Ninurta napisał(a):Uciekające kurczaki, Wallace i Gromit, Miasteczko Halloween, Gnijąca Panna Młoda- to z animacji (lekkie i przyjemne, ale wcale nie mniej ambitne, przynajmniej jeśli mówimy o wykonaniuDwie pierwsze pozycje rozwalają w strzępy wszystkie te "Imiemamocni", "Moje braty niedźwiedzie" i inny nowo-disneyowski chłam. Dodam, że "Kurczaki....." mają tych samych twórców co "Wallace & Gromit". "W&G" to moim zdaniem najlepsze "plastelinki" na świecie.)
Cytat:i coś dla prawdziwych twardzieli: Czasem słońce, czasem deszcz i Gdyby jutra nie byłoFakt, to wybitnie dla twardzieli, albo dla mojej szwagierki co ma wielką kolekcję "Bollywódu"
Shar Rukh Khan i Abischek Bacchan rulez!
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)

)