- ||| - napisał(a):Problem jest z nowymi użytkownikami jak Tymek czy aniolgabriel, zaślepionych socjalizmem. Wypisują bzdury, które tak kłują w oczy, że nie można przejść obok tego zupełnie obojętnie. Tak się dotychczas złożyło, że żadna z potyczek Liberalizm vs Socjalizm nigdy nie skończyła się na korzyść Socjalizmu. Niech lewica przestanie opowiadać nonsensy, które wielokrotnie już obaliliśmy. To oni nas prowokują do dyskusji.
Czy ja wiem czy ja jestem taki zaślepiony tym socjalizmem?? Dla mnie socjalizm to jest dobry ''wstęp'' do komunizmu czyli ustroju zakładającego równość wszystkich ludzi, prace, bezpieczeństwo i szczęśliwe pewne jutro w kwitnącej globalnej ojczyźnie.

aniolgabriel napisał(a):O o mnie było więc wyjaśniam raz na zawsze.
Jestem Tylko Ateistą, antyklerykałem, popieram tylko laicyzm i naukę (czyli scjentyzm).
Jak wiecie na tym forum jestem mało, prowadzę dyskusję na innych politycznych forach i nie bardzo wiem kto tu ateista a kto kleryk (teista).
Ale taki " - III - " i " AVX" zrobili ze mnie socjalistę, a to dlatego że bronie socjalizmu (dla mnie socjal-demokracja to laicyzm osobiście popieram tylko partie RACJA i SLD ).
Proszę mi wybaczyć, ale ich retoryka i obrona kapitalizmu oraz fanatyczny atak na socjalizm i na mnie to swoim zapałem do obrony libertarianizmu i wolnego rynku który to na marginesie prowadzi tylko do anarchizmu i ponownego klerykalizmu.
To swoją furią i fanatyzmem wyprzedzili nawet PIS i LPR a swego czasu zmarnowałem wiele nocy na obronę laickiego państwa i walką z postępującym klerykalizmem w Polsce oraz w walce o obronę ewolucjonizmu bowiem zwalczam też nie naukowy kreacjonizm.
SLD - kapitaliści, nawet gorzej jak Pis bo wiecej prywatyzacji zrobili a klechom tez sie bali podskoczyc, patologiczni są, jedyna osoba do ktorej mam szacunek z tej partii to jest Profesor Joanna - całkiem fajna - oglądalem jej potyczki z JKM , sluchalem wypowiedzi , bloga tez ma spoko nawet - bije antyklerykalizmem od niej

Racja - są spoko tylko ze ten socjalizm u nich w wersji light jest....
LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!