiej scenie politycznej, więc mogło mu coś umknąć.
Cytat:Jak przekazał w oświadczeniu Temistokles Brodowski z CBA, "Centralne Biuro Antykorupcyjne co roku sprawdza oświadczenia majątkowe wszystkich parlamentarzystów. Jeżeli w wyniku sprawdzenia, istnieją podstawy do wszczęcia kontroli oświadczenia majątkowego konkretnego parlamentarzysty, CBA rozpoczyna taką kontrolę".
W przypadku analizy oświadczenia majątkowego posła Jarosława Kaczyńskiego nie stwierdzono podstaw do rozpoczęcia kontroli oświadczenia majątkowego - dodał Temistokles Brodowski.
- To jest kpina?? Rano rzecznik CBA mówi że pismo ws kontroli Kaczyńskiego nie wpłynęło. O 16:00 już jest przeanalizowane i kontroli nie będzie?? Najszybsze w historii sprawdzenie?? To dowód że sprawa jest poważna a osoby związane ze Srebrną nie powinny pracować w Służbach?? - skomentował na Twitterze Marcin Kierwiński z PO.
- A szefem CBA jest Pan Bejda... człowiek, który wcześniej pracował w Srebrnej... - napisał Cezary Tomczyk.
Więcej: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7...kiego.html
Cytat:Platforma Obywatelska i partia Razem złożyły wnioski do CBA o sprawdzenie oświadczeń majątkowych Jarosława Kaczyńskiego. Ma je badać Ernest Bejda, obecny szef Centralnego Biura Antykorupcyjnego, który w przeszłości pracował dla spółki Srebrna. Budzi to wątpliwości opozycji. Jednak eurodeputowany PiS Ryszard Czarnecki nie widzi konfliktu interesów w tym przypadku.
Czytaj więcej: https://polskatimes.pl/szef-cba-ernest-b...r/13862920
Na dokładkę:
Kogo zna szef CBA, czyli dlaczego Ernest Bejda wyrzucił z pracy doświadczonego agenta
http://wyborcza.pl/7,75398,22073096,kogo...pracy.html
Taki tam " układzik Kaczora", ale przecież "dziadzio" długo nie miał konta w banku, to co on może wiedzieć o prowadzeniu biznesu, nie?
Może kasiorę dostawał w walizkach, więc konto nie było potrzebne?
To może niech elektorach PiS zrzuci się na wieżowce umiłowanego Pana...?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7...ony-w.html
PS Zabawne w tym wszystkim jest to, że PiS, mając kasę ze Srebrnej, organizuje zbiórkę na budowę schodkowego pomnika.
“What warrior is it?”
.
05.02.2019, 22:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2019, 23:02 przez DziadBorowy.)
Liczba postów: 10,995
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
lorak napisał(a): trochę mnie na tym forum nie było, ale widzę, że nic się na lepsze nie zmieniło, wręcz przeciwnie. szkoda, bo ~dekadę temu to było unikatowe miejsce do dyskusji dla osób o różnych poglądach. tak więc bawcie się dobrze we wspólnej bańce i poklepujcie po plecach za krytykę poczynań PiS. a czy słuszną, czy nie, to kto by się tym przejmował.
Serio - ty na prawdę nie widzisz tutaj nic podejrzanego lub w najlepszym razie znajdującego się bardzo daleko od czegoś co się nazywa etyka. W całym tym tworzeniu spółek ad-hoc, promesach na miliony od państwowych banków dla spółki bez żadnej historii (jedni kolesie od Kaczyńskiego obiecują kredyt innym kolesiom od Kaczyńskiego), negocjacjach biznesowych w siedzibie partii i ostatecznie problemach z wystawieniem rachunku? W tym, że dwa dni po ujawnieniu taśm służby odpalają materiały na polityka opozycji, które posiadały od trzech lat ?
A zapoznałeś się w ogóle jakie zarzuty stawia Kaczyńskiemu ten biznesmen, czy też wystarczyło ci, że politycy PIS i kontrolowane przez nich media ogłosiły, że problemu żadnego nie ma a Kaczyński jest uczciwy i tyle.
https://oko.press/nie-zaplace-ci-i-co-mi...ec-dubois/
Tak wiem powiązane z Wyborczą, możesz wziąć na to poprawkę, ale doskonale tłumaczy dlaczego robota została wykonana a płacić nie ma kto. Jeżeli to prawda to ten koleś ma pełne prawo czuć się oszukany.
To co się dzieje dalej z tą sprawą to nawet szkoda gadać, mamy klasyczny przypadek republiki kolesiów czy też czegoś co swego czasu PIS nazywał układem - jest tutaj wszystko - łącznie z interesami na grubą kasę, którą jedni partyjni kolesie pożyczą innym partyjnym kolesiom. No ale skoro najwidoczniej sporej grupie wyborców do szczęścia wystarcza to, że PIS to nie jest PO, to najwidoczniej na taką chujnię jesteśmy skazani.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
06.02.2019, 04:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2019, 04:03 przez Battlecruiser.)
Liczba postów: 5,136
Liczba wątków: 111
Reputacja:
26
Ponoć puścili rozmowe w której pisiory nie biorą w łapę? Wypadłem trochę z obiegu. Przeczytałem pierwsze wynurzenia Wyborczej i zostały one napisane w taki sam sposób jak poprzednie gownoburze. Swoją drogą wybory coraz bliżej i rura coś wam mieknie. Niedawno było, że Kaczor dyktator itp a teraz skromniutkie zarzuciki że w radzie jest.
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
06.02.2019, 09:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2019, 09:56 przez Żarłak.)
Reputacja:
382
Spoko. Laurka od wyborczej na początku była fajna, ale po kilku dniach wcale taka fajna nie jest, bo prezio chce się sądzić. Niech się sądzi, to poznamy więcej szczegółów o tym jak będąc nikim więcej jak szeregowym posłem, odbiera raporty od różnych osób w państwie, z którymi niekoniecznie powinien się nawet spotykać osobiście, tak mniemam.
I do licha ciężkiego dlaczego premier zaświadcza o jego uczciwości, notabene, premier kłamca?! To mam premierowi nie wierzyć?
“What warrior is it?”
.
Liczba postów: 14,823
Liczba wątków: 101
Reputacja:
333
lorak napisał(a): swoją drogą czemu ten jego krewny nie podpisał żadnej umowy oraz nie wystawił rachunków?
A skąd wiesz, że nie wystawił? Z tego co mi wiadomo, to wystawił, tyle, że nie na Srebrną (co było prawdopodobnie prawidłowe).
Rzecz jasna, nieprawidłowości w całej sprawie jest znacznie więcej, ale zobaczmy najpierw czy w ogóle jest o czym dyskutować, czy też jesteś tylko pisowskim pelikanem i potrafisz wyłącznie głosić aktualny przekaz dnia.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Reputacja:
382
Cytat:swoją drogą czemu ten jego krewny nie podpisał żadnej umowy oraz nie wystawił rachunków?
Socjopapa napisał(a): A skąd wiesz, że nie wystawił? Z tego co mi wiadomo, to wystawił, tyle, że nie na Srebrną (co było prawdopodobnie prawidłowe).
Jak się okazuje faktura była. Ups. Teraz oczywiście, co nikogo nie dziwi, szuka się kolejnych przyczyn, dlaczego najuczciwszy człowiek na świecie, który walczy z układami nawet kiedy śpi do południa, nie chciał powiedzieć kolegom, żeby p.X zapłacili.
Skandal! No jak tak można wymagać od innych, żeby płacili za usługi i byli uczciwi?
“What warrior is it?”
.
|