Athei, mam rozumiec ze glod na Ukrainie, łagry i inne akty terroru to moja wina??
to co napisales o mnie i o socjalistach mozna bardzo latwo odbrocic przeciwko zwolennikom kapitalizmu,
naprawde nie chce mi sie pisac kolejnego wywodu, smieszy mnie tylko jedno, ze utoazsamiasz swiatowy ruch komunistyczny czy robotniczy z moją skromną osobą,
uwazasz sie za takiego wielce mądrale, ale wedlug mnie to ty naczytales sie bzdurnych ksiazeczek....
realiow polskiej klasy sredniej prawdopodobnie nigdy nie doswiadczyles wiec to sie mija z celem,
przypomina mi sie taki cytat z ''Kochaj albo rzuć'' ( nie jestem pewny czy to ten film)
- bo jest taka middle class, taka middle middle class i całkiem niska middle class
o tym to akrat ch*ja wiesz,
to sie moze policytujemy ktory z nas bardziej nie wierzy w boga??
bez komentarza.
ja juz tam nie wejde bo jak ostatnio tak zrobilem to mialem koszmary - zapraszam do tematu o zapisywaniu snow...
reszty nie komentuje, z całym szacunkiem Athei,
zauwaza, zauwaza - i sie noz w kieszeni otwiera...
tak jest dopoki ludzie nie zrozumieja ze aby cos zyskac nalezy wspolnie o to walczyc.
bez przesady..
to co napisales o mnie i o socjalistach mozna bardzo latwo odbrocic przeciwko zwolennikom kapitalizmu,
naprawde nie chce mi sie pisac kolejnego wywodu, smieszy mnie tylko jedno, ze utoazsamiasz swiatowy ruch komunistyczny czy robotniczy z moją skromną osobą,
uwazasz sie za takiego wielce mądrale, ale wedlug mnie to ty naczytales sie bzdurnych ksiazeczek....
realiow polskiej klasy sredniej prawdopodobnie nigdy nie doswiadczyles wiec to sie mija z celem,
przypomina mi sie taki cytat z ''Kochaj albo rzuć'' ( nie jestem pewny czy to ten film)
- bo jest taka middle class, taka middle middle class i całkiem niska middle class
Cytat:(chociaz praktycznie nic o nim nie wiesz - ot, wyraz buntu i solidaryzm z piekna czerwona antykoscielna idea)
o tym to akrat ch*ja wiesz,
to sie moze policytujemy ktory z nas bardziej nie wierzy w boga??
bez komentarza.
Cytat:Mimo wszystko - zycze powodzenia w zyciu. I wygranej rewolucji.ja równiez zycze Ci szczescia, przede wszystkim zycze Ci zebys nie spotkal na swojej drodze kapitalisty-cwaniaczka, albo zwyczajnie zebys zyl w uludzie wolnego rynku...
Cytat:Bo ty, Tymku, wolisz poczytac latwych i przyjemnych w odbiorze gazetek "Brzask" i "Czerwony sztandar"Ty czytasz łatwe i przyjemne forum JKM'a - na jedno wychodzi,
ja juz tam nie wejde bo jak ostatnio tak zrobilem to mialem koszmary - zapraszam do tematu o zapisywaniu snow...
reszty nie komentuje, z całym szacunkiem Athei,
Cytat:Byłbym socjalistą, w duchu nim jestem. Ale w praktyce nigdy nim nie będę, albowiem socjalizm posiada pewne chore założenie, którego Tymek jeszcze nie zauważa. Socjalizm zakłada, że wszyscy ludzie są filantropijni, chcą pracować dla "wspólnego dobra". Dupa, ludzie z natury są chciwi i chcą zgarnąć jak najwięcej dla siebie. Dlatego prawie wszystko co państwowe to gówniane bo robione na "odp...ol się".
zauwaza, zauwaza - i sie noz w kieszeni otwiera...
tak jest dopoki ludzie nie zrozumieja ze aby cos zyskac nalezy wspolnie o to walczyc.
Cytat:O kim mówisz? O socjalistach w stylu Tymka? Przecież takich jest jak na lekarstwo, a jeszcze mniej ludzi którzy ich popierają
bez przesady..
LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!