To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ankieta: W zbliżających się wyborach parlamentarnych będę głosować na:
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Zjednoczoną Prawicę (PiS+SP+Porozumienie)
13.33%
6 13.33%
Koalicję Obywatelską (PO+.N+IPL+Zieloni)
26.67%
12 26.67%
Lewicę (SLD+Wiosna+Razem)
28.89%
13 28.89%
PSL+Kukiz'15
8.89%
4 8.89%
Konfederację (Korwin+Braun+Narodowcy)
13.33%
6 13.33%
Inny komitet
2.22%
1 2.22%
Nie będę głosować
6.67%
3 6.67%
Oddam nieważny głos
0%
0 0%
Razem 45 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory parlamentarne 2019
cobras napisał(a):
Cytat:No właśnie, najlepiej zna się lewica, która wymyśliła to pejoratywne określenie - śmieciówki - aby ludzie na umowach innych niż stałe i bezterminowe, czuli się gorzej od innych.

Pierdolisz. Bez nazywania ich śmieciowymi i tak ludzie na nich czują się gorzej, bo te umowy są gorsze, więc niby jak mają się czuć? Nie dają poczucia bezpieczeństwa ani gwarancji zatrudnienia, więc z definicji są gorsze. Wypierdalaj z tą fałszywą empatią.
Ja byłem na tzw. śmieciówce i nie czułem się gorzej, więc wypierdalaj z tą fałszywą empatią.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
Odpowiedz
Socjopapa napisał(a):
cobras napisał(a):
Cytat:No właśnie, najlepiej zna się lewica, która wymyśliła to pejoratywne określenie - śmieciówki - aby ludzie na umowach innych niż stałe i bezterminowe, czuli się gorzej od innych.

Pierdolisz. Bez nazywania ich śmieciowymi i tak ludzie na nich czują się gorzej, bo te umowy są gorsze, więc niby jak mają się czuć? Nie dają poczucia bezpieczeństwa ani gwarancji zatrudnienia, więc z definicji są gorsze. Wypierdalaj z tą fałszywą empatią.
Ja byłem na tzw. śmieciówce i nie czułem się gorzej, więc wypierdalaj z tą fałszywą empatią.

Hihi, logika lewicy gryzie się we własny ogon. Jeżeli nie czułeś się źle, oznacza to, że masz za słabo rozwiniętą świadomość klasową. Należy więc ciebie uświadomić, że powinieneś się czuć źle, gdyż krwiopijc- kapitalista-Janusz, lub krwiopijca-kapitalista-Korporacja wykorzystuje Twoje położenie i okrada Ciebie z przyszłej emerytury i innych zabezpieczeń socjalnych.

Z drugiej strony nasz przedstawiciel lewicy uważa, że nie powinieneś się czuć zbyt źle, gdyż przy przegięciu zamiast iść w ramiona lewicy czy centrum możesz podążać w kierunku partii "godnościowych", które polepszą Twoje samopoczucie bez poprawy warunków bytowych.

Trzeba więc znaleźć jakieś optimum złego samopoczucia, które sprawi, że przedstawiciele śmieció... ten, umów-zleceń pójdą tam, gdzie iść powinni.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Koh 3:1-8 (edycje własne)
Odpowiedz
Iselin napisał(a): To jest zbyt piękne, żeby się z Wami tym nie podzielić:
https://www.youtube.com/watch?feature=yo...pp=desktop
Najlepsze są te komcie kucyków, że prowadzący program pracuje dla Wrogich Sił i najwyraźniej chciał skompromitować Konfederację, zapraszając do siebie kandydatkę Kobfederacji.
Odpowiedz
Cytat:Ja byłem na tzw. śmieciówce i nie czułem się gorzej, więc wypierdalaj z tą fałszywą empatią.

Z perspektywą późniejszej pracy w zawodzie. Zupełnie inna sytuacja niż ochroniarza czy sprzątaczki na umowie zleceniu.

Cytat:Z drugiej strony nasz przedstawiciel lewicy uważa, że nie powinieneś się czuć zbyt źle, gdyż przy przegięciu zamiast iść w ramiona lewicy czy centrum możesz podążać w kierunku partii "godnościowych", które polepszą Twoje samopoczucie bez poprawy warunków bytowych.

Następny uczeń Balcerowicza widzę, od "umowy śmieciowe to mowa nienawiści". Następnego mam uczyć czym różni się określanie umów śmieciowymi, od określania ludzi na nich per "śmieciarze" lub "śmieciowcy"?

Cytat:A co ta kolumna realnie mierzy jak nie roszczeniowość? 38% PiSowców widzi PiS jako "państwo da". Tu nie ma lepszej interpretacji. Pytanie co to znaczy w przypadku KO i LR. W jakimś stopniu musi znaczyć to samo.
A tera czemu ten wykres to tak naprawdę koszmar cobrasa. Ta kombinacja niskich oczekiwań materialnych od państwa i wysokiego utożsamiania się z wartościami u lewicowców to w istocie "postępowy liberalizm" w stylu wczesnego Palikota czy późnego Petru. Względnie wolny rynek i elgiebete. Coś co w ichnim rezerwacie nazywają gejokorwinizmem, koszmar większy od Balcerowicza.

Od kiedy do kurwy nędzy głosowanie we własnym interesie to roszczeniowość? Nikt z libków jakoś bogaczy lobbujących za korzystnymi dla siebie rozwiązaniami nie nazywa roszczeniowymi. Ani takich, którzy sponsorują pasujących im polityków/partie. Ale jak już biedak zagłosuje na partię która da mu 500+, to zaraz roszczeniowa hołota. Sprawdź se kurwa jeden z drugim definicje tego słowa najpierw, a potem zabierajcie głos.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a): Następny uczeń Balcerowicza widzę, od "umowy śmieciowe to mowa nienawiści".

Mistrz bankowości, guru liberalizmu i mesjasz kuców wszelkich Balcerowicz miałby używać frazesu "mowa nienawiści"? No cobrasie, co cobras. Jakieś projekcje chyba.

Cytat:Następnego mam uczyć czym różni się określanie umów śmieciowymi, od określania ludzi na nich per "śmieciarze" lub "śmieciowcy"?

Ach tak... no dobra, kto konkretnie w politycznym dyskursie użył był więc określenia "śmieciarza" lub "śmieciowcy"? Może nie śledzę polskiej polityki tak dokładnie, jak ludzie mieszkający w PL, ale w moich odbiornikach zawsze było tylko "śmieciówki", "umowy śmieciowe", "na śmieciówkach". Gugiel też nie pomaga. Więc może Ty mi pomóż i wskaż cytat, gdzie ktoś używał tego dezawuującego określenia.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Cytat:Mistrz bankowości, guru liberalizmu i mesjasz kuców wszelkich Balcerowicz miałby używać frazesu "mowa nienawiści"? No cobrasie, co cobras. Jakieś projekcje chyba.

Twoja stara ma projekcje https://twitter.com/lbalcerowicz/status/...0350115841

Cytat:Ach tak... no dobra, kto konkretnie w politycznym dyskursie użył był więc określenia "śmieciarza" lub "śmieciowcy"? Może nie śledzę polskiej polityki tak dokładnie, jak ludzie mieszkający w PL, ale w moich odbiornikach zawsze było tylko "śmieciówki", "umowy śmieciowe", "na śmieciówkach". Gugiel też nie pomaga. Więc może Ty mi pomóż i wskaż cytat, gdzie ktoś używał tego dezawuującego określenia.

Masz posty ZaKotem w tym temacie. Do nich się odnosiłem.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Odpowiedz
cobras napisał(a): Następny uczeń Balcerowicza widzę, od "umowy śmieciowe to mowa nienawiści". Następnego mam uczyć czym różni się określanie umów śmieciowymi, od określania ludzi na nich per "śmieciarze" lub "śmieciowcy"?
Śmieciarze:
[Obrazek: z20051816V,Protest-rozpoczal-sie-pod-Pal...im--po.jpg]
Jakie jeszcze słowa u was na kanapie są uważane za obraźliwe? "Portier", "sprzątaczka", "pomoc kuchenna"? Jak się razemowy chłop na razemową babkę wnerwi, to jej zasuwa "ty kasjerko plebejska" a ona mu ripostuje "spadaj, magazynierze spocony"?
Odpowiedz
Swego czasu wykonywałem bardzo pożyteczny zawód śmieciarza i uprzejmie informuję lewicowców, że czuję się obrażany uznawaniem przez nich słowa śmieciarz za obelgę.

Ponadto zwracam uwagę, iż rozwodząca się nad zajebistością własnej empatii lewica  - jeżeli jest konsekwentna powinna przestać obrażać ludzi którzy muszą lub chcą pracować na umowach cywilnoprawnych  notorycznym używaniem terminu "umowa śmieciowa" .
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
Cytat:Jakie jeszcze słowa u was na kanapie są uważane za obraźliwe? "Portier", "sprzątaczka", "pomoc kuchenna"? Jak się razemowy chłop na razemową babkę wnerwi, to jej zasuwa "ty kasjerko plebejska" a ona mu ripostuje "spadaj, magazynierze spocony"?

[Obrazek: oB5VyS5.png]

[Obrazek: mIXxo3t.png]

Rzeczywiście, bardzo neutralne znaczeniowo słowo. Zupełnie jak "portier" czy "sprzątaczka" Uśmiech
Odpowiedz
Przecież oczywistym jest, że w tym kontekście słowo "śmieciarz" czy "śmieciowiec" nie jest użyte w żadnym z powyższych znaczeń tylko określa osobę która pracuje w oparciu o umowę śmieciową. Nie można jednocześnie lansować terminu "umowa śmieciowa" i upierać się, że określenia nawiązujące do tej nazwy są obraźliwe.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
Odpowiedz
cobras napisał(a): Twoja stara ma projekcje

Dobrze, tu miałeś rację.

Cytat:Masz posty ZaKotem w tym temacie. Do nich się odnosiłem.

A tutaj poleciałeś przesadyzmem, jeżeli naszemu forumowemu ZaKotowi chciałeś nadać moc sprawczą do wpływania na popularność PiS-u. Tylko nie wiem, czy osobę nazywającą naszych dzielnych samodzielnych przedsiębiorców, filary sukcesu gospodarczego i podpory PeKaBu "januszami" można nazwać libkiem.

ZaKoteł, jesteś-że libkiem?
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
bert04 napisał(a): ZaKoteł, jesteś-że libkiem?

Zasadniczo tak, ale takim od Rawlsa, nie od Rothbarda. Według tradycyjnej polskiej systematyki to ja kundel jestem. Od lewej strony wyglądam na libka, a od prawej na lewaka. Jedyne, co pewne, to że nie jestem narodowcem. Poza tym w różnych testach politycznych zawsze wychodzi mi prawa strona lewicy albo lewa strona prawicy.
Odpowiedz
bert04 napisał(a): Hihi, logika lewicy gryzie się we własny ogon. Jeżeli nie czułeś się źle, oznacza to, że masz za słabo rozwiniętą świadomość klasową. Należy więc ciebie uświadomić, że powinieneś się czuć źle, gdyż krwiopijc- kapitalista-Janusz, lub krwiopijca-kapitalista-Korporacja wykorzystuje Twoje położenie i okrada Ciebie z przyszłej emerytury i innych zabezpieczeń socjalnych.

Niezły straw man. Cobras może napisał coś niefortunnego o tej gorszości z definicji, ale imputowanie mu, że jego poglądy rzeczywiście domykają się w ten sposób, jest dość brzydką zagrywką, za którą kryje się zignorowanie intencji Cobrasa (które gdzieś tam dalej próbował wyjaśnić).

Żarłak rzeczywiście mógłby sobie odpuścić tę fałszywą empatię. Ja sobie bardzo cenię możliwość dorobienia na zleceniu, ale zdaje sobie też sprawę z niegodnej pozazdroszczenia sytuacji wielu osób (w tym mojej narzeczonej), robiących faktyczny etat na zleceniu za minimalną lub niewiele ponad nią. Bzdurzy Żarłak na temat intencji kryjących się za ukuciem terminu "umowa śmieciowa", jakby ignorując patologie występujące w obszarze zatrudnienia na podstawie umów cywilnoprawnych.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark

Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Odpowiedz
E.T. napisał(a): Niezły straw man. Cobras może napisał coś niefortunnego o tej gorszości z definicji, ale imputowanie mu, że jego poglądy rzeczywiście domykają się w ten sposób, jest dość brzydką zagrywką, za którą kryje się zignorowanie intencji Cobrasa (które gdzieś tam dalej próbował wyjaśnić).

No dobra, gdzieś tam wyjaśnił, że między "śmieciówka" a "śmieciarze" jest jakaś kolosalna różnica, i choć nie do końca się zgadzam, to rozumiem. Natomiast kontekst sugerował, że egzotyczny administrator niszowego forum wpływa tak negatywnie na opinię elektoratu, że rzesze urażonych w godnosci osobistej głosuje na partie godnościowe.

Żeby nie było, czasem używam potencjalnie obraźliwych wyrażeń ironicznie wobec grup, które bronię. Jak "ciemnogród". Nie jestem do końca pewien intencji ZaKoteła, ale on chyba też tak czasem miewa i w tym przypadku tak to oceniam. Stąd cała obraza cobrasa na libków wygląda na kogoś, kto ironii nie łapie.

PS: A poza tym chyba jestem o nanometr na lewo od ZaKoteła, bo uważam um.cyw.praw. za patologię. Także w przypadkach korzystnych dla zatrudnionego, jeżeli służą do omijania podatków i składek. Ok, może więcej, niż nanometr.
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Dobra, ja się gdzieś w tym wszystkim pogubiłem, niemniej w tym:

bert04 napisał(a): uważam um.cyw.praw. za patologię. Także w przypadkach korzystnych dla zatrudnionego, jeżeli służą do omijania podatków i składek.

jesteśmy raczej zgodni. Oburza mnie, jak pan programista zarabiający pod 20 tysi miesięcznie, żeby uszczknąć jeszcze dodatkowe naście tysi w skali roku zakłada fikcyjną działalność, żeby za swoją etatową w rzeczywistości pracę wystawiać faktury jednemu tylko klientowi.
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
(Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark

Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Odpowiedz
Ale co w tym patologicznego?
Że Babilon nie kładzie na tym łapy?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
kmat napisał(a): https://krytykapolityczna.pl/kraj/polity...ogicznych/
Tryumf Kaczora jest nieunikniony!!!!
Naszym celem jest LINIA. Bojowa linia!
Odpowiedz
Sofeicz napisał(a): Ale co w tym patologicznego?

Babilon, tzw. państwo <1>, państwo teoretyczne. Różne nazwy, ale jeden mianownik. Cóż, może nie słyszałeś o tzw. patriotyzmie podatkowym, ale jeżeli się od Babilonu odcinasz, to nie oczekuj autostrad, straż pożarnych czy służb zdrowia. Możesz sobie prywatnie zorganizować za zaoszczędzoną kasę.

<1> https://www.google.com/amp/s/innpoland.p...m-fiskusem
Wszystko ma swój czas
Spoiler!
Odpowiedz
Dziękuję ci za patriotyczny wykład.
Nie sądziłem, że z ciebie taki etatysta.
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Odpowiedz
bert04 napisał(a):
Sofeicz napisał(a):Ale co w tym patologicznego?

Babilon, tzw. państwo <1>, państwo teoretyczne. Różne nazwy, ale jeden mianownik. Cóż, może nie słyszałeś o tzw. patriotyzmie podatkowym, ale jeżeli się od Babilonu odcinasz, to nie oczekuj autostrad, straż pożarnych czy służb zdrowia. Możesz sobie prywatnie zorganizować za zaoszczędzoną kasę.

<1> https://www.google.com/amp/s/innpoland.p...m-fiskusem

Żeby te pieniądze szły na służbę zdrowia etc. ale one idą na to, żeby Kuchcinski mógł se fruwac samolotem do domu...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości