aniolgabriel napisał(a):A resztą zajmuje się państwo. (powinno zajmować się państwo). Policja, wojsko, straż pożarna,No i to wszystko jest teraz. Ja tam nie jestem za WSZECHprywatyzacją, część rzeczy musi być publiczna, ale nie WSZYSTKO do cholery. I nie chcę żeby mnie NA SIŁĘ uszczęśliwiano systemem, który równa w dół bo to utopijna idea, nie ma ludzi równych, bo jeden jest bardziej pracowity, a drugi leń, a wasz komunizm z obu zrobi leni, chyba, że zrobicie im pranie mózgu i karzecie wierzyć w troskę państwa o obywatela (sorry, towarzysza) pod groźbą odstrzału.
państwowe, przedszkola, szkoły, szpitale, itd, itp.
A jeśli tego nie chcecie to, kapitalista powinien tyle zapłacić aby pracownika było na to wszystko stać i na jedno wyjdzie.
aniolgabriel napisał(a):A jeśli tego nie chcecie to, kapitalista powinien tyle zapłacić aby pracownika było na to wszystko stać i na jedno wyjdzie.I zapłaciłby więcej bo cała kasa idąca na podatki (tzw. brutto), szłaby do ręki.
![[Obrazek: nightwish3cn6.jpg]](http://img411.imageshack.us/img411/1739/nightwish3cn6.jpg)