- ||| - napisał(a):W zasadzie racja, nie ma tak naprawdę z kim walczyć. Jedynie Tgc uznałbym za godnego przeciwnika, choć też się ostatnio kruszyNawet najbardziej wytrwali mają w końcu dosyć rozmowy z UPRowcami bo to tak jakbyś rozmawiał z fanatycznym katolikiem.
Na tym forum socjaliści są dużo mniej fanatyczni w socjalizmie niż wy w UPRowskim liberalizmie.
Nie każdy lubi taką rozmowę gdzie adwersarz powtarza tobie tylko statut swojej partii. Każdy UPRec dokładnie to samo. Normalnie można zwariować miedzy wami. Ja lubię rozmawiać z ludzi którzy sami wymyślili to o czym mówią, albo przynajmniej takim którzy przekuli czyjeś poglądy na swoją wersje. Bo od gadania z x-osobą UPRowcem sie niedobrze robi, kiedy on to samo mówi co poprzedni.
Wy UPRowcy stosujecie taką taktykę jak hitler. Powtarzać to samo 1000 razy aż wszyscy w to uwierzą. Większość z was tez po prostu wierzy w liberalizm a go nawet nie rozumie. Kiedy ktoś was zapyta dlaczego niby liberalizm gospodarczy jest dobry to mówicie Honkong, Luksemburg, Irlandia. Podajecie jakieś nazwy państw a nie potraficie po prostu wytłumaczyć dlaczego liberalizm gospodarczy jest dobry.
Dlatego posłuch UPRowcy macie większy wśród katolików-konserwatystów. Bo katolicy wolą przyjmować na wiarę liberalizm a nie na zrozumienie. Taką drogę UPR obrało ze nie chce ludziom wytłumaczyć liberalizmu tylko chce aby ludzie uwierzyli.
Z resztą UPRowcy sami błędnie pojmują liberalizm. Bo wolność gospodarcza i konserwatyzm to są sprzeczności. Bo jaka to niby wolność kiedy nie można otworzyć działalności gospodarczej typu: przychodnia która dokonuje aborcji.
Najgorsze jest to ze UPRowcą zdaje sie ze są największymi liberałami w Polsce no bo przecież oni są za podatkiem pogłównym. Wszystkie inne podatki to złodziejstwo ale pogłówny jakimś cudem nie.
A to tez jest zabieranie kasy od ludzi na instytucje które nie każdemu są potrzebne. Nie każdemu potrzebne jest wojsko. Niektórzy sami potrafią siebie obronić i nie potrzeba żadnego wojska. Czyli UPRowcy okradacie tych którzy wojska nie chcą.
Tez chcecie uszczęśliwiać wojskiem na siłę. Tez jesteście socjalistami. I dlatego jesteście tacy śmieszni. Bo tak wrzeszczycie na ten socjalizm ze to złodziejstwo a sami tez zamierzacie okradać.
Moglibyście przynajmniej być uczciwi i uczciwie przyznać. Tak my tez jesteśmy socjalistami ale tylko trochę. Tak my tez będziemy was okradać ale mniej. A nie tu ludziom próbujecie kit wcisnąć ze wszyscy to socjaliści czyli złodzieje a wy to niby jedyni bez grzechu-"socjalizmu".
- ||| - napisał(a):Socjaliści najczęściej dają skrajne przykłady typu - co będzie z dziećmi z biednych rodzin/chorymi, którzy nie mają na... itd.Ja nigdy takich przykładów nie dawałem.
Dlatego może udajecie ze mnie nie ma, gdyż nie macie w podręczniku "małego UPRowca" napisane jak odpowiadać na moje nietypowe argumenty.