Cytat:Tak samo jak oni w swoim utopijnym panstwie nie przewiduja istnienia panstwa komunistycznego tak samo spoleczenstwo komunistyczne nie potrzebuje darmozjadow i elementu bumelanckiego i warcholskiego jakim są kapitalisci.właśnie, że wygląda na to, że libertarianie przewidują istnienie nawet komunistycznego ustroju w ramach swojego; bo uznają, że masz prawo ograniczać siebie i swoją wolność dobrowolnie i jak znajdziesz sobie innych podobnie myślących.
Cytat:oni chcą nas otoczyc murem ( moze jeszcze kratami??) i wprowadzic do naszej komuny swoje prawa ktore beda ponad naszymy wiec nie mowcie ze to jest rozwiązanie,no to nie jest rozwiązanie... rozwiązanie Avx'a mi też się nie podoba ale prosiłęm, żebyś podał swoje rozwiązanie .... bo ja mam jeszcze pomysł z państwami-miastami albo pluralizmem politycznym w jednym ustroju etc jest jeszcze pare opcji.
Cytat:P.S. Ciekaw jestem jak się do moich fantazji na temat pokojowego komunizmu (pseudokomunizmu??) ustosunkuje towarzysz anilogabrielZ tego widzę, że jesteś zaślepiony ideą komunizmu i bardziej Ci na tej utopii zależy niż na rozsądnym rozwiązaniu sprawy :/
Mówię to ja z całkiem neutralnego punktu widzenia - mi zależy na szczęściu wszystkich ludzi, nie tylko większości czy niektórych - a systemy i ideologię mam głęboko w dupie...