xjasiux napisał(a):Co do problemu to również ma go AVX który w wieku 16 czy 17 lat nie widzi nic innego tylko liberalizm liberalizm a chuja o życiu samodzielnym wie. Z góry chcę przeprosić AVX jeżeli odbierze to źle ale to jest czysta prawda, taka oczywista oczywistość
Avx ma z tym ogromny problem. W Krakowie jak chlaliśmy i się najebał darł ryja tylko o tym. Nie umiał pogadać o muzyce, piłce nożnej, laskach, życiu itp. jak to na ogół po spożyciu bywa. Darł tylko morde w stylu "niech żyje libertarianizm", "precz z socjalistami", "niech żyje dyktatura libertariańska" itp. itd. Mówi że rząd go okrada. Jak coś może mówić nt. skoro bierze hajs od starych i jeszcze długo będzie brał :/ Avx, pracowałeś kiedyś na siebie? Bo ja, chociaż na ogół ciągnę kase od rodziny to nie raz robie różne fuchy. I m.in. stąd że zapierdalałem kiedyś za 5 zł za godzinę wysnuwam wniosek, że każdemu należy się godna płaca minimalna i pierdolą mnie prawa wolnego rynku jak wracam do chaty ze spuchłymi łapami i 40 zł w kieszeni :/ Twoi starzy zarabiają dość dobrze więc korzystać z tego "państwowego złodziejstwa" nie musisz. Zobaczymy co będziesz śpiewał za parę lat, może jakaś choroba, wypadek (czego Ci nie życzę, ale rzadko kiedy w rodzinie nie ma czegoś takiego na przestrzeni lat), którego leczenie w warunkach libertariańskich kosztowałoby fortunę.
Ja swoje zdanie nt. systemu rządów mam, socjaldemokratą jestem, ale "zboczonym" nieco w prawo jeśli chodzi o gospodarkę. Socjaldemokratą nie uczyniła mnie książka profesora jakiegośtam, zdanie kogośtam, tylko życie.
Ale też cholera mnie trafia jak każdy temat zmienia się w dyskusję tytułową :/ Wiem już do cholery jasnej zasadniczo kto jest tutaj liberałem, a kto socjalistą, a niektórzy muszą to podkreślać w każdym temacie. Chciałem założyć jakiś temat o piłce nożnej, ale to nie ma sensu bo zaraz wyskoczy jakiś Avx i krzyknie że rząd okrada obywateli budując stadiony... I o chuju sobie pogadam a nie o piłce nożnej :/
Prośba do wszystkich! Socjalistów, liberałów, anarchistów, faszystów, nacjonalistów, konserwatystów, monarchistów, demokratów, republikanów i chuj wie kogo jeszcze. WYLUZUJCIE!
Proponowałbym zrobić osobny dział forum "socjalizm vs. liberalizm" i tam pakować wszystkie takie off topy.