aniolgabriel napisał(a):Dziś przytułek jutro getto.
Socjaliści to złodzieje trzeba płacić podatek na socjalne państwo tak.
To ja wam powiem kto jest złodziejem, kapitalista jest złodziejem a dlaczego?
Bo nie swój dochód marnuje na swoje widzi misie np.. jeden taki kupił 10 piętrowy wieżowiec wywalił ludzi z 8-10 piętro zrobił basen, a na dachu lądowisko na helikopter, ale nie o to chodzi.
Dotacje z miasta ma, a więc okrada innych obywateli, dalej w swoich sklepach ma drogo a pracownikom płaci mało.
Taki kapitalista figę by miał gdyby nie pracownicy i robotnicy.
Co robią darmo jak mrówki na swoją królową.
A pewnie za towar z hurtowni też nie płaci bo jest odroczone na 3 lata.
Podatków nie płaci, a gotówkę wywozi na zagraniczne konta.
Czysta spekulacja, to już nawet Hitler w "mein kampf" ganił banki i kupców za spekulacje że nie produkują towaru. A ten no Mussolini aby pogodzić kapitalistę i robotnika wymyślił syndykat i korporacjonizm.
dokładnie,
zgadzam się,
co do kapitalizmu i bękarta tegoż ustroju - faszyzmu ( czy nazizmu jak kto woli ) szczególnie w okresie międzywojennym to ustrój ten uratowały od całkowitej klęski jedynie polityka interwencjonizmu i tym podobne.
wielki kryzys gospodarczy ( wywołany de facto prze imperialistyczną wojnę ) obrócil się przeciwko kapitalistom i dlatego zrobili kanclerza z Hitlera,
zaczęli wychodzić z dołka dopiero po 1933....
Avx napisał(a):Nie popieram całkowicie Korwina, drażni mnie chwilami. Nie jestem KoLibrem, tylko libertarianinem.
kolibry, papugi, osy, pszczoły czy inne szerszenie......
cel jest jeden - okraść drugiego człowieka a później mu wmówić, że to jest kapitalizm i przykro mi bardzo bo:
- twoja praca jest dla mnie niczym
- ty jestes dla mnie nikim bo sie nie urodziles w bogatej rodzinie
- jak sprobujesz podskakiwac to podzielisz los pracownikow Coca - Cola Company z Kolumbii.......
mnie osobiście JKM nie drażni - raz po obejżeniu jego bloga miałem koszmarny sen ( odsyłam do tematu o zapisywaniu snów), poprostu to jest bogaty czlowiek ktorego cale zycie okrada socjalizm, nie wazne ze ten ustroj zrobil z niego czlowieka - liczy sie ze gdyby nie bylo socjalizmu to on by napewno mial tyle kasy co gates.
LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!