aniolgabriel napisał(a):Wiem że socjalizm był mało wydajny, sam widziałem robotników co jak nie było materiału to
Piwo pili i w karty grali i mówili: "czy się robi czy się leży 120zł. się należy".
Okradali system wiem ale do pracy chodzili za darmo kasy nie brali jak teraz bezrobotni.
[...]
Prywatna np.. stomatologia jest nowocześniejsza od państwowej to fakt, ale nie jednokrotnie ten sam lekarz rano pracował na państwowym (pewnie by mieć ubezpieczenie na koszt państwa) etacie kradł narzędzia i po południu przyjmował prywatnie.
[...]
Proszę mi wybaczyć ale taki kapitalista co zarabia od 25tyś.zł do 250tyś.zł na miesiąc i jak odda 500zł dla niepełnosprawnego to naprawdę nie zbiednieje. Dla tego popieram socjalizm, no ale jeśli faktycznie podatek idzie na zdrowych nierobów to jest to kradzież.
Nie brali za darmo kasy bo chodzili do pracy? Pieniądze ma się za wykonaną prace, a nie za niewykonaną. To patologia do potegi n-tej chodzić do pracy i nic nie robić.
Lekarz prywatny kradł narzedzia? Tak, oczywiści, bo kapitalisci kradną Pokręcone myślenie. Zarobił sobie pewnie w prywatnym gabinecie na nie.
Problem w tym, że w Polsce to około 90% ludnosci to pierwszy próg podatkowy, więc trzeba biednym odjąć aby biednym dać, bo tylu bogatych nie mamy.