14.10.2019, 19:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 19:31 przez Brainless.
Powód edycji: Doprecyzowanie
)
Liczba postów: 2,483
Liczba wątków: 17
Reputacja:
77
Żarłak napisał(a): Brainless napisał(a): A tu jednak ponad 1,2 mln. Jak widać nic dwa razy się nie zdarza
Dlaczego dwa razy?
Piłem oczywiście do różnicy sondaż - faktyczne wyniki w eurowyborach. Wielu spodziewało się powtórki z rozrywki, więc sądziłem, że opierasz się m.in. na tym precedensie.
Żarłak napisał(a):Stało się inaczej, widocznie pierwszy raz, a może i ostatni, młodzież popierająca K. dała się zmobilizować. Też nie wiemy ilu z nich dokonało takiego wyboru na zasadzie "jest wyrazisty i kontrowersyjny (jak poprzednio Kukiz i Palikot), dlatego go wybiorę. Poza tym, jest przeciwko skompromitowanej reszcie".
Jak widać ludzie z mojego przedziału wiekowego też mieli co nieco do powiedzenia
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Liczba postów: 6,282
Liczba wątków: 15
Reputacja:
382
Brainless napisał(a): Piłem oczywiście do różnicy sondaż - faktyczne wyniki w eurowyborach. Wielu spodziewało się powtórki z rozrywki, więc sądziłem, że opierasz się m.in. na tym precedensie.
Nie. Opierałem się na wielu poprzednich wyborach. Po prostu K. nie miała tylu wyborców. I nadal... Nie ma. Bo nie wiadomo czy uda jej się utrzymać ten wynik. Jeśli wierzyć sondażowi, to jakiś impuls zadecydował, że wyborcy Kukiza woleli wybrać pospolite ruszenie konfederatów.
Czas pokaże na ile oni są sprawni politycznie. Uważam, że nie są, ale zobaczymy. Jeśli się nie pokłócą to może ugrają z czasem więcej, a może nie...
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 1
Reputacja:
6
Zapowiada się niezła batalia w prezydenckich, jeśli KO skroi kogoś konkretnego. Ciekawe czy korwinoid zdecyduje się na poparcie kogoś w drugiej turze  . Fajny byłby kabaret jakby kandydaci zabiegali o głosy konfy.
Liczba postów: 3,888
Liczba wątków: 28
Reputacja:
149
No, wygrana w Senacie daje nadzieję na dobry wynik w prezydenckich i obalenie dudziarza
Cytat:Jak widać ludzie z mojego przedziału wiekowego też mieli co nieco do powiedzenia
No i przez nich faszyści weszli do sejmu, rzeczywiście spore osiągnięcie. Zresztą już drugi raz, bo pierwszy byl z Kukizem.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Liczba postów: 234
Wyznanie: moja żona
DziadBorowy napisał(a): No ale nie będzie już ekspresowego przepychania ustaw. Bo opozycyjny Senat wszystko może teraz przetrzymać 30 dni. Ogólnie PISu nie zablokują, ale życie utrudnić mu mogą.
nadzieja umiera ostatnia. czyżby zapowiedź wyniku wyborów prezydenckich........
Liczba postów: 10,996
Liczba wątków: 45
Reputacja:
1,122
Kosiniak-Kamysz mógłby powalczyć. Twardy anty-pis i tak na niego by zagłosował bo wyboru nie ma, a gość mógłby urwać trochę letniego elektoratu PIS.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
14.10.2019, 20:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 20:31 przez Brainless.
Powód edycji: Doprecyzowanie
)
Reputacja:
77
cobras napisał(a): Cytat:Jak widać ludzie z mojego przedziału wiekowego też mieli co nieco do powiedzenia
No i przez nich faszyści weszli do sejmu, rzeczywiście spore osiągnięcie. Zresztą już drugi raz, bo pierwszy byl z Kukizem.
Nie w moim przypadku. Nie głosowałem na Kukiza, należę do twardego elektoratu liberalnego (głównie Korwina), który przepłynął z Platformy Obywatelskiej (ale dawno, w 2011 roku i najpierw do KNP). Gdyby w tych wyborach startował Gwiazdowski i jego Fair Play, mieliby mój głos...
14.10.2019, 20:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 20:33 przez DziadBorowy.)
Reputacja:
1,122
@Brainless
Konfederacja ma 11 posłów jak się nie mylę. Ilu z nich jest od wolności gospodarczej a ilu od zakazów aborcji, zwalczania pedalstwa i tym podobnych klimatów ?
Pytam na serio.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
14.10.2019, 20:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 21:07 przez Brainless.
Powód edycji: Update
)
Reputacja:
77
DziadBorowy napisał(a): @Brainless
Konfederacja ma 11 posłów jak się nie mylę. Ilu z nich jest od wolności gospodarczej a ilu od zakazów aborcji, zwalczania pedalstwa i tym podobnych klimatów ?
Pytam na serio.
Odpowiem, jak dokopię się do listy posłów, którzy się dostali (ja słyszałem o 13 mandatach). Najbardziej ubolewam, że nie weszli Mentzen i Sypniewski, na którego zresztą oddałem głos. Wejdzie natomiast Braun, co tak średnio mi odpowiada... :/
EDIT: OK, faktycznie 11 posłów, pogrubiłem tych, z których wyboru jestem zadowolony:
Krzysztof Bosak
Janusz Korwin-Mikke
Grzegorz Braun
Konrad Berkowicz
Robert Winnicki
Dobromir Sośnierz
Jakub Kulesza
Artur Dziambor
Krzysztof Tuduj
Michał Urbaniak
Krystian Kamiński
Niestety, nie ma również Wilka, co mnie również bardzo smuci...
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218
Reputacja:
975
Wyznanie: ate 7 stopnia
To są posłowie Konfederacji.
Może ktoś się podejmie rozkminienia tych postaci?
- Krzysztof Bosak
- Janusz Korwin-Mikke
- Grzegorz Braun
- Konrad Berkowicz
- Robert Winnicki
- Dobromir Sośnierz
- Jakub Kulesza
- Artur Dziambor
- Krzysztof Tuduj
- Michał Urbaniak
- Krystian Kamiński
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241
Reputacja:
1,399
Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Pearl Jam napisał(a): lumberjack napisał(a): Mając do wyboru szybszy (PiS) lub wolniejszy (KO) upadek Polski wybrałem ten wolniejszy. Lewicę odrzuciłem, bo to szerokozakresowe socjalisty; PSL odpadło, bo nie mają żadnych poglądów i zeszmacą się z każdą jedną rządzącą partią byleby tylko dorwać się do stołków; Konfederacja odpadła, bo za dużo tam krejzoli, no i zatraciła swój liberalny gospodarczo charakter. Całe życie głosowałem na Korwina... czas w końcu dorosnąć i przestać marnować głos. Czuję się jednak "brudny" z tym moim wyborem...
Dorosłeś do głosowania na Schetynę, Gawłowskiego i Jachirę? Gratuluję!
A powiedz mi - na jaką partię powinienem zagłosować, żebyś mi nie wytknął poparcia dla jakichś skurwysynów i debili?
PiS? Dojrzałeś do głosowania na Kaczyńskiego, Ziobrę, Gowina, Macierewicza i Waszczykowskiego? No gratulacje!
Konfederacja - Korwin, Braun i ten trzeci z ruchu narodowego
PSL - Kukiz
itd. itp.
Naprawdę chciałbym wybrać coś co mi odpowiada, ale nie istnieje nic takiego. Chujowe te wybory - co bym nie wybrał, to i tak by wywołało u mnie wewnętrzny dyskomfort.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
14.10.2019, 21:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 21:18 przez cobras.)
Reputacja:
149
Cytat:To są posłowie Konfederacji.
Może ktoś się podejmie rozkminienia tych postaci?
Krzysztof Bosak
Janusz Korwin-Mikke
Grzegorz Braun
Konrad Berkowicz
Robert Winnicki
Dobromir Sośnierz
Jakub Kulesza
Artur Dziambor
Krzysztof Tuduj
Michał Urbaniak
Krystian Kamiński
1. Szur
2. Szur
3. Szur
4. Szur
5. Szur
6. Szur
7. Random
8. Szur
9. Random
10. Random
11. Random
/daj plus jak pomogłem
edit:
"Korwin przyznał u Roli, że Konfederacja poprze rząd PiS, w zamian za ustawę anty-LGBT, w tym cenzurę na ten temat w mediach".
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.
Reputacja:
975
Dałem plusa
A Berkowicz, to zapewne będzie walczył z przedsiębiorstwem Holocaust
Reputacja:
149
Ale może cieszyć to fakt, że ten Sejm będzie bez Pawłowicz, Piotrowicza i Sobeckiej, No i koło poselskie Razem
Reputacja:
77
cobras napisał(a): Ale może cieszyć to fakt, że ten Sejm będzie bez Pawłowicz
Teraz poprawiłeś mi humor
14.10.2019, 21:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 21:42 przez DziadBorowy.)
Reputacja:
1,122
Tak nieśmiało tylko zauważam, że jak w mediach niezbyt lubiących PIS jest pewnego rodzaju święto z nieobecności Pawłowicz czy Piotrowicza w obecnym Sejmie - to osoby te raczej PISowi popularności nie zwiększały, wręcz przeciwnie. Z punktu widzenia przeciwnika PIS ich nieobecność to strata. Przykładowo taki Piotrowicz idealnie nadawał się do temperowania nastrojów tych zwolenników PIS dla których szczególnie istotny był rzekomy pisowski antykomunizm. Teraz z tym będzie ciężej.
14.10.2019, 21:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2019, 21:52 przez Sofeicz.)
Reputacja:
975
No właśnie, Krystyna & Co. była jak odbezpieczony granat i musiała być przez PiS co chwilę chowana do szafy.
Teraz mają jeden problem z głowy.
Liczba postów: 868
Liczba wątków: 9
Reputacja:
201
Wyznanie: napisałbym "ateista", ale przecież to nie wyznanie
Hej, a co z towarzyszem Macierenko?
All cognizing aims at "delivering a grip on the patterns that matter for the interactions that matter"
( Wszelkie poznanie ma na celu "uchwycenie wzorców mających znaczenie dla interakcji mających znaczenie")
Andy Clark
Moje miejsce na FB:
https://www.facebook.com/Postmoralno%C5%...1700366315
Liczba postów: 234
Wyznanie: moja żona
Sofeicz napisał(a): No właśnie, Krystyna & Co. była jak odbezpieczony granat i musiała być przez PiS co chwilę chowana do szafy.
mają w obwodzie Maciarka, dostał największe poparcie w piotrkowie to może pod wpływem nabierze ochoty aby pobrykać skoro zrobiło się miejsce.
Liczba postów: 6,486
Liczba wątków: 40
Reputacja:
151
Sofeicz napisał(a): No właśnie, Krystyna & Co. była jak odbezpieczony granat i musiała być przez PiS co chwilę chowana do szafy.
Teraz mają jeden problem z głowy.
PIS "traci" Pawłowicz, a POKO "zyskuje" Jachirę
|