xjasiux napisał(a):No to właśnie dlatego chcę tematu gdzie będzie ta potyczka. Po co w każdym temacie gadać o tym gównie?To jest dobry pomysł. Można by stoczyć parę ciężkich batalii dotyczących różnych zagadnień gospodarczych np płacy minimalnej czy PRLu. Jeden temat byłby polem bitwy dotyczący omawianego zagadnienia, zaś by nie robić burdelu osobno byłby temat (Obóz Liberałów) w którym liberałowie naradzali się jak podejść do zagadnienia i krytykowali siebie nawzajem. Analogiczny temat byłby dla socjalistów. I w tych tematach wypowiadaliby się jedynie zwolennicy danej frakcji. Jeśli obie strony dojdą do wniosku, że wyczerpały im się argumenty robimy podsumowanie.
xjaiusx napisał(a):Żadna dysklusja na ten temat nie skończyła się na korzyść socjalizmu bo żadna nigdy sie nie skończyłaGdyż socjaliści nie raczyli przyznać w końcu racji, tylko rezygnowali z dalszej dysputy
przykład:
http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...post118243
aniolgabriel napisał(a):Ale taki " - III - " i " AVX" zrobili ze mnie socjalistę, a to dlatego że bronie socjalizmu (dla mnie socjal-demokracja to laicyzm osobiście popieram tylko partie RACJA i SLD ).A Racja i SLD, to nie są partie socjalistyczne?
Ja też nie jestem liberałem. Ja tylko fanatycznie bronię kapitalizmu.
aniolgabriel napisał(a):ich retoryka i obrona kapitalizmu oraz fanatyczny atak na socjalizmCzy ja lub Avx podaliśmy jakiś argument, który nie byłby poparty dowodami?
aniolgabriel napisał(a):swego czasu zmarnowałem wiele nocy na obronę laickiego państwa i walką z postępującym klerykalizmem w Polsce oraz w walce o obronę ewolucjonizmu bowiem zwalczam też nie naukowy kreacjonizmJak wyglądać miała ta walka? Gadałeś z ludźmi na forach?
Rząd nie rozwiązuje problemów, on je finansuje