Hans Żydenstein napisał(a): W Polsce zaczyna być jak w UKejuJa wiem, że się boisz pisać cokolwiek ale może wyjaśnij dla niewtajemniczonych, co konkretnie zaczyna być jak Ukeju? Co się wydarzyło w UK i przypomina tą sytuację?
https://wiadomosci.wp.pl/powodz-w-polsce...970935200a
|
Informacje
|
|
21.09.2024, 12:30
21.09.2024, 12:44
Osiris napisał(a): Ja wiem, że się boisz pisać cokolwiek ale może wyjaśnij dla niewtajemniczonych, co konkretnie zaczyna być jak Ukeju? Co się wydarzyło w UK i przypomina tą sytuację? A Ty przypadkiem nie mieszkasz w UK i teraz udajesz idiotę? (Twój ulubiony zwrot) https://www.youtube.com/watch?v=GTn1He86oJk Hans Żydenstein napisał(a):Nie udaję idioty tylko staram się czytać i słuchać ze zrozumieniem - umiejętność z którą ty masz wyraźny problem. W filmiku jest mowa o aresztowaniach (przy okazji, przydałoby się zweryfikować te twierdzenia - wiadomo, że tego nie zrobisz tylko uznasz za prawdę gadanie prawackiego komentatora) a w artykule z WP jest mowa o zatrzymaniu.Osiris napisał(a): Ja wiem, że się boisz pisać cokolwiek ale może wyjaśnij dla niewtajemniczonych, co konkretnie zaczyna być jak Ukeju? Co się wydarzyło w UK i przypomina tą sytuację? Przy okazji: w polskim prawie karnym istnieje idiotyczny przepis dotyczący obrazy uczuć religijnych i również to przestępstwo może być popełnione w internecie więc powienieneś, jako piewca wolności słowa, najpierw tym się zająć, nie sądzisz?
21.09.2024, 13:25
Dzielisz włosa na czworo.
Zatrzymanie czy aresztowanie, to i to jest jest ograniczaniem wolności. Zresztą w UK zdaje się nie ma takiego podziału, jest po prostu arrest : https://www.gov.uk/arrested-your-rights/...in-custody Dla takiego faszysty jak ty, takie coś jest normalne i pożądane : https://twitter.com/PaulEmbery/status/15...2501398528
21.09.2024, 13:45
Hans Żydenstein napisał(a): Dzielisz włosa na czworo.I ciągle nie wiadomo jak się mają aresztowania w UK do tego zatrzymania w Polsce. Mamy opinię jakiegoś jutubera i artykuł z WP i teraz mamy się zastanawiać, co Hans porównał gdyż sam nie umie tego wyjaśnić. Cytat:Dla takiego faszysty jak ty, takie coś jest normalne i pożądane : https://twitter.com/PaulEmbery/status/15...2501398528Ja wiem, że puszczają ci nerwy ale jeśli chcesz się naprawdę zająć na poważnie tematem, wyjaśnij w jaki sposób takie osoby jak ty, rzekomo walczące o wolność słowa, zupełnie pomijają problem przestępstwa obrazy uczuć religijnych w Polsce. Chyba trafiłem w sedno i widać też, że panować nad sobą nie potrafisz za bardzo (co zarzucasz innym), skoro tak szybko przeszedłeś do wyzywania od faszystów.
21.09.2024, 13:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.09.2024, 14:10 przez Hans Żydenstein.)
Osiris napisał(a): I ciągle nie wiadomo jak się mają aresztowania w UK do tego zatrzymania w Polsce. Mamy opinię jakiegoś jutubera i artykuł z WP i teraz mamy się zastanawiać, co Hans porównał gdyż sam nie umie tego wyjaśnić. Jaki jest związek między aresztowaniami w UK a zatrzymaniem w Polsce? To jest zagadka dla Ciebie na dzisiaj, połącz kropki. Mam też bonusową zagadkę - jaki jest związek między aresztowaniami w UK a banami na forum ateista.pl? Cytat:Ja wiem, że puszczają ci nerwy ale jeśli chcesz się naprawdę zająć na poważnie tematem, wyjaśnij w jaki sposób takie osoby jak ty, rzekomo walczące o wolność słowa, zupełnie pomijają problem przestępstwa obrazy uczuć religijnych w Polsce. Nie pomijam tego tematu, szeroko wypowiadałem się o tym przy okazji ataku Brauna na menorę w Sejmie. Ty natomiast zmieniasz temat i próbujesz kontratakować tak jakbym ja był jakimś wielkim obrońcą religii rzymskokatolickiej XD To mnie akurat w ogóle nie ruszyło. Rusza mnie, że jesteś służbistą, który by męczył ludzi za gównowpisy na facebooku czy nawet na tym forum. Zresztą - faszysta to jest wyzwisko? Nie wiem jak inaczej nazwać Twoje metody. Wolisz określenie służbista?
21.09.2024, 14:27
Hans Żydenstein napisał(a): Jaki jest związek między aresztowaniami w UK a zatrzymaniem w Polsce? To jest zagadka dla Ciebie na dzisiaj, połącz kropki.Jest to żałosne - napisałeś post w którym stwierdzasz, że w Polsce będzie jak w Uk z powodu zatrzymania kogoś. Więc wytłumacz zatem gdzie jest ten związek a jeśli nie potrafisz, to poproś kogoś, kto umie to zrobić i przestań pisać dyrdymały bez pokrycia. Cytat:Ty natomiast zmieniasz temat i próbujesz kontratakować tak jakbym ja był jakimś wielkim obrońcą religii rzymskokatolickiej XD To mnie akurat w ogóle nie ruszyło. Rusza mnie, że jesteś służbistą, który by męczył ludzi za gównowpisy na facebooku czy nawet na tym forum.Dziwne jest, że ktoś taki jak ty się żali, że się wolność słowa ogranicza na fejsbuku skoro już jest ograniczona przez prawo dotyczące obrazy uczuć religijnych. Ale tobie to nie przeszkadza, problemem jest jakiś jeden przypadek i już zmierzamy do rzekomo nieodpowiedniego stanu jaki jest w UK. Cytat:Zresztą - faszysta to jest wyzwisko? Nie wiem jak inaczej nazwać Twoje metody. Wolisz określenie służbista?Zobaczymy czy moderacja stwierdzi, czy określenie kogoś faszystą nie łamie regulaminu forum.
21.09.2024, 14:38
Osiris napisał(a): Jest to żałosne - napisałeś post w którym stwierdzasz, że w Polsce będzie jak w Uk z powodu zatrzymania kogoś. Więc wytłumacz zatem gdzie jest ten związek a jeśli nie potrafisz, to poproś kogoś, kto umie to zrobić i przestań pisać dyrdymały bez pokrycia. Wytłumaczę zatem jak małemu dziecku. W Polsce też Policja zaczyna męczyć ludzi za wpisy o znikomej szkodliwości społecznej. Na razie oczywiście nie mamy co się porównywać do UK, mój post był hiperbolą (środek stylistyczny). Cytat:Dziwne jest, że ktoś taki jak ty się żali, że się wolność słowa ogranicza na fejsbuku skoro już jest ograniczona przez prawo dotyczące obrazy uczuć religijnych. Ale tobie to nie przeszkadza, problemem jest jakiś jeden przypadek i już zmierzamy do rzekomo nieodpowiedniego stanu jaki jest w UK. Komentuję bieżące wydarzenia, to jest temat "Informacje". Ogarniasz? Cytat:Zobaczymy czy moderacja stwierdzi, czy określenie kogoś faszystą nie łamie regulaminu forum. Zgłoś jeszcze na Policję, żeby przyjechali do mnie na chatę i mnie zamknęli XD
21.09.2024, 15:26
Hans Żydenstein napisał(a): Wytłumaczę zatem jak małemu dziecku. W Polsce też Policja zaczyna męczyć ludzi za wpisy o znikomej szkodliwości społecznej. Na razie oczywiście nie mamy co się porównywać do UK, mój post był hiperbolą (środek stylistyczny).No i dalej nie wiemy, za co aresztuje policja angielska i jak to się ma do zatrzymania przez polską. To znaczy wiemy, że Hans pisze, że chodzi o czyny znikomej szkodliwości społecznej ale na to żadnego potwierdzenia nie ma gdyż on nie rozumie, że aby ktokolwiek uwierzył w jakiekolwiek jego stwierdzenie, to musi to wykazać, podać jakieś dane, wyjaśnić przepisy prawne w UK, cokolwiek. Cytat:Komentuję bieżące wydarzenia, to jest temat "Informacje". Ogarniasz?Ty widocznie nie ogarniasz, że w kontekście polskiego prawa uznającego obrazę uczuć religijnych za przestępstwo, zatrzymanie kogoś za w sumie problematyczny wpis na fejsie (nawet trochę wygląda to na ruski trolling), to totalny pikuś. Cytat:Zgłoś jeszcze na Policję, żeby przyjechali do mnie na chatę i mnie zamknęli XDWszyscy pamiętają gdy żaliłeś się, że ktoś cię obraża stwierdzając, że udajesz idiotę a sam rzucasz faszystami i to jest ok.
22.09.2024, 05:32
Przecież wrzuciłem CI już 2 przykłady, w tym ten z gościem co retweetował zdjęcie swastyki lgbt. A takich zatrzymań za wpisy w internecie jest o wiele więcej.
Masz tutaj więcej przykladow związanych z ostatnimi zamieszkami : https://www.standingforfreedom.com/2024/...-comments/ Cytat:For example, a 55-year-old woman was arrested for a social media post she shared that claimed the suspect was “was an asylum seeker who came to the UK by boat last year and was on an MI6 watch list.” Cytat:Wszyscy pamiętają gdy żaliłeś się, że ktoś cię obraża stwierdzając, że udajesz idiotę a sam rzucasz faszystami i to jest ok. Czy czujesz związku z tym tzw. anxiety? I ja nie jestem moderatorem, nie wiem czy czujesz różnicę.
22.09.2024, 14:37
Hans Żydenstein napisał(a): Przecież wrzuciłem CI już 2 przykłady, w tym ten z gościem co retweetował zdjęcie swastyki lgbt. A takich zatrzymań za wpisy w internecie jest o wiele więcej.Wrzuciłeś jakieś gówno bez żadnego opisu, wyjaśnienia, kontekstu i wiarygodnego źródła więc z marszu takie coś należy zignorować. Cytat:Masz tutaj więcej przykladow związanych z ostatnimi zamieszkami : https://www.standingforfreedom.com/2024/...-comments/Ale przykładów na co? Dalej nie mamy wyjaśnienia, co takiego strasznego się dzieje w UK. Czy chodzi o to, że policja zatrzymuje ludzi za to, co piszą w internecie? U nas też tak jest, i w każdym normalnym kraju również. Jeśli ktoś wrzuci komentarz o tym, że ma zamiar podłożyć gdzieś ładunek, wzniecić zamieszki albo kogoś zaatakować, to jest oczywiste, że bez względu na to czy to prawda czy nie, poniesie (i powinien ponieść) jakieś konsekwencje. Chociażby z tego powodu, że angażuje siły służby publicznej która musi takie informacje sprawdzać. Hans po prostu nie rozumie rzeczywistości i myśli że świat to piaskownica a dzieci się bawią grzecznie zabawkami. https://www.gov.pl/web/numer-alarmowy-11...%20bierny. Cytat:Czy czujesz związku z tym tzw. anxiety? I ja nie jestem moderatorem, nie wiem czy czujesz różnicę.Czyli według ciebie, moderatorzy, którzy też są przecież użytkownikami, mają się stosować do innych zasad niż Ty w dyskursie forumowym. Jak moderator biednego Hansa rzekomo wyzwie, to trzeba odpowiadać na jego nieuzasadnione żale. Ale jak Hans kogoś wyzwie od faszystów, to jest ok. Nie ma to jak podwójne standardy, ale w końcu to ty.
22.09.2024, 15:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.09.2024, 15:34 przez Hans Żydenstein.)
Cytat:Wrzuciłeś jakieś gówno bez żadnego opisu, wyjaśnienia, kontekstu i wiarygodnego źródła więc z marszu takie coś należy zignorować. To sobie ignoruj te przykłady, nie będę tracił czasu na prowadzenie Cię za rączkę. Cytat:Ale przykładów na co? Dalej nie mamy wyjaśnienia, co takiego strasznego się dzieje w UK. Czy chodzi o to, że policja zatrzymuje ludzi za to, co piszą w internecie? U nas też tak jest, i w każdym normalnym kraju również. Jeśli ktoś wrzuci komentarz o tym, że ma zamiar podłożyć gdzieś ładunek, wzniecić zamieszki albo kogoś zaatakować, to jest oczywiste, że bez względu na to czy to prawda czy nie, poniesie (i powinien ponieść) jakieś konsekwencje. Chociażby z tego powodu, że angażuje siły służby publicznej która musi takie informacje sprawdzać. Hans po prostu nie rozumie rzeczywistości i myśli że świat to piaskownica a dzieci się bawią grzecznie zabawkami. To właśnie pokazuje Twój brak wyczucia kompletny, brak jakiegoś instynktu. Nadawałbyś się tam na policjanta w tym Ukeju. Żaden z przykładów, które przytoczyłem (na ten moment 4), nie stanowił zagrożenia dla porządku publicznego. Więc nie wyjeżdżaj z jakimiś fałszywymi alarmami bombowymi. Masz przykład nr 5, który sobie zignorujesz : https://www.express.co.uk/news/uk/183017...flag-video
23.09.2024, 07:45
Liczba postów: 23,471
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
https://x.com/zwykly_ja/status/183785158...Xo8KQ&s=19
Byndzie wielka afera w elitach USA. Puff Daddy ma sporo zarzutów. Będzie w tym pewnie coś pedofilskiego, a afera na miarę tego co się działo z Weinsteinem i co wywołało akcję MeToo. A imprezki robił oczywiście wielgachne i wiele znanych osób będzie w to uwikłanych. Od razu przypomina mi się R. Kelly. Ciekawe co odwala tym wszystkim celebrytom, że chcą handlować ludźmi, alfonsować, seksić się z dziećmi.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
23.09.2024, 08:42
Przecież było oczywiste, że Weinstein to było po prostu "dziecko" tego systemu a nie jakaś czarna owca w rodzinie. Wiec zero zaskoczenia.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
23.09.2024, 21:33
Liczba postów: 21,707
Liczba wątków: 218 Dołączył: 11.2010 Reputacja: 975 Płeć: mężczyzna Wyznanie: ate 7 stopnia
25.09.2024, 09:07
zefciu
Unregistered lumberjack napisał(a): Ciekawe co odwala tym wszystkim celebrytom, że chcą handlować ludźmi, alfonsować, seksić się z dziećmi.Po polsku na to się mówi „woda sodowa”. Ludzie którzy dorobili się statusu zaczynają nabierać przekonania, że im się ten status należy. A że im się należy, to znaczy, że są lepsi od innych. A skoro są lepsi od innych, to nie tyczą się ich prawa ustanowione dla plebsu.
25.09.2024, 09:13
Do tego dochodzi nuda. Jak się ma taką kasę to zwyczajne atrakcje przestają cieszyć, odpoczynek na prywatnej Greckiej wyspie wydaje się banalny i oklepany, więc ci mądrzejsi kupują sobie na przykład farmę i zajmują się ogrodnictwem a ci głupsi zaczynają szukać adrenaliny w tego typu nielegalnych "atrakcjach".
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"
25.09.2024, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2024, 16:27 przez lumberjack.)
Liczba wątków: 241 Dołączył: 08.2005 Reputacja: 1,399 Płeć: mężczyzna Wyznanie: Schabizm-kaszankizm
Ciekawe czy bogactwo tak zmienia ludzi czy od zawsze byli tacy zjebani, a bogactwo tylko umożliwiło im realizację swojego zjebanizmu.
Taki Keanu Reeves trzyma fason. Albo Harrison Ford zajmuje się stolarką. A nie kurwa handlem ludźmi.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać
25.09.2024, 16:35
lumberjack napisał(a): Taki Keanu Reeves trzyma fason. Albo Harrison Ford zajmuje się stolarką. A nie kurwa handlem ludźmi. Niemiecki poseł AfD posiada w Białorusi plantację cebuli, na której pracują m.in. więźniowie polityczni Baćki. https://www.wprost.pl/swiat/11817973/pol...znych.html
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!
Jest czas rodzenia i czas umierania, czas sadzenia i czas wyrywania,
czas zabijania i czas leczenia, czas burzenia i czas budowania, czas płaczu i czas śmiechu, czas zawodzenia i czas pląsania, czas rzucania kamieni i czas ich zbierania, czas pieszczot i czas wstrzymania, czas szukania i czas tracenia, czas zachowania i czas wyrzucania, czas rozdzierania i czas zszywania, czas milczenia i czas mówienia, czas miłości i czas nienawiści, czas wojny i czas pokoju.
27.09.2024, 21:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.09.2024, 21:08 przez lumberjack.)
Jutro Trump spotka się z Zelenskim.
Chiny ogłosiły normalizację stosunków z Ukrainą, pakt o przyjaźni i strategicznej współpracy. P. Diddy zgodził się zeznawać przeciwko jeszcze oficjalnie nieznanym ale wysoko postawionym ludziom w zamian za skrócenie wyroku. Ciekawe co się z tego wszystkiego wykluje.
---
Nietzsche ---
Polska trwa i trwa mać |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości